FoodboxWijzer logo

Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?

Alle soorten kerstboxen op een rij 2017

Dit is de meest uitgebreide pagina over alle kerstboxen in Nederland!
Met deze informatie weten we zeker dat je de juiste keuze voor een kerstbox kunt maken.
Wil je liever een beknopt overzicht van de kerstboxen?
Klik dan hier voor het compacte overzicht van alle kerstboxen in 2017. 

Op deze pagina bespreken we uitgebreid de volgende kerstboxen:

Een kerstdiner koken met een kerstbox

Wil je dit jaar goed voor de dag komen met een indrukwekkend kerstdiner? Dan is een kerstbox wellicht iets voor jou. Inmiddels bestaan er steeds meer verschillende kerstboxen waarmee je alle ingrediënten én duidelijke recepten ontvangt voor een prachtig kerstdiner. Het is niet gek dat kerstboxen zo ontzettend populair zijn!
Met een kerstbox in huis zorg je voor veel minder kerst(kook)stress en vermijd je de overvolle en drukke supermarkten de dagen vooraf aan kerst. Met een kerstbox ontvang je alle producten waarmee jij een voor-, hoofd- en nagerecht op tafel zet waar je indruk mee kunt maken. Kies bijvoorbeeld voor een 3 gangen-diner, een 4 gangen-diner of een handige en complete gourmetbox met alle producten die je daarvoor nodig hebt.

Dit is het meest complete overzicht van kerstboxen in 2017

Alle kerstboxen vergelijken

Wij hebben voor jou de aanbieders van kerstboxen van 2017 op een rijtje gezet. Zo vergelijk je snel en gemakkelijk alle foodboxen voor kerst. Zo heeft HelloFresh verschillende soorten kerstboxen dit jaar en kan je nu ook bij AH Allerhande en Marley Spoon een prachtige kerstbox bestellen. Ook bij Willem&Drees en Ekomenu hebben ze dit jaar een verrassend biologisch kerstmenu ontwikkeld voor de kerstbox. Een prachtig kerstmenu bestellen is ook dit jaar weer mogelijk bij De Krat. Wil je het complete overzicht van aanbieders van de kerstboxen van dit jaar? Klik dan hier

Kerstboxen vergelijken

Willem&Drees biologische kerstbox

Dit jaar heeft Willem&Drees (voorheen Beebox) een prachtige vegetarische kerstbox samengesteld. In deze kerstbox ontvang je alle producten om een heerlijk 4 gangen diner te bereiden. In samenwerking met Isabel Boerdam, schrijver van het boek ‘De Hippe Vegetariër’, hebben ze bij Willem&Drees dit luxe vega kerstmenu ontwikkeld. Een vegetarische kerst is immers goed voor mens én milieu. En met dit vegetarische
kerstmenu schuif je alle vega vooroordelen in één klap van tafel.

Kerstbox van Willem&Drees

Een verrukkelijke kerst wordt een stuk eenvoudiger met de kerstbox van Willem&Drees. In de kerstbox vind je de beste biologische producten van Nederlandse boeren én de recepten om vier heerlijke gangen te bereiden voor 4, 6, 8, 10 of 12 personen. Wanneer je graag een biologische kerstmaaltijd op tafel zet, is de kerstbox van Willem&Drees zeker aan te raden. 

In de kerstbox van Willem&Drees ontvang je alle producten om een compleet en indrukwekkend (groen en vega!) kerstmenu te maken.

Het biologische kerstmenu van Willem&Drees ziet er dit jaar als volgt uit:

  • Op tafel: Feestelijke broodplank met zelfgemaakte kruidenboter en kaasstengels;
  • Voorgerecht: Rode bieten-appelcarpaccio met boerenkoolpesto en geroosterde hazelnoten;
  • Tussengerecht: Paddenstoelencappuccino met eekhoorntjesbrood en geitenkaasroom;
  • Hoofdgerecht: Vegetarische Wellington met pompoen, rode ui, cranberrys en pecannoten;
  • Dessert: Tiramisu van vanille-hangop met speculoos, amaretto en gekaramelliseerde peer.

Willem&Drees kerstbox

Bij Willem&Drees kan je daarnaast ook een wijnpakket bestellen bij je kerstbox, net als je een wijnpakket bij HelloFresh en AH bij je kerstbox kan bestellen. Het pakket kost 45,- euro en wordt bij je kerstbox meegeleverd.

Direct een kerstbox van Willem&Drees bestellen

Mede door het feit dat de kerstbox van Willem&Drees volledig biologisch is, maakt het dit een populaire kerstbox. Je kunt de kerstbox van Willem&Drees bestellen tot 14 december, wees dus op tijd met bestellen. 

