FoodboxWijzer logo

Het laatste nieuws

Nieuws over maaltijdboxen, aanbieders, korting etc.

AH kerstbox getest

AH kerstbox getest

We hebben de Allerhande kerstbox vooraf uitgebreid getest! Handig, zo krijg je een goed beeld van deze box en we hebben (als ervaringsdeskundigen) een aantal slimme tips voor je als je kiest voor deze kerstbox. Bekijk hier het complete verslag: 

AH kerstbox test
Dit nieuws gaat over:
AH Allerhande
Ekomenu Kerstmenu

Ekomenu Kerstmenu

Ekomenu doet het dit jaar anders en je mag kiezen uit verschillende speciale kerstgerechten. Zo kan je zelf je kerstmenu samenstellen. Je hebt een keuze uit 18 heerlijke gerechten, waaronder 2 extra luxe kerstspecials. Deze kan je dan bestellen van dinsdag 11 december tot en met maandag 17 december. 

Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
NRC Kerstbox

NRC Kerstbox

Dit jaar komt ook NRC weer met een kerstbox, verzorgd door De Familiebox. Een mooie kerstbox waar je nog kan kiezen uit verschillende smakelijke hoofdgerechten. Bijvoorbeeld Fazantfilet met spek, Klassieke hazenpeper of een Vegetarische speltrisotto. 

Dit nieuws gaat over:
Familiebox
AH Allerhande kerstbox

AH Allerhande kerstbox

Hij is vanaf vandaag te bestellen, de AH Allerhande kerstbox! Ook dit jaar heeft AH weer een prachtige box voor een voordelige prijs. Met onder andere: Salade van garnalen & rivierkreeftjes, geroosterde bloemkoolsoep, malse hertenbiefstuk met zelfgemaakte saus, chocolademousse met lekkere creamy kokos. Ook is er een vega kerstbox en een mooie gourmetbox. Meer weten en bestellen, klik hier: 

AH Kerstboxen
Dit nieuws gaat over:
AH Allerhande
Willem&Drees biologische kerstbox

Willem&Drees biologische kerstbox

Bij Willem&Drees dit jaar een prachtige biologische kerstbox. Kom maar op, wat zit er in? Warme taleggio kaas met rozemarijn en zelfgebakken cracker, Zachte pompoen en pastinaak crème,
Rollade met duin damhert, cavolo nero en paddenstoelen, Meringuerol met hazelnootroom en pure chocolade crunch. En dat is nog maar kort beschreven, lees het complete menu, prijzen en bestel datums hier:

Willem&Drees kerstbox
Dit nieuws gaat over:
Willem&Drees
Marley Spoon kerstmenu

Marley Spoon kerstmenu

Bij Marley Spoon doen ze dit jaar geen kerstbox maar een kerstmenu. Je kan kiezen uit verschillende speciale gerechten voor kerst. Dit is dus geen eenmalige kerstbox of je moet natuurlijk meteen opzeggen. Aangezien Marley Spoon een uitstekende box is kan je hem natuurlijk ook alvast proberen en als het bevalt ook van de kerstgerechten genieten. Lees hier wat uitgebreider hoe het dit jaar in elkaar steekt en wat er op het menu staat:

Marley Spoon kerstmenu
Dit nieuws gaat over:
Marley Spoon
De kerstboxen van De Krat

De kerstboxen van De Krat

Ook De Krat heeft grote plannen met kerst! Ze hebben een keuze uit een kerstbox met vlees en een vega variant. Salade van chioggia biet en gerookte forel, vichyssoise met dragonolie, kalfsstoof met knolselderij-bataatpuree, gekarameliseerde spruitjes met amandel-crunch en roodlof-bieslooksalade, witte peertjes met hazelnootroom en chocoladesaus. Hoe klinkt dat? Wat ons betreft als een succes. Lees meer via de link hieronder.

De Krat kerstboxen
Dit nieuws gaat over:
De Krat
De kerstboxen van HelloFresh

De kerstboxen van HelloFresh

Al jaren is HelloFresh een van de eerste met het presenteren van hun kerstbox. Ook dit jaar ziet het er weer smakelijk uit. Op het menu: tartaar van gerookte zalm, romanesco-soep, kalkoenrollade met cranberrychutney 
en eton mess van meringue, room en passievrucht. Een uitgebreide beschrijving en informatie over bestellen lees je via de link hieronder.

HelloFresh kerstbox
Dit nieuws gaat over:
HelloFresh
Een kijkje achter de schermen

Een kijkje achter de schermen

Bij Eko menu blijven ze vernieuwen en zoeken naar de beste opties voor hun klanten. In een nieuwe video geven ze je een kijkje achter de schermen. Leuk om te zien! Ook zie je hier meer over hun samenwerking met het Diabetes Fonds.

Bekijk de video
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Kindvriendelijke gerechten in maaltijdbox

Kindvriendelijke gerechten in maaltijdbox

Ben je op zoek naar een kindvriendelijke maaltijdbox? Zoek je een gezinsbox die geschikt is voor (kleine) kinderen? Er zijn verschillende familieboxen waar je dan uit kunt kiezen. Met een familiebox kook je elke week gezonde gerechten die snel te bereiden zijn. De gerechten staan vaak binnen 20 minuten op tafel met een familiebox. Maar welke gerechten vallen snel in de smaak bij kinderen? Marley Spoon laat je elke week zelf de gerechten kiezen in je maaltijdbox. Bij verschillende gerechten staat nu een label met 'kindvriendelijk gerecht'. Handig, want zo stel je snel de ideale kindvriendelijke maaltijdbox samen! 

Kindvriendelijke gerechten
Dit nieuws gaat over:
Marley Spoon
Tip: HelloFresh cadeaubon

Tip: HelloFresh cadeaubon

Verras iemand met een maaltijdbox van HelloFresh. Je kunt bij HelloFresh een cadeaubon bestellen waarmee iemand zelf een maaltijdbox kan kiezen. De ontvanger kan met de cadeauvoucher eenmalig een maaltijdbox met verse ingrediënten kiezen en kan op deze manier kennis maken met HelloFresh zonder vast te zitten aan een abonnement. Wat ons betreft een zeer verrassend en smakelijk cadeau! 

HelloFresh cadeaubon geven
Dit nieuws gaat over:
HelloFresh
Kerstbox 2018

Kerstbox 2018

Goed nieuws! We kunnen jullie melden dat achter de schermen al weer heel hard gewerkt wordt aan de kerstboxen van 2018. Er worden de heerlijkste kerstmenu's samengesteld die je met gemak op tafel zet deze kerst. Ben je ook zo benieuwd naar de kerstboxen van dit jaar? Ga je dit jaar voor een kerstbox van HelloFresh, Ekomenu, Willem&Drees, Marley Spoon, De Krat of Albert Heijn? De keus is ook dit jaar enorm. Blijf onze site in de gaten houden voor de nieuwtjes rondom de kerstboxen. We zullen de info rondom de kerstboxen van 2018 snel met jullie delen! 

Bekijk de kerstboxen
De Slim & Simpel maaltijdbox

De Slim & Simpel maaltijdbox

Nieuws bij Willem&Drees is de Slim & Simpel box (klik op de link onderaan om meer over deze box te lezen). Met deze box zet je in record tijd een goede maaltijd op tafel. Dat is de insteek van deze nieuwe foodbox. De grote tijdswinst zit namelijk in het feit dat je niet meer zelf hoeft te snijden en te schillen. Sommige mensen vinden dit leuk en ontspannend om te doen, kies dan een van de andere boxen. Maar heb je weinig tijd, wil je snel eten op tafel kunnen zetten, mét verse en biologische ingrediënten, dan is deze box een uitkomst!

Meer over deze box
Dit nieuws gaat over:
Willem&Drees
De Hippe Vegetariër

De Hippe Vegetariër

Zojuist kwam het nieuwsbericht binnen dat Ekomenu een samenwerking is aangegaan met De Hippe Vegetariër. Dit is een bekend foodblog van Isabel Boerdam. Op dit blog schrijft ze interessante artikelen voor vegetariërs en flexitariërs of voor mensen die interesse hebben om hier mee te beginnen. Concreet resultaat van deze samenwerking is dat er elke week een gerecht/recept van De Hippe Vegetariër in het Vegetarisch menu zit. Je kan deze trouwens ook los toevoegen via Mijn Persoonlijk Menu

Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Nieuwe kortingscode HelloFresh

Nieuwe kortingscode HelloFresh

We hebben een nieuwe kortingscode van HelloFresh voor je klaarstaan. Met deze nieuwe code krijg je nu maar liefst 50% korting op je maaltijdbox bij HelloFresh. De kortingscode is geldig op je eerste box bij HelloFresh. Een abonnement bij HelloFresh is altijd flexibel, pauzeren of stopzetten is dus mogelijk. 

Kortingscode HelloFresh
Dit nieuws gaat over:
HelloFresh
Nu ook kant-en-klaar-maaltijden in maaltijdbox

Nu ook kant-en-klaar-maaltijden in maaltijdbox

Goed nieuws voor iedereen die af en toe voor extra gemak gaat en toch gezond wil eten: Ekomenu biedt nu elke week ook kant-en-klaar maaltijden van Kooc aan. Geen standaard magnetron maaltijd, maar smaakvolle, gezonde gerechten. Je kunt de kant-en-klaar maaltijden als extra gerecht toevoegen aan je maaltijdbox bij Ekomenu. Het gerecht is voor één persoon, gluten-lactose vrij en 100% biologisch. Elke week variatie in vegan en vlees. Je kiest de kant-en-klaar maaltijden bij Ekomenu in stap 3 van je bestelproces bij een Persoonlijke Menu. 

Kant-en-klaar maaltijden Ekomenu
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Picnic overweegt om maaltijdbox te beginnen

Picnic overweegt om maaltijdbox te beginnen

De online supermarkt Picnic groeit hard en is regelmatig in het nieuws. De laatste geruchten zijn dat ze overwegen om ook een eigen maaltijdboxen te gaan bezorgen. Dit zou net als de maaltijdbox van AH natuurlijk een prima aanvulling zijn in combinatie met de boodschappen. 

De oorzaak van deze geruchten is een vacature die ze hadden uitstaan op LinkedIn. Misschien ook een beetje om de reacties te testen? De vacature is ondertussen weer verwijderd.

Wij zijn benieuwd en houden jullie uiteraard op de hoogte als Picnic daadwerkelijk hun eigen maaltijdbox zal lanceren!

HelloFresh wil nog harder groeien

HelloFresh wil nog harder groeien

HelloFresh is een populaire maaltijdbox-aanbieder die wereldwijd actief is. HelloFresh heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van 2018 met 39 procent zien oplopen. Het Duitse concept heeft zijn verwachtingen voor dit jaar daarom naar boven bijgesteld. Waar eerst een omzetstijging van dertig tot 35 procent werd verwacht voor 2018, gaat HelloFresh nu uit van 32 tot 37 procent meer omzet. Daarvoor gaat het bedrijf meer investeren. Wil je weten hoe het komt dat HelloFresh zo populair is? Lees ons blog voor meer info. 

Blog populaire maaltijdboxen HelloFresh
Dit nieuws gaat over:
HelloFresh
Mijn Persoonlijke Menu animatie

Mijn Persoonlijke Menu animatie

We hebben er al eerder over geschreven: Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu. Om het nog wat te verduidelijken hebben ze een korte animatie gemaakt om het concept uit te leggen. In iets meer dan een minuut weet je precies hoe het werkt en of dit misschien ook wat voor jou is. Klik op de link hieronder om te video te bekijken.

Bekijk de video
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Maaltijdbox cadeau geven?

Maaltijdbox cadeau geven?

Ben je op zoek naar een bijzonder, origineel cadeau? Geef een maaltijdbox cadeau! Bij De Krat kan je nu een cadeaubon bestellen, waarmee de ontvanger zelf een maaltijdbox kan kiezen. Na betaling ontvang je een mail met een voucher. Je kan de voucher uitprinten of doorsturen naar de persoon aan wie jij De Krat cadeau wil geven. De ontvanger van de voucher kan met de unieke code een Krat bestellen zelf kiezen wanneer hij/zij de Krat wil ontvangen. Met een cadeaubon zit je verder nergens aan vast, je gaat geen abonnement aan. 

De Krat maaltijbox cadeau geven
Dit nieuws gaat over:
De Krat
Zet je maaltijdbox op pauze tijdens je vakantie

Zet je maaltijdbox op pauze tijdens je vakantie

De vakanties komen eraan! Dus vergeet niet je maaltijdbox te pauzeren. Veel maaltijdbox aanbieders bieden de mogelijkheid om je maaltijdbox abonnement op pauze te zetten, maak hier gebruik van. Bij een aantal kan je dit nu al inplannen.

