FoodboxWijzer logo

NRC Kerstbox van De Familiebox

Alle informatie en reviews over deze foodbox

De NRC Kerstbox van De Familiebox foodbox

beoordeling:
8.6
beoordeling uit 3 reviews
score schaal van 1 tot 10
prijs vanaf:

€ 99.00

geef jouw mening

NRC Kerstbox van De Familiebox

van Familiebox

De NRC kerstbox is al enkele jaren op rij een populaire kerstbox. Elk jaar weer met een verrassend kerstmenu! Ook in 2018 is er weer een prachtige kerstbox samengesteld, dit keer met een viergangendiner. In de NRC kerstbox heb je dit jaar verschillende keuze mogelijkheden voor het menu. Er is ook een vegetarisch hoofdgerecht beschikbaar en is er nu ook de mogelijkheid om een wijnpakket bij je kerstbox te bestellen. 

Wil je de NRC kerstbox vergelijken met andere kerstboxen? We hebben een compleet overzicht van alle kerstboxen 2018 voor je klaarstaan zodat je de kerstboxen snel kunt vergelijken. 

NRC Kerstbox van De Familiebox

De NRC heeft in samenwerking met De Familiebox dit jaar een prachtige kerstbox samengesteld. In deze kerstbox ontvang je alle ingrediënten om een uitgebreid (en indrukwekkend) kerstmenu met viergangen te kunnen koken. Je kunt kiezen uit verschillende soorten hoofdgerechten (fazant, hazenpeper of vegetarisch). Het is ook mogelijk om een combinatie te maken.  

Mooie gerechten in de kerstbox van NRC - Familiebox

Het feestelijke kerstmenu van 2018 is samengesteld in samenwerking met chefkok Estée Strooker. Estée is bekend geworden als de eerste en jongste winnares van het tv-programma Masterchef. Ze heeft inmiddels haar eigen kookprogramma op 24Kitchen en een restaurant in Arnhem. 

In de kerstbox ontvang je alle ingrediënten om een prachtig kerstdiner te bereiden. De duidelijke recepten helpen je om dit jaar zonder stress een culinair kerstdiner op tafel te zetten. Het enige wat je zelf in huis moet hebben is olie, peper, zout, suiker en honing. 

Het menu in de NRC Kerstbox van De Familiebox

Je ontvangt in de NRC kerstbox alle ingrediënten voor een culinair viergangendiner.

 • Voorgerecht: gemarineerde pompoen, mandarijn en geitenkaas met gerookte amandel
 • Tussengerecht: venkel-bietensoep met gerookte makreel en dilleroom
 • Hoofdgerech (keuze uit 3 opties): 
  • Fazantfilet met spek, mosterdsaus en aardpeergratin
  • Klassieke hazenpeper met aardappelpuree
  • Vegetarische speltrisotto met paddenstoelen en salie
 • Nagerecht: bitterkoekjes-kaneelmousse met gekarameliseerde appel

Heerlijk malse Fazantfilet uit de NRC Kerstbox

NRC Kerstbox bestellen 

Je kunt de NRC Kerstbox bestellen t/m 17 december 2018. Maar let op; voor deze kerstbox geldt op = op. Bestel dus op tijd om teleurstellingen te voorkomen. Met het bestellen van deze kerstbox zit je niet vast aan een abonnement, deze kerstbox is los te bestellen. 

Bekijk en bestel de NRC kerstbox

De kerstbox is er voor 4 personen, 6 personen, 8 personen en 10 personen. Ga je koken voor een grote groep deze kerst? Meerdere boxen bestellen is uiteraard ook mogelijk. 

Lekker toetje naDe prijzen van de NRC kerstbox 2018 zijn: 

 • 4 personen: 99 euro
 • 6 personen: 129 euro
 • 8 personen: 159 euro
 • 10 personen: 189 euro

De verzendkosten van de kerstbox zijn gratis. 

 

Ken je de maaltijdbox-aanbieder De Familiebox al? Met de maaltijdboxen van De Familiebox (van Bilder&DeClercq) zet je snel gezonde maaltijden op tafel. De Familiebox is geschikt voor zowel stellen als voor gezinnen met kinderen. Ook de kerstbox van dit jaar zal je voorzien van veel gemak. Zonder stress kan je een indrukwekkend kerstdiner bereiden dit jaar!  

Eigenschap bereik Eigenschap recepten Eigenschap vegetarisch Eigenschap eenmalig of proefbox Eigenschap (deels) biologisch Eigenschap allergieen De NRC Kerstbox van De Familiebox is een product van Familiebox

Wat kost de NRC Kerstbox van De Familiebox?

Deze NRC Kerstbox van De Familiebox is beschikbaar in de volgende varianten. In de grafiek hiernaast is ook te zien waar de kosten per persoon op uitkomen.

4 personen € 99.00
6 personen € 129.00
8 personen € 159.00

Ervaringen met de NRC Kerstbox van De Familiebox

Dit jaar iets minder enthousiast. De instructies waren soms verwarrend. Bijvoorbeeld stap 3 'verwarm de slagroom op laag vuur', stap 4 'klop de andere helft van de slagroom lobbig'. Het geheel was erg stevig door voorgerecht pompoen, stevige bietensoep, hoofdgerecht met zware saus, de heftige palmkool met oude kaas en een heel stevig dessert met chocolade mouse en gecondenseerde melk. Miste wat subtiliteit. Verder was het soms veel werk, zoals 800 gram aardperen met een mandoline te moeten schaven. Ook daarbij weer oude kaas en room.

Consument avatar
over NRC Kerstbox van De Familiebox
cijfer:
6.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

De box werd keurig op tijd geleverd door een bijzonder vriendelijke bezorger, die aanraadde om de dozen even te controleren. Alles was in orde, de recepten waren duidelijk, gemakkelijk te maken en heel goed te plannen. En het belangrijkste: het was heerlijk! De smaken waren heel fijn, lekker en apart! Voor herhaling vatbaar. Toch 1 klein punt: op de foto in t receptenboekje stonden mooie bospenen met groene sprietjes er aan, in de box zat een zakje waspeen. Dat was jammer.

Consument avatar
over NRC Kerstbox van De Familiebox
cijfer:
9
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Voortreffelijke box met absolute topkwaliteit producten.Super vers. Iedereen was enthousiast. Ik, als kok, vond het wel erg veel werk voor een man alleen. Volgend jaar wil ik er een tweede kok bij ;0. Ook een kritische noot. De bijgerechten dienen, bij de voorbereiding, volgens het recept tien minuten in de voorverwarmde oven bij 180 graden. Dat is niet juist, althans niet in mijn oven. Uien, wortels en krieltjes hebben zeker een half uur nodig bij 180 graden om bijna gaar te zijn. Verder niets dan lof.

Consument avatar
over NRC Kerstbox van De Familiebox
cijfer:
10
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal