FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Gezonder gaan eten in dit nieuwe jaar

Hoe een maaltijdbox je hiermee kan helpen

Het is 2020 en we kijken weer vol goede moed vooruit naar het jaar dat voor ons ligt. Heb jij goede voornemens of doe je daar niet aan mee? "Ik doe niet aan goede voornemens", is tegenwoordig wel populair om te zeggen. Het gaat me toch nooit lukken denken veel mensen er vaak direct achteraan. Wij zeggen: doe het wél! Het is helemaal niet gek om dit moment aan te grijpen om aan je gezondheid te werken. Het leuke is, het is met een maaltijdbox een stuk makkelijker geworden om je goede voornemens waar te maken. Gezondheid is het belangrijkste wat je hebt, waarom daar dan niet een beetje extra in investeren? In dit artikel kijken we naar de mogelijkheden die de maaltijdboxen bieden om jouw doelen te behalen. En tot slot kijken we naar alle gezonde maaltijdboxen die we kunnen aanbevelen. 

Gezond én lekker, het resultaat ga je zeker zien en voelen!

De maaltijdboxen van tegenwoordig promoten graag verschillende gezonde gerechten. We kunnen verschillende kanten op als het gaat over gezondheid en je menu. Misschien wil je meer biologisch gaan eten, misschien meer vegetarisch of wil je juist afvallen? Of misschien wel allemaal! De vele mogelijkheden die de maaltijdboxen tegenwoordig bieden, maken het mogelijk om een dieet te kiezen wat helemaal bij jou past. Een dieet klinkt misschien wel wat heftig meteen, maar je zou ook het woord leefstijl kunnen gebruiken. Iets werkt namelijk niet als je het slechts een paar keer doet, maar als je het consistent blijft doen. Verschillende onderzoeken wijzen uit dat het 6 tot 12 weken duurt voordat een nieuwe gewoonte is ontstaan. Dat lijkt misschien lang, maar als je dit afzet tegen de rest van je leven dan is dit maar heel even. En jezelf fit en energiek voelen door een gezondere leefstijl is de moeite waard toch?!

Gerechten uit een maaltijdboxen bereiden moeder en dochter

Afvallen met een maaltijdbox

Veel mensen hebben lekker gegeten rondom de feestdagen en kijken na afloop ietwat beteuterd naar de cijfers op hun weegschaal. Alweer een paar pondjes aangekomen. Tijd om af te vallen! Er zijn naast een goed figuur nog veel meer voordelen van een gezond gewicht. Je voelt je beter, bent minder moe en vermindert de kans op diabetes ook nog eens aanzienlijk! Zomaar minder gaan eten is alleen géén goed idee. Flink afvallen binnen korte tijd geeft bijna altijd een negatief effect. De kans op terugval is groot. Veel beter is het om geleidelijk aan af te vallen door je nieuwe leefstijl. Waarom zou je nu ineens haast hebben? Daarom is het beter om op een gezonde manier af te vallen en hier niet overdreven intensief mee bezig te zijn. Jouw gezonde leefstijl zal uiteindelijk resulteren in een gezond gewicht en fit lichaam. Op de website van het voedingscentrum lees je hier een aantal handig tips over. In het kort komt dit neer op: start hiermee als je er klaar voor bent. Niet als je zwanger, somber of ziek bent of als je nog borstvoeding geeft. Ben je er klaar voor, stel dan een gezond en realistisch streefgewicht vast. Gebruik de hulp van vrienden en familie (het hoeft echt niet allemaal alleen hoor) of schakel eventueel de hulp van van een diëtiste of voedingscoach in. Analyseer je eetpatroon en stuur dit bij naar een nieuw en beter eetpatroon. 

Deze maaltijdboxen gaan jou helpen om jouw goede voornemens te bereiken!

En nu komen de maaltijdboxen om de hoek kijken. Als je namelijk kiest voor een maaltijdbox die gezonde gerechten levert met knetter gezonde ingrediënten, dan maakt dit je leven al een heel stuk makkelijker. Daarmee maak je het jezelf veel makkelijker. Je hoeft zelf niet elke dag nieuwe, gezonde gerechten te bedenken en hoeft er ook niet voor naar de supermarkt. Met een maaltijdbox ontvang je alle producten + recepten handig bij elkaar. Bijvoorbeeld Ekomenu heeft niet alleen chefs in dienst die de gerechten bedenken, maar ook diëtisten die meekijken naar de voedingswaarden. Op deze manier krijg je alle belangrijke voedingstoffen binnen in de juiste hoeveelheden. Daarnaast kan je ook nog gewoon kiezen uit veel verschillende gerechten.

Gezellig koken uit een maaltijdbox en lekker gezond

Ik wil gewoon gezond en bewust leven

Misschien is jouw doel niet persé afvallen en zit je al op een gezond gewicht. Het kan zijn dat de focus dan ligt op gewoon gezonder en duurzamer te eten. Je weet dat voldoende groenten gezond voor je zijn, maar toch schiet het er wel eens bij in. Ook ben je een voorstander van biologische ingrediënten, maar is dit niet altijd verkrijgbaar in de supermarkt. En een laatste reden kan zijn dat je meer oog hebt gekregen voor moeder aarde en dat het allemaal best iets duurzamer mag van jou. 

Ook dit zijn sterke argumenten om voor een maaltijdbox te kiezen. Want in veel gevallen kan je dit allemaal tegelijk waarmaken. Je kunt gerechten kiezen die gebaseerd zijn op veel groenten. Vaak zijn dit seizoensproducten (lekkerder en duurzamer) en afkomstig van Nederlandse bodem. Omdat het niet de hele wereld overgevlogen wordt is het dus ook een stuk minder belastend voor het milieu. Dat geld ook als je kiest voor een maaltijdbox die gebruik maakt van biologische producten. Sommige gaan zelfs zo ver dat ze 100% biologisch zijn, voor dezelfde prijs. Bovendien zorg je met een gepast menu bereiden voor minder voedselverspilling en daarmee bereik je ook nog eens een goed doel. 

Welke maaltijdbox is gezond en gaat mij hierbij helpen?

Laten we het even praktisch maken. Welke maaltijdbox kan je kiezen die jou kan helpen bij het realiseren van jouw goede voornemens? We hebben een aantal belangrijke aspecten besproken hierboven, laten we eens bekijken welke maaltijdboxen hieraan voldoen:

HelloFresh

Over de maaltijdbox van HelloFresh zijn we altijd goed te spreken. Ze richten zich iets minder op biologisch, wel steeds meer op duurzaamheid, maar de recepten zitten altijd erg goed in elkaar. 

Kies balans gerechten bij HelloFresh

Veel groente, veel afwisseling en het smaakt erg lekker. Dat alles voor een hele scherpe prijs. Dit jaar beginnen ze met speciale balans recepten. Je kunt bij HelloFresh altijd zelf je recepten kiezen (de keus is enorm!) en als je dit doet zal je zien dat er ook elke week drie gerechten tussen zitten met het balans label. Deze gerechten met veel groenten zijn laag in calorieën en vol vitaminen en mineralen. 

Bekijk de gezonde gerechten van HelloFresh


 

Ekomenu

De maaltijdbox van Ekomenu komt goed uit de verf wat dit betreft want ze voldoen aan vrijwel alle punten. Zo is deze maaltijdbox 100% biologisch en sterk gericht op duurzaamheid. Ze werken met verschillende menu's of leefstijlen. Bijvoorbeeld vegetarisch of helemaal vega, koolhydraatbewust, ketogeen of zelf het menu speciaal voor afvallen. Als je kiest voor een van deze leefstijlen, dan krijg je automatisch de gerechten die hierbij passen. Maar het blijft ook mogelijk om uit alle andere gerechten te kiezen. Verder zie je online bij elk menu de voedingswaarden staan.

Veel keuze uit gezonde leefstijlen bij Ekomenu

Bekijk de gezonde gerechten van Ekomenu

De Krat

De Krat is een maaltijdbox die altijd let op duurzaamheid, biologisch en lokale ingrediënten. Dit jaar beginnen ze speciaal met een Groente-challenge! Elke krat die je krijgt zit vol met duurzaam geteelde ingrediënten, ook hier weer veel groenten, circa 250 gram per gerecht. 

Bekijk de gezonde maaltijdboxen van De Krat

Ook allerhande gaat voor gezonde gerechten in je maaltijdbox

Allerhande

Tot slot blijft de maaltijdbox van AH ook niet achter. Ook hier kan je zelf je gerechten kiezen en ze gebruiken hiervoor het stempel: gezond. Elke week zijn er meerdere gerechten met dit stempel, dus je hebt voldoende keuze. Deze gerechten zijn koolhydraatbewust en voldoen vaak ook aan de richtlijnen van van het Diabetes Fonds. Uiteraard zitten er ook weer veel groenten in deze gerechten.

Bekijk de gezonde gerechten van Allerhande

Onze gezonde conclusie

Er is heel veel winst te behalen voor je gezondheid door bewust op je voeding te letten. Door meer groente te eten en te letten op je calorie- en koolhydraatinname, kan je jouw levensstijl en gezondheid drastisch verbeteren. Gerechten met veel groenten zijn niet meer saai of smakeloos, integendeel! Lekker gevarieerd, verrassend en als je wilt met vlees en vis op zijn tijd. Daarnaast voel je jezelf ook een stuk beter. Je bent wat je eet. En daarom gaat het gewoon jouw jaar worden! Welke maaltijdbox kies jij om jou daarbij te ondersteunen?

Gezellig gezond eten koken


Dit was een blog over HelloFresh, Ekomenu, Willem&Drees, Marley Spoon, De Krat en AH Allerhande.
Gezonder gaan eten in dit nieuwe jaar

Actuele korting

Totaal €75 op je eerste 4 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: 75AFF2022.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.
50% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: GEZONDNL507.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.
1x 53%, 25%, 16% en 10% op 4 boxen!
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Marley Spoon.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Marley Spoon.
2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van De Krat.

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?