FoodboxWijzer logo

Mathijs Familiebox getest

Hoe valt de Mathijs Familiebox in de smaak?

Onze ervaring met de Familiebox van Mathijs Maaltijdbox

De Mathijs Familiebox is speciaal gericht op gezinnen met 1 tot 3 kinderen. Je kan kiezen voor een middel of voor een grote box. Wij hebben deze box laten testen door een jong gezin met een kind van 11 jaar. Ze hadden nog geen ervaring met foodboxen, maar waren erg benieuwd om dit eens uit te proberen. De Mathijs Familiebox leek ons erg geschikt voor deze eerste kennismaking, dus kreeg ons testpanel deze box (middel) om eens uit te proberen met twee volwassenen en één kind. 

De familiebox van Mathijs maaltijdbox is bezorgd

De bezorging

De foodbox bezorgen ze bij Mathijs Maaltijdbox tussen 17.00 en 22.00 uur op maandagavond. Op zondag ontvang je een SMS met daarin een specifiekere aflevertijd zodat je duidelijker weet hoe laat de Maaltijdbox komt. Daarnaast zijn ze ook bezig om binnenkort meerdere leverdagen aan te bieden. Zodra dit kan, zullen zij dit aangeven op de website

Ons testpanel van deze maaltijdbox geeft aan het zeker een pluspunt te vinden dat de box precies op de aangegeven tijd bezorgd wordt. Enige speling is natuurlijk altijd mogelijk, maar het valt ons op dat de mensen die voor een maaltijdbox kiezen het erg kunnen waarderen dat ze geen uren thuis hoeven te blijven, wachtend op de maaltijdbox. Logisch dat ze bij Mathijs Maaltijdbox hier veel energie in hebben gestoken om dit systeem zo nauwkeurig mogelijk te maken. Als je kiest voor gemak, dan wil je natuurlijk ook geen uren zitten wachten. 

De inhoud van de familiebox van Mathijs Maaltijdbox

De box is binnen en het uitpakken is altijd leuk om te doen. De producten zien er op het eerste oog goed en vers uit. Vooraf kreeg ons testpanel een info-mail met daarin alvast informatie over de gerechten. Naast de ingrediënten uit de box moesten ze zelf zorgen dat ze boter, olijfolie, zout en peper in huis hebben. Ook kregen ze vooraf nog een smsje dat de courgettes niet geel waren zoals de bedoeling was, maar dat het groene exemplaren zouden zijn. Dat is misschien een kleine verandering, maar toch netjes dat ze dit nog even laten weten in plaats van dat je erachter komt als je de box open doet. 

In deze maaltijdbox vinden ze drie gerechten:

Er zitten drie gerechten in de maaltijdbox van Mathijs Vrieze

 • A - Mexicaanse enchilada met kip
 • B - Snelle lasagne met groente en gehakt
 • C - Pompoenstamppotje met vegetarische balletjes

Er is geen vaste volgorde aangegeven, dus beginnen ze met gerecht C die hun eigenlijk het minst aanspreekt. Gerecht B lijkt hun het lekkerste dus bewaren ze deze voor het laatst. De bevindingen van ons testpanel zijn als volgt:

Koken van het recept pompoenstamppotjeDinsdag - Pompoenstamppotje met vegetarische balletjes
"Dit hebben we geheel volgens het recept bereid. Het resultaat ziet er verbluffend uit en het smaakt ook nog eens geweldig. Dit hadden we niet verwacht. Voor drie personen is het voldoende. Nog een keer opscheppen is er niet bij, terwijl we dat best nog hadden gewild. Echt verbazingwekkend van genoten."

 

 

Het resultaat van het pompoenstamppotje

Het recept van Mexicaanse enchilada met kipWoensdag - Mexicaanse enchilada met kip
"Dit was iets harder werken en de voorspelde 20 minuten bereidingstijd hebben we niet gehaald. Ik denk dat we er ongeveer een kwartier langer mee bezig waren. Een goede voorbereiding  (snijden/klaarleggen/enzovoort) is wel belangrijk. Voor het vullen van 5 broodjes bleek er ook wel weinig vulling om ook nog over te houden om later mee te garneren. Daarom hebben we het maar een beetje aangepast en geen garnering gebruikt. Wederom een keurig resultaat behaald en het was ook erg smakelijk. Wat naar ons idee wel een beetje ontbrak was iets van een sausje. Een salsa of een zelfgemaakte knoflooksaus had er prima bijgepast wat ons betreft. De porties waren zeker voldoende voor 2 volwassenen en een kind. Ook over dit gerecht waren we dus heel tevreden."

Het resultaat van het tweede gerecht uit de maaltijdbox

Het recept snelle lasagne met groenteDonderdag - Snelle lasagne met groente en gehakt
"Dit zou de klapper moeten worden! Helaas beginnen we met een pakje gehakt wat helemaal overstuur is geraakt. Dat is jammer en dus halen we bij de supermarkt even een nieuw pakje gehakt. Qua bereiding was het even zweten om alles keurig volgens het recept te timen. In het recept stond ook de lasagnebladen volgens de instructies op de verpakking te koken. Dit konden we alleen niet vinden op de verpakking. Even zoeken op internet en we hebben dit snel gevonden. Verder lukt het prima en mag ik uiteindelijk flink gaan puzzelen om de lasagne te bouwen. Nog even de oven in en hop aan tafel. En wederom smaakt het heel er goed en de porties zijn ook dit keer voldoende."

Achteraf blijkt dat ons testpanel een sms heeft ontvangen over hoe je de lasagne bladen moet koken i.v.m. ontbreken gebruiksaanwijzing op verpakking. Deze hebben zij dus over het hoofd gezien. Mathijs Maaltijdbox geeft in een reactie aan Foodboxwijzer aan dat zij inmiddels een verbetering doorgevoerd hebben door ook eerst alle verpakkingen van te voren goed te checken voordat het in de box komt. Goed initiatief zeggen wij! 

Het koken van de snelle lasagne uit de familiebox

Ons testpanel is tevreden over deze maaltijdbox, maar merkt terecht enkele kritiekpuntjes op. Ze hebben dit zelf opgelost omdat het kleine zaken waren, maar normaal gesproken kan je contact op nemen met Mathijs Maaltijdbox en die zorgen dan voor een passende oplossing. Het gehakt dat niet meer goed was is wel minpuntje, je moet dan toch weer even naar de supermarkt om nieuwe te kopen. We vroegen Mathijs Maaltijdbox uiteraard om een reactie. Op de vraag wat ze normaal gesproken met zo'n klacht zouden doen, kregen we de volgende reactie: "Het gehakt bevat zo min mogelijk conserveringsmiddelen. Dit zorgt ervoor dat het gehakt sneller verkleurd. De THT datum was niet overschreden, maar mocht je het toch niet vertrouwen dan krijg je sowieso een vergoeding van ons op je factuur". Een goede oplossing voor dit soort problemen, lijkt ons. Bovendien spreekt het ons aan dat ze bij Mathijs Maaltijdbox bewust voor producten kiezen met zo min mogelijk conserveringsmiddelen. 

Voordelen van deze maaltijdbox: 

 • Verse producten waar je afwisselende recepten mee maakt;
 • De box bevat heldere en duidelijke receptkaarten;
 • Je hebt voor drie dagen een gevarieerd menu;
 • De familiebox is gericht op jonge gezinnen met makkelijke, gezonde gerechten die snel te bereiden zijn;
 • De gerechten zijn toegankelijk en vallen ook snel bij kinderen in de smaak;
 • De gerechten zijn binnen 20-30 minuten te bereiden;
 • Mathijs Maaltijdbox bevat zoveel mogelijk pure en biologische ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten.
 • Je hoeft minder te sjouwen met boodschappen in de supermarkt;
 • Via de website van Mathijs Maaltijdbox regel je eenvoudig hoe vaak je de box wilt ontvangen, bijvoorbeeld wekelijks, tweewekelijks of maandelijks;
 • Je kunt een abonnement gemakkelijk pauzeren of stopzetten; 
 • De producten hebben een duidelijke allergenen-lijst.

Nadelen: 

 • Er is maar één bezorgdag tot nu toe (de maandagavond). In de toekomst zullen zij dit uitbreiden, maar nu is het iets om rekening mee te houden. Mocht je zelf niet thuis zijn op maandagavond, dan kan je de box ook bij je buren laten bezorgen. 
 • Je kunt de gerechten niet zelf uitkiezen;

Eindoordeel van ons testpanel

Als we ons testpanel vragen om een kort maar krachtige samenvatting van hun ervaring met deze familiebox dan vertellen ze ons: "Dit was onze eerste ervaring met een maaltijdbox. We zijn verrast door de smaken van de verschillende gerechten. Ook de gerechten die ons vooraf niet smakelijk leken, vielen zeer positief uit. De recepten waren goed te volgen. Soms hebben we wel iets langer over de bereidingstijd gedaan dan aangegeven. De gerechten vielen ook bij onze dochter in de smaak. Dat maakt het koken met Mathijs Maaltijdbox nog leuker. We zijn ons er nu van bewust dat je met een maaltijdbox gevarieerd gaat eten en ook regelmatig nieuwe of minder bekende gerechten zult maken. Wij vinden de Mathijs Maaltijdbox erg geschikt voor jonge gezinnen, die weinig tijd hebben om boodschappen te doen maar wel graag gezonde en gevarieerde menu's op tafel zetten". 

Nu met korting bestellen

Ben je na het lezen van dit blog ook nieuwsgierig gemaakt naar de Mathijs Maaltijdbox? Wij hebben speciaal voor jou een kortingscode waarmee je 15 euro korting ontvangt op de eerste maaltijdbox. Deze kortingscode is geldig voor een familiebox maar ook voor een variatiebox. Lees hier meer over de kortingscode van Mathijs Maaltijdbox. Liever direct de maaltijdbox mét korting bestellen? Dat kan hier!


Dit was een blog over Mathijs Maaltijdbox.

Actuele korting

De Mathijs Familiebox

Uitgeteste foodbox Mathijs Familiebox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Mathijs Familiebox

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo AH Allerhande
Albert Heijn pickup kortingscode € 5,-
€ 5.00
code: PUP3012
pak deze korting van € 5.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: bq5r48w
pak deze korting van € 10.00

Nog meer blogs

HelloFresh review en ervaring
Het diabetes menu
De goedkoopste maaltijdbox
Ekomenu is vernieuwd
Een maaltijdbox voor zwangeren
Biologische maaltijdboxen
Allerhande Box review
Een maaltijdbox cadeau geven
Slim en Simpel Box getest
Mijn Persoonlijk Menu
Alles over de Paasbox 2019
De Borrelbox van AH