Dit nieuws gaat over:
HelloFresh / Ekomenu / Willem&Drees / Mathijs Maaltijdbox / Marley Spoon / De Krat / AH Allerhande / Familiebox
Fruitboxen bij Ekomenu

Fruitboxen bij Ekomenu

Ekomenu heeft sinds kort een Persoonlijk Menu, waarmee je elke week de lekkerste gerechten kiest die bij je leefstijl passen. Extra goed nieuws is dat je bij deze persoonlijke maaltijdbox nu ook een fruitbox kunt bestellen. De fruitbox is er in 2 varianten en net als de andere producten bij Ekomenu volledig biologisch. De fruitbox is alleen te bestellen in combinatie met een Persoonlijk Menu. 

Bekijk de fruitboxen
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
De Krat opnieuw B-Corp gecertificeerd

De Krat opnieuw B-Corp gecertificeerd

De Krat heeft opnieuw de B-Corp certificering gekregen en daar zijn ze trots op. Ook omdat ze nu op de Best for the World-lijst staan en in de top 10 procent in de categorie ''community''. Ze kregen deze waardering omdat ze transparant omgaan met hun toeleveranciers en betrokken zijn bij de lokale gemeenschap. De B-corp certificering krijg je als je voldoet aan hun sociaal-maatschappelijke criteria en met name op het gebied van milieu-impact, transparantie en ondernemingsbestuur. Tessa Venker van de Krat zegt: "Het ondernemen meer is dan geld maken. Het gaat ook over verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en de planeet. Eerlijke handel en transparantie staan voorop." Je kan het rapport over De Krat trouwens hier lezen op de website van Bcorporation. 

Dit nieuws gaat over:
De Krat
De BBQ box

De BBQ box

Zin in een zomerse barbecue? We hebben goed nieuws: Marley Spoon heeft deze zomer een complete BBQ_box samengesteld. De box is er in twee varianten: de BBQ-box Vega en de BBQ-box Vlees. Elke maand deze zomer wisselt het menu met 3 barbecue gerechten en 2 bijgerechten. De BBQ-box is te bestellen voor €59,90. Let op; deze box is eenmalig te bestellen, je hoeft geen lid te zijn van Marley Spoon en zit na aanschaf van deze box nergens aan vast. 

Meer over de BBQ-box
Dit nieuws gaat over:
Marley Spoon
Mijn Persoonlijke Menu

Mijn Persoonlijke Menu

Bij Ekomenu introduceren ze de mogelijkheid om zelf een keuze te maken uit alle beschikbare recepten. Je krijgt automatisch te zien welke gerechten bij jouw voorkeur past, maar als je wilt mag je ook afwijken hiervan. Verder is er een allergenen alert en een gezonde aanvulling. 

Lees hier het complete verhaal
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Nu keuze uit 12 gerechten bij Familiebox

Nu keuze uit 12 gerechten bij Familiebox

Bij de Familiebox kan je nu elke week kiezen uit 12 gerechten. Er is altijd voldoende keuze voor de doorsnee consument, maar ook als je flexitariër of vegetariër bent! Je kan kiezen of je 2, 3 of 4 dagen per week wilt laten bezorgen. Verder is er ook nog een speciaal luxe gerecht dat je kan toevoegen. Dit is iets duurder, maar daarvoor krijg je dan uiteraard een wat luxer gerecht op tafel. 

Dit nieuws gaat over:
Familiebox
De Allerhande Box is vernieuwd

De Allerhande Box is vernieuwd

De Allerhande Box van Albert Heijn is compleet vernieuwd. Met de vernieuwingen komen ze nog meer tegemoet aan de wensen van maaltijdbox liefhebbers. 

In het kort de verbeteringen van de Allerhande Box: 

Je hebt nu elke week keus uit 8 inspirerende gerechten. Er is voor verschillende gelegenheden keus, van snelle (familie)gerechten tot culinaire gerechten die handig zijn als je bijvoorbeeld vrienden te eten krijgt. Je kunt wekelijks 1 tot 5 gerechten bestellen in de Allerhande Box. Je bepaalt zelf hoeveel gerechten je wenst te ontvangen, zelfs één gerecht bestellen is mogelijk. Alle ingrediënten zitten per gerecht verpakt in een maaltijdzak, zo hoef je niet meer alles bij elkaar te zoeken als je gaat koken. Er is ook meer keus voor de vegetariër, zo is er elke week keus uit in ieder geval 3 vegetarische gerechten.

Alles over de vernieuwde Allerhande Box
Dit nieuws gaat over:
AH Allerhande