FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Het einde van de Allerhande Box?

AH lijkt te stoppen met de maaltijdbox

Toen de Corona crisis in volle omvang losbarstte, namen de aanbieders van maaltijdboxen verschillende maatregelen. Sommigen gaven aan dat ze tijdelijk geen nieuwe klanten meer konden aannemen. Alle aanbieders zetten direct de promotie van hun maaltijdbox op on hold. Logisch want de corona crisis zorgde voor een stormloop op de online supermarkten en ook op de maaltijdboxen. Deze zagen veel extra klanten binnen komen en moesten dus in hele korte tijd opschalen. Bij Albert Heijn Allerhande was dit dubbelop. Omdat ze fysieke supermarkten hebben, een online supermarkt én een maaltijdbox. 

Waarom is AH met de maaltijdbox gestopt?

Bij AH besloten ze daarom om de maaltijdbox, de Allerhande Box helemaal stop te zetten. Niemand kan nog een maaltijdbox bestellen. Ook op dit moment (1 juli 2020) is dit nog steeds niet mogelijk. Terwijl alle hectiek alweer voorbij is en de supermarkten weer als vanouds draaien. De vraag dringt zich daarom op, stopt AH helemaal met de maaltijdbox? En waarom stoppen ze dan? Het blijft speculeren, maar het is mogelijk dat de maaltijdbox van AH niet het succes is geworden waar ze op hoopten. De strijd met HelloFresh, Marley Spoon en Ekomenu is altijd stevig geweest. Wellicht hadden ze verwacht dat ze sneller hun marktaandeel konden vergroten. Een andere mogelijkheid is dat juist het succes van de maaltijdpakketten in de supermarkten hen aan het denken heeft gezet. Steeds meer mensen kopen een maaltijdpakket in een supermarkt. Dat is eigenlijk een mini maaltijdbox van één gerecht. Deze pakketten zijn steeds populairder aan het worden.

Allerhande Box is gestopt, niet meer verkrijgbaar

We hebben AH om een reactie gevraagd, maar nog geen antwoord gekregen. Als we er meer over weten of als er definitief knopen worden doorgehakt, dan laten we dit natuurlijk meteen weten!

Welke maaltijdbox kan ik kiezen in plaats van de Allerhande Box?

De Allerhande Box sprong eruit op een aantal punten. Een lage prijs en een grote keuze uit verschillende gerechten. Je zou daarom kunnen kijken naar de maaltijdbox van HelloFresh of Ekomenu. Of vergelijk hier alle maaltijdboxen om een goede keuze te maken!


Dit was een blog over AH Allerhande.