FoodboxWijzer logo

De Mathijs Variatiebox

Hoe bevalt deze gevarieerde box?

Onze ervaring met de Variatiebox van Mathijs Maaltijdbox

De Familiebox van Mathijs hebben we al eerder getest en nu is het tijd om ook de Variatiebox uitgebreid te te testen. Beide maaltijdboxen van Mathijs hebben een specifieke doelgroep. Waar de Familiebox zich meer richt op een gezin met jonge kinderen, is de Varatiebox uit deze test vooral bedoeld voor een volwassen stel of een gezin met wat oudere kinderen. In deze variatiebox ontvang je alle producten om 3 lekkere gerechten te maken. De bereidingstijd van deze gerechten is ongeveer 30 minuten. Ons testpanel is dit keer een jong stel die houden van koken, maar ook beide een druk leven hebben. Zij hebben deze maaltijdbox uitgeprobeerd en delen hun bevindingen graag met jullie.

De variatiebox van Mathijs Maaltijdbox is bezorgd

De variatiebox komt op de afgesproken tijdDe bezorging

De box komt hier ook (net als de familiebox) precies op de tijd zoals aangegeven staat in het sms bericht dat ze vooraf ontvangen. Bijna zelfs op de minuut precies, dat is dus een sterk punt van Mathijs Maaltijdbox.

Ons testpanel zegt:
"Wij waren blij verrast met de Matthijs maaltijdbox! Je krijgt een grote doos met allerlei verse producten, waar geen conserveringsmiddelen inzitten. Zelfs in de tandoori-saus konden wij geen gekke ingrediënten ontdekken. Het is werkelijk een cadeautje om uit te pakken!"

De inhoud van de variatiebox van Mathijs Maaltijdbox

De gerechten in deze box
In deze box vinden ze 3 gerechten. Deze keer bevat de variatiebox:

 • A. Pikante gehaktballetjes met frisse muntsaus 
 • B. Kiptandoori met zoete aardappel
 • C. Bulgursalade met linzen en ei

Er zitten deze week 3 gerechten in de variatiebox van Mathijs

Pikante gehaktballetjes met frisse muntsaus
Ons testpanel gaat aan de slag met het eerste gerecht: "De eerste maaltijd was verrassend lekker, een salade van komkommer en paprika, gehaktballetjes en aardappelen. Tijdens het bereiden hadden we nog het idee dat het een eenvoudig gerecht was. Door het toevoegen van de muntsaus en de verse kruiden werd het echter een smaakvol gerecht!".

Het recept met pikante gehaktballetjes met muntsaus van Mathijs

Kiptandoori met zoete aardappel
De dag daarop starten ze met het tweede gerecht: "Het is makkelijk werken met de receptkaarten die erbij horen. De stappen zijn eenvoudig te volgen. De ingrediënten staan op een rijtje en bij sommige staat er een klein icoontje voor in de vorm van een huisje. Dat zijn de zaken die je zelf in huis moet hebben, dit kan niet missen. Voor ons is dit geen probleem, zaken zoals olijfolie, zout en peper hebben we altijd in huis. 
Ook dit tweede gerecht, de tandoori kip met zoete aardappelen, was een succes voor ons. Lekkere kippenpoten met spinazie en de zoete aardappelen zijn een welkome afwisseling. De kwaliteit van de kip is prima. Ook lukt het ons om het gerecht in de aangegeven bereidingstijd op tafel te zetten. De hoeveelheid vinden we voldoende.
"

Het recept van Kip tandoori met zoete aardappel van Mathijs

Bulgursalade met linzen en ei
De laatste dag volgt er een vegetarisch gerecht. Ons testpanel zegt hierover: "Het derde gerecht was vegetarisch. Dat viel bij ons iets minder in de smaak. De bulgur met verse groenten en een gebakken ei was iets te simpel en daar hebben wij dan ook zelf kerrie aan toegevoegd om de smaak op te halen. Wij konden de vegetarische draai wel waarderen, want het maakt je bewust om soms het vlees of vis weg te laten.".

