FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Beebox maaltijdbox uitgebreid getest!

Wat is onze ervaring met beebox?

Onze ervaring met de maaltijdbox van Beebox

We hebben de maaltijdbox van Beebox (inmiddels Willem&Drees) uitgebreid getest. Voor deze test hebben we de 'maaltijdbox extra' uitgeprobeerd. Hier zitten drie maaltijden voor 2 personen in (ook verkrijgbaar voor 4 personen of 1 persoon). Daarnaast zitten er in deze maaltijdbox nog een aantal extra biologische producten zoals brood, sap, fruit en eieren. Ben je benieuwd of de box extra van beebox wat voor jou is? Lees dan snel verder en oordeel zelf. 

De missie van beebox is 'beter eten, beter leven'. Dat staat voor een verantwoord eetpatroon dat gezond is voor mens, boer en natuur. Beebox helpt je om op een makkelijke manier een stapje te zetten naar een gezonde en groene leefstijl. Beebox draagt zorg voor gevarieerde recepten met biologische producten van de beste boeren uit Nederland. 

De beebox extra voor twee personen kost 45,00 euro. Wil je liever alleen maaltijden ontvangen van Beebox en geen extra producten? Dan kies je beter voor box maaltijden

We zijn nu reuze benieuwd naar de kwaliteit van de maaltijdbox van beebox. Heb jij al een ervaring met beebox? Wanneer jij ervaring hebt met een maaltijdbox van beebox, kan jij hier een reactie achterlaten over jouw ervaring. Dat waarderen we zeer voor het complete beeld van alle aanbieders van maaltijdboxen. We gaan nu snel aan de slag met onze eigen uitgebreide test voor de beebox maaltijdbox.

De bezorging

Beebox levert overal in Nederland (met uitzondering van de Waddeneilanden). De beebox ondernemers bezorgen de box tussen 17.00 uur en 21.30 uur bij je thuis. Op welke dag dat bij jou is kan je checken op de site. In ons geval werd de beebox op donderdagavond bezorgd. We ontvangen een oranje krat vol met biologische producten. Alle producten zien er op het eerste oog erg goed en vers uit; een goede eerste indruk!

De maaltijdbox extra van beebox in ontvangst genomen

Geen kartonnen doos maar een krat bij beebox zoals je ziet. Beebox houdt van recyclen, daarom kun je de box de volgende keer weer mee terug geven aan de bezorger. 

Wat ook snel opvalt in deze box is dat er geen receptkaarten of andere informatie op papier in de box zit. Daar speelt duurzaamheid uiteraard een rol in. Geen papierverspilling dus, want de recepten kan je uitgebreid op de website van beebox vinden. Op onderstaande foto zie je welke producten er 'extra' in de box zitten. Deze producten hebben we niet nodig voor de gerechten, maar zijn dus een aanvulling op de box. 

Je ontvangt extra producten in de beebox extra, zoals brood, sap, fruit en eieren

De gerechten

In deze maaltijdbox zitten producten voor de volgende drie gerechten: 

 • Stevige bruine bonensoep met worst
 • Pizza pesto met champignons en rode uien
 • Schorseneren met paarse aardappelen 

We gaan de volgende dag direct aan de slag met de 'stevige bruine bonensoep'. Een winters gerecht, waarvan de bereidingstijd op 40 minuten ligt volgens het recept. Deze bereidingstijd ligt wat hoger in vergelijking met andere maaltijdbox-aanbieders die vaak van 30 minuten uitgaan. Voor ons geen probleem, bovendien staat bruine bonensoep hier normaal zelden op het menu en we zijn erg benieuwd naar het resultaat. Op onderstaande foto zie je welke producten we zullen gebruiken in dit gerecht. 

De producten voor de bruine bonensoep van beebox

Het recept is duidelijk omschreven en goed te volgen. De soep bereiden kost inderdaad wel wat tijd, we komen zelfs op 50 minuten uit. Het resultaat (even wennen aan de kleur) is echter verrassend. De soep smaakt heerlijk! 

