FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

AH Allerhande maaltijdbox uitgebreid getest!

Hoe bevalt de eerste maaltijdbox van Albert Heijn?

De maaltijdbox van Albert Heijn (de Allerhande Box) is erg populair in Nederland. Hoe komt dit? Wat zijn de voor- en nadelen van deze maaltijdbox? We doen een uitgebreide test en zetten onze bevindingen voor je op een rij. Na het succes van andere foodboxen zoals HelloFresh, Willem&Drees en Marley Spoon duikt ook Albert Heijn in de wereld van foodboxen. Wij hebben deze allereerste maaltijdbox van Allerhande uitgebreid getest en we delen graag onze ervaring met je. Het is tijd voor een uitgebreide review van de Allerhande Box! 

We testen de eerste Allerhande maaltijdbox

De Allerhande Box is verpakt in een stevige doos

Op het moment van deze test kan je bij Albert Heijn een Inspiratiebox en een Familiebox bestellen. In de maaltijdbox worden er drie gerechten inclusief alle producten voor 2 personen (of 4/5 personen) bij je thuisbezorgd. De bezorging is gratis, bovendien kan je de bestelling aanvullen met dagelijkse boodschappen. Inmiddels is de Allerhande Box vernieuwd en zijn er nog meer voordelen. Je leest alles over de nieuwste Allerhande Box op deze pagina.

Bekijk de nieuwste Allerhande Box

Natuurlijk kan je ook verder lezen en de bevindingen van de eerste test van de Allerhande Box teruglezen op deze pagina. Bij Foodboxwijzer hebben we inmiddels heel veel maaltijdboxen getest en willen we je graag een duidelijk beeld geven van elke maaltijdbox. Op deze manier hopen we dat je de maaltijdboxen goed kunt vergelijken en je favoriete box eens gaat proberen. 

Na al het nieuws in de media over deze maaltijdbox zijn wij natuurlijk reuze benieuwd naar de kwaliteit van de Allerhande Maaltijdbox. Hoe ideaal is het om een maaltijdbox bij Albert Heijn te bestellen? En hoe gemakkelijk zijn de gerechten te bereiden? Wat is de kwaliteit van de producten? En is deze maaltijdbox zijn geld waard? We gingen voor je op onderzoek uit en delen onze bevindingen van deze foodbox-test. 

Een stevige doos wordt 4 dagen na onze bestelling thuisbezorgd, samen met de wekelijkse boodschappen. De gratis bezorging van de Allerhande box (samen met de rest van de boodschappen) kan je zeker als een voordeel zien. Het is fijn dat alle boodschappen in combinatie met een maaltijdbox gratis worden thuisbezorgd. Op deze manier kost boodschappen doen je bovendien minder tijd. Uren wachten op je bestelling? Nee, hoor. Je kiest een duidelijk tijdvak en je krijgt een half uur van te voren een smsje hoe laat je de bestelling kunt verwachten. Ideaal! 

De gratis bezorging van de Allerhande box (samen met de rest van de boodschappen) kan je zeker als een voordeel zien. 

We hebben gekozen voor een tweepersoons maaltijdbox van Allerhande met 3 maaltijden. Tijdens het uitpakken valt direct de versheid en kwaliteit van de producten op. Ook de receptkaartjes zien er duidelijk uit. Mooie foto's bij het recept zorgen ervoor dat je direct zin krijgt in de maaltijd. Een goede eerste indruk!

De gerechten deze week: 

Er zitten producten in voor drie gerechten: 

 • Cae­sar­sa­la­de van ro­mai­ne­sla met aard­ap­pel en ei
    
 • Roer­bak­noe­dels met broc­co­li, man­go en kib­be­ling

 • Me­di­ter­ra­ne ra­ta­touil­le met kip, rijst & gra­nen

Let op: tijdens het doen van deze test was het nog niet mogelijk om zelf je gerechten te kiezen bij Albert Heijn. Inmiddels heb je hier meer keuze-vrijheid, ook bij Albert Heijn kies je zelf 3 gerechten die je graag ontvangt in de box. Zelf je gerechten kiezen is erg populair. Zo heb je bijvoorbeeld bij Marley Spoon en HelloFresh inmiddels al keus uit 30 gerechten elke week. 

