FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Maaltijdboxen vergelijken

Vergelijk alle maaltijdboxen en ontdek de top 3 maaltijdboxen

Hoe kan ik maaltijdboxen vergelijken?

Het is dé trend van dit moment; een maaltijdbox. Deze box vol met verse ingrediënten en inspirerende recepten (ook wel foodbox genoemd) is voor iedereen geschikt. Zonder zelf recepten te zoeken en boodschappen te doen maak je met een maaltijdbox heerlijke, gezonde gerechten. Een maaltijdbox geeft bovenal heel veel gemak. Maar hoe kies je nu de beste maaltijdbox? Veel mensen vergelijken dagelijks op onze site de maaltijdboxen en sorteren op prijs, beoordeling en specifieke eigenschappen. Het is een handige manier om de ideale maaltijdbox voor je gezin te vinden. Er zijn namelijk nogal wat verschillen tussen de maaltijdboxen. Wat vind jij belangrijke eigenschappen voor een maaltijdbox? Kies je voor biologische producten, snelle recepten of kindvriendelijke gerechten? We hebben een compleet overzicht van alle maaltijdboxen en verschillende soorten foodboxen zoals fruitboxen, kerstboxen en ontbijtboxen. Je ziet daarbij ook direct de actieve kortingscodes staan. We hebben altijd de beste kortingscodes van maaltijdboxen voor je klaarstaan. 

Top 3 maaltijdboxen

We hebben een top 3 gemaakt van populaire maaltijdboxen op dit moment. Deze maaltijdboxen vallen goed in de smaak door de veelzijdigheid aan gerechten, de keuze-vrijheid van de gerechten (jij kiest zelf welke gerechten je ontvangt!), de prijs van de maaltijdbox en het gemak wat mensen ervaren (o.a. bezorging en bereidingstijd).                                                                                                                      

1. Marley Spoon 2. HelloFresh 3. Ekomenu
Marley Spoon logo HelloFresh logo EkoMenu logo

Top 3 familieboxen

Onderstaande maaltijdboxen staan in de top 3 voor gezinnen.
Het zijn de speciale familieboxen met makkelijke, gezonde gerechten die ook snel in de smaak zullen vallen bij kinderen. Meestal staan de gerechten al binnen 20 minuten op tafel. Bij deze familieboxen kies je ook zelf welke gerechten je wenst te ontvangen in de maaltijdbox, extra handig voor gezinnen met kinderen.                                                                                                                

1. HelloFresh 2. Allerhande Box 3. Marley Spoon
HelloFresh logo Allerhande logo Marley Spoon logo

Top 3 biologische maaltijdboxen

Dit is de top 3 voor biologische maaltijdboxen met verse biologische, gezonde gerechten van het seizoen. Deze biologische maaltijdboxen zijn er in verschillende soorten, en ook verkrijgbaar in een vegetarische maaltijdbox en zelfs een vegan maaltijdbox bij Ekomenu. Bij Ekomenu kies je ook zelf de gerechten die jij graag wenst te ontvangen. Je hebt bij Ekomenu wekelijks keus uit maar liefst 15 gerechten.                                                                                                                

1. Ekomenu 2. Willem&Drees 3. De Krat
EkoMenu logo Willem&Drees logo De Krat logo

Top 3 fruitboxen

Elke week, tweewekelijks of maandelijks een prachtige box vol met vers fruit in huis. De ideale manier om ervoor te zorgen dat je voldoende fruit eet. Ook een fruitbox is steeds populairder in Nederland en België. 
Hieronder de top 3 voor fruitboxen.                                                                                                                       

1. Ekomenu 2. HelloFresh 3. Marley Spoon
EkoMenu logo HelloFresh logo Marley Spoon logo

Top 3 Kerstboxen

Met een kerstbox zet je het ideale kerstdiner op tafel voor je gasten. Je ontvangt alle producten die je nodig hebt (inclusief de bijzondere recepten) en ervaart vanaf nu geen kerststress meer bij het boodschappen doen. In de maanden november en december ontdek je op onze site weer de nieuwste kerstboxen van dit jaar. De afgelopen jaren waren onderstaande kerstboxen erg populair.                                                                                                                 

