FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

De Krat uitgebreid getest

De Krat weekendkrat review

De Weekendkrat Extra van De Krat

De Weekendkrat Extra van de Krat is een bijzondere foodbox voor iedereen die houdt van uitgebreid koken!
De Weekendkrat is eigenlijk geen standaard maaltijdbox. In de Weekendkrat Extra ontvang je namelijk genoeg producten voor ongeveer 4/5 maaltijden, maar je kiest zelf wat je kookt. Je ontvangt 2x vlees of vis, 8 verschillende soorten groenten en een brood en andere delicatessen. Wat je van alle producten gaat maken, kies je zelf. Je ontvangt wél heerlijke inspiratierecepten bij de Krat via de website, maar je eigen creativiteit gebruiken is uiteraard ook mogelijk. Met De Weekendkrat Extra van De Krat kan je heerlijk uitgebreid koken in het weekend, zonder dat je daarvoor eerst uren kwijt bent aan boodschappen doen!

De maaltijdbox van De krat uitproberen zoals de weekendkrat van de krat

Onze ervaring met de maaltijdbox van De Krat

Bij FoodboxWijzer houden we van koken. Maar uitgebreid koken schiet er nog wel eens bij in door ons drukke gezinsleven. Wij waarderen mede daarom het gemak van elke maaltijdbox. Na een drukke werkdag is het ideaal om doordeweeks snel een gezonde maaltijd op tafel te zetten met een gezonde maaltijdbox. In het weekend iets rustiger aan doen en gezellig en uitgebreid tafelen is ook heerlijk.

Lekker uitgebreid koken in het weekend met De Krat

De Weekendkrat Extra van De Krat lijkt ons daarom geschikt om eens bewust en uitgebreid te gaan koken in het weekend. We zijn erg benieuwd naar de kwaliteit van de weekendkrat van De Krat. We weten van te voren al welke producten we ontvangen in de Weekendkrat Extra, dus we kunnen al op zoek naar heerlijke recepten om er iets lekkers van te maken. We laten ons daarbij ook inspireren door de inspiratierecepten van De Krat zelf. 

Voor wie is deze maaltijdbox geschikt?

Deze maaltijdbox, of beter gezegd foodbox, is bijzonder geschikt voor iedereen die houdt van lekker koken. Vind je het niet erg om langer dan 30 minuten in de keuken te staan? Met deze foodbox kan je de inspiratierecepten van De Krat gaan bereiden, maar je kunt ook zelf op zoek gaan naar recepten. Bovendien ontvang je met deze foodbox niet alleen producten voor in het weekend, je ontvangt met deze foodbox genoeg producten om in ieder geval 4 dagen te kunnen koken.

Alle recepten zijn ook in het Engels beschikbaar

De gerechten zijn waarschijnlijk minder geschikt voor gezinnen met jonge kinderen. Wel is het erg leuk om met deze foodbox samen te koken, als stel bijvoorbeeld. En ook leuk; alle recepten van De Krat zijn ook in het Engels beschikbaar. De Krat is daarmee de enige Nederlandse maaltijdbox die elke week de recepten ook in het Engels heeft!   

De gerechten en producten in de Weekendkrat Extra van De Krat

De Weekendkrat Extra is een populaire foodbox van De Krat. Je kunt bij de Krat ook kiezen voor een handige maaltijdbox zoals de Gemakskrat of Gemakskrat Vega, maar veel mensen waarderen ook het uitgebreide en gezonde koken met de weekendkrat enorm. 
In de Weekendkrat ontvang je altijd 2 luxe soorten vlees/vis en daarbij 8 verschillende soorten groenten. Daarnaast ontvang je een brood en andere bijzondere delicatessen waar je heerlijke gerechten mee kunt maken. De heerlijke recepten van De Krat kan je op deze pagina vinden.

Allemaal lekkere verse ingrediënten uit de Weekendkrat Extra
 

Wat is de prijs van de Weekendkrat Extra van De Krat

Je kunt een flexibel abonnement nemen op de Weekendkrat Extra (en daarmee ook een weekje of langer overslaan) óf een losse Weekendkrat bestellen. In de foodboxen van de Krat zitten uitsluitend lokale producten die in het seizoen beschikbaar zijn. De producten zijn grotendeels biologisch en in ieder geval duurzaam geteeld. Lokale boeren en leveranciers hebben een eerlijke prijs voor hun producten gekregen. Daardoor smaken de gerechten extra lekker, nietwaar? 

