FoodboxWijzer logo

Mathijs Maaltijdbox

Informatie, foto's, alle boxen en reviews met ervaringen over Mathijs Maaltijdbox

Logo van Mathijs Maaltijdbox
beoordeling:
7.1
beoordeling uit 11 reviews
score schaal van 1 tot 10
geef jouw mening bekijk de reviews Youtube video

De Mathijs Maaltijdbox is geschikt voor iedereen die graag wil genieten van gezonde en gevarieerde maaltijden. De maaltijdbox bevat zoveel mogelijk pure ingrediënten, zonder kunstmatige toevoegingen. Een belangrijk kenmerk van de Mathijs maaltijdbox is dat je smaakvol leert koken zonder 'pakjes'. De maaltijdbox bevat vaak een combinatie van vlees, vis en gevogelte en eens in de paar weken ook een vegetarisch gerecht. Bij Mathijs Maaltijdbox kiezen ze voor producten van hoge kwaliteit die geleverd worden door premium leveranciers. De maaltijden in de Mathijs Maaltijdbox zijn altijd binnen 20-30 minuten te bereiden. 

Je kunt bij Mathijs Maaltijdbox kiezen tussen twee boxen; de variatiebox en de familiebox. De familiebox van Mathijs is zeer geschikt voor gezinnen met (jonge) kinderen. Er zitten recepten in die kinderen snel lekker zullen vinden. De maaltijdboxen bij Mathijs Maaltijdbox bevatten 4 gerechten.

Frequentie: standaard wekelijks, maar via je eigen account of via de app kan je zelf heel gemakkelijk bepalen wanneer je wel en geen box wilt ontvangen.

De Mathijs Maaltijdbox hebben we ondertussen al een stuk beter leren kennen. We zijn op bezoek geweest bij Mathijs Maaltijdbox en hebben toen ook kennis gemaakt met de oprichter van deze maaltijdbox; de enthousiaste chef Mathijs Vrieze. 

We hebben ook de maaltijdbox van Mathijs Maaltijdbox zelf uitgebreid getest met ons testpanel. De Mathijs Variatiebox hebben we getest en de ervaringen en foto's van ons testpanel kan je terugvinden in deze blog 'De Mathijs variatiebox uitgebreid getest'.
De Mathijs familiebox hebben we laten testen door een jong gezin met één kind. Ook hun ervaringen hebben we op onze website staan. Uiteraard met veel foto's van de box en de uiteindelijke gerechten. Wil je deze blog lezen klik dan hier dan voor: 'De Mathijs familiebox getest'.

Wist je trouwens dat de Mathijs maaltijdbox op nummer 3 van Nederland staat als het gaat om de naamsbekendheid onder consumenten? Dit kwam eerder uit een onderzoek van Multiscope

Met alle informatie, ervaringen van ons testpanel en de reviews hieronder krijg je al snel een beeld of deze maaltijdbox ook voor jullie geschikt is. Vergeet ook niet de kortingscode van Mathijs Maaltijdbox hieronder als je hem eens voordelig wilt uitproberen!

Eigenschap bereik Eigenschap recepten Eigenschap vegetarisch Eigenschap eenmalig of proefbox Eigenschap (deels) biologisch

Vragen en antwoorden over Mathijs Maaltijdbox

Wat zijn de kenmerken van Mathijs Maaltijdbox? 

Het gezicht achter deze maaltijdbox is natuurlijk Mathijs Vrieze, de bekende tv-kok. Mathijs Vrieze bedenkt met zijn team verantwoorde, gezonde menu's waar je heerlijk van kunt eten. Met de gerechten volgen ze zoveel mogelijk de seizoenen. Uitgangspunt bij Mathijs Maaltijdbox is om zoveel mogelijk pure en biologische ingrediënten en zo min mogelijk bewerkte producten te gebruiken. Koken zonder pakjes, maar wel met veel gemak.  

Hoe kan ik de Mathijs Maaltijdbox bestellen?

Op deze pagina lees je alle informatie over Mathijs Maaltijdbox. Wanneer je graag een box wilt bestellen, doe je dat op de site van Mathijs Maaltijdbox. Wanneer je hier klikt, kan je direct de box kiezen die het beste bij je gezin past. Je volgt op de site van Mathijs eenvoudig het bestelproces. 

Zit ik bij het bestellen van een maaltijdbox ergens aan vast? 

Nee, wanneer je kiest voor een maaltijdbox bij Mathijs Maaltijdbox zit je nergens aan vast. Na de bestelling van je eerste maaltijdbox krijg je automatisch een flexibel lidmaatschap. In principe ontvang je met dit lidmaatschap elke week een maaltijdbox, maar echter na het inloggen op de website van Mathijs kan je makkelijk zelf een leveringsschema bepalen. Je kunt bijvoorbeeld de maaltijdbox een keer annuleren als je op vakantie gaat of helemaal stopzetten. 

