FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Om deze 5 redenen wil je nooit meer zonder een maaltijdbox

Gastblog van Anita Mulderij

Koop jij ook altijd te veel (onnodige) boodschappen als je je weer eens hongerig door de supermarkt haast? Of heb je enorm veel moeite met het bedenken van lekkere, afwisselende én gezonde recepten? Merk je dat je daardoor snel iets kant-en-klaars koopt, of eten bestelt (wat vaak ook nog een dure grap is)?

Dan is een maaltijdbox wellicht iets voor jou. Misschien heb je er nog nooit van gehoord, maar het is absoluut een uitkomst.

Om deze 5 redenen wil je straks nooit meer zonder:

#1 Het scheelt boodschappen doen
Omdat de maaltijdbox elke week thuisbezorgd wordt, hoef je er de deur niet meer voor uit. Het scheelt je dus tijd en energie. Je hoeft niet meer na je werk of in het weekend die drukke supermarkt te bezoeken. Je bent bovendien minder geneigd om voor elk klein boodschapje naar de supermarkt te wandelen. Wat een rust en regelmaat komt er dan opeens in je drukke en overvolle weken!

#2 Inspiratie
Jawel, bij een maaltijdbox horen ook bijpassende recepten. Hierdoor weet je meteen wat je kunt maken met de producten die in de box zitten. Hoef je niet meer uren te peinzen over ‘wat je nu toch weer op tafel zal zetten’ en kun je meteen een hoop nieuwe recepten uitproberen. Wedden dat koken en de juiste kruiden en ingrediënten met elkaar combineren straks een eitje is? Een veel gehoorde reactie van mensen die met een maaltijdbox koken is dat ze vaak ook meer plezier krijgen in koken en bovendien ook nieuwe kooktechnieken leren. Daarom is het natuurlijk ook leuk om zelf veel recepten te blijven uitproberen op de dagen dat je zonder maaltijdbox kookt.  

#3 Gevarieerd eetpatroon
Koken met een maaltijdbox zorgt ook meteen voor variatie in je eetpatroon. Je hoeft je niet meer af te vragen of jij en je gezin wel alle benodigde voedingsstoffen binnenkrijgen – de maaltijdbox is al op die manier samengesteld. Het werk wordt als het ware voor je gedaan! Bovendien kan je bij steeds meer maaltijdboxen zelf de gerechten kiezen die jij graag ontvangt. Bij HelloFresh heb je bijvoorbeeld al elke week de keus uit 10 gerechten! 

#4 Het is vers en gezond
Ook fijn: de producten in je maaltijdbox zijn vaak vers en gezond. Soms zelfs biologisch. En doordat je niet meer zoveel naar de supermarkt hoeft, kom je niet telkens in de verleiding om ongezonde dingen in je mandje te gooien (want: als je er dan toch bent…). Geen onnodige snacks waar je later toch spijt van hebt, geen kant-en-klare of ongezonde troep meer. Bij de maaltijdboxen van Willem&Drees kan je zelfs extra producten bestellen zoals brood, melk, sap en meer. 

#5 Het scheelt geld
Doordat je eenmaal per week een maaltijdbox thuisgestuurd krijgt, hoef je geen extra tripjes meer te maken naar de supermarkt. Die tripjes gaan toch vaak gepaard met onnodige uitgaven (ongezonde dingen, producten die in de aanbieding zijn en ga zo maar door). Het geeft je uitgavepatroon structuur en is dus ontzettend goed voor je portemonnee. Bovendien kun je vooraf aangeven wat de samenstelling van je gezin is en wat je per week ongeveer nodig hebt. Maatwerk scheelt je onnodig veel extra uitgaven!

Dit was een gastblog van Anita Mulderij van de website www.jasperalbas.nl