FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

HelloFresh Familybox uitgebreid getest

Wat is onze ervaring met de familybox van HelloFresh?

Onze ervaring met de Familybox van HelloFresh

Het testpanel van Foodboxwijzer is met 4 personen aan de slag gegaan met het testen van de Familybox van HelloFresh. De Familybox van HelloFresh is geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen en bestaat wekelijks uit 3 maaltijden. Wij delen graag onze ervaring met deze familybox, zodat we anderen kunnen helpen bij het kiezen van een geschikte maaltijdbox. Je leest hier een verslag van onze ervaring met de HelloFresh familybox. Hoe bevalt ons koken met een HelloFresh maaltijdbox? Zijn de gerechten geschikt voor kinderen? Wanneer jij ook een ervaring hebt met een maaltijdbox van HelloFresh, kan jij hier een reactie achterlaten over jouw ervaring. Dat waarderen we zeer voor het complete beeld van alle aanbieders van maaltijdboxen.  

De HelloFresh Familybox

De Familybox van HelloFresh bevat alle ingrediënten, in exact afgemeten hoeveelheden, voor 3 gevarieerde maaltijden voor het hele gezin (vanaf ongeveer 2 jaar). De maaltijdbox is er voor 1 tot 6 personen. De maaltijdbox die wij hebben ontvangen voor 4 personen kost 49 euro. Mocht je de HelloFresh familybox ook graag voordelig willen proberen, kijk dan zeker op onze kortingscode-pagina voor een actuele kortingscode van HelloFresh

Sinds kort kan je bij HelloFresh zelf de maaltijden kiezen die jij graag in je maaltijdbox ontvangt. Dat geldt ook voor de familybox. In je online account bij HelloFresh kun je zelf je box samenstellen. Je hebt wekelijks keus uit maar liefst 10 recepten. Zo stel je de perfecte maaltijdbox voor jouw gezin samen. 

De familybox van HelloFresh uitgebreid getest

De bezorging

Bij HelloFresh heb je de keuze uit verschillende bezorgdagen. Afhankelijk van de provincie waar je woont heb je de keuze uit de zaterdag, zondag, maandag, dinsdag of woensdag om je maaltijdbox te laten bezorgen. Wanneer je je inschrijft bij HelloFresh kun je aangeven wanneer jij jouw box wilt ontvangen. Ze werken met voorkeurstijden in vensters van drie uur. Ze laten jou, een dag voordat de box bezorgd wordt, via een smsje weten wanneeer ze precies langskomen. Je kunt je voorkeurstijd altijd aanpassen in je online account bij HelloFresh. Bij de bezorging van onze maaltijdbox hebben wij inderdaad ervaren dat ze netjes op de ingeplande tijd komen bezorgen. Bij de maaltijdbox-test van de originalbox bezorgde HelloFresh ook netjes op tijd, fijn! 

De gerechten in de familybox van HelloFresh

In elke familybox ontvang je 3 gerechten. Zoals we net hierboven beschreven, kan je bij HelloFresh zelf kiezen welke gerechten je graag zou willen ontvangen in je box. Je hebt elke week de keuze uit maar liefst 10 gerechten. 

Wij hebben de volgende 3 gerechten ontvangen in onze familybox: 

De producten die wij voor deze gerechten ontvangen, zien er vers en goed uit. De receptkaarten zijn helder en gemakkelijk te volgen, zoals we ook eerder hadden opgemerkt bij HelloFresh. Voor de kinderen zit er in de maaltijdbox een kleurplaat/bouwplaat van een wortelpoppetje, altijd leuk! 

We beginnen de eerste dag met het gerecht met de vis. HelloFresh geeft ook de volgorde van de gerechten aan in verband met de houdbaarheid. Mocht je hier van af willen wijken, dan geven ze het advies om producten zoals vlees en vis in te vriezen. 
 

Het recept van HelloFresh voor parelcouscous met dorade en pesto

 

Alles is in de exacte hoeveelheid voor 4 personen, dat maakt het koken erg gemakkelijk. Het recept is goed te volgen en binnen 30 minuten hebben wij het gerecht op tafel staan.

Doradefilet met spinaziepestosaus en courgette van HelloFresh

Wij vinden dit een verrassend gerecht. De parelcouscous smaakt erg lekker in combinatie met de spinaziepestosaus. De hoeveelheid couscous is aan de ruime kant voor 4 personen (we houden nog wat over!). De hoeveelheid vis vinden we aan de krappe kant voor 4 personen. HelloFresh geeft aan dat dit een kindvriendelijk gerecht is. Je kids moeten dan wel van vis houden, want doradefilet heeft een sterke vissmaak. 

