FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

HelloFresh thema Wereldse stoofpotjes

Stoofgerechten koken met een maaltijdbox

Bij HelloFresh hebben ze momenteel elke maand een nieuw thema. Vorige maand was dit bijvoorbeeld vergeten groenten. Deze maand hebben ze het thema wereldse stoofpotjes. Een uitstekend moment voor ons om weer eens aan de slag te gaan met de maaltijdbox van HelloFresh. We laten je graag het resultaat zien van 3 dagen koken met HelloFresh. Lees en kijk je mee? 

We ontvangen in deze maaltijdbox drie gerechten, waarvan een vegetarisch gerecht. Dit zijn deze week:

  • Eenpanspasta kip Alfredo
  • Indiase linzenstoof (ook een soort stoofgerecht)
  • Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof (het stoofpotjes gerecht!)

Meer over HelloFresh

HelloFresh is één van de populairste maaltijdboxen van Nederland. Elke week kies je hier zelf de lekkerste gerechten die je graag in je maaltijdbox ontvangt (voor 1 - 6 personen). De keus in gerechten is groot elke week, je hebt wekelijks keus uit 30 gerechten. Je neemt een flexibel abonnement op deze maaltijdbox. Een enorme verbetering sinds een paar jaar, want nu kan je wekelijks pauzeren of opzeggen. Wil je meer informatie over de verschillende boxen en gerechten bij HelloFresh? Op onze HelloFresh pagina lees je alles overzichtelijk bij elkaar. 

Ga direct naar HelloFresh

Er komen het hele jaar door verschillende thema's terug in de gerechten bij HelloFresh. Deze thema's passen perfect bij het seizoen! 

Koken met de maaltijdbox; eenpanspasta kip Alfredo

We beginnen met de eenpanspasta kip Alfredo, dat lijkt ons een makkelijk gerecht om te bereiden. Voor de bereiding staat slechts 20 minuten. We hebben al heel vaak met HelloFresh gegeten en ons valt op dat de tijden die ze aangeven voor de bereiding eigenlijk altijd kloppen. Afijn, we zetten dus in een handomdraai een lekker gerecht op tafel. 

HelloFresh Eenpanspasta kip Alfredo

Koken met de maaltijdbox: Indiase linzenstoof

Het volgende gerecht dat op het menu staat is Indiase linzenstoof. Hoewel dit niet het stoofpotje van de week is, lijkt dit er al wel een beetje op. Het is een heel smakelijk en gezond gerecht, we zijn verrast door de verschillende smaken en combi's in dit gerecht. Het is een klassieker uit de Indiase keuken. Het is een soort dikke soep met linzen en blokjes zoete aardappel. Daarbij veel lekkere kruiden zoals komijn, gember en kurkuma. Het naanbrood is trouwens een perfecte combinatie hierbij. Een beetje dippen in de stoof en de saus die we gemaakt hebben van buffelyoghurt en kruiden. Op de menukaart van HelloFresh lezen we dat het veel vezels en kalium bevat en daarmee ook nog eens bijdraagt aan een gezonde bloeddruk. Kijk, dat zien we graag. Het kookresultaat van de Indiase linzenstoof zie je op onderstaande foto. Wat ons betreft is dit een gerecht die voor herhaling vatbaar is. 

HelloFresh Indiase linzenstoof

Koken met de maaltijdbox: themagerecht linzen-tomatenstoof

En tot slot is het dan de eer aan het themagerecht van HelloFresh: het stoofpotjes gerecht! We gaan beginnen aan de Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof. Het is een gerecht met couscous, kipfilet en veel kruiden. HelloFresh is hier sowieso wel erg goed in. Vaak eet je gerechten met een heerlijke combinatie van veel verse kruiden. Zelf gebruiken we dit niet zo snel, tenzij we uit een receptboek koken. Maar bij HelloFresh zit alles erbij en met de receptkaarten is het eenvoudig om alles stap voor stap klaar te maken. Ook dit gerecht is niet moeilijk om te maken. 

We zijn blij met de keuze voor volkoren couscous in dit gerecht. Het vult beter en het is gezonder. De rozijnen erin maken het nog beter. Dit gerecht was onze favoriet uit deze box. Misschien omdat we verwachtingen hadden voor het stoofpotje, maar misschien toch ook gewoon omdat het heel erg lekker was!

Marokkaans gekruide kipfilet in linzen-tomatenstoof

Nog meer wereldse stoofpotjes om uit te kiezen bij HelloFresh

Heb je ook zin in lekker comfort food deze maand? Deze maand kan je nog kiezen uit andere stoofpotjes bij HelloFresh. De komende weken staan de volgende stoofpotjes op het menu: 

Rendang met kokosrijstHellofresh gerecht rendang met kokosrijs

Vispannetje met kabeljauwHellofresh gerecht vispannetje met kabeljauw prei en room

Vegetarisch stoofpotjeHellofresh gerecht vegetarisch stoofpotje

Heb je zin gekregen in een lekker stoofpotje? Of heb je ook zin in een van de vele andere gerechten? Op dit moment heb je elke week maar liefst keuze uit 30 verschillende gerechten. En extra goed nieuws, het is nu mogelijk om heel voordelig een maaltijdbox van HelloFresh uit te proberen. We mogen namelijk een korting weggeven van 50% op je eerste maaltijdbox! Klik op onderstaande knop en je krijgt automatisch de actieve kortingscode van HelloFresh. Veel kookplezier! 

Ik wil 50% korting op HelloFresh


Dit was een blog over HelloFresh.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou: