FoodboxWijzer logo

Het laatste nieuws

Nieuws over maaltijdboxen, aanbieders, korting etc.

Picnic overweegt om maaltijdbox te beginnen

Picnic overweegt om maaltijdbox te beginnen

De online supermarkt Picnic groeit hard en is regelmatig in het nieuws. De laatste geruchten zijn dat ze overwegen om ook een eigen maaltijdboxen te gaan bezorgen. Dit zou net als de maaltijdbox van AH natuurlijk een prima aanvulling zijn in combinatie met de boodschappen. 

De oorzaak van deze geruchten is een vacature die ze hadden uitstaan op LinkedIn. Misschien ook een beetje om de reacties te testen? De vacature is ondertussen weer verwijderd.

Wij zijn benieuwd en houden jullie uiteraard op de hoogte als Picnic daadwerkelijk hun eigen maaltijdbox zal lanceren!

HelloFresh wil nog harder groeien

HelloFresh wil nog harder groeien

HelloFresh is een populaire maaltijdbox-aanbieder die wereldwijd actief is. HelloFresh heeft zijn omzet in het tweede kwartaal van 2018 met 39 procent zien oplopen. Het Duitse concept heeft zijn verwachtingen voor dit jaar daarom naar boven bijgesteld. Waar eerst een omzetstijging van dertig tot 35 procent werd verwacht voor 2018, gaat HelloFresh nu uit van 32 tot 37 procent meer omzet. Daarvoor gaat het bedrijf meer investeren. Wil je weten hoe het komt dat HelloFresh zo populair is? Lees ons blog voor meer info. 

Blog populaire maaltijdboxen HelloFresh
Dit nieuws gaat over:
HelloFresh
Mijn Persoonlijke Menu animatie

Mijn Persoonlijke Menu animatie

We hebben er al eerder over geschreven: Mijn Persoonlijke Menu van Ekomenu. Om het nog wat te verduidelijken hebben ze een korte animatie gemaakt om het concept uit te leggen. In iets meer dan een minuut weet je precies hoe het werkt en of dit misschien ook wat voor jou is. Klik op de link hieronder om te video te bekijken.

Bekijk de video
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Maaltijdbox cadeau geven?

Maaltijdbox cadeau geven?

Ben je op zoek naar een bijzonder, origineel cadeau? Geef een maaltijdbox cadeau! Bij De Krat kan je nu een cadeaubon bestellen, waarmee de ontvanger zelf een maaltijdbox kan kiezen. Na betaling ontvang je een mail met een voucher. Je kan de voucher uitprinten of doorsturen naar de persoon aan wie jij De Krat cadeau wil geven. De ontvanger van de voucher kan met de unieke code een Krat bestellen zelf kiezen wanneer hij/zij de Krat wil ontvangen. Met een cadeaubon zit je verder nergens aan vast, je gaat geen abonnement aan. 

De Krat maaltijbox cadeau geven
Dit nieuws gaat over:
De Krat
Zet je maaltijdbox op pauze tijdens je vakantie

Zet je maaltijdbox op pauze tijdens je vakantie

De vakanties komen eraan! Dus vergeet niet je maaltijdbox te pauzeren. Veel maaltijdbox aanbieders bieden de mogelijkheid om je maaltijdbox abonnement op pauze te zetten, maak hier gebruik van. Bij een aantal kan je dit nu al inplannen.

Dit nieuws gaat over:
HelloFresh / Ekomenu / Willem&Drees / Mathijs Maaltijdbox / Marley Spoon / De Krat / AH Allerhande / Familiebox
Fruitboxen bij Ekomenu

Fruitboxen bij Ekomenu

Ekomenu heeft sinds kort een Persoonlijk Menu, waarmee je elke week de lekkerste gerechten kiest die bij je leefstijl passen. Extra goed nieuws is dat je bij deze persoonlijke maaltijdbox nu ook een fruitbox kunt bestellen. De fruitbox is er in 2 varianten en net als de andere producten bij Ekomenu volledig biologisch. De fruitbox is alleen te bestellen in combinatie met een Persoonlijk Menu. 

Bekijk de fruitboxen
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
De Krat opnieuw B-Corp gecertificeerd

De Krat opnieuw B-Corp gecertificeerd

De Krat heeft opnieuw de B-Corp certificering gekregen en daar zijn ze trots op. Ook omdat ze nu op de Best for the World-lijst staan en in de top 10 procent in de categorie ''community''. Ze kregen deze waardering omdat ze transparant omgaan met hun toeleveranciers en betrokken zijn bij de lokale gemeenschap. De B-corp certificering krijg je als je voldoet aan hun sociaal-maatschappelijke criteria en met name op het gebied van milieu-impact, transparantie en ondernemingsbestuur. Tessa Venker van de Krat zegt: "Het ondernemen meer is dan geld maken. Het gaat ook over verantwoordelijkheid voor de gemeenschap en de planeet. Eerlijke handel en transparantie staan voorop." Je kan het rapport over De Krat trouwens hier lezen op de website van Bcorporation. 

Dit nieuws gaat over:
De Krat
De BBQ box

De BBQ box

Zin in een zomerse barbecue? We hebben goed nieuws: Marley Spoon heeft deze zomer een complete BBQ_box samengesteld. De box is er in twee varianten: de BBQ-box Vega en de BBQ-box Vlees. Elke maand deze zomer wisselt het menu met 3 barbecue gerechten en 2 bijgerechten. De BBQ-box is te bestellen voor €59,90. Let op; deze box is eenmalig te bestellen, je hoeft geen lid te zijn van Marley Spoon en zit na aanschaf van deze box nergens aan vast. 

Meer over de BBQ-box
Dit nieuws gaat over:
Marley Spoon
Mijn Persoonlijke Menu

Mijn Persoonlijke Menu

Bij Ekomenu introduceren ze de mogelijkheid om zelf een keuze te maken uit alle beschikbare recepten. Je krijgt automatisch te zien welke gerechten bij jouw voorkeur past, maar als je wilt mag je ook afwijken hiervan. Verder is er een allergenen alert en een gezonde aanvulling. 

Lees hier het complete verhaal
Dit nieuws gaat over:
Ekomenu
Nu keuze uit 12 gerechten bij Familiebox

Nu keuze uit 12 gerechten bij Familiebox

Bij de Familiebox kan je nu elke week kiezen uit 12 gerechten. Er is altijd voldoende keuze voor de doorsnee consument, maar ook als je flexitariër of vegetariër bent! Je kan kiezen of je 2, 3 of 4 dagen per week wilt laten bezorgen. Verder is er ook nog een speciaal luxe gerecht dat je kan toevoegen. Dit is iets duurder, maar daarvoor krijg je dan uiteraard een wat luxer gerecht op tafel. 

Dit nieuws gaat over:
Familiebox
De Allerhande Box is vernieuwd

De Allerhande Box is vernieuwd

De Allerhande Box van Albert Heijn is compleet vernieuwd. Met de vernieuwingen komen ze nog meer tegemoet aan de wensen van maaltijdbox liefhebbers. 

In het kort de verbeteringen van de Allerhande Box: 

Je hebt nu elke week keus uit 8 inspirerende gerechten. Er is voor verschillende gelegenheden keus, van snelle (familie)gerechten tot culinaire gerechten die handig zijn als je bijvoorbeeld vrienden te eten krijgt. Je kunt wekelijks 1 tot 5 gerechten bestellen in de Allerhande Box. Je bepaalt zelf hoeveel gerechten je wenst te ontvangen, zelfs één gerecht bestellen is mogelijk. Alle ingrediënten zitten per gerecht verpakt in een maaltijdzak, zo hoef je niet meer alles bij elkaar te zoeken als je gaat koken. Er is ook meer keus voor de vegetariër, zo is er elke week keus uit in ieder geval 3 vegetarische gerechten.

Alles over de vernieuwde Allerhande Box
Dit nieuws gaat over:
AH Allerhande