Hanteren ze bij Mathijs Maaltijdbox een opzeg- en wijzigingstermijn? 

Ja, ze hanteren een opzeg- en wijzigingstermijn van 6 dagen. 

Hoe kan ik het abonnement opzeggen bij Mathijs Maaltijdbox? 

Je kunt je abonnement stopzetten door in te loggen op Mijn Mathijs Maaltijdbox. Door te klikken op ‘wijzig jouw lidmaatschap’ en vervolgens op ‘stopzetten’ kan je aangeven per wanneer je het lidmaatschap wilt stopzetten. Kies de datum vanaf wanneer je het lidmaatschap wilt stopzetten. Je kunt ook je opzegreden aanklikken hierbij. Let op: ze hanteren een termijn van 6 dagen voor wijzigingen of annuleringen. 

Is de maaltijdbox van Mathijs biologisch? 

Bij Mathijs Maaltijdbox proberen ze zoveel mogelijk pure en biologische producten aan de maaltijdbox toe te voegen. Volledig biologisch is de maaltijdbox echter niet. Wel letten ze op duurzaamheid. Ze proberen zoveel mogelijk seizoensgroenten uit Nederland te halen. De maaltijdbox bevat echter ook producten die niet uit Nederland komen. Bij het inkopen van producten letten ze op dierenwelzijn, duurzaamheid en kwaliteit. 

Zijn er reviews bekend met Mathijs Maaltijdbox? 

Ja, er zijn verschillende reviews over Mathijs Maaltijdbox. We hebben verschillende reviews binnen gekregen over de maaltijdboxen, die lees je onderaan deze pagina of op de aparte review pagina. Zoals je kunt zien geeft Mathijs Maaltijdbox ook een reactie op de geplaatste reviews, want klanttevredenheid staat bij Mathijs hoog in het vaandel. Ook heeft ons testpanel de maaltijdboxen getest. Die ervaring lees je op de pagina 'testpanel'. 

Welke verschillende maaltijdboxen kan ik bestellen? 

Bij Mathijs Maaltijdbox hebben ze verschillende soorten maaltijdboxen. Je kunt kiezen uit de Variatiebox en de Familiebox. Daarnaast kan je bij je maaltijdbox ook een Fruitbox bestellen bij Mathijs Maaltijdbox. 

Wat is de inhoud van de Variatiebox? 

De Variatiebox is de ideale maaltijdbox wanneer je je graag laat inspireren door heerlijke, vernieuwende gerechten. De recepten in deze maaltijdbox bevatten soms speciale groenten en worden hoog op smaak gebracht met kruiden en specerijen. De Variatiebox wordt veel gekozen door stellen (zonder kinderen). 

Wat is de inhoud van de Familiebox? 

De Familiebox is de ideale maaltijdbox van gezinnen met kinderen. De recepten zijn minder hoog op smaak dan de gerechten uit de Variatiebox en zijn zo gemaakt dat kinderen ze lekker vinden. Er wordt bijvoorbeeld minder gebruik gemaakt van kruiden en specerijen. Bovendien ga je voor nog meer gemak met deze box want veel groenten zijn al voor je voorgesneden. Dat scheelt weer tijd in een druk gezin! Je mag bij de Familiebox dezelfde kwaliteit verwachten als bij de Variatiebox. De gerechten uit de Familiebox zullen met hun smaken en ingrediënten snel bij kinderen in de smaak vallen. 

Kan ik de gerechten van te voren ergens bekijken? 

Ja, dat kan. Op de site van Mathijs Maaltijdbox kan je zien wat de gerechten voor de komende weken zullen zijn. Je kunt ook inloggen in Mijn Mathijs Maaltijdbox voor meer informatie. Bovendien ontvang je van te voren ook een mailtje met de gerechten, zodat je op tijd weet of je zelf nog iets in huis moet halen zoals olijfolie e.d. 

Kan ik de recepten ergens terugvinden?

Ja, dat kan zeker. In Mijn Mathijs Maaltijdbox kun nadat je bent ingelogd alle recepten inzien en terugzien. Zelfs recepten die je niet in je box hebt ontvangen. Op de site van Mathijs Vrieze ontdek je bovendien alle recepten die Mathijs heeft bedacht. Met veel kooktips en inspiratie om heerlijke gerechten te bereiden.

Is er een geschikte maaltijdbox voor mensen met een voedselallergie? 

Volledig allergenenvrij is de maaltijdbox niet. Maar omdat Mathijs Maaltijdbox vooral kookt zonder pakjes en zakjes, kun je de maaltijd eenvoudig aanpassen als er iets in de Maaltijdbox zit waar iemand allergisch voor is. Lees altijd zelf heel goed de ingrediëntenlijst door, daarop staan alle allergenen vermeld. Een product waar je allergisch voor bent zou je uit te box kunnen halen en zelf kunnen vervangen door een alternatief. 