Bij het tweede gerecht van deze familybox valt op dat we (opnieuw) veel groenten gebruiken, lekker! Fijn voor gerechten met kinderen dat er (bijna ongemerkt) veel verschillende soorten groenten gebruikt worden. 

Het gerecht van HelloFresh met nasi en biefstukreepjes

Een gemakkelijk recept, dat ook eenvoudig te herhalen valt in de toekomst. We hebben vandaag bij het testpanel ook iemand met een noten-pinda allergie aan tafel zitten en daarom houden we de pinda's strikt gescheiden van het gerecht. Maar HelloFresh geeft ook aan met kleine kinderen de pinda's apart te serveren in verband met mogelijke verslikking.  Nu je bij HelloFresh zelf je maaltijden kan kiezen, is het voor mensen met een voedselallergie ook gemakkelijker om een maaltijdbox te gebruiken. Je kunt namelijk zelf een geschikt gerecht kiezen wat bij je dieet past. HelloFresh geeft op de receptkaarten ook duidelijk de allergenen aan. 

HelloFresh familybox testen met nasi en biefstukreepjes

Voor een beetje extra pit gebruiken we wel wat sambal bij dit gerecht. Verder vinden we de smaak van de nasi erg lekker. Ook vandaag hebben we aan de hoeveelheid nasi ruim voldoende voor 4 personen. 

We eten een gerecht uit de maaltijdbox van HelloFresh

Op de site van HelloFresh kan je recepten ook altijd terugvinden en downloaden. Handig voor als je een gerecht nog eens zou willen bereiden.

 • De nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix
 • De nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix is ruim voldoende
 • De nasi met gekruide biefstukreepjes en Oosterse groentemix smaakte ons goed

Op de derde dag gaan we de Mexicaanse tortillapizza bereiden. Dat klinkt leuk, een pizza van een tortilla! 
Ook bij dit gerecht vinden we de bereiding gemakkelijk. Het recept is goed te volgen. We zijn benieuwd naar de mole (de Mexicaanse saus op basis van bonen). 

Het gerecht van HelloFresh uit de familybox, een tortillapizza met kidneybonen

Het is een vegetarisch gerecht. Binnen 30 minuten lukt het om het gerecht te bereiden. Het is bij dit gerecht alleen lastig dat de pizza's niet allemaal tegelijk in de oven kunnen. HelloFresh geeft hierbij aan ze dan als een klassieke wrap te vouwen, maar dat vinden we minder leuk. 

We serveren de tortillapizza op een houten plank

We kiezen er daarom voor om de tortillapizza op een houten plank te serveren. De tortillapizza valt in de smaak. We vinden de mole wel te zoet en erg veel banaansmaak hebben. Voor kinderen daarom wel lekkerder, voor volwassenen had de pizza wat meer pit mogen hebben wat ons betreft.

De tortillapizza van HelloFresh

Door de hoeveelheid kidneybonen, banaan en groenten is dit een goed vullende pizza. Ook dit gerecht vinden we net als de nasi met biefstukreepjes erg kindvriendelijk. 

Al met al hebben we een goede ervaring met de HelloFresh Familybox. We zijn verrast door de diverse gerechten, waarvan we er zeker twee erg kindvriendelijk vonden. We vinden de gerechten wel iets minder kindvriendelijk dan de gerechten uit de familiebox van Mathijs
We zetten bij deze uitgebreide test over de HelloFresh familybox de voor- en nadelen op een rijtje. 

De voordelen van de Familybox van HelloFresh

 • Verse producten waar je afwisselende recepten mee maakt;
 • Je kiest zelf de gerechten bij HelloFresh; 
 • Elke week is er keus uit 10 gerechten, altijd voldoende keus dus; 
 • De familybox bevat heldere en duidelijke receptkaarten;
 • Je hebt voor drie dagen een gevarieerd menu;
 • De gerechten zijn kindvriendelijk; 
 • De meeste producten zitten in de exacte hoeveelheid in de box, dus geen verspilling; 
 • In de familybox zit vaak iets extra's voor kinderen, zoals een kleurplaat; 
 • De gerechten zijn binnen 30 - 35 minuten te bereiden;
 • Je hoeft minder te sjouwen met boodschappen in de supermarkt;
 • HelloFresh heeft verschillende bezorgdagen, je kiest welke je het beste uitkomt;
 • Je kunt een abonnement gemakkelijk pauzeren of stopzetten; 
 • Bij deze maaltijdbox kun je extra's bestellen, zoals een ontbijtbox of een fruitbox
 • De producten hebben een duidelijke allergenen-lijst.