We hebben ervoor gekozen om een stukje van het brood uit de beebox erbij te serveren. Dat stond niet in het recept, maar leek ons een lekkere aanvulling. Van de worstjes hebben we soepballetjes gemaakt zoals in het recept aangegeven. Leuk idee, want de iets gekruide worstjes matchen prima in deze soep. Het brood viel (ook in combinatie met de soep) erg goed in de smaak. We vonden dit recept erg verrassend, en daarmee ook een goede reden om dit recept te bewaren. 

De tweede dag van de beebox-test gaan we aan de slag met het maken van een pizza. Altijd leuk, zelf een pizza maken. Voor deze pizza gebruiken we 250 gram biologische pizzamix, champignons, rode uien, een stukje kaas, slagroom en pesto. Van de sla maken we de bijbehorende salade bij deze pizza. 

Producten voor de plaat pizza met champignons en pesto

Het recept is ook nu duidelijk omschreven. De bereidingstijd bij dit gerecht ligt op de 45 minuten. Toch moet je om dat te kunnen bereiken wel flink doorkneden met het pizzadeeg. Het lukt ons niet om deze bereidingstijd te halen, maar dat is ons doel ook niet. We hebben in elk geval plezier met het bereiden van dit gerecht. 

De pizza van beebox met champignons, rode uien en pesto.

De geur van de pizza verspreidt zich tijdens het bakken al snel, dat ruikt goed! Het was even een werkje om deze pizza te maken, maar de smaak is zeer goed. De pesto is niet te overheersend en de salade erbij is lekker verfrissend. De porties lijken in eerste instantie niet erg groot, maar de pizza is erg vullend. Genoeg voor twee personen dus. 

De derde dag gaan we de schorseneren bereiden. Eerlijk gezegd nog niet eerder gegeten. In het recept staat dat het schoonmaken van de schorseneren erg bewerkelijk is. Maar met een goede voorbereiding (handschoenen, borsteltje en een wasbak) gaan we deze uitdaging aan! We gebruiken onderstaande producten uit de box voor dit gerecht. 

Het recept met schorseneren en paarse aardappelen in de beebox

We volgen het recept en al snel blijkt dat het schoonmaken inderdaad bewerkelijk is. Toch helpen de tips die in het recept staan erg goed. Zo hebben we de ongeschilde schorseneren in een pan met azijn gekookt. We laten ze na het koken 'schrikken' onder koud water. Daarna lukt het om de schil gemakkelijker te verwijderen. De paarse aardappelen zien er in dit gerecht ook interessant uit. Na deze even voorgekookt te hebben, bakken we ze verder in de pan. Voor de schorseneren maken we een heerlijke kaassaus. Uiteraard geen kant-en-klaar sausje, maar we maken een ragout als klassieke basis voor deze saus. De schorseneren gaan samen met de ham en de kaassaus in de oven. En na even wachten is daar het eindresultaat.... 

De schorseneren zijn niet alleen qua looks vergelijkbaar met asperges, ze smaken er ook een beetje naar. De paarse gebakken aardappelen zijn zeer smaakvol. Het was geen maaltijd die snel klaar was, maar het was zeker de moeite waard. De hoeveelheid bij dit gerecht was voor ons genoeg, maar had voor grote eters wellicht wat meer mogen zijn. We hebben in elk geval genoten van dit gerecht. Mocht je interesse hebben om ook eens de schorseneren te gaan bereiden, het recept dat wij hebben gebruikt in deze maaltijdbox kan je hier vinden. 

Voordelen van de maaltijdbox van Beebox

 • De producten van beebox zijn biologisch;
 • In de box zitten verse producten waar je afwisselende, seizoensgebonden gerechten mee maakt;
 • De producten komen van de beste Nederlandse boeren die er een eerlijke prijs voor ontvangen; 
 • De recepten behorend bij de maaltijdbox zijn helder en duidelijk omschreven;
 • Je hebt voor drie dagen een gevarieerd menu;
 • Je eet met deze maaltijdbox in ieder geval 3 dagen volledig biologisch, tegen een voordelige prijs voor biologische producten;
 • In de Beebox Extra ontvang je ook éxtra biologische producten zoals brood, sap, eieren en fruit; 
 • De maaltijden zijn goed te bereiden, maar ook de kookbeleving staat centraal bij beebox. De bereidingstijd ligt rond de 45 minuten per gerecht;
 • Bij beebox streven ze duurzaamheid na. De producten worden in een recyclebare krat bij je thuisbezorgd en zij verspillen geen papier (dus geen folders en receptkaarten in de box). 
 • Iedere regio heeft een eigen beebox-ondernemer/bezorger. Zo heb je een vast contactpersoon waar je altijd terecht kunt voor vragen en opmerkingen over jouw maaltijdbox; 
 • Je hoeft minder te sjouwen met boodschappen in de supermarkt;
 • Je kunt een abonnement gemakkelijk pauzeren of stopzetten; 

Nadelen van de maaltijdbox van beebox

 • In vergelijking met andere maaltijdboxen moet je bij beebox rekening houden met een iets langere bereidingstijd van de gerechten (ongeveer 40-45 minuten). Dit hoeft overigens voor jou geen nadeel te zijn.
 • In de box ontvang je uit duurzaam oogpunt geen receptkaarten op papier. Koken doe je dus met je laptop of tablet in de buurt, alle recepten staan op de website. Dit is voor de één een voordeel, voor de ander wellicht een nadeel. 

 

De eindconclusie van het testpanel

Na het koken met deze maaltijdbox hebben we een goede ervaring met de royale box van beebox. De 'beebox extra' heeft ons (nog meer) doen inzien dat biologisch eten een goede keuze is. We zijn verrast door de afwisselende recepten in deze maaltijdbox. Koken met beebox voelde als een verantwoorde, maar bovenal gezonde keuze. Ook de extra producten in deze box waren een rijke aanvulling. Zeker het brood als extra product is heel goed in de smaak gevallen.

Tijdens het koken met deze maaltijdbox viel op dat je moet rekenen op een bereidingstijd van ongeveer 45 minuten per gerecht. Deze bereidingstijd ligt dus iets hoger in vergelijking met andere aanbieders van maaltijdboxen. Het zijn vaak geen snelle, eenvoudige eenpansgerechten bij beebox. De kookbeleving staat bij beebox centraal en je creëert met de biologische producten een bijzonder gerecht. De producten die wij hebben ontvangen pasten goed bij het seizoen. We hebben driemaal een winters gerecht kunnen bereiden. Wat ons betreft zijn dit goede punten om mee te nemen in je overweging om voor beebox te kiezen. 

Bij de samenstelling van de maaltijdboxen hanteren ze de volgende principes bij beebox: 

 • Een eerlijke prijs voor de boer. De producten gaan direct van de boer naar de consument;
 • De producten zijn biologisch en komen allemaal uit Nederland;  
 • Ze zijn open en transparant bij beebox, je weet altijd waar je producten vandaan komen. 

De boeren krijgen bij beebox een eerlijke prijs, zodat je ook bijdraagt aan de ontwikkeling van diversiteit en biologische productie in Nederland.

Wanneer je voor een maaltijdbox van beebox kiest, maak je dus een bewuste, verantwoorde keuze. Beebox helpt je om op een makkelijke manier een stapje te zetten naar een gezonde en groene leefstijl. De biologische producten van beebox zijn betaalbaar (in vergelijking met biologische producten los kopen in bijvoorbeeld een supermarkt).  

Voor meer informatie over Beebox en de verschillende maaltijdboxen kijk je op onze pagina over beebox. Rechtstreeks naar de website van Beebox (inmiddels Willem&Drees) gaan kan natuurlijk ook. 

Beebox maaltijdenbox vergelijken

Wij hebben na deze uitgebreide test een goede ervaring met beebox. Heb jij al een ervaring met Beebox en Willem&Drees? Dan kun je heel eenvoudig hier een review schrijven en kan jij wellicht anderen helpen bij de keuze in een foodbox. Een review waarderen wij zeer! 


Dit was een blog over Willem&Drees.
Beebox maaltijdbox uitgebreid getest!

Actuele korting

De Extra box

Uitgeteste foodbox Extra box
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Extra box
Meer informatie en ervaringen over de Extra box lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Eenpersoons maaltijdbox
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin