FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Slim en Simpel Box getest

Een review over de Slim&Simpel box van Willem en Drees

Willem&Drees heeft een nieuwe variant maaltijdbox; de Slim en Simpel box. Met de nieuwe Slim&Simpel box van Willem&Drees zet je binnen 20 minuten een volledig biologische maaltijd op tafel. Wij testen voor jullie de Slim&Simpel box waarin we alle biologische ingrediënten voor twee maaltijden ontvangen. Eén gerecht is wekelijks met vlees of vis in deze box, het andere gerecht is vegetarisch. Wij zijn benieuwd hoe 'slim en simpel' wij met deze maaltijdbox een biologisch gerecht op tafel kunnen zetten. 

Bekijk de Slim&Simpel box van Willem&Drees

Maaltijdbox review Willem&Drees

Maaltijdbox van Willem&Drees bevatten 100% biologische producten om mee te kokenDe maaltijdboxen van Willem&Drees zijn erg populair. De producten zijn 100% biologisch en worden lokaal ingekocht bij de boer. De boeren ontvangen een eerlijke prijs voor de producten, jij ontvangt in de box heerlijk vers voorzien van een EKO-keurmerk. Je kunt bij Willem&Drees verschillende varianten maaltijdboxen bestellen. Er is altijd wel een box die bij je past, van een eenpersoons-maaltijdbox tot een familie-maaltijdbox, van een koolhydraatarme box tot de nieuwste variant; de slim&simpel box. Wij hebben al eerder de koolhydraatarme maaltijdbox getest van Willem&Drees. Ook hebben we een uitgebreide review over de Extra Box gemaakt, dit is de meest verkochte maaltijdbox van Willem&Drees met daarin 3 maaltijden én extra biologische producten zoals brood en eieren. Nu is het tijd voor een review over de nieuwste box van Willem&Drees; de Slim&Simpel box! 

Alle producten in de maaltijdbox bij Willem&Drees zijn 100% biologisch. 

We ontvangen voor deze review een Slim&Simpel box met daarin twee gerechten voor 2 personen. De prijs van deze maaltijdbox is € 32,-. Je kunt de box ook bestellen voor 3 of 4 personen. 

De Slim&Simpel box met twee biologische gerechten voor 2 personen

In deze box ontvangen we de volgende twee gerechten: 

  • Gemengde groenten met slavink
  • Paneer met gebakken savooiekool

De recepten van Willem&Drees kan je altijd online inzien, bewaren en opslaan in je eigen account. 

We ontvangen twee gerechten met veel verse groenten in de Slim&Simpel box van Willem en Drees

Meer over de Slim&Simpel box van Willem&Drees

De Slim&Simpel box is een nieuwe maaltijdbox bij Willem&Drees. De box is gevuld met biologische ingrediënten voor twee maaltijden. Je kunt de box bestellen voor 2, 3 of 4 personen. Veel producten in deze box zijn al geschild en/of gesneden zodat je écht snel een compleet gerecht op tafel kunt zetten. Je ontvangt elke week een maaltijd met vlees of vis en een vegetarisch gerecht. Op deze manier kan je een paar keer per week een vlug en gezond gerecht op tafel zetten.

Koken met de Slim&Simpel box

We gaan voor deze maaltijdbox test aan de slag met de Slim&Simpel box. Op de eerste dag bereiden we de gemengde groenten met slavink en aardappeltjes. We ontvangen daarvoor de producten die je op onderstaande foto kunt zien. 

De producten voor het gerecht van Willem&Drees met groenten, aardappels en slavink

Op de site van Willem&Drees kan je ook altijd bij de inhoud van de box terug zien waar je producten vandaan komen. Je leest er alles over de achtergronden, werkwijze en meer informatie over de boeren. Wat ons betreft is dit een interessante aanvulling op deze maaltijdbox. Goed om te weten waar je producten vandaan komen! 
Ook zie je van te voren welke producten je nodig hebt uit je eigen keukenkast. In ons geval is dat olijfolie, komijnpoeder, tijm, kerrie, gemberpoeder en zout/peper. Heb je niet alle kruiden in huis? Je kunt dit lijstje ook in je email ontvangen zodat je nog tijd hebt om het in de supermarkt te halen. Of je voegt het toe aan je bestelling door losse producten van Willem&Drees aan je bestelling toe te voegen. Willem&Drees heeft namelijk een uitgebreide webshop met verse biologische producten. 

