FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

HelloFresh review en ervaring

Kan de maaltijdbox van HelloFresh ons overtuigen?

Overweeg jij een maaltijdbox van HelloFresh te proberen? En ben je benieuwd naar de ervaringen van anderen met HelloFresh? HelloFresh is één van de grootste maaltijdbox-aanbieders van Nederland. Op deze pagina lees je onze ervaring met de maaltijdbox van HelloFresh en delen we alle handige informatie in een review. We kunnen inmiddels zeggen dat we veel ervaring met HelloFresh hebben en zetten hier alle voor- en nadelen voor je op een rij. We laten je daarom op deze pagina ook ons kookresultaat zien van 3 dagen HelloFresh maaltijdbox (met dit keer de familybox). Bevalt het iedereen wat we op tafel zetten?

  • En plankje met koriaanse wraps met biefstukpuntjes
  • Een bord met romige soep met garnalen
  • Een plankje met een broodje portobello met spiegelei en een kommetje aardappelpartjes

De HelloFresh maaltijdbox

HelloFresh is op dit moment de grootste maaltijdbox aanbieder (wereldwijd). Ook in Nederland eten wekelijks heel veel gezinnen met deze maaltijdbox. Je kunt een abonnement nemen op HelloFresh en wekelijks alle ingrediënten voor 3, 4 of 5 gerechten thuis ontvangen. Op deze manier kook je snelle en gezonde maaltijden. En erg handig: bij HelloFresh kies je zelf welke gerechten je in de box wenst te ontvangen. Elke week is er weer een grote keus uit gerechten. Bang dat je teveel vast zit aan een abonnement? Dat is niet meer nodig, want een abonnement is flexibel en kan je dus altijd opzeggen of pauzeren als het even niet uit komt. 

Met een flexibel abonnement bij HelloFresh zit je nergens meer aan vast. 

De hellofreshbox en receptkaarten

Onze ervaring met de HelloFresh maaltijdbox

Natuurlijk willen we je graag alle informatie over de maaltijdboxen geven. Maar we delen ook graag onze eigen ervaringen met de maaltijdbox. Daarom hebben we weer een nieuwe test gedaan met HelloFresh. Voor deze review over HelloFresh gebruiken we 3 dagen lang een familiebox (oftewel de familybox). Een familiebox wil zeggen dat we in onze box kindvriendelijke gerechten ontvangen. We ontvangen een HelloFresh familybox voor 3 personen. We laten bij deze test ook een kind mee-eten met de gerechten, zodat we meteen kunnen testen of de gerechten kindvriendelijk zijn en in de smaak vallen. 

Hieronder kan je onze review lezen van HelloFresh. In deze review geven we informatie over de volgende onderdelen: 

Maaltijdbox bestellen 

Wanneer je een maaltijdbox bij HelloFresh bestelt, neem je een flexibel abonnement op de box. Dat betekent dat er wekelijks een box bij je thuisbezorgd zal worden met alle ingrediënten om te gaan koken voor 3, 4 of 5 dagen. 

Een box bestellen gaat eenvoudig en snel via de website of app. Via je online account kies je wanneer de box bij je geleverd kan worden. Ook kies je hier de gerechten en kan je handig de box een week of langer pauzeren (of opzeggen). We kunnen door veelvuldig gebruik zeggen dat dit erg goed werkt bij HelloFresh. 

Zelf gerechten kiezen

HelloFresh geeft je wekelijks veel keuze uit gerechten.Tijdens het bestellen kies je allereerst voor een Originalbox, een Veggiebox, Quick&Easy box of een Familybox. Daarna kan je zelf aangeven welke gerechten jouw voorkeur hebben en kan je gerechten wisselen in de box. In je online account klik je eenvoudig aan welke gerechten jij graag ontvangt. Dat kan je dus meteen voor een aantal weken regelen, ook via de app. 

Inmiddels heb je elke week de keus uit 30 gerechten bij HelloFresh. Daarnaast kan je ook wekelijks kiezen voor extra's zoals een ontbijtbox, wijnbox of fruitbox. Mede door de grote keus aan gerechten en de extra boxen is HelloFresh erg populair. 

Bekijk hier de gerechten van volgende week bij HelloFresh

Kies een soepje als extra bij HelloFreshTip: nieuw bij HelloFresh is dat je naast deze 30 gerechten ook elke week een verse soep kunt bestellen. Deze verse en kant-en-klare soep kan je als extraatje bestellen in je box. Handig als snelle, goed vullende maaltijd op een drukke dag. Bij de soep krijg je ook een heerlijk ambachtelijk brood. 

Bezorging van je HelloFresh maaltijdbox

HelloFresh bezorgt in heel Nederland, ook op de Waddeneilanden. Bezorging is gratis en mogelijk van zaterdag t/m woensdag. Een geschikt moment kies je in je online account. Na het kiezen van een geschikte dag ontvang je voor de bezorging ook 2x een sms met tijdsindicatie. En goed om te weten: de box wordt gekoeld bij je thuis gebracht waardoor je alle producten vers ontvangt. 

Ook onze box werd precies op de vooraf aangekondigde tijd bezorgd. De inhoud van de box is compleet en ziet er zeer vers uit. 

Review familybox en de inhoud van de maaltijdbox 

Om een goed en compleet beeld te krijgen van de maaltijdbox van HelloFresh, is het uiteraard belangrijk om de inhoud van de box met jullie te delen. Wat is de kwaliteit van de producten? Zijn de gerechten kindvriendelijk? En moet je een ervaren kok zijn om de maaltijden te bereiden?
We hebben in de maaltijdbox 3 gerechten ontvangen voor 3 personen. De foto's hieronder laten de inhoud zien waar we mee aan de slag zijn gegaan. 

Gerecht 1:
Romige soep met garnalen

HelloFresh ingrediënten: Romige soep met garnalen

Gerecht 2:
Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

HelloFresh ingrediënten: Koreaanse wraps met biefstukpuntjes

Gerecht 3:
Broodje portobello met spiegelei

HelloFresh ingrediënten: Broodje portobello met spiegelei

Dit zijn de gerechten die standaard in de familybox zaten deze week. Maar zit er een gerecht tussen die je liever niet op het menu zet? Simpel, dan wissel je de gerechten en kies je zelf de lekkerste. Je hebt keus uit 13 gerechten bij HelloFresh! 

Koken met Hellofresh en ons kookresultaat 

We hebben met het testpanel 3 dagen gekookt met HelloFresh. De maaltijden bij HelloFresh zijn niet moeilijk om te bereiden. In ons geval lukte het om het gerecht binnen de aangegeven tijd klaar te hebben. Alle producten bleken van goede kwaliteit en met veel plezier hebben we 3 gerechten op tafel gezet. 

Romige soep met garnalen
Het resultaat van het eerste gerecht zie je op onderstaande foto. De romige soep met garnalen smaakte boven verwachting goed! De verse groenten zoals de mais, tomaten en aardappels zorgden wel voor veel snijwerk. We kunnen dit daarom geen vlug recept noemen, daarvoor hadden we een quick en easy gerecht moeten kiezen. Maar het lukte wel om dit gerecht in ongeveer 35 minuten op tafel te zetten. En extra leuk: de peuter aan de tafel van het testpanel heeft heerlijk gegeten van de soep. Alles bij elkaar maakte dat het eerste gerecht wat ons betreft succesvol was. 

Het resultaat van de romige soep met garnalen

Koriaanse wraps met biefstukpuntjes
Het tweede gerecht wat we hebben gemaakt viel ook goed in de smaak. Makkelijke bereiding, heel snel op tafel en lekker op smaak gemaakt met verse kruiden. Het gerecht was ook kidsproof wat ons betreft. 

Het resultaat van de koriaanse wraps met biefstukpuntjes

Broodje portobello met spiegelei
Het derde gerecht wat we maakten was een uitgebreid vegetarisch gerecht. Een verrassend gerecht wat ons betreft. De bereiding kostte wel wat tijd, maar het resultaat mag er zeker wezen. De portobello bleek hier niet heel erg kidsproof. Verder viel het gerecht zeker in de smaak. We hadden ruim voldoende voor 3 personen. 

Het resultaat een heerlijk broodje portobello met spiegelei

Plus- en minpunten van HelloFresh

We zetten de plus- en minpunten van deze HelloFresh box voor je op een rij.
Het gaat om onze bevindingen en hoe wij het hebben ervaren bij Foodboxwijzer. 

Pluspunten HelloFresh box Minpunten HelloFresh box
Wekelijks heb je keus uit 30 gerechten bij HelloFresh. Daarbij zitten ook veel vegetarische gerechten.  Heb je een voedselallergie? Dan kies je bij HelloFresh zelf welke gerechten geschikt zijn en dat kan lastig zijn. Bij Ekomenu is dat beter geregeld, zij hebben een bestelhulp bij overgevoeligheid. 
Alle producten die we hebben ontvangen zijn vers en van goede kwaliteit. We hebben slechts olijfolie, peper en zout uit eigen keukenkast nodig. De box is verder zeer compleet.  Slechts een enkel product bij HelloFresh is biologisch. 
In je online account op de app of website van HelloFresh regel je alles snel en makkelijk.  Bij opzeggen moet je niet vergeten dat je een opzegtermijn hebt van een aantal dagen. 

Extraatje in de HelloFresh boxEen leuk extraatje in de box

HelloFresh heeft natuurlijk een enorm bereik. Daarom kunnen ze ook promotiedeals afsluiten waar je als klant van kunt profiteren. Het is een stukje reclame, maar niet storend en het smaakte nog goed ook. Dit keer was het een kuipje Philadelphia. Met op de achterkant van de kaart ook nog een leuk recept om mini hartjes sandwiches te maken met radijsjes en dille. Wat ons betreft mogen ze dit best zo nu en dan toevoegen.

Conclusie van het testpanel

We kunnen concluderen dat we erg positief zijn over de maaltijdbox van HelloFresh. We hebben inmiddels verschillende weken een box van HelloFresh getest. De familybox van deze review was van zeer goede kwaliteit. De gerechten zijn verrassend en over het algemeen kindvriendelijk. Bovendien kies je zelf je gerechten bij HelloFresh en de keus is enorm. 

Wil je ook een keer een maaltijdbox van HelloFresh proberen? Het bestellen en beheren van je box gaat erg gemakkelijk via de site. In je online account bij Hellofresh regel je alles zoals recepten kiezen, box overslaan, lidmaatschap stopzetten of juist een extra box kiezen zoals een ontbijtbox of fruitbox. 

Je hebt bij HelloFresh erg veel keus uit bezorgdagen / bezorgmomenten. Ze bezorgen in heel NL en sinds een tijdje zelfs op de Waddeneilanden. Wij zijn ook zeer tevreden over de bezorging. De gekoelde box komt keurig op de afgesproken tijd. Bovendien krijg je een dag van te voren een sms én op de dag zelf een sms met een tijdsindicatie van bezorging. Zo hoef je er niet lang voor thuis te blijven. 

Heb je een klacht of opmerking over je ontvangen box? Dan staat de klantenservice voor je klaar. Ze proberen altijd een passende oplossing voor je te bedenken. In ons geval niet nodig geweest, want de box was zeer compleet en erg vers. Koken met een maaltijdbox geeft ons een energieboost en bovendien zijn we trots op het kookresultaat. 

Lijkt een maaltijdbox van Hellofresh je ook wat? We mogen je nu een kortingscode aanbieden waarmee je extra korting krijgt op je eerste maaltijdbox van HelloFresh. 

Gebruik kortingscode 45 euro korting op HelloFresh


Dit was een blog over HelloFresh.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
HelloFresh review en ervaring

Actuele korting

Totaal €100 op je eerste 5 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: HFBFS.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.

De Familybox

Uitgeteste foodbox Familybox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Familybox
Meer informatie en ervaringen over de Familybox lezen.

Een maaltijdbox cadeau geven
Biologische maaltijdboxen
Personaliseer je maaltijdbox bij HelloFresh
Nieuw logo HelloFresh
Eenpersoons maaltijdbox
Om deze 5 redenen wil je nooit meer zonder een maaltijdbox
HelloFresh; de maaltijdbox met flexibel lidmaatschap
PLUS verkoopt losse HelloFresh maaltijdboxen