FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Allerhande Box review

De nieuwste AH box getest

De Allerhande Box is vernieuwd! En daarom nu een uitgebreide review over de nieuwe Allerhande Box op Foodboxwijzer. Albert Heijn heeft opnieuw verschillende verbeteringen doorgevoerd bij de Allerhande Box. We testen voor jullie de nieuwe AH box waarmee je nu zelf losse gerechten kiest en ook kunt kiezen hoeveel gerechten je wenst te ontvangen in de maaltijdbox. We gaan in deze review over de Allerhande box in op de kwaliteit, het gemak, de service en meer. Voor wie is deze maaltijdbox geschikt? En zijn de verbeteringen in deze maaltijdbox de moeite waard? 

Bekijk de nieuwe Allerhande Box 

Maaltijdbox review Allerhande Box

AH box review met 3 losse gerechtenDe maaltijdbox van Albert Heijn is vanaf het begin al erg populair. De box staat bekend om lekkere, makkelijke gerechten voor het hele gezin. De gerechten staan snel op tafel, veel producten zijn bijvoorbeeld al voorgesneden. Bijkomend voordeel bij Albert Heijn is dat je tegelijk met je maaltijdbox ook al je andere boodschappen kunt bestellen. De AH box is niet biologisch, maar bevat soms wel enkele biologische artikelen. Ben je op zoek naar een volledig biologische maaltijdbox? Een box waar de seizoensproducten direct van de boer komen bijvoorbeeld? Bekijk dan de boxen van Ekomenu en Willem&Drees

De bezorging van AH box is gratis vanaf 3 gerechten. 

Voor deze review bestellen wij een Allerhande Box met daarin 3 gerechten voor 2 personen.
Eén gerecht kost € 9,95, de andere twee kosten per gerecht € 12,50. Vanaf 3 gerechten is de bezorging van de AH box gratis. De totaalprijs van deze AH box komt nu dus neer op € 34,95.  

Je hebt elke week de keus uit 8 gerechten in de Allerhande Box.

Een flexibele maaltijdbox

De AH box is met de vernieuwingen een meer 'flexibele maaltijdbox' geworden. Elke week kan je in de Allerhande Box 1-5 gerechten bestellen. Per gerecht kan je aangeven of het voor 2 of 4 personen is. Doordat je elke week de keus uit 8 gerechten hebt in de AH box, kan je de box ook volledig vegetarisch maken bijvoorbeeld. Er zijn elke week in ieder geval 3 vegetarische gerechten. 
Wij kiezen voor de volgende 3 gerechten en bestellen daarnaast ook nog extra boodschappen: 

De receptkaarten uit de AH box zijn helder en duidelijk te volgen.

De gerechten zijn vaak binnen 20-30 minuten te bereiden. Handig voor iedereen die wel wat tijd in de keuken kan besparen. 

De gerechten uit de Allerhande BoxZoals je op de foto's kunt zien hebben we de gerechten goed verpakt ontvangen. Elk gerecht zit in een aparte zak in de AH box. Handig om zo alles bij elkaar te houden. We hebben gerechten gekozen die binnen 20-30 minuten te bereiden zijn. Alle producten zien er van goede kwaliteit uit, daar kunnen we niks op aanmerken. 

Zelf gerechten kiezen in een maaltijdbox

Er is een duidelijke trend zichtbaar in de wereld van de maaltijdboxen. Steeds meer consumenten willen namelijk graag het gemak van koken met een maaltijdbox, maar willen ook graag zelf kunnen kiezen wat er in de maaltijdbox zit. Het is tenslotte zonde om een gerecht te ontvangen waar je niemand in je gezin blij mee maakt en je wél voor betaald hebt. Daarom bieden steeds meer maaltijdboxen keuze-gerechten aan. Je kiest elke week zelf welke gerechten je graag ontvangt in de box. Ook Albert Heijn gaat nu mee in deze trend waar Marley Spoon lang geleden al mee begonnen is. 

Zelf de gerechten kiezen kan onder andere in de maaltijdbox van: 

Koken met de Allerhande Box

De gerechten die we voor deze review hebben gekozen zijn alle drie binnen 20-30 minuten te bereiden. Dat redden we in de praktijk ook prima. 

Producten voor het gerecht uit de allerhande box met de spaanse pasta met chorizo

Het eerste gerecht wat we maken is de Spaanse pasta. We gebruiken de bovenstaande producten. De pasta is biologisch en ook de ui is biologisch. De overige producten in dit gerecht zijn niet biologisch. Als groenten gebruiken we in dit gerecht een zak bloemkoolroosjes van 200 gram, een ui en een schaaltje cherrytomaatjes (250 gram). Verse peterselie voegen we aan het eind toe. De halve chorizo worst die we gebruiken is goed van smaak en geeft het gerecht wat pit. Het bereiden van dit pasta-gerecht is easy en gaat snel. Binnen 20 minuten staat het op tafel. De smaak is ook prima. De aanbevolen hoeveelheid groenten in dit gerecht is voldoende volgens de richtlijnen, maar had wat ons betreft nog best iets meer mogen zijn.

Spaanse pasta met chorizo uit de Allerhande Box

Het tweede gerecht dat we maken is het vegetarische gerecht; pitabroodjes met pompoentajine. We gebruiken de producten die je ziet op onderstaande foto. Het lukt om het gerecht binnen de aangegeven 30 minuten te bereiden. 

Vegetarisch gerecht uit Ah box met pitabroodjes met pompoen

Het stoofpotje wat we maken van de pompoenblokjes, kikkererwten, rozijnen en kruiden bevat voldoende groenten. Zeker in combinatie met de sla erbij in het broodje haal je bijna ongemerkt 300 gram groenten per persoon. Wat ons betreft een verrassend vegetarisch gerecht, leuk om de falafel eens op deze manier te gebruiken. 

Pitabroodjes met falafel en pompoenstoofpotje uit de Allerhande Box

De derde dag maken we met de Allerhande Box een kipragout met kastanjechamgignons en broccolirijst. Net als bij de andere gerechten hebben we vrijwel niets uit onze eigen keukenkast nodig als we koken met de Allerhande Box. Voor dit gerecht hebben we alleen wat boter, zout en een eetlepel bloem extra nodig. 

Het gerecht van kipragout met champignons en broccolirijst uit de Allerhande Box

Ga direct naar de Allerhande Box

Het bereiden van de kipragout gaat gemakkelijk en snel. We gebruiken 150 gram basmatirijst en 200 gram broccolirijst. We houden dus een halve schaal broccolirijst over. Door de groente en rijst in één bij dit gerecht, krijg je verstopte groente binnen. Handig bijvoorbeeld als er ook kinderen mee-eten. 

Het gerecht kipragout met champignons en broccolirijst en basmatirijst uit de Allerhande Box.

Het gerecht smaakt erg lekker! De ragout is mooi ingedikt en goed op smaak. We vinden de hoeveelheid ragout in combinatie met de hoeveelheid rijst wel wat weinig. Dat is natuurlijk een persoonlijke ervaring. We gaan bedenken wat we met de overgebleven broccolirijst gaan doen en vinden op de site van Allerhande nog lekkere recepten met broccolirijst. Leuk om de volgende dag als lunchgerecht bijvoorbeeld deze broccoli-pannenkoekjes te maken.

Het gemak van de AH box

Als je op zoek bent naar een maaltijdbox waarmee je snel een gevarieerde maaltijd op tafel zet, is de Allerhande Box zeker geschikt. Door onze bezoekers weten we dat de Allerhande Box erg in de smaak valt bij stellen, maar ook bij gezinnen met kinderen die de box voor 4 personen bestellen. 

Het gemak van de AH box zit 'm vooral in: 

 • veel voorgesneden producten;
 • sausjes vaak kant-en-klaar in de box;
 • duidelijke, heldere recepten;
 • je kiest zelf welke gerechten je wenst te ontvangen in de box; 
 • per gerecht los te bestellen (voor 2 of 4 personen); 
 • de gerechten staan binnen 20-30 minuten op tafel;
 • je ontvangt vrijwel alle producten in de AH box, je hebt uit je keukenkast vaak alleen zout, peper en olie nodig;
 • de maaltijden zijn per gerecht verpakt in een papieren zak; 
 • je shopt online ook meteen de overige boodschappen erbij, zo hoef je helemaal niet meer naar de supermarkt. 

De producten in de Allerhande Box zijn per gerecht apart verpakt in een papieren zak.

De Allerhande Box is geschikt voor iedereen die niet vast wil zitten aan een abonnement op een maaltijdbox. Je bestelt de box wanneer het je uitkomt! 

De AH box is vooral geschikt voor iedereen die graag wat tijd in de keuken zou willen besparen. Je kookt met de Allerhande Box snelle, gevarieerde gerechten. Bovendien kan je de overige boodschappen er meteen bij bestellen. Zo bespaar je vaak ook tijd op boodschappen doen in de supermarkt. Je zit met de AH box nergens aan vast (géén abonnement). Door de verbeteringen die Albert Heijn heeft aangebracht bij de AH box is de maaltijdbox wellicht ook voor jou geschikt! 

En, durf je het aan? Probeer nu ook de Allerhande Box en kook eens een paar maaltijden met een maaltijdbox. We zijn zeer benieuwd naar je ervaring met de AH box. Je ervaring met de AH box kan je bij de reviews achterlaten. Dank jullie wel! 

Ga naar de Allerhande Box 


Dit was een blog over AH Allerhande.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Allerhande Box review

Kenmerken van de Allerhande Box

 • Kies zelf je gerechten in de Allerhande Box;
 • Elke week keus uit 8 gerechten;
 • Per gerecht los te bestellen; 
 • Je kunt de gerechten bestellen voor 2 of 4 personen; 
 • Gratis bezorging vanaf 3 gerechten; 
 • Bestel de overige boodschappen er gemakkelijk bij.

Actuele korting

De AH Allerhande Box

Uitgeteste foodbox AH Allerhande Box
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de AH Allerhande Box
Meer informatie en ervaringen over de AH Allerhande Box lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Meer over AH Box

Maaltijdbox gemak voor elk gezin met AH
Snel koken met de Allerhande maaltijdbox
Allerhande Box opnieuw uitgebreid getest
Allerhande Box vanaf nu ook op te halen in de winkel
De Allerhande Box Planner
AH Allerhande maaltijdbox uitgebreid getest!