FoodboxWijzer logo

Mathijs Maaltijdbox

Informatie, foto's, alle boxen en reviews met ervaringen over Mathijs Maaltijdbox

Logo van Mathijs Maaltijdbox
beoordeling:
7.1
beoordeling uit 11 reviews
score schaal van 1 tot 10
geef jouw mening bekijk de reviews Youtube video

De Mathijs Maaltijdbox is geschikt voor iedereen die graag wil genieten van gezonde en gevarieerde maaltijden. De maaltijdbox bevat zoveel mogelijk pure ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Een belangrijk kenmerk van de Mathijs maaltijdbox is dat je smaakvol leert koken zonder 'pakjes'. De maaltijdbox bevat vaak een combinatie van vlees, vis en gevogelte en eens in de paar weken ook een vegetarisch gerecht. Bij Mathijs Maaltijdbox kiezen ze voor producten van hoge kwaliteit die geleverd worden door premium leveranciers. De maaltijden in de Mathijs Maaltijdbox zijn altijd binnen 20-30 minuten te bereiden. 

Je kunt bij Mathijs Maaltijdbox kiezen tussen twee boxen; de variatiebox en de familiebox. De familiebox van Mathijs is zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er zitten recepten in die kinderen snel lekker zullen vinden. De maaltijdboxen bij Mathijs Maaltijdbox bevatten 4 gerechten.

Frequentie: standaard wekelijks, maar via je eigen account of via de app kan je zelf heel gemakkelijk bepalen wanneer je wel en geen box wilt ontvangen.

De Mathijs Maaltijdbox hebben we ondertussen al een stuk beter leren kennen. We zijn op bezoek geweest bij Mathijs Maaltijdbox en hebben toen ook kennis gemaakt met de oprichter van deze maaltijdbox; de enthousiaste chef Mathijs Vrieze. 

We hebben ook de maaltijdbox van Mathijs Maaltijdbox zelf uitgebreid getest met ons testpanel. De Mathijs Variatiebox hebben we getest en de ervaringen en foto's van ons testpanel kan je terugvinden in deze blog 'De Mathijs variatiebox uitgebreid getest'.
De Mathijs familiebox hebben we laten testen door een jong gezin met één kind. Ook hun ervaringen hebben we op onze website staan. Uiteraard met veel foto's van de box en de uiteindelijke gerechten. Wil je deze blog lezen klik dan hier dan voor: 'De Mathijs familiebox getest'.

Wist je trouwens dat de Mathijs maaltijdbox op nummer 3 van Nederland staat als het gaat om de naamsbekendheid onder consumenten? Dit kwam eerder uit een onderzoek van Multiscope

Met alle informatie, ervaringen van ons testpanel en de reviews hieronder krijg je al snel een beeld of deze maaltijdbox ook voor jullie geschikt is. Vergeet ook niet de kortingscode van Mathijs Maaltijdbox hieronder als je hem eens voordelig wilt uitproberen!

Eigenschap bereik Eigenschap recepten Eigenschap vegetarisch Eigenschap eenmalig of proefbox Eigenschap (deels) biologisch

Vragen en antwoorden over Mathijs Maaltijdbox

Wat zijn de kenmerken van Mathijs Maaltijdbox? 

Het gezicht achter deze maaltijdbox is natuurlijk Mathijs Vrieze, de bekende tv-kok. Mathijs Vrieze bedenkt met zijn team verantwoorde, gezonde menu's waar je heerlijk van kunt eten. Met de gerechten volgen ze zoveel mogelijk de seizoenen. Uitgangspunt bij Mathijs Maaltijdbox is om zoveel mogelijk pure en biologische ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten te gebruiken. Koken zonder pakjes, maar wel met veel gemak.  

Hoe kan ik de Mathijs Maaltijdbox bestellen?

Op deze pagina lees je alle informatie over Mathijs Maaltijdbox. Wanneer je graag een box wilt bestellen, doe je dat op de site van Mathijs Maaltijdbox. Wanneer je hier klikt, kan je direct de box kiezen die het beste bij je gezin past. Je volgt op de site van Mathijs eenvoudig het bestelproces. 

Zit ik bij het bestellen van een maaltijdbox ergens aan vast? 

Nee, wanneer je kiest voor een maaltijdbox bij Mathijs Maaltijdbox zit je nergens aan vast. Na de bestelling van je eerste maaltijdbox krijg je automatisch een flexibel lidmaatschap. In principe ontvang je met dit lidmaatschap elke week een maaltijdbox, maar echter na het inloggen op de website van Mathijs kan je makkelijk zelf een leveringsschema bepalen. Je kunt bijvoorbeeld de maaltijdbox een keer annuleren als je op vakantie gaat of helemaal stopzetten. 

Hanteren ze bij Mathijs Maaltijdbox een opzeg- en wijzigingstermijn? 

Ja, ze hanteren een opzeg- en wijzigingstermijn van 6 dagen. 

Hoe kan ik het abonnement opzeggen bij Mathijs Maaltijdbox? 

Je kunt je abonnement stopzetten door in te loggen op Mijn Mathijs Maaltijdbox. Door te klikken op ‘wijzig jouw lidmaatschap’ en vervolgens op ‘stopzetten’ kan je aangeven per wanneer je het lidmaatschap wilt stopzetten. Kies de datum vanaf wanneer je het lidmaatschap wilt stopzetten. Je kunt ook je opzegreden aanklikken hierbij. Let op: ze hanteren een termijn van 6 dagen voor wijzigingen of annuleringen. 

Is de maaltijdbox van Mathijs biologisch? 

Bij Mathijs Maaltijdbox proberen ze zoveel mogelijk pure en biologische producten aan de maaltijdbox toe te voegen. Volledig biologisch is de maaltijdbox echter niet. Wel letten ze op duurzaamheid. Ze proberen zoveel mogelijk seizoensgroenten uit Nederland te halen. De maaltijdbox bevat echter ook producten die niet uit Nederland komen. Bij het inkopen van producten letten ze op dierenwelzijn, duurzaamheid en kwaliteit. 

Zijn er reviews bekend met Mathijs Maaltijdbox? 

Ja, er zijn verschillende reviews over Mathijs Maaltijdbox. We hebben verschillende reviews binnen gekregen over de maaltijdboxen, die lees je onderaan deze pagina of op de aparte review pagina. Zoals je kunt zien geeft Mathijs Maaltijdbox ook een reactie op de geplaatste reviews, want klanttevredenheid staat bij Mathijs hoog in het vaandel. Ook heeft ons testpanel de maaltijdboxen getest. Die ervaring lees je op de pagina 'testpanel'. 

Welke verschillende maaltijdboxen kan ik bestellen? 

Bij Mathijs Maaltijdbox hebben ze verschillende soorten maaltijdboxen. Je kunt kiezen uit de Variatiebox en de Familiebox. Daarnaast kan je bij je maaltijdbox ook een Fruitbox bestellen bij Mathijs Maaltijdbox. 

Wat is de inhoud van de Variatiebox? 

De Variatiebox is de ideale maaltijdbox wanneer je je graag laat inspireren door heerlijke, vernieuwende gerechten. De recepten in deze maaltijdbox bevatten soms speciale groenten en worden hoog op smaak gebracht met kruiden en specerijen. De Variatiebox wordt veel gekozen door stellen (zonder kinderen). 

Wat is de inhoud van de Familiebox? 

De Familiebox is de ideale maaltijdbox van gezinnen met kinderen. De recepten zijn minder hoog op smaak dan de gerechten uit de Variatiebox en zijn zo gemaakt dat kinderen ze lekker vinden. Er wordt bijvoorbeeld minder gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. Bovendien ga je voor nog meer gemak met deze box want veel groenten zijn al voor je voorgesneden. Dat scheelt weer tijd in een druk gezin! Je mag bij de Familiebox dezelfde kwaliteit verwachten als bij de Variatiebox. De gerechten uit de Familiebox zullen met hun smaken en ingrediënten snel bij kinderen in de smaak vallen. 

Kan ik de gerechten van te voren ergens bekijken? 

Ja, dat kan. Op de site van Mathijs Maaltijdbox kan je zien wat de gerechten voor de komende weken zullen zijn. Je kunt ook inloggen in Mijn Mathijs Maaltijdbox voor meer informatie. Bovendien ontvang je van te voren ook een mailtje met de gerechten, zodat je op tijd weet of je zelf nog iets in huis moet halen zoals olijfolie e.d. 

Kan ik de recepten ergens terugvinden?

Ja, dat kan zeker. In Mijn Mathijs Maaltijdbox kun nadat je bent ingelogd alle recepten inzien en terugzien. Zelfs recepten die je niet in je box hebt ontvangen. Op de site van Mathijs Vrieze ontdek je bovendien alle recepten die Mathijs heeft bedacht. Met veel kooktips en inspiratie om heerlijke gerechten te bereiden.

Is er een geschikte maaltijdbox voor mensen met een voedselallergie? 

