FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin

Geeft deze maaltijdbox meer structuur aan de avondmaaltijd?

In dit blog geven we je de kans om mee te kijken naar een recente review over HelloFresh. We laten zien welke gerechten we gekookt hebben met deze box, vertellen onze ervaring en geven tips voor koken met HelloFresh in een druk gezin. We kunnen onszelf ervaren maaltijdbox-gebruikers noemen en laten je graag zien hoe je elke week gezond en gevarieerd kunt koken met een maaltijdbox. 

Aan de slag met HelloFresh voor meer ritme en structuur

Heb je ook moeite om weer dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten nu iedereen weer back to school / work is? In dit artikel laten we zien of een maaltijdbox een oplossing kan zijn in je drukke gezinsleven. We gingen voor je aan de slag met het testen van een nieuwe HelloFresh box. Uiteraard hebben we dat vaker gedaan, je leest daar meer over bij ons testpanel. Bijvoorbeeld een review over een familiebox voor gezinnen met kinderen. Of reviews over HelloFresh met snelle, gezonde gerechten in de box uit de Quick en Easy maaltijdbox. 

Kost het jou ook moeite om dagelijks een gezonde maaltijd op tafel te zetten?  

HelloFresh maaltijdbox review met een complete box met gerechten

Gezond en gevarieerd koken met Hellofresh, kan dat? 

Wanneer we kiezen voor een maaltijdbox, dan kan dit om verschillende redenen zijn en met verschillende verwachtingen. Als het gaat om gezond en gevarieerd eten: kan een maaltijdbox dit waarmaken? Is het enkel een doos met ingrediënten met elke week simpele gerechten of zit er meer achter? We kunnen je direct geruststellen, bij HelloFresh zit het goed. Door de jarenlange ervaring en doordat ze oprecht luisteren naar hun klanten, hebben we deze maaltijdbox elk jaar zien verbeteren. Als het gaat om gezond eten dan zien we dat de receptenmakers daar stevig op inzetten. Veel groenten en gezonde ingrediënten. Heerlijke gerechten passend bij het seizoen. Ze gebruiken de 'Richtlijnen Voedselkeuze van de Gezondheidsraad' als basis voor de samenstelling van de maaltijden. Maar je wilt natuurlijk ook variatie en afwisseling in je voedingspatroon. Met keuze uit 30 verschillende gerechten elke week, is dit gegarandeerd. Altijd is er ruime keuze uit vegetarisch, vlees of vis, pasta's, aardappeltjes, seizoensgroenten, kindvriendelijke gerechten of supersnelle maaltijden. Jij kiest zelf welke gerechten in je box terecht komen. 

Wat hebben wij gekookt met HelloFresh en is dit haalbaar voor een druk gezin?

We hebben drie gerechten in onze HelloFresh maaltijdbox zitten en we staan te popelen om hiermee aan de slag te gaan. We hebben deze maaltijdbox vaker gehad, maar toch is het altijd weer leuk om deze open te maken. Zoals we gewend zijn zit de box bomvol met allemaal lekkere en verse ingrediënten. Het is altijd leuk om te zien dat het uitgebreider is dan je zou verwachten. Nieuwe producten of veel verschillende kruiden en specerijen, altijd leuk! Dit keer ook bijvoorbeeld de rode basilicum, die we normaal gesproken zelf niet snel kiezen. 

De eerste maaltijd die we maken is een broodje kalkoengyros met aioli. Met Turkse pide en daarbij een frisse salade. Dit is een Quick&easy gerecht en het zou ons volgens de planning slechts 20 minuten moeten kosten om te maken. We beginnen met het bakken van de rode ui en voegen de kalkoengyros toe, makkie natuurlijk. Ondertussen gaat de Turkse pide de oven in voor een minuut of 8 en snijden en raspen we alle groenten. We beleggen de broodjes met de botersla, wat plakjes tomaat, komkommer etc. Daarna scheppen we de gyros erop en hebben we een paar prachtige broodjes. Het hele gezin eet er smakelijk van, prima gerecht, niet te zwaar, maar voor ons voldoende qua hoeveelheid. Dit is een gerecht dat we rustig nog eens zouden kiezen. Geen spannend gerecht, wel super snel op tafel én het ziet er nog eens leuk uit ook. 

Broodje kalkoengyros met aioli

De volgende dag gaan we door met nog een Quick&Easy gerecht, dit keer moet het af zijn in 25 minuten volgens de planning. Het valt op dat deze planning meestal goed klopt, al zal het niet op de minuut precies zijn. Wij deden er een half uurtje over. We beginnen met het snipperen van een ui, de knoflook en snijden de minitomaatjes door midden. Ondertussen is de pan water aan de kook en daar doen we de spaghetti in. We bakken alle gesnipperde en gesneden ingrediënten en dit ruikt al uitstekend! Dit gerecht heeft een zogenaamde mix van smaakmakers, hiervoor mengen we in een kom de Italiaanse kaas met de kruidenroomkaas en de pesto vinaigrette. Ook gebruiken we hiervoor fijngesneden rode basilicum en stukjes walnoot. Klinkt al lekker gevarieerd, niet waar? We voegen alles bij elkaar en garneren het uiteindelijk met een topping van kaas, walnoot en rode basilicum. Het is een mooi gerecht geworden en de kinderen houden gelukkig ook van spaghetti. Dit heeft echter wel een hele volle romige smaak, dus voor hen voegen we iets minder topping toe. De courgetti valt hier ook altijd in de smaak bij de kinderen, dus wat ons betreft niet alleen quick en easy maar ook een kindvriendelijk gerecht met wat extra groenten dankzij de courgetti. 

Courgettepaste met romige kruidensaus, met tomaat en rode basilicum

In het weekend hebben we wat meer tijd en zin om uitgebreider te koken. Daarom gaan we afsluiten met het laatste gerecht: bulgursalade met gegrilde groenten, feta, rozijnen en pompoenpitten. Hier staat namelijk een bereidingstijd voor van drie kwartier. Uiteindelijk deden we er zelfs nog iets langer over, maar dat komt waarschijnlijk ook omdat we het rustig aan gedaan hebben en één van de kinderen graag wilde helpen.

We beginnen met het snipperen en snijden van een flinke berg groenten. Zoals de bloemkoolroosjes, wortel, ui en zoete aardappel. We rissen de blaadjes van de tijmtakjes en mengen die met olijfolie, peper en zout. Dit alles gaat op een bakplaat en deze moet ruim een half uur in de oven. Dan is het tijd om de bulgur te bereiden. Die mengen we met komijn en bakken we in de pan. Dan schenken we de bouillon erbij en die moet dan afgedekt zo'n 10 minuutjes koken. Door met de salade! We roosteren de pompoenpitten, erg lekker zijn die. En we maken een salade met cherrytomaatpartjes, verse munt, rozijnen en mesclun. Ook kruimelen we de feta er overheen. We maken een lekkere dressing die uiteindelijk perfect bij deze salade zou passen. De bulgur is ondertussen klaar en die doen we in de kom met alle andere ingrediënten die we net klaargemaakt hebben. Topping erover en nog een beetje op smaak brengen met peper en zout. 

Door de jarenlange ervaring en doordat ze oprecht luisteren naar hun klanten, hebben we deze maaltijdbox elk jaar zien verbeteren.

Dit lijkt misschien een licht gerecht, maar met 610 calorieën een prima avondmaaltijd. Het is een kom boordevol smaken en combinaties daarvan. Wij vinden het een heerlijk gerecht, de kinderen zijn er iets minder enthousiast over. Maar het is juist belangrijk dat ze leren om nieuwe smakken te ontdekken, zodat ze hier later ook steeds meer van kunnen genieten.

Bulgursalade met gegrilde groenten en feta

Vinden wij de HelloFresh maaltijdbox een aanrader?

We gaan even af op deze specifieke maaltijdbox en of deze heeft voldaan aan onze verwachtingen. We hebben gekeken of deze maaltijdbox kan helpen meer structuur te geven aan de hoofdmaaltijd. Wij vinden het prettig om alle ingrediënten aan de deur te krijgen en de recepten voor drie dagen uitgewerkt. Met de Quick&Easy gerechten is het inderdaad een goede optie om meer structuur aan te brengen. Je hebt de receptkaart die duidelijk overzicht biedt. Je pakt alle ingrediënten erbij en binnen een half uur zit je aan tafel.

Gezond koken gaat met deze maaltijdbox echt makkelijker en sneller. Met minder moeite zet je een lekkere maaltijd op tafel. 

Let op: als je voor gerechten kiest die langer duren dan moet dit natuurlijk wel in jullie dagplanning passen, anders voelt het nog steeds niet als een verbetering. Kies bijvoorbeeld een uitgebreider gerecht voor het weekend als je meer tijd hebt. Wij ervaren de HelloFresh box als een goede aanvulling voor een strakke organisatie in een druk gezin. Gezond koken gaat met deze box nu eenmaal net wat makkelijker en sneller. 

Verse ingrediënten in de maaltijdbox van Hellofresh

Zelf aan de slag met deze maaltijdbox?

Benieuwd geworden naar HelloFresh? Wil je ook het avondeten wat gezonder organiseren voor je gezin? Probeer deze maaltijdbox dan zelf eens uit. Je kunt zelf je gerechten kiezen, dus net als ons de Quick&Easy of kindvriendelijke gerechten selecteren. En even een paar weken geen box? Ook dat kan, deze maaltijdbox is heel flexibel. We hebben nu tijdelijk een leuke korting voor je klaarstaan: 

Bekijk hier de HelloFresh maaltijdbox en jouw korting

Vragen en antwoorden

 •  Wat zijn de voordelen van deze maaltijdbox? 
  Deze maaltijdbox heeft veel voordelen. De ruime keuze van gerechten elke week is een groot voordeel en maakt deze box heel populair. Je kunt zelf kiezen uit gerechten die aansluiten bij jouw manier van koken. De gerechten zijn verrassend en gevarieerd. De vele verse ingrediënten van hoge kwaliteit maken de box helemaal compleet. Je kunt door alle instellingen in je eigen account je box helemaal persoonlijk en flexibel maken.
 •  Is deze box kindvriendelijk? 
  Deze maaltijdbox kunnen we zeker kindvriendelijk noemen. Het maakt het ook makkelijk dat je zelf de recepten kunt kiezen en iedereen kan dus meestemmen met de gerechten die op het menu moeten komen te staan. Wat ons betreft is zeker de helft van de gerechten uitstekend voor kinderen, keuze genoeg dus. HelloFresh heeft alle kindvriendelijke maaltijden het label 'family' gegeven. Vaak niet te ingewikkeld en te pittig van smaak, wel boordevol afwisseling.
 •  Budgetproof koken met een maaltijdbox, kan dat met HelloFresh? 
  De maaltijdbox is scherp geprijsd. Als je alles optelt en daarbij ook de tijd die je bespaard omdat je niet naar de supermarkt hoeft en recepten te bedenken, dat is dit soms zelfs voordeliger dan zelf koken. Sommige gerechten kan je zelf wellicht voordeliger koken, maar vergeet daarbij het gemak van een maaltijdbox niet. Met onze kortingscode kan je het extra voordelig proberen.
 •  Wat is het weekmenu van HelloFresh?
  Elke week kan je kiezen uit de gerechten voor de week daarop. Het nieuwe weekmenu staat op de website van HelloFresh. In onze blog vind je een linkje naar deze pagina.
 •  Hoe lang sta ik in de keuken met deze maaltijdbox?
  Dat ligt aan de keuze van de gerechten, maar de kortste bereidingstijd is 15 minuten en de langste ongeveer 50 minuten. Jij bepaald dus zelf of je snel of uitgebreid gaat koken. De bereidingstijd staat altijd aangegeven bij het recept, dat maakt het kiezen ook makkelijker.

Dit was een blog over HelloFresh.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin

Actuele korting

Totaal €75 op je eerste 4 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: 75AFF2022.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.

De Originalbox

Uitgeteste foodbox Originalbox
Dit is de box die we getest hebben. Nieuwsgierig naar deze box geworden?
bekijk de Originalbox
Meer informatie en ervaringen over de Originalbox lezen.

Meer HelloFresh

HelloFresh thema Wereldse stoofpotjes
HelloFresh review en ervaring
Nicolette Kluijver is het nieuwe gezicht van HelloFresh
Een maaltijdbox cadeau geven
HelloFresh; de maaltijdbox met flexibel lidmaatschap
HelloFresh Familybox uitgebreid getest