FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

HelloFresh maaltijdbox uitgebreid getest!

Wat is onze ervaring met de foodbox van HelloFresh?

Het testpanel van Foodboxwijzer is voor je aan de slag gegaan met de maaltijdbox van HelloFresh. Voor deze test hebben wij de Originalbox getest voor 2 personen met daarin 5 maaltijden. We delen graag onze ervaringen met deze foodbox van HelloFresh en willen je helpen om met een kritische blik de perfecte foodbox voor elk gezin te vinden.

HelloFresh is de laatste tijd heel veel in beeld in de media (en niet altijd even positief) en dus zijn wij reuze benieuwd naar de kwaliteit van deze maaltijdbox. Hoe bevalt ons koken met een HelloFresh maaltijdbox? Wanneer jij ervaring hebt met een maaltijdbox van HelloFresh, kan jij hier een reactie achterlaten over jouw ervaring. Dat waarderen we zeer voor het complete beeld van alle aanbieders van maaltijdboxen.  

De Originalbox

De Originalbox kost 49,95 euro voor 2 personen met daarin 5 maaltijden. Voor deze prijs worden de producten inclusief bijbehorende recepten gratis bij je thuisbezorgd. De bezorgdagen bij HelloFresh zijn divers, je hebt de keus uit verschillende dagen zoals dinsdag, zaterdag en zondag. Je zit bij HelloFresh dus niet vast aan 1 bezorgdag en dat zien wij als een voordeel. 

De original box van HelloFresh uitgebreid getest

Deze maaltijdbox van HelloFresh kost voor 2 personen 49,95 euro (voor 5 maaltijden). Voor deze prijs worden de producten inclusief bijbehorende recepten gratis bij je thuisbezorgd. Als we een snelle rekensom maken betekent het dus dat een maaltijd uit de Originalbox met 5 gerechten ongeveer 9.99 euro kost per maaltijd voor 2 personen. Dat is dus voordeliger per gerecht dan wanneer ik een Originalbox met 3 maaltijden voor 2 personen bestel bij HelloFresh, dan betaal je namelijk 39,95 euro. Een gerecht voor 2 personen kost dan gemiddeld 13 euro. 

Ga direct naar de maaltijdbox van HelloFresh

De bezorging

De bezorgdagen bij HelloFresh zijn divers, je hebt de keus uit verschillende dagen zoals dinsdag, zaterdag en zondag. Je zit bij HelloFresh dus niet vast aan 1 bezorgdag en dat zien wij als een voordeel. Wij hebben onze box op zaterdag laten bezorgen. De box was netjes op tijd, fijn! De bezorger was wel wat vluchtig, maar wij kunnen nu beginnen met het uitpakken van onze maaltijdbox. 

De bezorging van een HelloFresh maaltijdbox

Bij het openmaken van deze box valt meteen de grote hoeveelheid en diversiteit van de producten op. Alle producten zien er ook vers uit. De eerste indruk is positief! De box bevat duidelijke receptenkaarten en het is ook handig dat er een volgorde van gerechten staat aangegeven. 

De box bevat de volgende gerechten: 

 • Fusilli met reuzengarnalen, broccoli en citroenroomsaus
 • Gebakken aardappelen met champignons en kalfsburger
 • Kipfilethaasjes met bulgur en radicchiomelange
 • Indonesische curry met sperziebonen, groene kool en basmatirijst
 • Lasagne met peen, venkel en provolone

De laatste twee gerechten zijn vegetarisch. 
We starten dezelfde dag nog met het eerste gerecht; de fusilli met reuzengarnalen. 

Bestel ook een HelloFresh maaltijdbox!

Recept HelloFresh fusilli met reuzengarnalen

Het recept is makkelijk te volgen. De kaart is duidelijk, alles staat stap voor stap aangegeven. Van alle producten kan je in een schema zien hoeveel je moet toevoegen voor 2 personen (oplopend tot 6 personen). Naast de producten uit de maaltijdbox voegen we bij dit gerecht enkel olijfolie en peper+zout toe tijdens de bereiding. Op alle receptkaarten staan ook duidelijk de allergenen aangegeven.

De receptkaarten van HelloFresh uit de maaltijdbox

De bereidingstijd van 30-35 minuten is haalbaar bij dit gerecht, fijn! Het resultaat is een kleurrijk gerecht,
dat er ook nog eens lekker uit ziet. We zijn benieuwd hoe het smaakt! 

Het resultaat van het gerecht de fusilli met garnalen

De smaak is goed, een heerlijk gerecht! De garnalen smaken mals, mede door de tip van bereiden op het kaartje. Op de receptenkaart staat aangegeven dat dit een pittig gerecht is, maar daar proeven we niets van. Er is voldoende voor 2 personen, een tweede keer opscheppen lukt zelfs. Dit gerecht is simpel, maar valt goed in de smaak. Zo goed zelfs, dat we besluiten dit gerecht later nog eens te herhalen. 

De volgende dag gaan we aan de slag met het tweede gerecht; de gebakken aardappelen met een kalfsburger. Ook bij dit gerecht staat alles zeer duidelijk aangegeven op het receptenkaartje. 

Het recept van HelloFresh gebakken aardappelen met kalfsburger

Op het eerste oog zien deze producten er erg goed en vers uit. Bij het schillen van de aardappelen blijkt dat er wat slechte plekjes in zitten die we extra moeten wegsnijden, dat is jammer. Binnen 35 minuten hebben we dit gerecht klaar, precies volgens aangegeven. De combinatie aardappelen, vlees en salade is hier in huis een geliefde combinatie waardoor dit gerecht vandaag ook erg in de smaak valt. De gebakken aardappels zijn smaakvol. Wat wel opvallend bij dit gerecht is dat je zelf een dressing moet maken voor de salade. Voor ons geen probleem, we hebben daarvoor ook alle spullen in huis. Met een beetje olijfolie, azijn, honing en mosterd maken wij een lekkere dressing. Maar zoals andere foodboxen er soms een kant-en-klaar zakje erbij doen, kiest HelloFresh er dus voor om je dit zelf te laten maken. Het gerecht smaakt in elk geval lekker en het resultaat wijkt niet veel af van de foto van HelloFresh. 

Het resultaat van het gerecht van HelloFresh

De volgende dag gaan we aan de slag met het gerecht uit het Midden-Oosten; de kipfilethaasjes met bulgur. Bulgur is uiteraard een onmisbaar gerecht in de Turkse en Arabische keuken. Tijd om deze combinatie uit te proberen!

Het recept van HelloFresh met kipfilethaasjes en bulgur

Van bulgur moet je houden, vinden wij. Wij vinden het gerecht wat flauwtjes smaken en hebben het gevoel dat we het moeten pimpen met kruiden. Op de foto van HelloFresh staat dit gerecht met maar liefst vijf kipfilethaasjes. De werkelijkheid is dat je deze vijf kipfilethaasjes wél moet delen met z'n tweeën. De foto van HelloFresh (zie hieronder) wijkt dus iets af van de werkelijkheid. 

Duidelijke receptkaarten van HelloFresh maken het koken gemakkelijk

Ook opvallend; de kipfilet is gemarineerd. Op de foto van HelloFresh duidelijk niet. Al met al vinden we dit gerecht niet super. Het ziet er wel kleurrijk uit, maar voor ons iets te flauw van smaak. Dit is niet het meest favoriete gerecht. Ons resultaat van dit gerecht zie je op onderstaande foto. 

Het resultaat van koken met HelloFresh

De vierde dag gaan we aan de slag met de Indonesische curry. Voor mensen met een pinda- of notenallergie is dit gerecht niet geschikt. Maar ook dat staat aangegeven op de kaart. En ook voordat je de gerechten in huis hebt van deze maaltijdbox, kan je zien of er allergenen voor je tussen zitten. Je zou er dan voor kunnen kiezen om de maaltijdbox een week te pauzeren. Wil je meer weten over een maaltijdbox in combinatie met een allergie? Lees dan hier verder. Het recept uit de HelloFresh maaltijdbox met Indonesische Curry

Wij zijn bij dit gerecht zeer benieuwd naar de combinatie van de bataat (zoete aardappel), kokosmelk, gember en de curry. Kruidige gerechten vinden we op z'n tijd erg lekker. De vegetarische twist in dit menu kunnen we ook waarderen. We gaan dus snel aan de slag met dit gerecht. 

Door het vele snijwerk blijkt al snel dat we de bereidingstijd van 25 - 30 minuten niet zullen halen. Ook dit gerecht is verder gemakkelijk te volgen. Er kan eigenlijk weinig misgaan. Het resultaat is opnieuw een kleurrijk gerecht.

Indonesische Curry maken met recept van HelloFresh

De smaken vallen niet tegen. De pittigheid valt in dit gerecht ook erg mee. De zoete aardappel komt goed naar voren in dit gerecht, lekker! De hoeveelheid van dit gerecht is voldoende voor 2 personen. Mocht je twee keer willen opscheppen, dan lukt dat makkelijk. 

Op de vijfde dag gaan we aan de slag met de lasagne. Ook dit keer een vegetarisch gerecht. 

Het recept van vegetarische lasagne van HelloFresh met venkel

In eerste instantie vind ik dit gerecht niet heel bijzonder ogen. In mijn beleving ook wat weinig groenten. Normaal gesproken prop in de lasagne vol met zoveel mogelijk fijn gesneden groenten. Toch ook leuk om nu een variant uit te proberen die ik normaal gesproken zelf niet zal bereiden. 

Het bereiden is niet erg moeilijk. Op de receptenkaart staat aangegeven dat de lasagne 20 minuten in de oven moet, maar dat blijkt voor ons te kort. De lasagne is hiermee niet gaar. Daardoor komt de totale bereidingstijd van dit gerecht voor ons op 55 minuten. Dat is best lang voor een simpel gerecht als deze. Nu maar hopen dat het smaakt! 

Lasagne koken met HelloFresh

Zo'n prachtige lasagne als op de foto van HelloFresh is ons niet gelukt (is dat überhaupt haalbaar?). Want bij het snijden van de lasagne druipt er uiteraard wat saus tussenuit. De smaak van dit gerecht is verder wel goed. Je moet van venkel houden, want dit proef je duidelijk.

Al met al hebben we een goede ervaring met de HelloFresh maaltijdbox. We zijn verrast door de diverse gerechten. We hebben met plezier gekookt! Hieronder volgt een opsomming van de voor- en nadelen van deze HelloFresh maaltijdbox. 

Voordelen van deze maaltijdbox: 

 • Verse producten waar je afwisselende recepten mee maakt;
 • De box bevat heldere en duidelijke receptkaarten;
 • Je kiest zelf de gerechten in de box; 
 • Je hebt voor vijf dagen een gevarieerd menu;
 • De gerechten zijn binnen 30 - 35 minuten te bereiden;
 • Je hoeft minder te sjouwen met boodschappen in de supermarkt;
 • HelloFresh heeft verschillende bezorgdagen, je kiest welke je het beste uitkomt;
 • Je kunt een abonnement gemakkelijk pauzeren of stopzetten; 
 • Bij deze maaltijdbox kun je extra's bestellen, zoals een ontbijtbox of een fruitbox
 • De producten hebben een duidelijke allergenen-lijst.

Nadelen: 

 • De box bevat slechts enkele biologische producten;
 • Het hoeft niet perse een nadeel te zijn; maar HelloFresh is een groot en efficiënt bedrijf. Je kan de persoonlijke touch missen zoals je die bij kleinere, persoonlijke aanbieders van foodboxen tegen kunt komen.

Nog meer gemak

Nieuw bij HelloFresh is dat je tegelijk met je maaltijdbox een ontbijtbox kunt bestellen. In de ontbijtbox zitten fijne producten waar jij gemakkelijk een gezond ontbijt mee op tafel zet. Zo begin je de dag meteen goed! Een ontbijtbox zorgt voor nog meer gemak in de keuken en bovendien zorg je voor een afwisselend, gezond ontbijtmenu. 

Heb jij ook ervaring met een maaltijdbox van HelloFresh? Je kunt je mening over HelloFresh hier delen, zodat je onze bezoekers meer informatie geeft over de maaltijdbox. Wij waarderen het zeer als je een (korte of uitgebreide!) review wilt plaatsen.

Ja, ik wil meer informatie over HelloFresh


Dit was een blog over HelloFresh.
HelloFresh maaltijdbox uitgebreid getest!

Nieuwe review

We hebben de maaltijdbox van HelloFresh opnieuw getest. Zijn ze hetzelfde gebleven of juist beter geworden? Hoe zit het met de kwaliteit en werken de recepten nog fijn? Klik hier voor de meest recente en uitgebreide test van HelloFresh!

HelloFresh nieuwe review

Actuele korting

Totaal €75 op je eerste 4 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: 75AFF2022.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.

De Originalbox

Uitgeteste foodbox Originalbox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Originalbox
Meer informatie en ervaringen over de Originalbox lezen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €75
€ 25.00
code: 75AFF2022
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €80
53 %
pak deze korting van 53 %
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?