Het gerecht uit de slim&simpel box van Willem&Drees staat snel op tafel.

Het lukt om bovenstaand gerecht in 20 minuten op tafel te zetten. De groente is voorgesneden, dat scheelt veel werk in vergelijking met de andere boxen van Willem&Drees. De hoeveelheid groente op het bord lijkt weinig, maar in het schaaltje naast het bord zie je de geroosterde groenten met kaas uit de grill. Het gerecht oogt wat simpel (een puur Hollands AVG-tje), maar de smaak is écht goed. We zijn vooral te spreken over de rundervink (we hebben geen slavink zoals op het recept ontvangen maar een rundervink). De smaakvolle aardappeltjes met schil maken ons ook blij. 

Met deze maaltijdbox lukt het ons om binnen 20 minuten een compleet gerecht op tafel te zetten.

Op de tweede testdag gaan we aan de slag met het vegetarische gerecht uit de maaltijdbox: paneer met gebakken savooiekool. We gebruiken voor dit gerecht de producten die je op onderstaande foto ziet. 

Producten uit de biologische maaltijdbox van Willem en Drees

Het lukt ons ook om dit gerecht binnen 20 minuten op tafel te zetten. De groentemix en savooiekool matchen prima met de paneer (kaas). Achteraf hadden we de quinoa nog wat meer op smaak willen brengen met kruiden of bouillon, maar dat stond niet in het recept aangegeven. Het is goed om te weten dat je bij dit gerecht zelf verschillende soorten kruiden in huis moet hebben. In onze keukenkast ontbrak bijvoorbeeld komijnpoeder. Daarom is het handig dat Willem&Drees via de mail ruim van te voren aangeeft wat je in huis moet hebben voor de gerechten van je maaltijdbox. Zo kom je niet voor verrassingen te staan. Dit 'slim en simpel' gerecht vonden we verder erg smakelijk. De hoeveelheid was ook ruim voldoende voor 2 personen. We hebben zelfs nog wat groenten en quinoa over wat we de volgende dag voor de lunch gebruiken. 

Een vegetarisch gerecht met paneer uit de maaltijdbox van Willem&Drees

Het gemak van de Slim&Simpel box van Willem&Drees

De Slim&Simpel box van Willem&Drees is er voor iedereen die twee keer per week een snelle, gezonde maaltijd op tafel wil zetten. De gerechten zijn binnen 20 minuten te bereiden. We hebben dit uitgebreid getest en komen tot de conclusie dat je met deze maaltijdbox inderdaad snel een biologische, vlugge maaltijd op tafel kunt zetten. 

Een bijkomend voordeel bij Willem&Drees is dat je de maaltijdbox verder kunt aanvullen naar wens. Zo kan je ook losse maaltijden toevoegen die ook snel op tafel staan. Of voeg in de webshop van Willem&Drees nog meer biologische producten toe zoals brood, kaas, eieren en fruit. Zo kan je met Willem&Drees met meer gemak volledig biologisch eten. 

Conclusie

We hebben voor deze maaltijdbox review twee dagen gekookt met de Slim&Simpel box van Willem&Drees. We kunnen concluderen dat je met deze maaltijdbox inderdaad snel een maaltijd op tafel kunt zetten. Binnen 20 minuten staat er een biologisch gerecht op tafel. We vonden de gerechten die wij hebben ontvangen wel wat eenvoudig ogen. De smaak daarentegen was zeer goed! Bovendien smaakt volledig biologisch eten ook extra lekker! 

Voordelen van de Slim en Simpel maaltijdbox zijn wat ons betreft: 

  • De producten in deze maaltijdbox zijn 100% biologisch;
  • Het gerecht staat snel op tafel (binnen 20 minuten);
  • Afwisselende recepten elke week; één gerecht met vlees of vis en één vegetarisch gerecht;
  • Véél minder snijwerk van groenten e.d. (in vergelijking met de andere biologische maaltijdboxen);
  • Je kunt extra losse maaltijden toevoegen aan je bestelling bij Willem&Drees; 
  • Je kunt ook andere losse biologische producten toevoegen aan je bestelling. 

Bekijk hier de Slim&Simpel box van Willem&Drees

Wil je graag biologisch koken en heb je daarvoor 30-40 minuten de tijd? Dan is de biologische Seizoensbox van Willem&Drees ook een idee. Daarmee zet je elke week 3 biologische (seizoensgebonden) gerechten op tafel.


Dit was een blog over Willem&Drees.