Kan ik ook een maaltijdbox voor 1 persoon bestellen?

Een maaltijdbox voor 1 persoon kan je niet bestellen bij Mathijs Maaltijdbox. Maar we hebben een tip; je kunt wel de 2-persoons Variatiebox kiezen en er bijvoorbeeld 6 dagen van eten in plaats van 3. De maaltijden invriezen, delen met anderen of gebruiken als lunch kan natuurlijk ook.

Alle foodboxen van Mathijs Maaltijdbox

Interessante blogs over Mathijs Maaltijdbox

Ervaringen met Mathijs Maaltijdbox

prima maaltijdbox en iedere keer lekkere recepten om te maken. Er zit natuurlijk altijd wel een keer iets tussen wat ik zelf niet lekker vindt(boerenkool) maar voor de rest prima maaltijden. Een keer zat er de rijst niet bij, bericht gestuurd en er werd meteen geld in mindering gebracht op het bedrag van de maaltijdbox.

Consument avatar
Joke Geertshuis
cijfer:
7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Aanbieder logo van Mathijs Maaltijdbox Reactie van Mathijs Maaltijdbox:
Hallo Joke, Bedankt voor je review! Wist je dat je zowel op de website als in de nieuwsbrief vooraf kunt zien wat er in de box komt? Mocht er een week iets in zitten wat je niet lust, dan annuleer je die levering heel gemakkelijk via je eigen account of onze app. Smakelijke groet, Mathijs Maaltijdbox

Vandaag heb ik de box ontvangen. Ik was zeer benieuwd, maar ben uitermate teleurgesteld. Met een verrotte tomaat, verlepte lenteui, zoete aardappel met zwarte plekken en een bloemkool met zwarte spikkels ben ik 1 een klap genezen. De insteek van de box is puur en biologisch, maar geen bio in de box.

Consument avatar
Pien
cijfer:
2.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Aanbieder logo van Mathijs Maaltijdbox Reactie van Mathijs Maaltijdbox:
Beste Pien. Wat vervelend om te horen dat je eerste kennismaking met ons niet goed is uitgepakt. De afgelopen weken hebben wij diverse verbeteringen doorgevoerd, waaronder een betere kwaliteitscontrole. Ook zitten er meer biologische producten in de box. We willen je daarom graag aanbieden om de box nogmaals te proberen, uiteraard met een korting. Zou je daarover contact met ons kunnen opnemen via info@mathijsmaaltijdbox.nl? Smakelijke groet, Marloes

De box was verschrikkelijk. De familiebox bevatte ingredienten als peper en witlof, lijkt me niet helemaal ideaal voor kinderen. Daarnaast waren de gerechten zo simpel en smaakloos dat ik me waande in de prehistorie. Ik geloof dan ook helemaal niks van de overige recensies, wat klinkklare reclamespotjes zijn. Nooit meer naar Mathijs!

Consument avatar
Michel
cijfer:
3
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Aanbieder logo van Mathijs Maaltijdbox Reactie van Mathijs Maaltijdbox:
Beste Michel. Wij vinden het verschrikkelijk om te lezen dat jullie onze box verschrikkelijk vonden! De afgelopen weken hebben we veel verbeteringen doorgevoerd onder andere in het receptenproces. Bij de recepten voor de Familiebox wordt nu ook input gegeven van ouders zodat we er bijna zeker van zijn dat de meeste kinderen het lekker zullen vinden. We willen jullie daarom graag aanbieden om de Familiebox nogmaals te proberen om te kijken of deze nu wel beter geschikt is voor jullie, uiteraard met een korting. Zou je daarover contact met ons kunnen opnemen via info@mathijsmaaltijdbox.nl? Smakelijke groet, Marloes

Vorige week de box ontvangen, ik werd van tevoren netjes van alles op de hoogte gebracht met emailtjes en smsjes. Drie heerlijke maaltijden die min of meer in de aangegeven tijd (20-30 min.) op tafel stonden. Mijn kinderen vonden het heerlijk, zelf heb ik er nog wat extra kruiden aan toegevoegd, Volgende week zeker weer, ideaal met name op de dagen dat de kinderen naar het kinderdagverblijf gaan,

Consument avatar
Stephanie
cijfer:
8.7
Service
Prijs
Kwaliteit
Totaal
Aanbieder logo van Mathijs Maaltijdbox Reactie van Mathijs Maaltijdbox:
Hallo Stephanie, Bedankt voor je mooie review! Fijn om te horen dat we jullie gezinsleven met onze box wat makkelijker hebben kunnen maken. Altijd goed om de maaltijden hier en daar naar eigen inzicht aan te passen, zo smaakt het zowel voor de kinderen als voor de volwassen even goed! Smakelijke groet, Mathijs Maaltijdbox
Ga naar pagina: 
Heb je zelf ervaring met Mathijs Maaltijdbox? Plaats dan ook jouw mening. Alvast bedankt!