FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Dinnerly maaltijdbox review

Dinnerly; de goedkoopste maaltijdbox van Nederland

Meer weten over de maaltijdbox van Dinnerly? We vertellen je hier graag onze ervaring met Dinnerly. Want we snappen dat het een uitdaging is om een goede maaltijdbox te vinden met zoveel keuzes die er inmiddels zijn - Hello Fresh, Marley Spoon, Ekomenu of Dinnerly bijvoorbeeld. Eén van de nieuwste maaltijdboxen in ons land (onderdeel van Marley Spoon) en ook nog eens budgetvriendelijk. Wat maakt Dinnerly bijzonder? En wat is de kwaliteit van deze maaltijdbox? Dus dit is waarom Foodboxwijzer van pas komt! 

Ga direct naar Dinnerly 

Dinnerly - de goedkoopste maaltijdbox

Waarom is Dinnerly de goedkoopste maaltijdbox? Dat heeft verschillende redenen. Allereerst kan je bij Dinnerly zelf je gerechten kiezen in je account. Logistiek niet alleen handig, maar daardoor ook geen overbodige verspilling wat betreft bestellingen dus bij Dinnerly. Voor jezelf fijn om te weten wat er op het menu staat en waar je eventueel rekening mee kunt houden. Daarnaast zijn het altijd eenvoudige, simpele gerechten bij Dinnerly. De gerechten zijn snel te bereiden en bevatten ongeveer 6 producten, of soms nóg minder.

Dinnerly maaltijdbox review

Je ontvangt geen luxe receptkaarten in je doos bij Dinnerly. De receptkaarten ontvang je daarom digitaal. De producten in de box zullen van goede kwaliteit zijn. Dinnerly streeft naar hoge kwaliteitsproducten zoals ze zelf zeggen, en daar hoef je dan ook geen besparing op te verwachten. Maar wil je graag koken met veel verse kruiden? Dan moet je dit vaak zelf nog extra aanschaffen, want je ontvangt het niet altijd in deze box. Als laatste probeert Dinnerly kosten te besparen op de verzending. Producten worden uiteraard gekoeld bij je bezorgd, maar zitten niet per gerecht verpakt (zoals je bij Marley Spoon en HelloFresh bijvoorbeeld ziet). Je moet voor elk gerecht dus even alles bij elkaar zoeken. Bij Dinnerly zijn er tot nog toe 2 bezorgdagen in onze regio (alleen dinsdag en woensdag). Voor de klant minder keus dus, maar voor Dinnerly een grote besparing op de kosten. 

Dinnerly is een budgetvriendelijke maaltijdbox omdat;

  • je hier simpele, eenvoudige en snelle gerechten kunt kiezen. De gerechten staan binnen 30 minuten op tafel; 
  • je ontvangt geen papieren receptkaarten, maar digitale receptkaarten;
  • je kiest hier zelf je wekelijkse gerechten;
  • koken gaat met Dinnerly vlug en eenvoudig; je kookt met maximaal 6 ingrediënten per gerecht;
  • bezorging is slechts op enkele dagen mogelijk (kies zelf je geschikte dag in je account);
  • de maaltijdbox wordt gekoeld bij je thuisbezorgd met alle in een kartonnen doos. 

Probeer dinnerly met extra korting voor nog meer voordeel op de box

Koken met een maaltijdbox

Heb je al wel eens een maaltijdbox uitgeprobeerd? Als je hier al ervaring mee hebt, weet je hoe makkelijk en leuk het koken met een maaltijdbox kan zijn. Het scheelt je niet alleen veel gedoe met boodschappen kopen, maar bespaard je ook tijd met het plannen van maaltijden en het snel op tafel zetten van een gezonde maaltijd voor je hele gezin. Wat dat kost je normaal gesproken best veel tijd. Met een maaltijdbox gaat het allemaal nét wat makkelijker en sneller. Natuurlijk betaal je daar ook wat voor. Een maaltijdbox zal altijd iets duurder zijn dan zelf je boodschappen bij elkaar zoeken in de supermarkt. Daarom zijn we extra blij dat er nu ook een budgetvriendelijke maaltijdbox in Nederland is. Dinnerly is vanaf nu de goedkoopste maaltijdbox van Nederland. Wij zijn benieuwd of koken Dinnerly nog wel net zo leuk, lekker en makkelijk is als we dat met andere maaltijdboxen doen. 