Receptkaarten van de Allerhande box

De recepten kan je online vinden, maar in deze box zitten ze ook op mooi vormgegeven receptenkaartjes. Alle producten bevatten een duidelijke ingrediëntenlijst, inclusief allergenen.
Het recept van de salade ziet er goed uit, dus ik besluit daar mee te beginnen. Ik vraag me wel meteen af of dit voldoende is na een dag hard werken en sporten. Maar we gaan het testen. Het recept is duidelijk en helder. Alle producten zien er ook erg vers uit, hier is niets op aan te merken. 

Caesarsalade recept uit de Allerhande boxOpvallend; alleen het ontbijtspek behorende bij deze salade is biologisch. Dat kan een punt zijn om rekening mee te houden bij je maaltijdbox-keuze. Bij dit gerecht zitten ook scharreleieren. De Allerhande box bevat dus slechts voor een klein deel biologische producten. Ze geven aan voor duurzame producten te kiezen wanneer dat mogelijk is. Zoek je een volledige biologische maaltijdbox? Lees dan ons blog over biologische maaltijdboxen

De dressing is verpakt in de juiste hoeveelheid, precies genoeg voor deze salade. Van één stokbrood maken we croutons. Op het receptenkaartje staat een tip wat we met het andere stokbrood kunnen doen, dat is handig! Dat geldt ook voor anderen producten waarvan we wat over houden. Daar lijkt dus goed over nagedacht. 
In een rustig tempo maak ik de salade binnen 30 minuten. Dat is 5 minuten langer dan wat op het receptenkaartje staat aangegeven, maar valt me niet tegen.

Een nadeel bij dit recept: in het recept staat dat je de croutons in het bakvet van het ontbijtspek moet bakken. Dat gaat wat tegen mijn principes in, want dat lijkt nu wel erg vet. Bovendien zuigt het stokbrood al het vet op. Ik heb toch het recept aangehouden, maar een volgende keer zou ik voor een gezonder alternatief kiezen.   

Het resultaat van de salade uit de Allerhande box

Het resultaat mag er wezen! De caesarsalade ziet er smakelijk uit. Normaal gesproken kies ik zelf niet snel voor romaine sla, maar na het proeven van deze salade ben ik overtuigd. Dit is heerlijk! Ook de aardappeltjes in de salade zijn vol en romig van smaak (opperdoezer aardappelen). De salade-ui en de paprika maken de salade fris. De croutons smaken goed, je proeft het zoutige uit het ontbijtspek erin terug. En wat betreft de hoeveelheid? Ietsjes aan de kleine kant, maar daar moet ik bij zeggen dat we best grote eters zijn. Op een zomerse dag is dit een ideale salade. De salade is hier in elk geval in de smaak gevallen en zelfs voor herhaling vatbaar. Dit is een goede eerste indruk van de eerste maaltijd die we hebben gemaakt met de Allerhande Box. 

De volgende dag kiezen we ervoor om de roerbaknoedels met broccoli, mango en kibbeling te maken. Het recept lijkt niet moeilijk, oogt zelfs wat eenvoudig. Op onderstaande foto zie je welke producten we allemaal hebben gebruikt bij dit gerecht. De combinatie met mango zou ik zelf niet snel hebben gekozen, dus ik ben reuze benieuwd! Meteen een voordeel van koken met een maaltijdbox; je doet wat nieuwe ideeën en inspiratie op voor originele maaltijden. 

Het recept met roerbaknoedels, kibbeling, broccoli en mango uit de Allerhande box
 

We starten met de kibbeling in de oven. Vervolgens koken we de groenten en de noedels en mixen we alles door elkaar. Easy! De sesamdressing mixen we er als laatste doorheen voor de extra smaak.
Het gerecht smaakt lekker, maar niet heel speciaal. Wel verrassend is de mango.

Mango, broccoli, kibbeling en noedels zijn een verrassende combinatie in dit gerecht

De mango lijkt goed te matchen bij de andere groenten en het oogt bovendien leuk. De kibbeling is van goede kwaliteit en is boven verwachting knapperig geworden in de oven. De kibbeling had ik normaal gesproken zelf niet gekozen. Het is gelukt om dit gerecht binnen 25 minuten te bereiden. Ook bij dit recept staat er een tip aangegeven op het receptenkaartje wat je kunt doen met de producten die je overhoudt. 

Na twee dagen achtereenvolgend te hebben gekookt met de maaltijdbox, kiezen we de volgende dag voor een break. Het streven van Albert Heijn is tenslotte ook dat de producten minimaal 5 dagen houdbaar blijven. We slaan dus een dagje over en koken de volgende dag pas ons laatste gerecht van de Allerhande box; de ratatouille met kip, rijst en granen. Op dat moment zien de producten er nog prima uit, een goed teken! 

Ga direct naar de maaltijdboxen van Allerhande

Recept ratatouille met kip, rijst en granen uit de Allerhande box

Het recept van de ratatouille met kip, rijst en granen moet volgens het receptenkaartje binnen 30 minuten te bereiden zijn. Ik ben benieuwd of dat gaat lukken. Opvallend vind ik meteen dat we de kipfilet van dit gerecht moeten delen; dus 1 kipfilet voor 2 personen. Normaal gesproken zou ik ervoor kiezen om voor ieder 1 kipfilet te bereiden. We starten met het koken van de rijst, die moet tenslotte nog 15 minuten nagaren met de deksel op de pan. In het recept staat aangegeven dat je eerst de groenten bakt in een hapjespan en na een aantal minuten schuif je alle groenten aan één kant. De kipfilet bak je aan de andere kant van de pan. Dat is iets waar ik normaal gesproken niet voor zou kiezen. Dan gebruik ik gewoon nog een pan, maar dit ziet er helemaal niet gek uit. De kip gaart bovendien ook snel. Tijdens het koken ruik je de verse kruiden al goed in het gerecht! 

Het resultaat van de ratatouille van Allerhande

Het resultaat van dit gerecht valt voor ons een klein beetje tegen. De smaak is wat flauw, we missen wat pit in dit gerecht. De kipfilet heeft wel de smaken van de groenten opgenomen, dat is te proeven. Maar erg gecharmeerd van dit gerecht zijn we niet, het is wat eenvoudig. Dit gerecht is wat ons betreft de minste van de 3 gerechten uit de foodbox. Het is overigens niet gelukt om dit gerecht binnen 30 minuten te bereiden, we deden er ruim 5 minuten langer over.

Voordelen van de Allerhande Box:

 • In de box zitten eenvoudige gerechten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn;
 • Je kunt zelf de gerechten kiezen in de box; 
 • Er is keus genoeg, wekelijks zijn er 9 gerechten te kiezen waaronder veel variatie in vlees-, kip- en vis- of vegetarische gerechten; 
 • Tegelijk met de box kan je aanvullende boodschappen bestellen;
 • De bezorging van de Allerhande Box is gratis vanaf 3 maaltijden (inclusief je overige boodschappen);
 • De bezorging is op een tijdstip dat je zelf kunt kiezen;
 • Je zit niet vast aan een abonnement, je kunt de box bestellen wanneer het jou uitkomt;
 • Je kunt de Allerhande box ook los bestellen, en dus ook cadeau doen; 
 • Je kunt de Allerhande box ook afhalen;
 • De producten bevatten allemaal een duidelijke allergie-informatie;

Nadelen van de Allerhande Box: 

 • De Allerhande Box bevat enkele biologische producten, maar is niet volledig biologisch;
 • De Allerhande Box moet je minimaal 4 dagen van te voren bestellen;
 • De meeste producten uit de Allerhande Box kan je ook los bij Albert Heijn kopen. Wanneer je dat doet, ben je soms iets goedkoper uit. Met een Allerhande Box betaal je dus ook voor service en gemak;

Conclusie

Wanneer je kiest voor de maaltijdbox van Allerhande ga je voor gemak. Alle producten uit de box die we hebben getest waren van hoge kwaliteit. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden, vaak binnen 30 minuten. Een bijkomend voordeel is dat je ook aanvullende boodschappen kunt bestellen, die tegelijk met je Allerhande Box worden bezorgd. De bezorging is gratis. Wanneer je graag gevarieerde en gezonde maaltijden op tafel zet, die je niet teveel tijd kosten is de Allerhande Box een goede keuze. 

Ga naar de maaltijdboxen van Albert Heijn


Dit was een blog over AH Allerhande.
AH Allerhande maaltijdbox uitgebreid getest!

Actuele korting

De AH Allerhande Box

Uitgeteste foodbox AH Allerhande Box
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de AH Allerhande Box
Meer informatie en ervaringen over de AH Allerhande Box lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?