FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

De Krat maaltijdbox

Informatie, foto's, alle boxen en reviews met ervaringen over De Krat

Bij De Krat bestel je maaltijdboxen vol met eerlijke producten en bijbehorende recepten. De Krat maaltijdbox bevat alle ingrediënten voor eerlijke, gemakkelijke en gezonde maaltijden. Alles wat je nodig hebt zit in De Krat, inclusief de recepten. Je hoeft dus niet meer naar de winkel maar maakt met de recepten heerlijke gerechten om op tafel te zetten. In De Krat ontvang je producten die duurzaam geteeld zijn met respect voor mens, dier en milieu. 

De Krat maaltijdboxen 

De Krat maaltijdboxDe Krat maaltijdboxen bevatten mooie seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn. Ze kopen bij De Krat direct in bij de boer of producent en proberen zich op deze manier in te zetten voor een betere, duurzame wereld. Bij De Krat mag je 'pure' ingrediënten in je maaltijdbox verwachten. Vaak zijn de producten ook biologisch, maar omdat niet alle producten het EKO-keurmerk dragen, kunnen ze zich bij De Krat niet 100% biologisch noemen. Wel zijn alle groenten bijvoorbeeld onbespoten. Je kunt bij De Krat alle informatie over de duurzame leveranciers teruglezen.

De Krat is al in 2010 begonnen met maaltijdboxen en is daarmee de eerste maaltijdbox van Nederland. 

Een maaltijdbox bij De Krat bestellen

De Krat is op initiatief van Eefje Brugman in 2010 begonnen met het leveren van maaltijdboxen en is daarmee de eerste maaltijdbox van Nederland. De Krat is een duurzame maaltijdbox aanbieder, waar veel klanten al jaren vertrouwd mee zijn. De reacties op de maaltijdbox van De Krat zijn vaak heel positief. De focus op duurzaamheid is één van de redenen waarom mensen kiezen voor De Krat.

De nieuwste maaltijdbox bij De Krat is de Snelle Gezinskrat. De ideale box voor elk druk gezin!

Je kunt verschillende maaltijdboxen bij De Krat bestellen: 

Maaltijdbox   Kenmerken                                                                         
De Gemakskrat In deze maaltijdbox 3 eerlijke, gezonde maaltijden voor 2, 3 of 4 personen. Inclusief recepten. 
De Gemakskrat Vega In deze maaltijdbox 3 eerlijke, gevarieerde vegetarische maaltijden voor 2,3 of 4 personen. Inclusief recepten. 
De Snelle Gezinskrat Deze maaltijdbox is de ideale familiebox. In deze box vind je 3 smaakvolle en gezonde avondmaaltijden. In de box ontvang je één snel gerecht, één gezonde kant-en-klaar maaltijd en één inspiratie-gerecht wanneer je een avond de tijd hebt om wat langer in de keuken te staan. De maaltijdbox is bestelbaar voor 3-4 personen of 4-5. Inclusief recepten. 
De Weekendkrat Extra Je ontvangt in deze box heel veel producten waar je in ieder geval 3 culinaire maaltijden mee kunt bereiden. In deze krat elke week 2x vlees/vis en 8 soorten groenten. Je krijgt tips + online recepten, maar je kunt ook je eigen draai geven aan de gerechten. De Weekendkrat Extra is bestelbaar voor 1-4 personen. Je ontvangt ook extra producten zoals een heerlijk brood of stukje kaas. 

Bekijk direct de maaltijdboxen van De Krat

Bezorging van De Krat

De Snelle Gezinskrat van De Krat is een familiebox voor drukke gezinnen.Bij De Krat is het mogelijk om een maaltijdbox voor 1, 2, 3, 4 of 5 personen te bestellen. Je kunt ook kiezen voor een snelle familiebox bij De Krat, de zogenoemde Snelle Gezinskrat. De bezorging van de maaltijdboxen is gratis. Er zijn verschillende bezorgdagen. Het is ook mogelijk om De Krat af te halen bij een afhaalpunt in Amsterdam. Als je dit doet, krijg je korting op de prijs van de maaltijdbox. 

Liever niet meteen een abonnement? Je kunt bij De Krat ook een losse proefbox bestellen. 

Logo maaltijdbox De KratEen abonnement bij De Krat is altijd flexibel. Je zit dus nergens aan vast. Pauzeren of opzeggen regel je via je online account bij De Krat. Tip: bekijk van te voren wel goed je opzegtermijn. De frequentie van de maaltijdboxen bij De Krat is normaal gesproken wekelijks of tweewekelijks. Maar een abonnement is flexibel, je kunt op elk moment pauzeren of stopzetten. Wil je liever eerst een keer De Krat uitproberen? Eenmalig een maaltijdbox bij De Krat bestellen is ook mogelijk door eerst te kiezen voor proefbox. 

Een abonnement bij De Krat is flexibel. Pauzeren of opzeggen regel je gemakkelijk via je online account. 

Onze De Krat ervaring

Natuurlijk begrijpen we dat je graag ervaringen van anderen leest over de maaltijdbox van De Krat. We hebben bij Foodboxwijzer een uitgebreide test gedaan en schreven hier een review over De Weekendkrat Extra. Deze maaltijdbox hebben we met veel plezier uitgetest en je ziet in deze review ook alle gerechten voorbij komen. Maar je kunt er ook voor kiezen om verschillende reviews van andere gebruikers van De Krat te lezen. Op onze reviewpagina kan je de reviews over De Krat teruglezen. 

Ga naar De Krat maaltijdboxen

Eigenschap bereik Eigenschap recepten Eigenschap vegetarisch Eigenschap eenmalig of proefbox Eigenschap (deels) biologisch
Logo van De Krat
beoordeling van De Krat:
9
beoordeling uit 4 reviews
score schaal van 1 tot 10
geef jouw mening bekijk de reviews Youtube video

De volgende korting van 10% hebben we verwerkt in deze knop. Klik deze aan en de korting zal zichtbaar worden op de website van De Krat. Je ziet de bedragen en de korting tijdens het bestellen al aangepast worden naar deze speciale lage prijs!
Let op! Dit is een speciale kortingscode. Je krijgt niet alleen op je eerste box een korting maar ook nog:
10% op de 2e box !
Deze korting wordt automatisch toegevoegd aan je account na de eerste bestelling.

De Krat kortingscode 2x 10% (actief)
Klik op de knop om de korting te gebruiken. Deze wordt dan direct toegepast.
Voor meer informatie en de voorwaarden, lees hier de details over de De Krat kortingscode.

Veelgestelde vragen over De Krat

 • 📦 Welke verschillende maaltijdboxen heeft De Krat?
  Je kunt bij De Krat kiezen uit 4 verschillende maaltijdboxen. Bestelbaar voor 1-5 personen bij de Krat is de Gemakskrat, de Gemakskrat Vega, de WeekendKrat en de Snelle gezinskrat.
 • 🍽 Kan ik bij De Krat zelf gerechten kiezen in de maaltijdbox?
  Nee, op dit moment kan je bij De Krat niet zelf je gerechten kiezen. Je ontvangt elke week in je maaltijdbox bij De Krat de gerechten die dan op het menu staan. Het zijn seizoensgebonden, afwisselende gerechten.
 • 🥦 Is de maaltijdbox van De Krat 100% biologisch?
  Het antwoord is: nee, niet voor 100%. Niet alle producten in De Krat hebben het keurmerk Eko en daardoor is deze maaltijdbox niet volledig biologisch. Ongeveer 60% van de producten is biologisch. De Krat kan wel een duurzame maaltijdbox genoemd worden. Alle producten zijn van het seizoen en worden lokaal ingekocht bij de boer. Alle groenten zijn onbespoten.
 • 💰 Is er een kortingscode voor de maaltijdbox van De Krat?
  Ja, we hebben voor De Krat op dit moment een actieve kortingscode voor je klaarstaan. Je ontvangt daarmee twee keer korting op je maaltijdbox met een flexibel abonnement. Je kunt de box altijd weer opzeggen of pauzeren wanneer je wilt. Probeer dus snel deze duurzame krat met 2x 10% korting uit.
 • 🥑 Heeft De Krat ook een vegan (veganistische) maaltijdbox?
  Op dit moment heeft De Krat geen volledig veganistische maaltijdbox. Er is wel een vegetarische gemakskrat, daarin komen ook gerechten voor die vegan zijn. Maar dat zijn enkele gerechten. Elk jaar doet De Krat mee aan Vegan challenge in oktober en dan is de maaltijdbox dus wel (tijdelijk) vegan.
 • 🎁 Kan ik een maaltijdbox van De Krat cadeau geven?
  Ja, het is een heel goed mogelijk om De Krat cadeau te geven. Een origineel en verrassend cadeau. Je kunt een proefbox bestellen (een losse box), maar je kunt ook een cadeaubon bestellen bij De Krat. Daarmee kan de ontvanger zelf een geschikte maaltijdbox kiezen en bestellen op een moment dat het goed uitkomt.
 • 🧐 Wat zeggen de reviews over De Krat?
  We hebben reviews binnen gekregen over de maaltijdbox van De Krat. Over het algemeen zijn deze heel positief. Op onze reviewpagina lees je alle reviews uitgebreid terug. We doen zelf ook onderzoek naar het gemak en de gebruikerservaring van maaltijdboxen en hebben ook boxen van De Krat getest. Eind oordeel daarbij: heerlijk vers eten van het seizoen. Afwisselend weekmenu, in 45 minuten lukt het om een gezond gerecht op tafel te zetten van De Krat.

Alle foodboxen van De Krat

De volgende maaltijdboxen en andere boxen zijn gekoppeld aan deze aanbieder. Klik op de maaltijdbox voor meer informatie, je leest dan alle bijzonderheden over deze box, maar ook prijzen, kortingen en als we hem getest hebben een uitgebreide review.

De nieuwste blogs over De Krat

Regelmatig hebben we nieuwe informatie over De Krat. Je leest onze ervaringen en het laatste nieuws. Een goede maaltijdbox blijft vernieuwen en daar kunnen we dus ook steeds iets nieuws over melden. Innovatie en nieuwe mogelijkheden volgen we op de voet. We houden je graag op de hoogte.

plaats een review

Ervaringen met De Krat

Lees hier de reviews van andere bezoekers. Hoe beoordelen zij De Krat? Wat is er zo goed aan deze maaltijdbox en wat zou er eventueel nog beter kunnen. Heb je zelf ervaring met deze maaltijdbox aanbieder, laat dan ook een review achter. Wij en onze bezoekers stellen dit erg op prijs.

Wij hebben voor De Paaskrat gekozen, onze eerste krat! Ontzettend leuke en bijzondere, heerlijke gerechten met eerlijke ingrediënten. Met een duidelijke handleiding erbij door elke kok te bereiden ;)! Een aanrader.

Consument avatar
Monique
cijfer:
8.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Wij zijn krat afnemers van het 1e uur. Al een paar jaar heel erg tevreden. De porties zijn ruim voldoende, inspirerende, afwisselende vega recepten, boekje met goede instructies, super verse groentes, allemaal biologisch. Zoals ik al zei, we nemen de krat al een paar jaar af en als in al die tijd 3 keer iets niet klopte is het veel... Als er iets niet klopt krijg je heel snel een goede reactie. We hebben naast deze krat een paar keer andere foodboxen geprobeerd maar die vielen zo tegen (te zout, te veel zakjes, te weinig groente, slechte levering) dat we daar maar mee zijn gestopt. Ik zou de krat iedereen aanraden.

Consument avatar
Luus
cijfer:
8.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Begonnen aan de vega-krat om meer ideeën op te doen. Ik vind 't net een cadeautje als hij komt, spannend, welke recepten en soms bijzondere producten er in m'n kratje zitten. Wist niet dat vega eten zo lkkr en afwisselend kon zijn. Helaas (nog?) geen 1 persoons krat. Dus bestel ik super handig via de site om de week een kratje.

Consument avatar
Yvonne
cijfer:
9.3
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Ik ben erg tevreden over De Krat. Zeer afwisselende gerechten elke week. Bovendien voor ons belangrijk dat de producten duurzaam en van goede kwaliteit zijn. We hebben nog geen tegenvaller gehad, dus dat is erg positief.

Consument avatar
Suze
cijfer:
9.3
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Heb je zelf ervaring met De Krat? Plaats dan ook jouw mening. Alvast bedankt!