FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Allerhande Box opnieuw uitgebreid getest

Onze 2e test, hoe staat het nu met deze box?

Al een tijdje kan je online bij Albert Heijn de Allerhande maaltijdbox bestellen. In de Allerhande Box vind je alle ingrediënten en recepten voor 3 verse maaltijden. De Allerhande Box kan gratis bij je thuisbezorgd worden (tegelijk met je andere boodschappen eventueel) en sinds kort kan je de Allerhande Box ook afhalen in de winkel. 

Toen de Allerhande Box net op de markt kwam, hebben wij bij Foodboxwijzer uiteraard een uitgebreide test gedaan. We hebben 3 dagen gekookt met één van de eerste boxen van Allerhande. Ben je benieuwd wat we van de eerste Allerhande maaltijdbox vonden? Je leest onze ervaring op de testpanel-pagina over maaltijdboxen.

Inmiddels zijn we erg benieuwd hoe op dit moment de kwaliteit van de Allerhande Box is. Uit een recent onderzoek blijkt dat de Allerhande Box inmiddels op nr. 2 staat in Nederland, met HelloFresh op nr. 1. Wij zijn benieuwd hoe de maaltijdbox van Albert Heijn er op dit moment uitziet. Is de kwaliteit constant gebleven of zijn er dingen veranderd? Om hier achter te komen hebben we opnieuw een maaltijdbox van Albert Heijn getest. 

We testen de Allerhande Box uitgebreid.

De bezorging van de AH foodbox

Voor deze tweede Allerhande Box test ontvangen we onze bestelling netjes thuisbezorgd. De box wordt 4 dagen na de online bestelling bezorgd samen met wat losse boodschappen die we erbij hebben besteld. Een Allerhande box thuis laten bezorgen is gratis. Sinds kort kan je de Allerhande Box ook afhalen in de winkel. Wij hebben gekozen voor bezorging, maar hoe het werkt om een Allerhande Box af te halen lees je hier

In de Allerhande Box die wij ontvangen zitten deze keer de volgende gerechten: 

 • Karbonade van de grill met frisse koolsalade
 • Kruidige chili con carne met koffietwist
 • Gegrilde halloumi met rucolahummus en couscous

Leuke gerechten zo op het eerste oog, vooral de laatste twee springen er wat ons betreft uit. We zijn vooral benieuwd naar de zogenoemde 'koffietwist' in de chili con carne en we hebben nu al zin om gegrilde halloumi te gaan uitproberen. 

Wat is de prijs van de Allerhande maaltijdbox? 

De Allerhande Box is er in twee varianten. Er is een maaltijdbox voor 2 personen en die kost 35 euro. De maaltijdbox voor 4 personen kost 49 euro. Beiden boxen bevatten alle ingrediënten en recepten voor 3 complete maaltijden. Elke week kan je de maaltijdbox online bestellen bij Albert Heijn. De gerechten zijn binnen 30 minuten te bereiden en zij proberen voor jong en oud smakelijke gerechten te bedenken. Elke week bevat de box 1x een vleesgerecht, 1x een kipgerecht en 1x een vis- of vegetarische gerecht. Wanneer je een maaltijdbox van Allerhande gaat bestellen, zie je van te voren welke recepten die week in de box zullen zitten. 

De maaltijdbox van Allerhande thuis laten bezorgen of ophalen in de winkel

Inmiddels zijn er al verschillende onderzoeken gedaan naar de prijzen van maaltijdboxen, zo ook de maaltijdbox van Allerhande. De grote vraag is uiteraard; wat betaal je voor deze gerechten wanneer je alle producten los in de winkel zou kopen? We maken daarom ook zelf een globale berekening bij deze maaltijdbox. Het prijsverschil wat er is tussen een box of alle producten los kopen is te verklaren door diverse factoren. Een maaltijdbox is in de eerste plaats meer dan alleen de losse ingrediënten. Je hoeft zelf niet meer door de winkel te lopen om alle producten bij elkaar te zoeken, dus daarin zit ook een stukje gemak en service. Met de bijgeleverde recepten ontvang je uiteraard ook inspiratie voor afwisselende gerechten. Daarnaast zit van elk product exact de juiste hoeveelheid in de box en zitten er soms producten in die niet in de winkel verkrijgbaar zijn. En bij Albert Heijn bezorgen ze bovendien de maaltijdbox gratis.

Wanneer we berekenen wat we zouden moeten betalen als we alle ingrediënten voor deze box los zouden moeten kopen, komen we op een totaalbedrag van 41,59 euro. Maar hier moeten we wel bij melden dat heel veel producten in de winkel niet in de exacte hoeveelheid te verkrijgen zijn zoals in de Allerhande Box. In de Allerhande Box zit bijvoorbeeld 1 sinaasappel, maar online kunnen we alleen een net van 1,5 kilo bestellen. Het geldt voor meerdere producten dat we deze in de winkel in een andere (vaak grotere) hoeveelheid kunnen kopen. Bijvoorbeeld voor de rijst, zonnebloempitten en knoflook. Het prijsverschil is hiermee dus 6,59 euro op de complete Allerhande Box. Wanneer we alle producten los zouden bestellen, moet je normaal ook bezorgkosten betalen. Dat is niet het geval wanneer je een Allerhande Box bestelt. 

Wanneer we het exacter gaan uitrekenen en terugrekenen naar de hoeveelheid die in de maaltijdbox van Allerhande zit, komen we uiteraard op een lager bedrag uit dan de maaltijdbox nu kost. Maar de hoeveelheid rijst, kruiden, aardappelen en dergelijke zijn niet in dezelfde hoeveelheid te verkrijgen in de winkel. Een hele eerlijke berekening kunnen we hier dus ook niet van maken. We hebben hierbij bijvoorbeeld de prijs van 1 sinaasappel berekend en de prijs van de rijst teruggerekend naar een hoeveelheid van 100 gram. Door deze berekening zou je kunnen stellen dat wanneer je deze producten los had gekocht, je ongeveer 7 euro goedkoper uit was geweest. 

De goedkoopste maaltijdbox

Veel mensen zijn op zoek naar de goedkoopste maaltijdbox. Zij willen graag gaan voor het gemak en kwaliteit van een maaltijdbox, maar willen hier niet teveel voor betalen. De goedkoopste maaltijdbox in Nederland is op dit moment de maaltijdbox van Allerhande. De Allerhande Box kost 35 euro voor 2 personen en 49 euro voor 4 personen (voor 3 maaltijden) en is daarmee de voordeligste keuze. 

Welke criteria jij belangrijk vindt bij een maaltijdbox is erg persoonlijk. Waar de één gaat voor de goedkoopste foodbox, betaalt de ander liever iets meer voor een maaltijdbox die 100% biologisch is. 

De gerechten

Voor deze uitgebreide test van de maaltijdbox gaan we aan de slag met het eerste gerecht. We bereiden uit de Allerhande Box de karbonade van de grill met frisse koolsalade. We gebruiken onderstaande producten uit de Allerhande Box en hebben uit onze eigen keukenkastjes enkel peper, zout en olijfolie nodig. 

Het recept van Allerhande voor de karbonade van de grill met koolsalade

Een aantal producten in de Allerhande Box zijn biologisch, maar niet alles. Bij dit gerecht ontvangen we bijvoorbeeld een zakje biologische rodekool, maar de spitskool is bijvoorbeeld niet biologisch. 
De bereiding van dit gerecht lukt binnen de aangegeven 30 minuten, fijn! Het recept is gemakkelijk te volgen. 

Het eerste gerecht uit de Allerhande maaltijdbox voor de test

Een smakelijk gerecht is het zeker. Vooral de salade van rodekool en spitskool vinden we verfrissend. Voor dit gerecht hebben we maar de helft van de kool gebruikt. Allerhande geeft daarom een tip om van de restjes later deze week nog een salade te maken. Dat gaan we zeker doen! 

De tweede dag gaan we de chili con carne bereiden. De ingrediënten zullen in koffie worden gestoofd, waardoor dit gerecht een diepe en intense smaak zal krijgen. We zijn benieuwd! 
Chili con carne uit de maaltijdbox van Allerhande, gestoofd in koffie.

Ook vandaag hebben we een paar producten nodig uit onze eigen voorraadkastjes zoals peper, zout, olie
en 2 el ketjap manis. We gebruiken de helft van het gehakt (volgens recept), de rest bewaren we. De koffietwist komt naar voren door een espressostick toe te voegen aan het mengsel van gehakt en groenten. We laten dit 20 minuten stoven.  
De kruidige chili con carne van Allerhande met koffietwist

Het is ook nu gelukt om het gerecht binnen 30 minuten te bereiden. We proeven de koffietwist licht terug in het gerecht, daar hadden we iets meer van verwacht. De hoeveelheid rijst vinden we iets aan de lage kant voor twee personen (100 gram voor 2 personen), maar we rekenen ons zelf tot grote eters. De hoeveelheid chili is echter wel heel ruim, daar houden we nog veel van over. De kruiden van Jonnie Boer maken het gerecht wel helemaal af. Wil je dit gerecht ook zelf eens proberen?  

Voor de derde maaltijd in deze foodbox bereiden we de halloumi met hummus en couscous. Een recept wat we zelf niet snel hadden gekozen, maar leuk om eens te proberen. We gebruiken voor dit gerecht de producten die je op onderstaande foto ziet. 
Het recept van de Allerhande Box voor gegrilde halloumi en couscous
Van de bietjes gebruiken we maar de helft. In het recept staat als tip om van de rest de volgende dag een salade te maken. Van de kikkererwten, de citroen en de rucola maken we een smeuïge hummus. 
Als laatste grillen we de halloumi in de grillpan. Halloumi is een witte kaas die oorspronkelijk uit Cyprus komt. Je kunt hem het best omschrijven als een combinatie van feta (de zoute smaak) en mozzarella (de romigzachte, elastische structuur). De kaas wordt gemaakt van schapen- en geitenmelk en vaak ook nog wat koemelk. En deze kaas is bijzonder, want hij laat zich prima bakken. Pas op hele hoge temperatuur gaat de kaas smelten. Halloumi staat ook bekend als de ideale kaas in vegetarische gerechten. We zijn benieuwd naar de smaak van deze bijzondere kaas.

Gegrilde halloumi met rucolahummus en couscous uit de Allerhande maaltijdbox

Een verrassend gerecht! De bietjes smaken erg lekker in combinatie met de couscous. De zelfgemaakte hummus van rucola matcht ook goed bij de couscous. En de Halloumi is inderdaad de hartige smaakmaker in dit gerecht. In het recept staat dat je de Halloumi direct moet serveren. Dat klopt, want als je de Halloumi iets te lang laat afkoelen is de smaak een stuk minder en wordt de kaas erg taai.

Voordelen van de Allerhande Box:

 • In de box zitten eenvoudige gerechten die gemakkelijk en snel te bereiden zijn;
 • De gerechten zijn afwisselend met wekelijks een vlees-, kip- en visgerecht (of één vegetarisch gerecht);
 • Tegelijk met de box kan je aanvullende boodschappen bestellen;
 • De bezorging van de Allerhande Box is gratis (inclusief je overige boodschappen);
 • De bezorging is op een tijdstip dat je zelf kunt kiezen;
 • Je kunt sinds kort de Allerhande Box ook afhalen in de winkel;
 • Je zit niet vast aan een abonnement, je kunt de box bestellen wanneer het jou uitkomt;
 • Wil je de Allerhande Box regelmatig ontvangen, dan kan je dat handig plannen met de Allerhande Box Planner;
 • Je ziet van te voren welke gerechten er in de box zitten, je komt dus niet voor verrassingen te staan;
 • De producten bevatten allemaal een duidelijke allergie-informatie;
 • De maaltijdbox van Allerhande is één van de goedkoopste van Nederland; 

Nadelen van de Allerhande Box: 

 • Tot nog toe is er alleen een box voor 2 personen en 4 personen;
 • Er is geen keus in een Allerhande Box voor vegetariërs;
 • Je kunt niet zelf je gerechten kiezen voor in de maaltijdbox;
 • De Allerhande Box moet je minimaal 4 dagen van te voren bestellen;
 • De meeste producten uit de Allerhande Box kan je ook los bij Albert Heijn kopen. Wanneer je dat doet, ben je iets goedkoper uit. Met een Allerhande Box betaal je dus ook voor service en gemak;
 • Niet alle producten in de Allerhande Box zijn biologisch; 

Ervaringen met de Allerhande Maaltijdbox

Eindconclusie van de Allerhande Box test

Wij waren bij deze test erg benieuwd naar de kwaliteit van de Allerhande Box. Eerder hebben we al een Allerhande Box getest. De vraag is nu; is de kwaliteit van de Allerhande Box constant gebleven? Hoe zien de producten eruit?
Na het doen van deze tweede test kunnen we zeggen dat de producten in de Allerhande Box van kwaliteit zijn. Alle producten die wij hebben ontvangen zagen er goed en vers uit. De recepten zijn zeer duidelijk omschreven en zijn eenvoudig te bereiden, vaak al binnen 30 minuten. De receptkaarten zijn strak vormgegeven met prachtige foto's, dat kan zeer motiverend werken tijdens het koken. De maaltijdbox van Allerhande is niet voor niets erg populair. De Allerhande Box is de goedkoopste van Nederland op dit moment. Een bijkomend voordeel is dat je aanvullende boodschappen kunt bestellen, die tegelijk met je Allerhande Box worden bezorgd. De bezorging is gratis. De Allerhande Box voor 2 personen kost 35 euro. De Allerhande Box voor 4 personen kost 49 euro. Je zet met de Allerhande Box gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel. 


Dit was een blog over AH Allerhande.
Allerhande Box opnieuw uitgebreid getest

Actuele korting

De AH Allerhande Familiebox

Uitgeteste foodbox AH Allerhande Familiebox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de AH Allerhande Familiebox
Meer informatie en ervaringen over de AH Allerhande Familiebox lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?