Een biologische kerstbox kan je bestellen bij Willem&Drees, Ekomenu en De Krat. 

HelloFresh kerstbox

HelloFresh heeft ook dit jaar verschillende soorten kerstboxen. Zo kan je dit jaar kiezen voor een Kerstbox Original, een Kerstbox Deluxe of een Kerstbox Veggie bij HelloFresh. Met een Kerstbox Original ga je voor een heerlijk driegangendiner. Met een Kerstbox Deluxe kook je zonder al te veel moeite een uitgebreid viergangendiner. De Kerstbox Veggie bevat een volledig vegetarisch en compleet driegangenmenu voor vegetariërs. Ook een gourmetbox bestaat dit jaar weer tot de mogelijkheden bij HelloFresh. 

De kerstboxen van HelloFresh zijn los te bestellen. Je zit dus niet vast aan een abonnement en je kerstbox wordt gratis thuisbezorgd. Ben je nog geen klant bij HelloFresh? Geen probleem! Ook dan kan je een kerstbox los bestellen. 

Kerstbox bestellen hellofresh 2017

De kerstbox Original van HelloFresh voor een driegangendiner is zeer compleet. HelloFresh heeft in deze box een menu met met als hoofdgerecht een hertenpeper met aardappelpuree, gebakken paddenstoelen en salade. Het voorgerecht is een peterseliewortelsoep. Het nagerecht is een chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen.

Deze kerstbox is er voor 2 tot 8 personen, maar mocht je meer mensen willen uitnodigen voor het kerstdiner dan kan je meerdere boxen bestellen. Iedereen kan deze kerstbox los bestellen, je zit niet vast aan een abonnement.  

Je kunt deze box bestellen tot en met 16 december 2017. Je ontvangt deze box dan op 23 of 24 december. 
Je kunt tijdens het bestellen zelf je voorkeur aangeven.

Direct een Kerstbox van HelloFresh bestellen

Je kunt ook kiezen voor een kerstbox deluxe van HelloFresh. Met deze Kerstbox Deluxe heb je direct alles in huis om een fantastisch viergangendiner op tafel te zetten. HelloFresh heeft in deze box een compleet menu met als voorgerecht een peterseliewortelsoep. Vervolgens eet je als tussengerecht makreelrillette met verse kervel en crostini. Het hoofdgerecht bestaat uit hertenpeper met aardappelpuree, gebakken paddenstoelen en salade. Het nagerecht is een chocolademousse met sinaasappelcoulis en geschaafde amandelen.

Je kunt deze kerstbox van HelloFresh bestellen tot en met 16 december 2017. Je ontvangt deze box dan op 23 december of 24 december. Je kunt tijdens het bestellen zelf je voorkeur aangeven. 

Kerstbox Hellofresh bestellen

Met een duidelijke organisatie en voorbereiding die je kunt volgen met een kerstbox, zorg je ervoor dat je zelf vaak ook rustiger mee kunt eten tijdens het kerstdiner. De duidelijke recepten van een kerstbox kunnen je wat meer rust en structuur geven, omdat vooraf al duidelijk is wat je moet doen. Soms kan je de dag van te voren ook al wat voorbereidingen treffen voor het kerstmenu uit de kerstbox. Bovendien scheelt het heel veel tijd en drukte dat je de boodschappen niet meer hoeft te doen, alle producten die je nodig hebt ontvang je in de kerstbox. Met de kerstbox Deluxe van HelloFresh ga je voor net wat meer luxe gerechten in vergelijking met de kerstbox Original van HelloFresh. De kerstbox Deluxe van HelloFresh heeft 4 gangen. 

Als je geen zin hebt om wat langer in de keuken te staan kan je bij HelloFresh ook kiezen voor een gourmetbox. Met de gourmetbox heb je direct alles in huis om deze kerst met de hele familie te gourmetten. De box is er voor 2 tot 8 personen. Meer nodig? Dan bestel je eenvoudig meerdere boxen. Deze maaltijdbox voor de kerst bevat heerlijke stukjes vlees en vis. Ook bevat de gourmetbox vegetarische gerechtjes. En bovendien vind je in de gourmetbox alle ingrediënten om zelf marinades, sausjes en salade te maken. Ook ingrediënten voor een heerlijk dessert ontbreken niet. 

Hellofresh kerstbox gourmetbox

Je kunt de Gourmet kerstbox van HelloFresh bestellen tot en met 16 december 2017. Je ontvangt deze box dan op 23 december of 24 december. De bezorging van de kerstboxen is gratis, en bovendien zit je ook niet vast aan een abonnement. Alle kerstboxen bij HelloFresh zijn los te bestellen. Je kunt de Gourmetbox zelfs de hele maand december bestellen bij HelloFresh. Je leest er hier meer over. 
Ook AH Allerhande heeft dit jaar een Gourmetbox. Bij Albert Heijn kan je deze Gourmetbox ook bestellen voor Sinterklaas én voor Kerst. Meer informatie over de Allerhande Gourmetbox lees je op deze pagina. Ook de bezorging van de Kerstboxen van Albert Heijn is gratis. Bovendien kan je bij Albert Heijn ook je boodschappen meebestellen die ook gratis worden thuisbezorgd in combinatie met een kerstbox.

Zoek je de goedkoopste kerstbox van 2017?
Dit jaar zijn de kerstboxen van HelloFresh het goedkoopste.

Je kunt op Foodboxwijzer een actueel overzicht vinden van alle kerstboxen van 2017. Je vergelijkt ze gemakkelijk met elkaar zodat je eenvoudig een goede keuze kunt maken voor jouw kerstmenu. Kies bijvoorbeeld voor een luxe kerstbox, vegetarische kerstbox of een biologische kerstbox. Je kunt de kerstboxen ook sorteren op prijs, zo zie je snel welke kerstbox dit jaar het goedkoopste is. 

Direct alle kerstboxen van 2017 vergelijken

AH Allerhande kerstbox

Je kunt er ook voor kiezen om een kerstdiner te gaan koken met de AH Allerhande kerstbox. Ook dit jaar heeft Albert Heijn weer een prachtige kerstbox samengesteld. 

Allerhande Kerstbox 2017 van Albert Heijn

Met deze kerstbox van Albert Heijn maak je ook een indrukwekkend kerstmenu voor je gasten. In de
Al­ler­han­de Kerstbox vind je al­le in­gre­di­ën­ten en re­cep­ten waar­mee je zelf een fan­tas­tisch 4-gan­gen­di­ner op tafel zet. De box bevat alle ingrediënten voor de gerechten. Je kunt een box bestellen voor 2 personen en voor 4 per­so­nen. De Kerst Box van Allerhande kost €75,- en is van­af 25 no­vem­ber 2017 te be­stel­len. Hij wordt op 23 of 24 de­cem­ber bij je thuis­be­zorgd. Of je kunt hem op­ha­len in één van de AH win­kels in heel Ne­der­land of bij een Pick Up Point naar keu­ze. 

De gerechten zijn eenvoudig te bereiden aan de hand van Allerhande receptkaarten. 
Maak indruk met het menu uit de Kerstbox van Allerhande; van zalmbonbon tot malse rumpsteak.
En let op; vanaf 2017 kan je ook bij je kerstbox een wijnbox bestellen. De wijnen in de wijnbox van Albert Heijn matchen perfect bij de gerechten uit de kerstbox. 

Direct een kerstbox van Albert Heijn bestellen

Boodschappen bezorgen met kerst met AH

Met de kerstbox van Albert Heijn ga je niet alleen voor gemak, je zorgt ook voor een geweldig kerstdiner voor familie en vrienden! Met het bestellen van deze kerstbox zit je niet vast aan een abonnement, de box is los te bestellen. Bij Albert Heijn heb je het voordeel dat je direct ook andere boodschappen kunt bestellen. Deze boodschappen worden in combinatie met je kerstbox gratis thuisbezorgd. Alleen een kerstbox bestellen is natuurlijk ook mogelijk, ook dan is de bezorging van de kerstbox gratis. 
Klik hier voor informatie over boodschappen thuisbezorgen met kerst. 

Wil je graag het complete overzicht van alle kerstboxen zien met daarbij ook de prijzen van elke kerstbox? Klik hier en vergelijk gemakkelijk alle kerst-maaltijdboxen. Bij Foodboxwijzer vergelijk je gemakkelijk alle kerstmaaltijdboxen van Nederland. Je kunt ook een review plaatsen over je ervaring met een kerstbox. Dat maakt het kiezen van een kerstbox anderen nog iets gemakkelijker. 

Kerstbox van Marley Spoon

Kerstbox Marley Spoon met kerstmenu 2017Bij Marley Spoon kan je dit jaar een bijzondere kerstbox bestellen met een luxe driegangendiner. Ook als je nog lidmaatschap hebt de maaltijdboxen van Marley Spoon, kan je nu kiezen voor dit heerlijke kerstdiner. Je kunt de kerstbox van Marley Spoon los bestellen. Je leest hier meer over de kerstbox van Marley Spoon en de gerechten van deze kerst. 

Kerstbox van Marley Spoon

kerstbox Marley Spoon

De kerstbox van Marley Spoon is elk jaar erg populair. De gemiddelde thuiskok van Nederland kan met deze kerstbox een indrukwekkend kerstdiner op tafel zetten binnen 2,5 uur. De kerstbox van Marley Spoon is er in één variant speciaal voor 6 personen. De box kost 99,95 euro.
Dat is vergelijkbaar met de Deluxe kerstbox van HelloFresh die voor
6 personen 99,50 euro kost. Kerstboxen vergelijken doe je snel en gemakkelijk op de kerstbox-pagina

De Krat Kerstkrat

Een luxe kerstdiner kook je met de Kerstbox van De Krat.
De zogenoemde Kerstkrat bevat producten voor een 5 gangen kerstdiner en is er ook in een vegetarische variant. 

Kerstkrat van de Krat

Alle ingrediënten in de kerstbox van De Krat zijn duurzaam geteeld en komen uit Nederland. De Kerstkrat van De Krat kan je eenmalig bestellen, ook als je nog geen klant bent van De Krat. 

Het menu in de Kerstkrat ziet er dit jaar als volgt uit: 

  • Amuse van roodlof, lekker met gerookte makreel afkomstig van Frank’s Smokehouse;
  • Carpaccio van rode biet met smaakvolle geitenkaas, rucola en een kruidige sinaasappeldressing;
  • Venkelsoep met pastis en heerlijk brood van Bakkerij Egstorf;
  • Een prachtig hoofdgerecht: gekonfijte Veluwse eendenbout. Op een wortelpeterseliemousseline met linzen-palmkoolstoofje en gekaramelliseerde sjalotjes;
  • Als afsluiter een heerlijk toetje: citroenyoghurtmousse met bramensaus van de Struikrover.

Ik wil meer weten over de Kerstkrat van De Krat

En goed nieuws voor de vegetariërs onder ons! Bij De Krat bestel je ook een volledig vegetarische kerstbox. Meer over de vegetarische kerstkrat lees je op deze pagina. In elk geval het bekijken waard, want wie weet kan jij je gasten verrassen met een heerlijk culinair vegetarisch kerstdiner van De Krat! Je kunt ook een combinatie bestellen van beiden kerstkratten. 
De Kerstkratten bestel je voor 2 tot 8 personen, maar meerdere kerstboxen bestellen is natuurlijk ook mogelijk. 

Ekomenu kerstboxen 

Een grote keus in biologische kerstboxen heb je dit jaar bij Ekomenu. Er zijn maar liefst 3 varianten kerstboxen te bestellen. Je hebt de keus uit een klassiek menu, vegetarische menu en een vegan menu. Het kerstmenu is geschikt voor 4 - 10 personen en is volledig biologisch. Het vegan menu is extra bijzonder, dit is namelijk de enige vegan kerstbox van 2017. Je kunt eventueel ook verschillende kerstboxen met elkaar combineren. 

Het kerstmenu van Ekomenu uit de kerstbox

De kerstboxen van Ekomenu zijn dit jaar erg populair. De kerstmenu's bestaan uit 4 luxe gangen. Je ontvangt alle producten die je nodig hebt voor het kerstmenu inclusief de duidelijke recepten. Elke gang is zelfs apart in een zak verpakt bij Ekomenu. Zo kan jij heel georganiseerd (en zonder kerststress) dit kerstmenu voorbereiden. De kerstboxen van Ekomenu worden thuisbezorgd via PostNL of zijn zelf af te halen bij Ekoplaza.
Wil je meer weten over de Vegan kerstbox? Klik dan hier. Je kunt ook rechtstreeks naar de kerstboxen van Ekomenu gaan door op onderstaande groene knop te klikken.

Ga naar de kerstboxen van Ekomenu

Een kerst fruitbox?

Tot slot nog wat leuks als aanvulling op een kerstbox. Geen maaltijdbox, maar een fruitbox! Jazeker, bij Fruit.nl hebben ze prachtige fruitboxen in het assortiment. Ook speciaal voor de kerstdagen kan je hier prachtige fruitboxen vinden. Je kunt een abonnement nemen op een fruitbox, maar eenmalig bestellen is ook mogelijk. Nieuw zijn ook de fruitmanden, het ideale cadeau. Benieuwd naar de inhoud van de fruitboxen?
Bekijk snel de fruitboxen.

De themabox kerst van Fruit.nl

Veel kookplezier met de kerstboxen!

Welke kerstbox je in 2017 ook kiest; we wensen iedereen een fijne kerst en wensen je uiteraard ook heel veel kookplezier met één van de kerstboxen van dit jaar! We zijn benieuwd naar de resultaten. Een review plaatsen over een kerstbox (eventueel met je eigen foto) kan op onze reviewpagina.  Alvast bedankt voor het indienen van de reviews! Wij wensen jullie een hele fijne kerst! 

Vergelijk alle kerstboxen op een rij