Het recept van bulgursalade met linzen en ei van Mathijs

Smaken verschillen natuurlijk en ons testpanel had er geen moeite mee om een klein beetje te spelen met dit recept door er hier een eigen draai aan te geven. Dit mag natuurlijk altijd, maar dit moet wat ons betreft een uitzondering blijven en niet elke keer nodig zijn. Wat hier gelukkig ook niet het geval was.

Voordelen van deze maaltijdbox: 

 • Verse producten waar je afwisselende recepten mee maakt;
 • De box bevat heldere en duidelijke receptkaarten;
 • Je hebt voor drie dagen een gevarieerd menu;
 • De variatiebox is kenmerkend door de inspirerende recepten en verse ingrediënten;
 • De gerechten zijn gevarieerd, gezond en gemakkelijk te bereiden;
 • De gerechten zijn binnen 30 minuten te bereiden;
 • Mathijs Maaltijdbox bevat zoveel mogelijk pure en biologische ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten.
 • Je hoeft minder te sjouwen met boodschappen in de supermarkt;
 • Via de website van Mathijs Maaltijdbox regel je eenvoudig hoe vaak je de box wilt ontvangen, bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks of maandelijks;
 • Je kunt een abonnement gemakkelijk pauzeren of stopzetten; 
 • De producten hebben een duidelijke allergenen-lijst.

Nadelen: 

 • Er is maar één bezorgdag tot nu toe (de maandagavond). In de toekomst zullen zij dit uitbreiden, maar nu is het iets om rekening mee te houden. Mocht je zelf niet thuis zijn op maandagavond, dan kan je de box ook bij je buren laten bezorgen. 
 • Je kunt de gerechten niet zelf uitkiezen;

Eindoordeel van ons testpanel

Als we ons testpanel vragen om een korte, maar krachtige samenvatting van hun ervaring met deze box dan vertellen ze ons: "Dit was de eerste keer dat we een maaltijdbox in huis kregen. Dat maakt het extra leuk en het uitpakken van de box is echt een verrassing. De recepten staan duidelijk beschreven. Het is ook makkelijk dat er expliciet beschreven staat welke ingrediënten verdeeld moeten worden over meerdere recepten. Wij denken dat de Mathijs Maaltijdbox ideaal is voor een druk huishouden of als je niet dol bent op het bedenken van recepten en boodschappen doen. Je eet een gezonde, uitgebalanceerde maaltijd die ook nog eens smaakvol is. Wij hebben nu een goede ervaring met Mathijs Maaltijdbox! Koken met deze variatiebox heeft voor ons zeker positief uitgepakt!".

Nu met korting bestellen

Ben je na het lezen van dit blog ook nieuwsgierig gemaakt naar de Mathijs Maaltijdbox? Wij hebben speciaal voor jou een kortingscode waarmee je 15 euro korting ontvangt op de eerste maaltijdbox. Deze kortingscode is geldig voor een familiebox maar ook voor een variatiebox. Lees hier meer over de kortingscode van Mathijs Maaltijdbox. Liever direct de maaltijdbox mét korting bestellen? Dat kan hier!


Dit was een blog over Mathijs Maaltijdbox.

Actuele korting

De Mathijs Variatiebox

Uitgeteste foodbox Mathijs Variatiebox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Mathijs Variatiebox

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo AH Allerhande
Albert Heijn pickup kortingscode € 5,-
€ 5.00
code: PUP3012
pak deze korting van € 5.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: bq5r48w
pak deze korting van € 10.00

Nog meer blogs

HelloFresh review en ervaring
Het diabetes menu
De goedkoopste maaltijdbox
Ekomenu is vernieuwd
Een maaltijdbox voor zwangeren
Biologische maaltijdboxen
Allerhande Box review
Een maaltijdbox cadeau geven
Slim en Simpel Box getest
Mijn Persoonlijk Menu
Alles over de Paasbox 2019
De Borrelbox van AH