Volledig allergenenvrij is de maaltijdbox niet. Maar omdat Mathijs Maaltijdbox vooral kookt zonder pakjes en zakjes, kun je de maaltijd eenvoudig aanpassen als er iets in de Maaltijdbox zit waar iemand allergisch voor is. Lees altijd zelf heel goed de ingrediëntenlijst door, daarop staan alle allergenen vermeld. Een product waar je allergisch voor bent zou je uit te box kunnen halen en zelf kunnen vervangen door een alternatief. 

Kan ik ook een maaltijdbox voor 1 persoon bestellen?

Een maaltijdbox voor 1 persoon kan je niet bestellen bij Mathijs Maaltijdbox. Maar we hebben een tip; je kunt wel de 2-persoons Variatiebox kiezen en er bijvoorbeeld 6 dagen van eten in plaats van 3. De maaltijden invriezen, delen met anderen of gebruiken als lunch kan natuurlijk ook.

Alle foodboxen van Mathijs Maaltijdbox

Interessante blogs over Mathijs Maaltijdbox

Ervaringen met Mathijs Maaltijdbox

Wat een verrassing gisteren toen ik de eerste maaltijdbox en fruitbox in ontvangst nam. Alles wordt vers en gekoeld aangeleverd. De recepten zijn gevarieerd. De eerste maaltijd was superlekker. De service is fantastisch. Je krijgt op tijd te horen via mail en sms wat er in de box zit en op wel tijdstip er wordt afgeleverd.De prijs kwaliteitverhouding is prima. Wat ik een aanrader vind is dat de recepten gevarieerd, gezond en anders zijn.

Consument avatar
Vigdis Kluver
cijfer:
10
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Van de week werd ik gebeld door een zeer vriendelijke meneer. Goede telefoon stem en gewoon een ontspannen gesprekje gehad waarin alles werd uitgelegd... Met een big smile heb ik "ja" gezegd.. En gister onze eerste maaltijd box binnen gekregen. WAUW !! Hoe het afgeleverd werd (vlak voor de deur werd de box geopend die netjes gekoeld werd vervoerd). Alles uitgepakt en wat zag het er goed zeg. Vandaag de broodjes hamburger gemaakt met Aardappelsalade.. Zo simpel maar wat lekker.. Het vlees super sappig en WoW wat vult dat... Kijk nu al uit naar morgen. Rijst, kip en frisse komkommer.. En wat ik al helemaal geweldig vind ?? Dat ik niet naar de winkel ben geweest

Consument avatar
Aaltje Overdijkink
cijfer:
9
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Ivm een box die ik in Maart 2016 heb ontvangen. Hierin zaten bedorven producten waardoor 2 recepten niet gemaakt konden worden. Een wou wel gedeeltelijk, maar de ander was het hoofd ingrediënt bedorven. Dit ging om de variatiebox voor 4 personen van week 11 met oa de romige pasta met spekreepjes en paddestoelen en de hamburgers met krieltjes in schil. Bij de een waren de paddestoelen bedorven en bij de ander de hamburgers. Afgesproken was dat er een nieuwe factuur gestuurd zou worden met creditering zodat ik het kon overboeken. Maar deze niet ontvangen. Er achter aan gemaild, geen antwoord meer gehad, dus besloot kort af te wachten, omdat het misschien even kon duren tot het verwerkt was, tot dat ik vervolgens een brief van een incassobureau kreeg (zat nog geen maand tussen ontvangen box en incassobureau!) met meer dan €70 voor een variatiebox waarop een bedrag in mindering gebracht zou worden, maar wat niet gebeurd en uiteindelijk uit loopt op een PEPER DURE maaltijdbox en dan ook nog een met bedorven producten. Vanuit mijn ervaringen zeg ik dus tegen iedereen; niet aan beginnen, want beloftes worden gemaakt, maar uiteindelijk ben je dus bijna het dubbele kwijt. ***update*** Nicole berichte ons dat ze uiteindelijk toch tot een goede oplossing zijn gekomen.

Consument avatar
Nicole
cijfer:
5
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal

Ik heb 1 x een variatie box en 1 x een familie box gehad en over beiden ben ik heel erg tevreden. De recepten zijn goed en lekker en voor (bijna) iedereen toegankelijk. Sommige gerechten zijn iets meer werk (met name voor het snijden van producten) maar daar kan je prima al van te voren rekening mee houden. De producten die we hebben ontvangen zijn vers en van goede kwaliteit. Wij zijn dus heel tevreden.

Consument avatar
Kelly Van der Pol
cijfer:
8.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Ga naar pagina: 
Heb je zelf ervaring met Mathijs Maaltijdbox? Plaats dan ook jouw mening. Alvast bedankt!