FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Onze ervaring met de Graze snackbox

Is dit de nieuwe snackbox die Nederland gaat veroveren?

Het is weer tijd voor een uitgebreide review! Dit keer zijn we reuze benieuwd naar de nieuwe, populaire snackboxen van Graze. Ben je ook benieuwd of het wat is?
De snackbox valt op de deurmat met een zachte plof. We hebben er veel zin in om deze te gaan testen! We hebben het altijd jammer gevonden dat BitesWeLove er voor koos om enkel nog de zakelijke markt te bedienen. Terwijl het gemak van een lekkere snack in portieverpakking juist voor consumenten een uitkomst kan zijn. Maar Graze gaat nog een stapje verder en promoten hun snackbox als een slimme en gezonde manier van snacken. Wij gaan eens kijken hoe het smaakt én hoe gezond ze zijn.

Lekkere snacks van Graze, goede kwaliteit ingrediënten

Gemakkelijk door de brievenbus

Het doosje met de snacks is 24cm lang en 17cm breed. Het is ongeveer 2cm dik en daardoor past het door de brievenbus. Dit heeft een aantal voordelen. Je hoeft niet thuis te zijn als het pakketje komt. De verzendkosten blijven zo laag. We hebben ondertussen al een aantal doosjes binnengekregen en altijd zonder problemen. De doosjes zijn stevig genoeg en de vier plastic doosjes waar de snacks inzitten zijn ook stevig. Daardoor blijft de inhoud in prima conditie en tref je dus niet een doosje verkruimelde nootjes aan.

De Graze snackbox valt zo op je deurmat

De doosjes zijn groen en van karton. Op de achterkant lezen we dat ze ook hun best door qua duurzaamheid. Het is 100% recyclebaar en gemaakt van hout uit bossen die duurzaam beheer worden. Plusje van ons, we vinden het altijd prettig als men een beetje rekening houdt met het milieu. De bakjes in de doos waar de snacks in zitten zijn dan wel weer van plastic, maar wellicht is daar nog geen alternatief voor. Trouwens, alle verpakkingen voor de Nederlandse markt zijn nu nog groen. Op de website zie je ook andere kleuren, dus geen paniek als je snackbox binnenkomt, het is de juiste box, kijk maar op het kaartje dat erin zit. Genoeg over de verpakking, het is de hoogste tijd voor de inhoud!

De inhoud van de Graze snackbox

We willen graag weten wat er in de box zit en we maken hem open. We zien 4 bakjes die afgesloten zijn met folie. Hierop staat welke snack het is en een korte omschrijving. De uitgebreide beschrijving met voedingswaarden en meer staat op papier, dat laten we straks nog even zien. Iets te snel maken we alles open, we hadden nog geen foto gemaakt van dat alles dicht zit! Goed, voor de foto sluiten we Coco Paradise even, dat weet je hoe het eruit zag.

Vier bakjes met snacks zitten er in deze snackbox

De bakjes maak je heel makkelijk open aan het lipje. Dus niet zoals je soms hebt dat je veel kracht moet zetten met het resultaat dat alles in het rond vliegt. De bakjes zien er prima uit en kan je in principe zo op tafel zetten. Of je gaat lekker op de bank zitten en pak je favoriete snack om deze op te knabbelen. Geen zak met chips, maar lekkere en gezonde snacks. Ook voor een feestje of avondje met vrienden is dit prima te doen, maar voor een groot feest is dit niet voldoende. Je zal dan heel wat boxen moeten bestellen en dan geef je eerder de voorkeur aan een grote verpakking uit de supermarkt. Nee deze box is echt voor de liefhebber die altijd wat in huis wilt hebben. Of juist voor als je onderweg bent. De Graze snacks zijn juist ideaal als snack op kantoor of in de auto.
En lekker zijn ze zeker. Tijdens het maken van de foto's verdwijnen er steeds meer nootjes en lekkernijen. Alles smaakt bijzonder goed en vers. Zoals we eerder al zeiden is de verpakking stevig, maar het valt toch op dat er zo weinig kruimels inzitten. En pluspunt wat ons betreft.

Je hebt heel veel verschillende snacks

De verschillende snackboxen getest

Wij hebben vier verschillende snackboxen getest, lekker! Daarom kunnen we jullie natuurlijk ook precies vertellen wat we er van vonden. Misschien is het zo makkelijker om een keuze te maken welke het beste bij jou past. De boxen van Graze die we getest hebben zijn:

  • De hartige box
  • De zoete box
  • De light box
  • De variatie box

Even tussendoor, heb je zo'n zin gekregen om zelf te snacken? Bestel dan ondertussen even een proefbox. Voor slechts 3 euro (inclusief verzending) heb je hem op de mat. Bijzonder goedkoop deze introductie actie, dus we zouden zeggen profiteer er nog van nu het kan! Terug naar onze review, laten we per box even vertellen wat ons is opgevallen en hoe het smaakt.

De hartige box

Lekker hartig is perfect voor als je trek hebt. Je zit op de bank (of juist op kantoor) en je hebt de neiging om allemaal ongezonde snelle snacks te pakken. Niet doen, want dit alternatief is veel gezonder én lekkerder. Deze snacks zitten vol met gezonde voedingswaarden zoals proteïne, vezels, vitaminen en mineralen. Alles smaakt kraakvers en onze favorieten zijn de lightly sea salted crunch en de sweet and salty veggie protein. De rest verdwijnt trouwens ook als sneeuw voor de zon. 

De zoete box

Op een ander moment nemen we de zoete box. En zoet is het zeker, maar niet dat dit het enige is wat je proeft. De lively lemon flapjack bijvoorbeeld. Dit zijn drie stukjes die je kunt omschrijven als een gezonde candybar. Ze zijn hartig en zoet, maar het vleugje citroen maakt het perfect af. Of wat dacht je van de triple berry fusion, heerlijk zoet gedroogd fruit. Precies zoals je het zou verwachten, niet te droog en barstens vol van smaak. We krijgen echt het gevoel dat we goed en gezond bezig zijn. We werpen een blik op de voedingswaarden. Toch wel even 82% koolhydraten waarvan 62% suikers. Maar nog altijd een stuk gezonder dan een zak winegums. De zoete box is echt bedoeld voor de snackende zoetekauw. Wij houden van hartig, toch was de inhoud van deze box zo verdwenen!

De light box

Wil je wat rustiger aan doen dan is de light box geschikt voor je. Eerst de smaak. De salt and pepper veggie protein power is een toppertje evenals de triple berry fusion. Hee, die zat toch ook in de zoete box? Dat klopt, sommige snacks passen blijkbaar in meerdere boxen. Qua smaak is alles dus prima met deze box, maar is het echt een light box? We leggen alle lijstjes met voedingswaarden eens naast elkaar. In deze light box zitten de calorieën per bakje tussen de 80kcal en de 139kcal. Nemen we de zoete box dan zien we bijvoorbeeld 247kcal voor de lively lemon flapjack (maar zó lekker). Gemiddeld zitten de calorieën toch wel zo'n 25% of meer lager dan de andere snackboxen. Lekkere box en minder heavy dus.

Elke box heeft een kaart met ingrediënten en voedingswaarden

De Variatie box

Dit is een box met wisselende inhoud. In principe kan alles hier in zitten. Uitstekend als je houdt van afwisseling en het leren proeven van nieuwe smaken. Tijd om het eens over een andere boeg te gooien. Na al die avonden snacken willen we wel eens wat anders proberen. Wat ons betreft kan bijvoorbeeld de coco paradise uitstekend samen met een lekker toetje. Het resultaat mag er zijn en dit is wat ons betreft zeker voor herhaling vatbaar.

Graze snacks ook heerlijk op je toetje

Hoe werkt de Graze snackbox?

De snackboxen van Graze hebben op dit moment drie opties. Je kan een proefbox nemen, losse snacks kopen of een abonnement nemen. In onderstaand overzicht zie je de kosten van deze verschillende snackboxen:

Optie Prijs Eenmalig of abonnement
Losse proefbox € 3,- eenmalig
Multipacks € 7,99 eenmalig
Graze abonnement € 12,- per maand

Wil je met regelmaat deze snacks ontvangen? Dan is het slim om te kiezen voor een abonnement. Elke 14 dagen ontvang je dan de box naar keuze (en je hoeft geen verzendkosten te betalen). Als je een flexibel abonnement neemt kan je dit altijd opzeggen. Maar je kunt ook kiezen om aankomende leveringen te annuleren. Bijvoorbeeld als je op vakantie gaat of even de levering wil pauzeren.

De snackboxen zijn overigens niet geschikt voor mensen met een voedselallergie. Er bestaat ook de mogelijkheid dat de producten sporen van allergenen bevatten, dus dan kan je deze box beter overslaan. 

Onze conclusie over Graze

We vonden het leuk om Graze te testen. Het is duidelijk dat het een goed uitgewerkt concept is dat al jaren draait in Engeland. Begrijpelijk dat ze daar zo populair zijn! De doosjes zijn strak en netjes afgewerkt. De inhoud is gevarieerd, de kwaliteit is top. De smaak is echt goed, geen goedkope nootjes, maar gewoon goede kwaliteit ingrediënten.

Voor wie is de snackbox geschikt? Wij denken vooral voor mensen die houden van lekker gezond snacken en het gemak dat je het zo via de brievenbus binnenkrijgt. Kijk je vooral naar de prijs, dan zal een zakje nootjes uit een supermarkt uiteraard goedkoper zijn. Maar als je het vergelijkt met de betere snacks uit een speciaalzaak, dan zal je zien dat de prijs elkaar niet veel ontloopt. Zeker als je bedenkt dat de bezorging helemaal gratis is, je hoeft er de deur niet voor uit.

Wil je het zelf wel eens proberen? Op dit moment hebben ze een speciale aanbieding en mogen we daarom een korting op de proefbox weggeven van 50% op je eerste proefbox. Je kan deze hiermee bestellen voor slechts 3 euro inclusief verzending. De proefboxen zijn eenmalig, maar je kunt later natuurlijk ook kiezen voor een abonnement als het goed bevalt.

Ja, ik wil wel een proefbox bestellen voor 3 euro

p.s. bij Graze houden ze het graag een beetje licht en grappig. Een leuk voorbeeld hiervan is dat je op de bodem van de box een geinig stickervel ligt. Leuk voor kinderen of voor jezelf als je in een melige bui bent.

Een grappig stickervel op de bodem van je snackbox


Dit was een blog over Graze.