De nadelen van de Familybox van HelloFresh

 • De box bevat slechts enkele biologische producten;
 • Zeker wanneer je lastige eters aan tafel hebt, zijn de gerechten niet altijd even kindvriendelijk; 
 • De familybox is alleen beschikbaar met 3 gerechten; 
 • Het hoeft niet perse een nadeel te zijn; maar HelloFresh is een groot en efficiënt bedrijf. Je kan de persoonlijke touch missen zoals je die bij kleinere, persoonlijke aanbieders van foodboxen tegen kunt komen.
 

 

De eindconclusie van het testpanel

Wij waren bij deze test erg benieuwd naar de kwaliteit van de familybox van HelloFresh. Eerder hebben we al een Originalbox van HelloFresh getest, het resultaat van deze test en onze ervaring lees je hier. De vraag is nu; hoe is de kwaliteit van de HelloFresh familybox? Zijn de gerechten inderdaad geschikt voor kinderen? En zijn de gerechten snel te bereiden (handig in een druk gezinsleven!)?
Na het doen van deze test kunnen we zeggen alle producten die we in deze maaltijdbox hebben ontvangen van goede kwaliteit waren. De recepten in de familybox zijn duidelijk en goed omschreven, wat ervoor zorgt dat je gerechten al vaak binnen 30 minuten op tafel hebt staan. Het lukt dus met deze familybox om in ieder geval 3 keer per week een gezonde maaltijd op tafel te zetten. Wij vonden bij deze test in ieder geval 2 van de 3 gerechten kindvriendelijk. De gerechten zijn niet standaard, je kinderen leren op deze manier ook nieuwe smaken kennen. Een bijkomend voordeel van de Familybox van HelloFresh is dat je zelf je gerechten kunt kiezen. Zo kies je maaltijden die goed bij jouw gezin passen! Het testpanel concludeert dat familybox van HelloFresh zeker geschikt is voor gezinnen met kinderen. Zo'n maaltijdbox geeft net weer wat meer motivatie om gezond te koken. Bovendien ontzettend veel gemak, want je hoeft niet na te denken over het menu en boodschappen in huis te halen. 

Kortingscode HelloFresh

Wij mogen je nu een korting geven op een maaltijdbox van HelloFresh, waaronder dus ook de Familybox. Met onze kortingscode krijg je nu maar liefst 25 euro korting op de maaltijdbox van HelloFresh. Bij bestelling van een Original- Veggie- of Familybox krijg je op de eerste box 25 euro korting, daardoor kan je de maaltijdbox van HelloFresh heel voordelig uitproberen.

Kortingscode HelloFresh direct gebruiken

Nog meer gemak

Tegelijk met je maaltijdbox kan je bij HelloFresh een ontbijtbox bestellen. In de ontbijtbox zitten fijne producten waar jij gemakkelijk een gezond ontbijt mee op tafel zet. Zo begin je de dag meteen goed! Een ontbijtbox zorgt voor nog meer gemak in de keuken en bovendien zorg je voor een afwisselend, gezond ontbijtmenu. Maar ook een fruitbox en zelfs een wijnbox bestel je gemakkelijk bij je maaltijdbox. 

Wat is jouw ervaring met HelloFresh? 

Heb jij ook ervaring met een maaltijdbox van HelloFresh? Je kunt je mening over HelloFresh hier delen, zodat je onze bezoekers meer informatie geeft over de maaltijdbox. Wij waarderen het zeer als je een (korte of uitgebreide!) review wilt plaatsen.


Dit was een blog over HelloFresh.
HelloFresh Familybox uitgebreid getest

Update!

Deze test is al weer even geleden. We willen graag up-to-date blijven en hebben de familybox van HelloFresh opnieuw op tafel gezet. Nog beter of viel het tegen? En hoe zit het met alle keuzeopties tegenwoordig? Lees onze laatste ervaring met deze maaltijdbox hier:

HelloFresh familybox ervaring

Actuele korting

Totaal €75 op je eerste 4 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: 75AFF2022.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.

De Familybox

Uitgeteste foodbox Familybox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Familybox
Meer informatie en ervaringen over de Familybox lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Eenpersoons maaltijdbox
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin