FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

De "Voel Je Lekker" website van Ekomenu

Een leuke website over meer dan maaltijdboxen alleen

Ekomenu heeft een nieuwe website gelanceerd. Ze bloggen al een tijdje op hun eigen website, maar nu gaan ze verder op een compleet nieuwe website "Voel Je Lekker". Deze website is niet alleen gericht op gezond eten, maar het totaalplaatje. Dus gezond eten, bewegen en ontspannen. Wat ons betreft een goed idee om het wat breder te trekken. Alleen gezond eten is slechts een basis en gezond leven is nog zoveel meer. Natuurlijk weten veel mensen dat wel die gezond eten, maar daar is deze website dus ook voor bedoeld. We nemen een kijkje wat deze nieuwe website allemaal te bieden heeft.

De Ekomenu voel je lekker website

Waar gaat "Voel je lekker" over?

Deze website gaat over een gezonde leefstijl. Want met alleen gezond eten kom je er niet, het gaat ook over de andere pijlers bewegen en ontspannen. Zoals we al zeiden zijn er drie hoofdthema's:

  • Lekker eten
  • Lekker bewegen
  • Lekker ontspannen

Op dit moment is lekker eten het hoofdonderdeel. Niet gek natuurlijk, aangezien dit zonder twijfel het hoofd onderdeel is van Ekomenu. Daar weten ze super veel van en met hun kennis en ervaring kunnen ze daar dus genoeg over schrijven.

Een artikel over de boeren

We lezen bijvoorbeeld een leuk artikel dat ingaat op de actualiteit van de boeren en daarop zijn ze natuurlijk trots bij Ekomenu. Deze boeren leveren namelijk de biologische groenten waar de maaltijdbox van Ekomenu om draait. Zonder de boeren zijn ze helemaal nergens. Daarom is het idee dat ze regelmatig een blog schrijven over een van de vele boeren die leverancier zijn van deze producten. Het artikel gaat over Jan van Lierop met tuinbouwbedrijf De Broak Mierlo in Mierlo. Na twee decennia reguliere tuinbouw is deze boer helemaal overgestapt op biologische teelt. Klik hier om verder te lezen waarom hij dit deed.

Een leuk artikel over de achtergrond van lekker eten, maar er zijn ook blogs die direct gaan over lekker eten maken! Bijvoorbeeld hoe je een pompoenbrownie kunt maken.

Lekkere pompoen brownies maken

Nu zijn we zelf gek op brownies, dus dit gaan we zeker een keertje proberen. In deze blog lees je welke ingrediënten je nodig hebt en hoe je deze moet bereiden. 

We zijn ook nog benieuwd naar de andere onderwerpen. Wat schrijven ze bijvoorbeeld over lekker bewegen? Sporten in de kou, is daar een voorbeeld van. Dit lijkt ons een interessant onderwerp en we zijn benieuwd naar het antwoord op deze vraag.

Sporten in de kou aantrekkelijk maken artikel

Want hoe maak je sporten in de kou aantrekkelijk? Warme kleren aantrekken is misschien wat je te binnen schiet, maar als je flink sport raak je dan snel oververhit, ook in de kou. En hoe motiveer je jezelf om van de bank af te komen, juist in de winter? Het artikel geeft je inspiratie over sporten in de kou, bijvoorbeeld over schaatsen en hardlopen in de natuur. Leuke tips, maar wat ons betreft had deze blog nog wat uitgebreider gemogen, want er zit zeker potentie in de hoofdvraag van deze blog. Afijn, we begrijpen dat ze net begonnen zijn en wellicht nog wat artikelen gaan publiceren met wat diepere inhoud. Wat we zeker wel een leuke tip vinden is om Bikram yoga te gaan proberen. Wat is dat? Lees het zelf maar even.

Tot slot het laatste onderwerp, lekker ontspannen. Dat kunnen we altijd gebruiken. Veel stress is misschien wel net zo slecht voor je als elke dag fastfood eten. Veel mensen hebben last van dagelijkse stress en dat is echt niet goed voor je lijf. Wat tips om te ontspannen zijn dus altijd welkom.

Lekker ontspannen met Ekomenu tips

In dit artikel komen ze bijvoorbeeld met vier voedingstips die je kunnen helpen een betere nachtrust te genieten. Goed slapen zorgt voor minder stress overdag is het idee. Ze beschrijven hier dus 4 dingen die je kunt eten of drinken en onderbouwen ook waarom bepaalde stoffen in deze voeding je gaan helpen beter te slapen. Een aantal zijn voor ons bekend, maar een aantal zijn ook nieuw voor ons. Leuk om te lezen!

Conclusie over Voel je lekker

We vinden dat deze website een leuke opzet heeft. De insteek met de drie peilers is slim gedaan. Gezonde voeding is namelijk een basis en daarbij is er nog veel meer wat jou kan helpen om gezond en lekker te leven. Er zitten verrassende artikelen tussen, maar ook een aantal voor de hand liggende feitjes (soms wat kort). De frequentie is goed, bijna elke werkdag is er wel weer een nieuw artikel. Elk nieuw artikel kan je bovendien motiveren in het veranderen van je leefstijl. Iedereen voelt zich tenslotte graag fit en energiek. Enig puntje van aandacht is dat wat ons betreft dat er soms best nog wat dieper op de materie ingegaan mag worden maar een positief begin is er zeker gemaakt. 

Lees het zelf en zet hem ook snel tussen je favorieten:

Voeljelekker.nl


Dit was een blog over Ekomenu.