FoodboxWijzer logo Speciale kortingsactie

Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?

Alle soorten kerstboxen op een rij 2018

Dit is de meest uitgebreide pagina over alle kerstboxen in Nederland. Met deze uitgebreide informatie, alle datums, gerechten en prijzen weten we zeker dat je dit jaar de juiste keuze voor een kerstbox kunt maken. Ook dit jaar hebben we weer een pagina met alle kerstboxen op een rijtje om te vergelijken, maar op deze pagina gaan we ook graag nog dieper in op elke kerstbox!

We bespreken uitgebreid de volgende kerstboxen. Klik op een knop om direct naar dit hoofdstuk te gaan:

Een kerstdiner koken met een kerstbox

Wil je dit jaar goed voor de dag komen met een indrukwekkend kerstdiner? Dan is een kerstbox wellicht iets voor jou. Inmiddels bestaan er steeds meer verschillende kerstboxen waarmee je alle ingrediënten én duidelijke recepten ontvangt voor een prachtig kerstdiner. Het is niet gek dat kerstboxen zo ontzettend populair zijn!
Met een kerstbox in huis zorg je voor veel minder kerst(kook)stress en vermijd je de overvolle en drukke supermarkten de dagen vooraf aan kerst. Met een kerstbox ontvang je alle producten waarmee jij een voor-, hoofd- en nagerecht op tafel zet waar je indruk mee kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een 3 gangen-diner, een 4 gangen-diner of een handige en complete gourmetbox met alle producten die je daarvoor nodig hebt. Er zijn ook extra boxen die je kunt toevoegen aan je kerstbox, zoals een wijnbox die matcht bij je kerstdiner of een ontbijtbox voor een heerlijk kerstontbijt. 

Dit is het meest complete overzicht van kerstboxen in 2018.

Alle kerstboxen vergelijken

Wij hebben voor jou de aanbieders van kerstboxen van 2018 op een rijtje gezet. Zo vergelijk je snel en gemakkelijk alle foodboxen voor kerst. Zo heeft HelloFresh verschillende soorten kerstboxen dit jaar en kan je nu ook bij AH Allerhande en De Krat een prachtige kerstbox bestellen. Een prachtig kerstmenu bestellen is ook dit jaar weer mogelijk bij Marley Spoon. Je kant natuurlijk ook direct door naar het makkelijke overzicht van alle kerstboxen van dit jaar.

HelloFresh kerstbox

HelloFresh heeft ook dit jaar 2 verschillende soorten kerstboxen. Zo kan je dit jaar kiezen voor een Kerstbox met een 4-gangen-diner of kies een luxe gourmetbox van HelloFresh. De kerstboxen van HelloFresh zijn los te bestellen. Je zit dus niet vast aan een abonnement en je kerstbox wordt gratis thuisbezorgd. Ben je nog geen klant bij HelloFresh? Geen probleem! Ook dan kan je een kerstbox los bestellen. 

Kerstbox bestellen hellofresh 2018

De kerstbox van HelloFresh 2018 voor een vier-gangen-diner is zeer compleet. HelloFresh heeft in deze box een menu met als voorgerecht een tartaar van gerookte zalm. Als tussengerecht zet je een heerlijke romanesco soep op tafel. Het hoofdgerecht bestaat uit kalkoenrollade met cranberry-chutney, met daarbij geroosterde aardappelen en geglaceerde groenten. Het nagerecht is een eton mess van merinque, room en passievrucht. 
Deze kerstbox is er voor 2 tot 8 personen, maar mocht je meer mensen willen uitnodigen voor het kerstdiner dan kan je meerdere boxen bestellen. Iedereen kan deze kerstbox los bestellen, je zit niet vast aan een abonnement.  

Je kunt deze box bestellen tot en met 17 december 2018. Je ontvangt deze box dan op zondag 23 december of maandag 24 december. Je kunt tijdens het bestellen zelf je voorkeur aangeven.

Direct een Kerstbox van HelloFresh bestellen

Kerstbox Hellofresh bestellenMet een duidelijke organisatie en voorbereiding die je kunt volgen met een kerstbox, zorg je ervoor dat je zelf vaak ook rustiger mee kunt eten tijdens het kerstdiner. De duidelijke recepten van een kerstbox kunnen je wat meer rust en structuur geven, omdat vooraf al duidelijk is wat je moet doen. Soms kan je de dag van te voren ook al wat voorbereidingen treffen voor het kerstmenu uit de kerstbox. Bovendien scheelt het heel veel tijd en drukte dat je de boodschappen niet meer hoeft te doen, alle producten die je nodig hebt ontvang je in de kerstbox. Met de kerstbox Deluxe van HelloFresh ga je voor luxe, feestelijke gerechten. HelloFresh helpt je om in eenvoudige stappen alle recepten te bereiden. Het kerstmenu staat in 2,5 uur op tafel. 

HelloFresh Gourmetbox 2018

Als je geen zin hebt om wat langer in de keuken te staan maar wél zin hebt in een feestelijk diner kan je bij HelloFresh ook kiezen voor een gourmetbox. Met de gourmetbox heb je direct alles in huis om deze kerst met de hele familie te gourmetten. De box is er voor 2 tot 8 personen. Meer nodig? Dan bestel je eenvoudig meerdere boxen. De luxe gourmetbox van HelloFresh bevat 8 heerlijke gerechtjes die met een simpele voorbereiding snel op tafel staan. Volop variatie in de gourmetbox van HelloFresh; met de gerechtjes van vis en vlees tot groentespiesjes is er voor elk wat wils. Met de Gourmetbox van HelloFresh hoef je niet lang in de keuken te staan - op wat simpele voorbereiding na ben je in een uurtje klaar. Zo houd jij meer tijd over om te genieten van elkaar en natuurlijk het lekkere eten! 

Bekijk hier het menu van de HelloFresh Gourmetbox 

Je kunt de Gourmet kerstbox van HelloFresh bestellen tot en met 17 december 2018. Je ontvangt deze box dan op 23 december of 24 december. De bezorging van de kerstboxen is gratis, en bovendien zit je ook niet vast aan een abonnement. Alle kerstboxen bij HelloFresh zijn los te bestellen. 
Ook AH Allerhande heeft dit jaar een Gourmetbox. Bij Albert Heijn kan je deze Gourmetbox ook bestellen voor Sinterklaas én voor Kerst. Je leest hier meer informatie over de Allerhande Gourmetbox. Ook de bezorging van de Kerstboxen van Albert Heijn is gratis. Bovendien kan je bij Albert Heijn ook je boodschappen mee bestellen die ook gratis worden thuisbezorgd in combinatie met een kerstbox.

HelloFresh Kerstbox kortingscode?

We zien dat veel mensen op zoek zijn naar een kortingscode voor de HelloFresh kerstbox. Voor de normale box van HelloFresh hebben we zeker een kortingscode beschikbaar, maar niet voor de kerstbox. Dit komt omdat het een eenmalige box is en deze ook al scherp geprijsd is. Trap dus niet in zogenaamde kortingscode websites en bespaar je doe moeite om hier verder naar te zoeken.

Gourmetbox HelloFresh 2018 met 8 verschillende gerechtjes

Zoek je de goedkoopste kerstbox van 2018?
Dit jaar zijn de kerstboxen van De Krat het goedkoopste.

Je kunt op Foodboxwijzer een actueel overzicht vinden van alle kerstboxen van 2018. Je vergelijkt ze gemakkelijk met elkaar zodat je eenvoudig een goede keuze kunt maken voor jouw kerstmenu. Kies bijvoorbeeld voor een luxe kerstbox, vegetarische kerstbox of een biologische kerstbox. Je kunt de kerstboxen ook sorteren op prijs, zo zie je snel welke kerstbox dit jaar het goedkoopste is. 