1. Albert Heijn Kerstbox 2. HelloFresh Kerstbox 3. Willem&Drees Kerstbox
Allerhande logo HelloFresh logo Willem&Drees logo

Kies de beste maaltijdbox

We begrijpen maar al te goed dat het lastig kiezen is tussen al die verschillende maaltijdboxen. Het aanbod is enorm en lijkt nog steeds alsmaar te groeien!  HelloFresh is een van de bekendste aanbieders van maaltijdboxen en mede door de vele mogelijkheden en flexibiliteit erg populair. Daarnaast is ook de maaltijdbox van Albert Heijn erg populair. Je kunt bij Albert Heijn namelijk meteen ook wat extra boodschappen bestellen die (in combinatie met een maaltijdbox) gratis worden thuisbezorgd . Maar ook afhalen kan bij deze maaltijdbox. Het is dus slim om van te voren goed na te denken wat voor jou belangrijke punten zijn. Zo staat Marley Spoon bijvoorbeeld bekend om de variatie in gerechten. Veel mensen geven aan dat ze door het koken met een maaltijdbox van Marley Spoon weer met veel meer plezier in de keuken staan. Kookplezier- en beleving staat dus ook centraal bij een maaltijdbox! 

Als je op zoek bent naar een maaltijdbox die past bij een biologische leefstijl, is het goed om eens te kijken naar de maaltijdboxen van Ekomenu of Willem&Drees (voorheen Beebox). Zeker deze laatste heeft goede beoordelingen (reviews) ontvangen. Het lezen van reviews kan je zeker helpen bij het maken van een keuze. Wij hebben deze reviews van heel veel verschillende gebruikers van maaltijdboxen ontvangen. 

Zit ik vast aan een abonnement bij een maaltijdbox? 

Veel mensen denken dat ze meteen vastzitten aan een abonnement bij een maaltijdbox. Gelukkig kunnen we zeggen dat dit niet klopt! Elk abonnement op een maaltijdbox is flexibel en kan je dus meteen weer opzeggen. Je moet bij elke aanbieder wél goed kijken voor welk moment je een abonnement moet opzeggen. Er bestaat meestal een opzegtermijn van 6 dagen bij een maaltijdbox. We geven dus als tip mee om dit goed bij te houden. Bij elke aanbieder heb je ook de mogelijkheid om alles eenvoudig te regelen, want je kunt na je eerste bestelling inloggen op de website om alles te regelen rondom je maaltijdbox. Zo kan je bij elke maaltijdbox-aanbieder zelf regelen of je de maaltijdbox een weekje (of langer) overslaat door bijvoorbeeld vakantie. Kort gezegd; pauzeren en stoppen kan dus altijd bij elke maaltijdbox. Kijk per aanbieder wat de voorwaarden zijn en hoe je een pauze of definitief stopzetten regelt. 

Kortingscode voor een maaltijdbox 

Heb je een maaltijdbox op het oog en wil je weten of er ook een kortingscode beschikbaar is? Wij vermelden bij elke box altijd de actieve couponcodes voor maaltijdboxen. Ook hebben we een speciale kortingscode pagina waar je een overzicht ziet van alle actieve kortingsacties op maaltijdboxen. 

De laatste blogs

Het einde van de Allerhande Box?
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
Deze maaltijdboxen bestaan niet meer
Wat betekent het Coronavirus voor maaltijdboxen?

Recente reviews

Voor mij is dit een soort online-supermarktje, ik bestel er graag mijn wekelijkse boodschappen. Voor...

Consument avatar Jackelien

Voordat HelloFresh al zo populair was, hadden wij al de box wekelijks in huis (al ruim 1,5 jaar nu)....

Consument avatar Rianne

Ik ben dol op koken. Deze box is voor mij dan ook echt een maandelijks cadeautje. Elk maand weer een...

Consument avatar Ellen
lees nog meer reviews