De Weekendkrat Extra kost: 

1 persoon: € 35,-
2 personen: € 45,-
3 personen: € 57,-
4 personen: € 68,-

Uitgebreide review over De Weekendkrat Extra van De Krat

Wij hebben voor deze review een 'Weekendkrat Extra' voor 2 personen getest. 
We hebben de volgende producten in de Weekendkrat ontvangen:

 • Meerzadenbol 
 • Roodbaarsfilet 
 • Kogelbiefstuk 
 • Zoete aardappel 
 • Bruine bonen 
 • Havermout 
 • Calasparra rijst 
 • Sweet dumpling pompoen
 • Verse kruiden 
 • Knolselderij
 • Bloemkool 
 • Gemengde paddenstoelen 
 • Groene paprika 
 • Gele peen 
 • Andijvie 
 • Uien 
 • Sla 

​Met deze producten gaan we de volgende dag meteen aan de slag. We zoeken een paar leuke inspiratierecepten uit die bij deze Weekendkrat horen en duiken daarnaast in het receptenarchief van De Krat. Dit archief is inmiddels al enorm (De Krat was tenslotte de eerste Nederlandse maaltijdbox-leverancier), en zo kiezen we maar liefst 6 heerlijke recepten. Als je verder leest, zie je het resultaat van ons avontuur met de Weekendkrat Extra.

Ik wil meer weten over de Weekendkrat van De Krat 

Biefstuk met paddenstoelen, burrata en bloemkoolpuree

De eerste dag gaan we aan de slag met de biefstuk. We gebruiken het inspiratierecept van De Krat hierbij. Bijna elk product zit voor dit gerecht in De Krat, behalve de burrata. 
Het recept volgen gaat prima. Het resultaat mag er dan ook wezen! 
 

Ervaring met de weekendkrat van de krat met het recept biefstuk

Een smakelijk gerecht en ook de bloemkoolpuree valt prima in de smaak hier. 

Gebakken roodbaarsfilet met sweetdumpling-puree

De volgende dag gaan we een gerecht maken met de roodbaarsfilet. We kiezen ervoor om ook nu het inspiratierecept van De Krat hiervoor te gebruiken. Zelf voegen we creme fraiche toe en champignons en alle andere producten halen we uit de Weekendkrat. Op onderstaande foto is het resultaat te zien. 

De weekendkrat van de krat ervaring

De puree van de pompoen is erg lekker. Jammer dat de pompoen niet groter was! Een stukje van de gele peen hebben we bij dit recept toegevoegd. Omdat we de paddenstoelen al bij het vorige gerecht hebben gebruikt, hebben we nu zelf wat champignons toegevoegd.

 • Koken met de weekendkrat
 • Koken met de weekendkrat van de krat
 • Onze ervaring met de weekendkrat van de krat maaltijdbox

Toast van zoete aardappel met paprika en pijnboompitten

Als extraatje op zondag maken we een lekker hapje met de zoete aardappel.
Ook dit is een inspiratierecept van de Krat. Leuk om te maken, vooral het roosteren van de zoete aardappel in de broodrooster vonden we verrassend. 

Toast van zoete aardappel; een gerecht uit de weekendkrat van de krat.En dan is het weekend voorbij. We hebben nog wel heel veel producten uit de Weekendkrat waar we lekkere gerechten mee kunnen maken. We hebben nog andijvie, bruine bonen, sla, risotto-rijst en meer. We kiezen voor deze producten recepten uit die niet heel veel tijd kosten, omdat we doordeweeks minder tijd hebben om uitgebreid te koken. Hieronder lees (en zie) je wat we nog meer met de Weekendkrat hebben gemaakt. 

Vegetarische chili

Met de bruine bonen, de tomaten, de uien en de verse kruiden uit de Weekendkrat maken we een vegetarische chili. Een beetje rijst erbij en... een heerlijk gerecht staat op tafel! Een beetje voorbereiding en plannen was bij dit gerecht wel nodig, want de bruine bonen moesten natuurlijk eerst 8 uur weken. 

Risotto met tomaten, champignons en sla

Met de rijst en tomaten maken we een risotto. Dit keer geen recept van De Krat, maar een eigen risotto creatie.

Tomatenrisotto van De Krat met sla en champignons

Risotto valt hier altijd in de smaak! Voor dit gerecht geldt wel dat we niet alle producten uit de Weekendkrat hebben gehaald. We hebben zelf tomatenblokjes, champignons en een sjalot toegevoegd.

 • Risotto uit maaltijdbox de krat
 • Risotto koken uit de maaltijdbox van de krat weekendkrat
 • koken met de weekendkrat van de krat

Andijvie-stamppot met champignons

Met de andijvie uit de Weekendkrat gaan we andijvie-stamppot maken. Het is alweer even geleden dat we dat hebben gegeten en nu we toch andijvie in huis hebben lijkt dit ons een goede keuze. We vinden zelfs een geschikt gerecht hiervoor op de site van De Krat. En ook nu smaakt het gerecht van de Krat ons erg goed! 

Andijvie-stamppot met champignons, een gerecht van de krat

 

Zo zie je dat we heel veel verschillende gerechten hebben gemaakt met de Weekendkrat Extra van De Krat. We hebben bij een aantal gerechten wel zelf wat extra producten toegevoegd. Normaal gesproken heb je met de Weekendkrat zeker genoeg in huis voor 4 dagen. De hoeveelheid groenten in de weekendkrat is groot en daardoor kan je volop variëren in je gerechten. 

De bezorging van de Weekendkrat Extra van De Krat

De Weekendkrat Extra wordt gratis bij je thuisbezorgd. Binnen de Randstad wordt De Krat bezorgd op: donderdagavond (17:00 - 21:30), vrijdag (09:00 - 21:30) of zaterdagochtend (09:00 - 14:00). 

Buiten de Randstad wordt de Weekendkrat bezorgd op: vrijdag (09:00 - 21:30) of zaterdagochtend (09:00 - 14:00). In je eigen account kies je het moment dat voor jou het handigste is. 

De voordelen van de Weekendkrat Extra

 • In de Weekendkrat Extra ontvang je verse producten waar je afwisselende, gezonde gerechten mee maakt;
 • Je kiest zelf wat je met de producten kookt; 
 • Bij de weekendkrat ontvang je inspiratierecepten, maar je eigen kookinspiratie bij deze box gebruiken is ook heel goed mogelijk; 
 • Kookplezier en kookinspiratie staan centraal in de Weekendkrat;
 • De Weekendkrat Extra is een uitgebreide foodbox, geen maaltijdbox; 
 • De Weekendkrat is de ideale foodbox voor iedereen die van koken houdt; 
 • Op de site van De Krat kan je heel veel recepten vinden die je ook kunt gebruiken bij de Weekendkrat Extra;
 • Je ontvangt in de weekendkrat producten voor ongeveer 4 gerechten, en daarnaast ook wat extra producten zoals een brood en delicatessen; 
 • In de weekendkrat ontvang je 2x vlees of vis en 8 soorten groenten; variatie volop mogelijk dus; 
 • Alle producten in de Krat zijn duurzaam geteeld en waar mogelijk biologisch; 
 • In de Krat zitten seizoensproducten waar boeren en leveranciers een eerlijke prijs voor hebben gekregen; 
 • Je kiest zelf je bezorgdag voor de Weekendkrat; op donderdag, vrijdag of zaterdag. 
 • In je account bij De Krat kan je gemakkelijk je abonnement pauzeren en op deze manier een week of langer overslaan; 
 • De recepten van de Krat zijn ook in het Engels beschikbaar.
 • De maaltijdbox van De Krat vergelijken
 • Recepten van de Krat ook in het Engels beschikbaar
 • Maaltijdbox van De Krat vergelijken

De nadelen van de Weekendkrat Extra

 • Je hebt heel veel 'kook-vrijheid' bij de Weekendkrat. Voor sommigen een voordeel, voor anderen juist een nadeel;
 • Je moet bij de Weekendkrat recepten kiezen die je wilt gebruiken, dat is wat uitzoekwerk;
 • De bereidingstijd van de gerechten is bij de Weekendkrat langer dan bij andere maaltijdboxen;
 • Vaak moet je (afhankelijk van de recepten die je kiest) ook nog zelf wat producten in huis halen.

Eindconclusie van het testpanel 

De Weekendkrat Extra van De Krat is in het bijzonder geschikt voor iedereen die dol is op koken. De kookliefhebber kan met deze foodbox elk weekend en de dagen die daarop volgen heerlijk aan de slag met alle producten. Wij hebben met deze foodbox in het weekend uitgebreide gerechten gemaakt. We hebben hiervoor de inspiratierecepten van De Krat gebruikt die je ook op hun website kunt vinden. Met de producten die daarna nog in de foodbox zaten hebben we lekkere, gezonde maaltijden gekookt voor doordeweeks. Daarvoor hebben we zelf recepten uitgezocht. Dat kost natuurlijk wel wat uitzoekwerk en dat is iets om rekening mee te houden bij deze foodbox. Bij een aantal gerechten hebben we ook producten uit eigen keuken gebruikt.

Bekijk hier uitgebreid de Weekend Extra van De Krat

Wanneer je liever een maaltijdbox ontvangt met daarin alle producten voor 3 maaltijden kan je ook bij De Krat kiezen voor 2 verschillende soorten maaltijdboxen. Bij deze maaltijdboxen ontvang je wel de kant-en-klare recepten en staat je gerecht vaak wat sneller op tafel dan met de Weekendkrat.


Een pluspunt bij De Krat is wat ons betreft zeker dat alle producten van het seizoen zijn en duurzaam zijn geteeld. Waar mogelijk ontvang je biologische producten. Alle producten die wij hebben ontvangen in de weekendkrat waren van goede kwaliteit. We hebben er maar liefst 5 dagen van kunnen eten! 

 • De weekendkrat van De Krat ervaring en uitgetest
 • De weekendkrat van De Krat ervaring en uitgetest
 • De weekendkrat van De Krat ervaring en uitgetest
 • De weekendkrat van De Krat ervaring en uitgetest
 • De weekendkrat van De Krat ervaring en uitgetest

Dit was een blog over De Krat.
De Krat uitgebreid getest

Actuele korting

2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van De Krat.

De Weekendkrat Extra

Uitgeteste foodbox Weekendkrat Extra
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Weekendkrat Extra
Meer informatie en ervaringen over de Weekendkrat Extra lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?