Direct alle kerstboxen van 2018 vergelijken

AH Allerhande kerstbox

Je kunt er ook voor kiezen om een kerstdiner te gaan koken met de AH Allerhande kerstbox. Ook dit jaar heeft Albert Heijn weer prachtige kerstboxen samengesteld. In de Albert Heijn kerstbox ontvang je alle producten voor een indrukwekkend 4-gangen diner. Nieuw dit jaar is de Vega kerstbox bij Albert Heijn. Ook kan je een gourmetbox bestellen als jullie zin hebben om lekker te gaan gourmetten met kerst. We hebben deze kerstbox een paar dagen geleden ook uitgebreid mogen testen.

Allerhande Kerstbox 2018 van Albert Heijn

Met de kerstbox van Albert Heijn maak je ook een indrukwekkend kerstmenu voor je gasten. In de Al­ler­han­de kerstbox vind je al­le in­gre­di­ën­ten en re­cep­ten waar­mee je zelf een fan­tas­tisch 4-gan­gen­di­ner op tafel zet. De box bevat alle ingrediënten voor de gerechten. Je kunt een box bestellen voor 2 personen en voor 4 per­so­nen. De Kerst Box van Allerhande kost €55,- voor twee personen en €75,- voor 4 personen. De gerechten zijn eenvoudig te bereiden aan de hand van de Allerhande receptkaarten.

Het 4-gangenmenu in de AH kerstbox ziet er dit jaar als volgt uit: 

 • Voorgerecht: salade van garnalen & rivierkreeftjes 
 • Tussengerecht: geroosterde bloemkoolsoep
 • Hoofdgerecht: een malse hertenbiefstuk met zelfgemaakte saus en aardappeltorentjes
 • Nagerecht: chocolademousse met lekkere creamy kokos

Speciaal voor de vegetariërs onder ons komt Albert Heijn dit jaar voor het eerst met een vegetarische kerstbox. De Vega kerstbox kan je bestellen voor 2 personen en kost €49,00. Het is natuurlijk ook mogelijk om een combinatie van boxen te bestellen wanneer je enkele vegetarische tafelgasten verwacht. 

Vegetarische kerstbox van AH kan je bestellen voor 2 personenHet menu in de AH Vega Kerstbox ziet er als volgt uit:

 • Voorgerecht: salade van choggiabieten
 • Tussengerecht: geroosterde bloemkoolsoep
 • Hoofdgerecht: rijkgevulde pompoen met paddenstoelen,
  groene asperges en gepofte cherrytomaatjes met geitenkaascrème
 • Nagerecht: chocolademousse met creamy kokos

De kerstboxen van Albert Heijn zijn van­af 26 no­vem­ber 2018 te be­stel­len. De box wordt op 22, 23 of 24 december bij je thuisbe­zorgd. Of je kunt hem op­ha­len in één van de AH win­kels in heel Ne­der­land of bij een Pick Up Point naar keu­ze. 

En let op; vanaf 2018 kan je ook bij je kerstbox ook een wijnbox en een ontbijtbox bestellen. De wijnen in de wijnbox van Albert Heijn matchen perfect bij de gerechten uit de kerstbox. De ontbijtbox van AH is perfect voor een uitgebreid kerstontbijt. 

Direct een kerstbox van Albert Heijn bestellen

Boodschappen bezorgen met kerst met AH

Met de kerstbox van Albert Heijn ga je niet alleen voor gemak, je zorgt ook voor een geweldig kerstdiner voor familie en vrienden! Met het bestellen van deze kerstbox zit je niet vast aan een abonnement, de box is los te bestellen. Bij Albert Heijn heb je het voordeel dat je direct ook andere boodschappen kunt bestellen. Deze boodschappen worden in combinatie met je kerstbox gratis thuisbezorgd. Alleen een kerstbox bestellen is natuurlijk ook mogelijk, ook dan is de bezorging van de kerstbox gratis. 
Klik hier voor informatie over boodschappen thuisbezorgen met kerst. 

Bij Foodboxwijzer vergelijk je gemakkelijk alle kerstmaaltijdboxen van Nederland. Je kunt ook een review plaatsen over je ervaring met een kerstbox. Dat maakt het kiezen van een kerstbox volgend jaar voor anderen nog iets gemakkelijker. We horen graag jullie ervaringen.

Kerstbox van Marley Spoon

Bij Marley Spoon kan je dit jaar ook alles voor een heerlijk kerstdiner bestellen. Dit jaar geen kant-en-klare kerstbox bij Marley Spoon zoals vorig jaar, maar nu kies je zélf je feestelijke gerechten. Nog meer keus dus, want je stelt op deze manier je ideale kerstbox zelf samen. 

Het kerstmenu van Marley Spoon kan je dit jaar zelf samenstellen in de kerstbox

Ontvang je al vaker een Marley Spoon maaltijdbox? Dan kun je in je account gerechten selecteren, net zoals elke andere week. Kies jouw favoriete recepten in het menu van 17/12 en voeg ze toe aan je box. Ben je nieuw bij Marley Spoon? Dan maak je eenvoudig een account aan, kies je het gewenste levermoment en stel je je complete kerstmenu samen in de maaltijdbox. Alle recepten in de week van 17 december zijn extra feestelijk, maar een aantal zijn zeker aanraders voor jouw speciale kerstmenu. En bovendien kan je ook onze kortingscode voor een Marley Spoon kerstbox gebruiken, net zoals bij de maaltijdbox. 

Kerstbox van Marley Spoon

kerstbox Marley Spoon

De kerstbox van Marley Spoon is elk jaar erg populair. De gemiddelde thuiskok van Nederland kan met deze kerstbox een indrukwekkend kerstdiner op tafel zetten binnen 2,5 uur. De kerstbox van Marley Spoon kan je bestellen voor 2-12 personen. Door het bestellen van een kerstbox bij Marley Spoon ga je dit jaar een abonnement aan. Wil je na de kerstbox geen maaltijdbox meer ontvangen? Zeg dan je flexibele abonnement op binnen je opzegtermijn, dan is er niets aan de hand. 

De Krat Kerstkrat

Een luxe kerstdiner kook je met de Kerstbox van De Krat.
De zogenoemde Kerstkrat bevat producten voor een 4 gangen kerstdiner en is er ook in een vegetarische variant. 

Kerstkrat van de Krat

Alle ingrediënten in de kerstbox van De Krat zijn duurzaam geteeld en komen uit Nederland. De Kerstkrat van De Krat kan je eenmalig bestellen, ook als je nog geen klant bent van De Krat. 

Het menu in de Kerstkrat ziet er dit jaar als volgt uit: 

 • Voorgerecht: salade van chioggia biet, gerookte forel, bietenbladsla en mieriksroom
 • Tussengerecht: vichyssoise met dragonolie
 • Hoofdgerecht: kalfsstoof met knolselderij-bataatpuree, gekarameliseerde spruitjes met amandel-crunch en roodlof-bieslooksalade
 • Nagerecht: witte peertjes met hazelnootroom en chocoladesaus

Ik wil meer weten over de Kerstkrat van De Krat

En goed nieuws voor de vegetariërs onder ons! Bij De Krat bestel je ook een volledig vegetarische kerstbox. De vegetarische kerstkrat is in elk geval het bekijken waard, want wie weet kan jij je gasten verrassen met een heerlijk culinair vegetarisch kerstdiner van De Krat! Je kunt ook een combinatie bestellen van beiden kerstkratten. 
De Kerstkratten bestel je voor 2 tot 8 personen, maar meerdere kerstboxen bestellen is natuurlijk ook mogelijk. 

Willem&Drees biologische kerstbox

Dit jaar heeft Willem&Drees (voorheen Beebox) een prachtige kerstbox samengesteld. In deze kerstbox ontvang je alle producten om een heerlijk 4 gangen diner te bereiden. 

Kerstbox van Willem&Drees

Een verrukkelijke kerst wordt een stuk eenvoudiger met de kerstbox van Willem&Drees. In de kerstbox vind je de beste biologische producten van Nederlandse boeren én de recepten om vier heerlijke gangen te bereiden voor 4, 6, of 8 personen (of bestel meerdere boxen voor een grotere groep). Wanneer je graag een biologische kerstmaaltijd op tafel zet, is de kerstbox van Willem&Drees zeker aan te raden. 

In de kerstbox van Willem&Drees ontvang je alle producten om een compleet en indrukwekkend kerstmenu te maken.

Het biologische kerstmenu van Willem&Drees ziet er dit jaar als volgt uit:

 • Voorgerecht: Warme taleggio kaas met rozemarijn en zelfgebakken cracker;
 • Tussengerecht: Zachte pompoen en pastinaak crème met krokantje van salie;
 • Hoofdgerecht: Rollade met duin damhert, cavolo nero en paddenstoelen, aardpeerpuree, geroosterde krootjes en stoofpeer;
 • Dessert: Meringuerol met hazelnootroom en pure chocolade crunch. 

Willem&Drees kerstbox

Bij Willem&Drees kan je daarnaast ook een wijnpakket bestellen bij je kerstbox, net als je een wijnpakket bij HelloFresh en AH bij je kerstbox kan bestellen. Het wijnpakket wordt bij je kerstbox meegeleverd.

Direct een kerstbox van Willem&Drees bestellen

Mede door het feit dat de kerstbox van Willem&Drees volledig biologisch is, maakt het dit een populaire kerstbox. Je kunt de kerstbox van Willem&Drees bestellen tot 18 december, wees dus op tijd met bestellen. 

Een biologische kerstbox kan je bestellen bij Willem&Drees en De Krat. 

En hoe zit het met de wijnboxen?

Tot slot nog een aanvulling op de kerstboxen die wellicht interessant zijn om direct mee te bestellen. Een wijntje is voor veel mensen een perfecte aanvulling op het kerstdiner. Bij HelloFresh hebben ze een mooie wijnbox die bestaat uit in totaal zes flessen van drie verschillende soorten. In de HelloFresh wijnbox ontvang je een Palombe blanc, een Hoya de Cadenas en een Château de Valcombe. Dus 4x wit en 2x rood. Voor een groter gezelschap kan je eventueel dus meerdere boxen bestellen.

Ook Albert Heijn en Willem&Drees hebben dit jaar speciale wijnboxen die perfect passen bij je kerstdiner. Bij elke gang schenk je een bijpassende wijn met de wijnbox. 

Wijnbox van Hello Fresh

Veel kookplezier met de kerstboxen!

Welke kerstbox je in 2018 ook kiest; we wensen iedereen een fijne kerst en wensen je uiteraard ook heel veel kookplezier met één van de kerstboxen van dit jaar! We zijn benieuwd naar de resultaten. Een review plaatsen over een kerstbox (eventueel met je eigen foto) kan op onze reviewpagina.  Alvast bedankt voor het indienen van de reviews! Wij wensen jullie een hele fijne kerst! 

Vergelijk alle kerstboxen op een rij


Dit was een blog over AH Allerhande, De Krat, Marley Spoon, Willem&Drees, Ekomenu en HelloFresh.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:

Kerstbox 2018

Zin in een stressvrije kerst dit jaar? Met een kerstbox zet jij in een aantal uur een prachtig kerstdiner op tafel! Op deze pagina kan je alle kerstboxen van 2018 vinden. Elk jaar stijgen de kerstboxen in populariteit. Welke kerstbox is je favoriet dit jaar? 

Lekkere kalkoenrollade met cranberrychutney

Hmm, Romanesco-soep

Tartaar van gerookte zalm, luxe zeg, lekker

Eton mess, gemaakt van meringue, room en heerlijke passievrucht

Ook interessant:

De beste gourmetboxen op een rij
Een maaltijdbox voor zwangeren
Een vegan maaltijdbox
Een maaltijdbox cadeau geven
De Borrelbox van AH
De goedkoopste maaltijdbox
Marley Spoon maaltijdbox uitgebreid getest!
Een delicatessenbox als kerstpakket
Win een HelloFresh Familybox!