Op zoek naar de goedkoopste maaltijdbox? Dinnerly is vanaf nu het antwoord! 

Aan de slag! Koken met Dinnerly 

We koken met onze Dinnerly maaltijdbox deze week 4 gerechten. De producten die we voor deze 4 gerechten nodig hebben zitten in de box (voor 2 personen). Opvallend is direct dat alle producten los in de doos zitten. Bij HelloFresh en Marley Spoon zien we bijvoorbeeld dat alles per gerecht verpakt is (handig!), zodat je het meteen in de koelkast kunt zetten. We zoeken nu dus snel alle producten per gerecht uit en gaan aan de slag met het eerste gerecht. Wat direct opvalt bij het openmaken van de doos is dat de hoeveelheid groenten voor 4 dagen erg weinig lijkt. We zijn daarom extra benieuwd wat we van deze maaltijdbox zullen vinden. Overigens; de producten zien er wel goed uit. De vraag is; kunnen we hier 4 gezonde en snelle maaltijden mee bereiden? 

Dinnerly box met 4 gerechten voor 2 personen:

Dinnerly maaltijdbox review van een box voor 2 personen

Gerechten die we gaan testen van Dinnerly

We gaan 4 gerechten koken die allemaal niet langer dan 30 minuten bereidingstijd zullen hebben. Een deel moet zelfs lukken binnen 20 minuten. Klinkt ideaal en we gaan testen op dit klopt. We kijken bij deze test ook wat de kwaliteit van de producten is en ook niet onbelangrijk; of we deze maaltijdbox een beetje verrassend vinden. Want wat ons betreft moet koken met een maaltijdbox ook vooral leuk zijn. Met bijvoorbeeld de HelloFresh maaltijdbox en de box van Marley Spoon hebben we inmiddels al heel wat nieuwe smaken en eenvoudige kooktechnieken geleerd. Gaat Dinnerly ons ook verrassen? 

Eén ding valt direct op bij het koken met Dinnerly: we hebben bij elk gekozen gerecht knoflooktenen nodig en deze zijn niet meegeleverd. We hebben ze dus uit onze eigen voorraad nodig. Dit hebben we nog niet eerder gezien bij een maaltijdbox. Bij andere maaltijdboxen zijn bijvoorbeeld verse kruiden en knoflook altijd inclusief. Verder hebben we met Dinnerly uit eigen voorraad vooral peper, zout en azijn nodig maar dat is bij andere boxen niet anders. 

We gaan koken met Dinnerly. Kan deze maaltijdbox ons verrassen? 

Gerecht 1: Vegan gehaktballetjes in pruimensaus met udonnoedels

Gerecht koken van Dinnerly met vega gehaktballetjes en udonnoedels

Ons oordeel: 
Eenvoudig gerecht. Smaakt lekkerder dan het eruit ziet op ons bord. Wel heel erg weinig groenten. Sausje van pruimen is wel verrassend lekker en de vegan gehaktballetjes zijn heerlijk.  

Gerecht 2: Spaghetti met gerookte kip en guacamole-pesto 

Spaghetti van Dinnerly met guacamole maken

Ons oordeel: 
Heerlijk, eenvoudig gerecht. Verrassend romig met de zelfgemaakte guacamole-pesto (die onthouden we). Voor de grote eter wel heel weinig kip en ook nu vinden wij de hoeveelheid groenten heel erg weinig. Wel lekker dat er bij dit gerecht verse basilicum zit, bij de andere gerechten gebruiken / ontvangen we geen verse kruiden. 

Gerecht 3: Saucijsjes, groenten en linzen uit de oven

Koken met Dinnerly: groenten en worstjes uit de oven

Ons oordeel over dit gerecht: eindelijk veel groenten op ons bord! Een koolhydraatarm gerecht en daar moet je natuurlijk van houden. Maar ook nu valt de kwaliteit zeker niet tegen. Ook het worstje is erg smaakvol. Wel opvallend bij dit gerecht is dat de bereidingstijd niet klopte. De groenten is na 20 minuten in de oven echt nog niet gaar, dus dat kost veel meer tijd. Maar verder vonden we dit wel een verrassend gerecht. 

Pizza tonijn met mozzarella 

Koken met Dinnerly met als gerecht een snelle pizza uit de maaltijdbox

Ons oordeel over dit gerecht: jammie! Heerlijke, simpele pizza die prima smaakt. Er was zelfs al een stukje op voordat we de foto gingen maken (oeps!). De portie bestond dus uit 3x zo'n pizzastukje als op bovenstaande foto. De portie is wel aan de krappe kant vinden we. Het verrassingseffect is bij dit gerecht het laagst, maar wel heerlijk eenvoudig om te maken. We vinden het wel een leuk idee om de courgette eens te raspen in plaats van plakjes courgette op de pizza. 

Onze conclusie over de gerechten van Dinnerly: 

Snel gerechten koken met Dinnerly? Ja, dat is gelukt (op één gerecht na lukte het binnen de aangegeven bereidingstijd). We houden wel van meer groenten op ons bord en dat hebben we gemist bij onze gekozen gerechten. En vonden we Dinnerly verrassend? Ja én nee. Een aantal gerechten waren zo simpel om te maken, dat we geen hoge verwachting hadden. Met die gerechten profiteerden we vooral van het gemak van snel een lekkere maaltijd of tafel. Toch was de smaakcombinatie soms echt bijzonder te noemen bij de gerechten en waren we toch verrast. Bijvoorbeeld bij de spaghetti met guacamole pesto en de saus gemaakt van pruimen bij de noedels. Dit lijkt daarom een prima maaltijdbox wanneer je geen zin hebt om maaltijden te bedenken, boodschappen te doen en wel graag snel een lekkere maaltijd op tafel zet. Dat deze maaltijdbox ook nog eens budgetvriendelijk is, mag dan ook zeker zwaar meewegen. Bij Dinnerly betaal je niet voor luxe, uitgebreide gerechten. Wil je liever een maaltijdbox met luxe gerechten? Kies dan voor bijvoorbeeld Marley Spoon

Ook met een kleiner budget geniet je nu van het gemak van een maaltijdbox. 

Uit hoeveel gerechten kan je kiezen bij Dinnerly? 

Wekelijks kan je bij Dinnerly zelf de gerechten kiezen die je graag ontvangt. Je hebt keus uit 30 gerechten per week. Deze gerechten hebben als kenmerk: kindvriendelijk gerecht, snel gerecht, vegetarisch gerecht, vegan gerecht, caloriearm gerecht of zuivelarm gerecht. Je ziet het aan de tags die bij een gerecht staan. Deze opzet is zeer vergelijkbaar met bijvoorbeeld HelloFresh en Marley Spoon maar bij Dinnerly valt op dat alle gerechten wat eenvoudiger zijn. 

Kan je ook vegan gerechten kiezen bij Dinnerly? 

Ja, wekelijks kan je ongeveer 3 vegan gerechten per week kiezen. Je kunt daarnaast ook nog vegetarische gerechten kiezen. Een complete vegan maaltijdbox bij Dinnerly samenstellen zou dus wekelijks moeten lukken. 

Een flexibel abonnement proberen? Overslaan, pauzeren of opzeggen kan altijd. 

Dinnerly met korting proberen

Ga direct naar Dinnerly 


Dit was een blog over Dinnerly.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Dinnerly maaltijdbox review

Actuele korting

50% korting op je maaltijdbox
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Dinnerly.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Dinnerly.

De Classic

Uitgeteste foodbox Classic
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Classic
Meer informatie en ervaringen over de Classic lezen.

Eenpersoons maaltijdbox
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Hoe is HelloFresh zo populair geworden?
Een maaltijdbox voor zwangeren
Een vegan maaltijdbox