FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Kerstbox review Albert Heijn

Ervaring met de kerstbox van AH Allerhande

Het is bijna zover: kerst! En dat betekent uiteraard ook weer tijd voor een gezellig kerstdiner. 
Een kerst(diner) zonder stress, dat lijkt ons wel wat. Want uitkijken naar het kerstdiner doen we ieder jaar weer, maar.... de voorbereidingen zijn niet altijd zo feestelijk. Want een kerstdiner vergt nogal wat voorbereiding. Herkenbaar? Gelukkig zijn daar sinds een aantal jaar de kerstboxen. 

Een kerstbox is gevuld met alle ingrediënten voor een compleet kerstdiner inclusief duidelijke receptkaarten. Je kan de supermarkt dus vermijden en je kookt in simpele stappen een prachtig kerstdiner.
Wat ons betreft helpt een kerstbox je zeker om veel relaxter een kerstdiner te bereiden voor je familie of vrienden. Let's do this! 

De review op deze pagina gaat over een Allerhande Kerstbox die wij met het testpanel van Foodboxwijzer hebben getest in december 2018. Elk jaar is de inhoud anders van de kerstbox, maar onderstaande review kan je een duidelijk beeld geven over het resultaat van koken met een kerstbox. Ook in 2019 stond er een indrukwekkend 4 gangen diner op het menu in de Allerhande kerstbox. Deze review kan je daarom een aardig beeld geven van koken met een speciale kerstbox. Ben je nu op zoek naar een alternatief voor de kerstbox van Albert Heijn? Bekijk dan zeker de kerstbox van HelloFresh eens. Deze kerstboxen kan je los bestellen zonder abonnement. 

De supermarkt vermijden en toch een heerlijk kerstdiner bereiden: het kan met een kerstbox! 

Review van de kerstbox van Albert Heijn met een gedekte kersttafel

Je kan met een kerstbox direct aan de slag en hoeft nergens meer aan te denken voor je kerstmenu.
We hebben met ons testpanel een uitgebreide test gedaan met de kerstbox van Albert Heijn en delen graag onze ervaring met jullie. Durven wij na het koken met deze kerstbox inderdaad te zeggen dat kerst relaxter zal worden met een kerstbox? 

De Allerhande kerstbox wordt gratis bij je thuisbezorgd.

De Allerhande kerstbox kan je bestellen van­af 25 no­vem­ber t/m 19 december. De kerstbox voor 2 personen kost €55,- en de box voor 4 personen kost €75,-. De box wordt op 21, 22, 23 of 24 december gratis bij je thuis­be­zorgd. Je kunt de box ook op­ha­len in één van de AH win­kels in heel Ne­der­land of bij een AH Pick Up Point. Tip: bestel meteen nog wat losse boodschappen erbij, dan kan je dit jaar de supermarkt zeker vermijden tijdens de drukke dagen. 

Ga naar de Allerhande kerstbox

Review Allerhande kerstbox 

Bij Foodboxwijzer hebben we de kerstbox van AH voor je getest in 2018. Om je een goed beeld te geven van de kerstbox van Albert Heijn, doen we dit jaar een uitgebreide test met daarbij veel foto's. We brengen je met deze review alvast in kerstsfeer, laten je graag het kookresultaat zien en geven tips voor het bereiden van het kerstdiner met een kerstbox. Om jullie een goed beeld te geven van de resultaten hebben we de gerechten ook nog apart op de foto gezet zoals jullie dit van ons gewend zijn bij onze eerdere maaltijdbox-reviews.
We krijgen meteen al zin in kerst! 

 • Kerst met AH want we koken met een kerstbox
 • Klaar voor het kerstdiner met een gedekte tafel
 • Tafel gedekt en klaar om te gaan koken met een kerstbox van Allerhande

We ontvangen voor deze review een kerstbox van Allerhande voor 4 personen. In deze kerstbox zitten alle ingrediënten voor een luxe viergangendiner. Het enige wat we nodig hebben uit onze keukenkast is zout, peper, suiker, azijn, mosterd, boter en olijfolie. Een zeer complete box dus. De kerstbox is ook bestelbaar voor 2 personen. Liever een vegetarische variant? Dat is dit jaar ook mogelijk bij AH met de Vega Kerstbox. Op onderstaande foto zie je alle producten die je ontvangt in de kerstbox voor 4 personen. Alle producten die we hebben ontvangen waar zeer vers en van goede kwaliteit, daar kunnen we niets op aanmerken. 

De kerstbox 2018 van AH met alle verse producten

Tijd om ons voor te bereiden op het kerstdiner

De kerstbox is vroeg dit jaar aan het adres van FoodboxWijzer. We besluiten om (ook al is het hier nog lang geen kerst) flink uit te pakken en de tafel al helemaal in kerstsfeer te brengen. Daarna pakken we de kerstbox uit en checken we of alles compleet is. Vervolgens is het tijd om het kerstmenu en de bijbehorende receptkaarten eens goed door te lezen. We zijn er klaar voor en hebben nu al zin in dit kerstdiner!

Koken met de kerstbox van Albert Heijn en Foodboxwijzer

Bij het lezen van de recepten blijkt voor ons al snel dat de gerechten niet moeilijk zijn om te bereiden, maar je moet wél een kookliefhebber zijn. In deze kerstbox namelijk geen kant-en-klare snelle sauzen en soepen, maar alles is vers en homemade. Voor ons een geluk, want daar houden we van en proef je wat ons betreft zéker terug. En met een slimme planning (daar komen we later ook nog op terug) is het allemaal goed te doen. Met een beetje handig plannen en voorbereiden staat er dankzij deze kerstbox binnen een paar uur een prachtig kerstdiner op tafel! 

De Allerhande kerstbox met een compleet viergangendiner

Wat staat er op het kerstmenu? 

 • Het voorgerecht: salade van garnalen en rivierkreeftjes
 • Het tussengerecht: geroosterde bloemkoolsoep
 • Het hoofdgerecht: hertenbiefstuk met homemade saus, aardappeltorentjes en groenten
 • Het nagerecht: chocolademouse met creamykokos en blauwe bessen

Koken met de Allerhande kerstbox

Het is tijd om te gaan koken met de kerstbox! Een deel van de gerechten kan je al een dag van te voren klaar maken. Dat scheelt veel gedoe en kookstress op de dag zelf en daarom kiezen wij ervoor om dat ook op deze manier uit te proberen. We geven je verderop nog tips hierover wat handig is. Onze allereerste tip is om te beginnen met het goed doorlezen van het complete menu. Lees eerst alle gerechten goed door, dat geeft je overzicht over het complete kerstdiner. 

Het menu in de kerstbox is duidelijk te volgen met de receptkaarten van Allerhande

Ons kookresultaat

Met veel plezier zijn wij aan de slag gegaan met de gerechten uit de Allerhande kerstbox. De gerechten zijn leuk en niet moeilijk om te maken. Alle recepten zijn zeer duidelijk beschreven, het kan bijna niet mis gaan. We hebben geen bijzonder keukenmateriaal nodig voor dit kerstdiner. We maken naast uiteraard pannen en kommen ook gebruik van de staafmixer, dunschiller, handmixer en rasp. Het resultaat van de kookkunsten van ons testpanel zie je op onderstaande foto's. 

 • Heerlijke kleurrijke salade
 • Lekkere soep
 • Smakelijk hertenbiefstuk hoofdgerecht
 • Bijgerecht aardappeltorentjes, erg lekker
 • Mooie groene en zeker gezond ook een bijgerecht
 • Het toetje was een explosie van smaak

Het voorgerecht

Het voorgerecht is de salade van garnalen, rivierkreeftjes en paarse wortellinten. Een zeer smakelijk gerecht die bij het complete testpanel in de smaak viel. Bovendien is het gerecht niet moeilijk om te maken. De paarse wortellinten, sinaasappel en rivierkreeftjes maken de salade erg kleurrijk. Wij hebben de pickle voor de wortellinten van te voren klaargemaakt. Bovendien hebben we de wortellinten lange tijd laten marineren in de pickle, dat vonden we zelf erg lekker. Ook het flatbread smaakte erg goed bij dit gerecht. Als je de pickle met paarse wortellinten van te voren maakt, staat dit voorgerecht binnen 20 minuten op tafel. Let op: de paarse wortellinten geven wel wat af aan je handen tijdens het schillen.

Het voorgerecht met de salade van garnalen, rivierkreeftjes en wortellinten

Het tussengerecht

Bloemkoolsoep met wortelpeterselie en kruidenolie uit de kerstbox van AHHet tussengerecht in dit viergangendiner is de bloemkoolsoep. Een verrassend lekkere soep, al moet een enkeling van ons testpanel wennen aan de structuur van de soep. De kruidenolie geeft de soep een heerlijke twist. De zelfgemaakte croutons bij de soep zijn lekker, maar missen wat ons betreft wat kruiden. Deze hadden we achteraf zelf natuurlijk kunnen toevoegen. De soep en de kruidenolie kan je al een dag van te voren klaar maken en afgedekt bewaren in de koelkast. De croutons kan je 4 uur van te voren maken. 

Het hoofdgerecht en bijgerechten

Hertenbiefstuk met homemade blauwe-bessen-cranberrysaus als hoofdgerecht voor de echte vleesliefhebber. Klinkt goed! De saus maken we al een dag van te voren en bewaren we in de koelkast. De saus ziet er na bereiden niet spectaculair uit, maar de smaak is zeer verrassend.
Het vlees is heerlijk mals. Tip: bak de hertenbiefstuk niet op 'gevoel', maar hou de tijd goed in de gaten.
Als bijgerecht bij deze gang serveren we de sperziebonen en aspergebroccoli en aardappeltorentjes.

Als hoofdgerecht hertenbiefstuk in de kerstbox van Albert Heijn met aardappeltjes en groenten

De bijgerechten kan je ook 4 uur van te voren klaar maken. Tip: er zitten genoeg aardappels in de box om wat extra torentjes te maken. Maak er een paar extra, want bij ons zijn er een aantal een beetje ingestort in de oven. Door er een paar extra te maken weet je zeker dat je de mooiste kunt serveren voor je gasten. 

Een hoofdgerecht voor het kerstdiner koken met de kerstbox van Allerhande AH

Het testpanel is verrast over de smaken van dit hoofdgerecht. Ook de groenten met frisse dressing vallen goed in de smaak. Zelfs de niet-wild-liefhebber is zeer te spreken over de hertenbiefstuk dus dat is zeker een compliment. 

Het nagerecht

Als nagerecht in deze kerstbox bereiden we een chocolademousse met pecannoten, blauwe bessen en creamy kokos. We hebben de chocolademousse een dag van te voren kunnen maken. Vlak voor serveren hebben we de creamy kokos en blauwe bessen pas toegevoegd. Onze tip: we vonden het nagerecht erg lekker, maar wel wat machtig. Sluit je diner daarom niet te snel af met dit dessert, maar laat er zeker wat tijd tussen zitten. 

Het nagerecht in de kerstbox is een pure chocolademousse met blauwe bessen

Na het bereiden van dit viergangen kerstdiner zijn we om bij Foodboxwijzer. Onze conclusie na deze test: met een goede planning kan je met kerst echt relaxter in de keuken staan dankzij een kerstbox. 

Wat kan je al een dag van te voren klaar maken? 

Een aantal gerechten kan je zoals eerder aangegeven van te voren bereiden. Je kunt de soep, de kruidenolie, de cranberrysaus en de chocolademousse 1 dag van te voren klaar maken. Doe dit ook zeker! 
Voordat je gasten arriveren kan je (ongeveer 4 uur vooraf aan het diner) de groenten, de dressing, de pickle en de aardappeltorentjes al maken. Zo sta je tijdens het diner niet lang in de keuken. 

Ons favoriete gerecht uit de kerstbox van AH

Het favoriete gerecht van het testpanel is unaniem het hoofdgerecht in combinatie met de bijgerechten. Het voorgerecht is ook zeker favoriet hier. We zijn te spreken over de complete inhoud van de kerstbox en vinden het menu zeer geslaagd. 

 • Een heerlijke salade
 • De soep was een smakelijk tussengerecht
 • Het toetje van de AH kerstbox is een smaakexplosie

Wijntje erbij? 

Maak je kerstdiner compleet met een lekker wijntje erbij. Geen idee welke wijn lekker smaakt bij elke gang? Albert Heijn heeft dit jaar speciaal een wijnbox bij de kerstbox samengesteld. De Kerstwijnbox bevat 4 heerlijk wijnen die perfect passen bij het menu uit de Allerhande Kerstbox en Vegabox. 

Kijk je uit naar een feestelijk kerstdiner, maar zie je op tegen de voorbereidingen, het bedenken van het menu, de boodschappen en alle kerststress die erbij komt kijken? Dan is de kerstbox van AH zeker een goed idee! De Allerhande kerstbox was voor ons een succes afgelopen jaar. Wil je ook een succes maken van je kerstdiner? Je kunt de kerstbox bestellen via de site van Albert Heijn, maar wees er snel bij zodat je kunt profiteren van een ruimere keus van bezorgmomenten.

Ja ik wil naar de Allerhande kerstbox!


Dit was een blog over AH Allerhande.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Kerstbox review Albert Heijn

Bekijk direct de Allerhande kerstboxen

Omdat we de complete kerstbox al bereid hebben, kunnen we jullie de nodige tips meegeven die we met onze ervaring in de praktijk hebben opgedaan. Met deze tips zal jullie AH kerstbox zeker een succesnummer worden!

Onze tips voor het bereiden van het kerstmenu:
Het menu van deze kerstbox is niet ingewikkeld om te bereiden. Het vergt wel wat voorbereiding. Lees daarom het menu en de recepten allereerst heel goed door. 

Zoek uit welke producten je in meerdere gerechten moet gebruiken. Bijvoorbeeld de blauwe bessen gebruik je in het nagerecht maar ook in de saus bij het hoofdgerecht. 

Op pagina 1 van het receptenboekje zie je duidelijk welke gerechten je een dag van te voren kunt klaarmaken. 

Je leest hier ook welke gerechten je 4 uur van te voren kunt klaarmaken. 

Probeer deze gerechten ook van te voren klaar te maken, dat scheelt je een hoop stress op de dag van het diner. 

De paarse peen in het voorgerecht geeft nogal wat af tijdens het schillen. Houd hier rekening mee. 

De rivierkreeftjes in het voorgerecht zijn prachtig van kleur. Als je deze als laatste toevoegt contrasteert deze kleur prachtig met de andere frisse kleuren van je salade.

Er zijn genoeg aardappelen om wat extra aardappeltorentjes te maken voor het bijgerecht. Probeer er een aantal extra te maken voor het geval er een aantal 'instorten' in de oven. 

Extra tips:
Albert Heijn heeft een speciale wijnbox samengesteld met wijnen die perfect matchen bij de gerechten in de kerstbox. 

Heb je zin ook zin in een uitgebreid kerstontbijt? Albert Heijn heeft nu ook een prachtige ontbijtbox samengesteld voor kerst.

De Allerhande Kerstbox

Uitgeteste foodbox Allerhande Kerstbox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Allerhande Kerstbox
Meer informatie en ervaringen over de Allerhande Kerstbox lezen.

Meer kerstboxen

De beste gourmetboxen op een rij
De kerstboxen in aantocht
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?