FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Over ons

Meer over foodboxwijzer

FoodboxWijzer is gestart in juni 2015. We waren in Nederland de eerste uitgebreide website over alle soorten foodboxen. De maaltijdbox kwam toen steeds vaker in het nieuws en het bleek dat er op internet nog niet zoveel informatie over te vinden was. Vooral een compleet overzicht en de mogelijkheid om uitgebreid de verschillende boxen te vergelijken was er toen nog niet.

Vanaf het begin is de insteek van FoodboxWijzer geweest: “De consument koppelen aan de foodbox die het beste bij hem past”. Voor elke bezoeker van onze website is dit namelijk weer anders. We zien dat mensen een maaltijdbox selecteren op biologisch en anderen zoeken een box waarbij vooral de prijs doorslaggevend is. Daarom hebben we zoveel mogelijk eigenschappen en informatie verzameld over alle boxen. In onze overzichten kan je hier makkelijk op selecteren en sorteren.

De website bleek aan te slaan en al snel kwamen er veel reviews binnen over de verschillende foodboxen. Het onderdeel reviews vinden we erg belangrijk, verderop komen we daar nog wat uitgebreider op terug. Ook kregen we veel positieve reacties van zowel consumenten als de verschillende foodbox aanbieders.

Hoe kan FoodboxWijzer je helpen?
Wij helpen je met het zoeken naar de foodbox die bij jou past met de volgende opties:

  • Compleet overzicht van foodboxen
  • Zoveel mogelijk informatie over elke foodbox
  • Makkelijk vergelijken en sorteren
  • Echte reviews van andere consumenten
  • Ons testpanel test en beschrijft de boxen uitgebreid
  • Nieuws en weetjes
  • Blogs met achtergrondinformatie

Veel gezinnen gingen je dan ook al voor. Zij hebben gekozen voor een maaltijdbox die past bij hun leefstijl. Een belangrijke reden om te kiezen voor een foodbox blijkt de enorme tijdwinst, je hoeft niet langer te sjouwen met boodschappen en je zet in relatief korte tijd gezonde en gevarieerde maaltijden op tafel. Je kunt ook kiezen voor complete groente- en fruitboxen. Zo heb je elke week heerlijke verse groenten en fruit in huis. Maar ook heerlijke snackboxen behoren tot de mogelijkheid, zodat je elke week met verrassende bites op de bank zit. Snackboxen worden steeds populairder, ook omdat ze zeer geschikt zijn om cadeau te doen.

Rond Kerst geven we je ook uitgebreide informatie over de beschikbare kerstboxen. Met een kerstbox ontvang jij alle producten en recepten om een indrukwekkend kerstdiner te bereiden voor je gasten. Kerstboxen zijn erg populair en het is fijn om hier te kunnen ontdekken welke kerstbox het beste bij jouw wensen past. Vergelijk hier alle beschikbare kerstboxen met elkaar. 

Ons testpanel
Wij testen zelf zoveel mogelijk foodboxen. Ook maken we gebruik van andere testpersonen of gezinnen. We hebben al veel boxen getest en uitgeprobeerd. Pas als je zelf aan de slag gaat voor bijvoorbeeld 3 of 5 dagen vallen je de kleine details op die interessant zijn voor onze bezoekers. We fotograferen de ingrediënten en gerechten uitgebreid. Natuurlijk is het een momentopname, elke week is een foodbox weer anders. Toch geeft dit vaak een goed beeld van de kwaliteit en soort gerechten waarop een aanbieder zich onderscheid. De een richt zich op streekproducten, de ander op biologische producten. Sommige boxen natuurlijk speciaal voor een gezin met kinderen en anderen kiezen voor een hele scherpe prijs. Ook delicatessenboxen en snackboxen kunnen behoorlijk uiteen lopen. Na verloop van tijd herhalen we de test en kijken we naar de ontwikkeling van de food box. Bijna alle boxen die we testen worden beschikbaar gesteld door de aanbieders.

Niet onafhankelijk, wel objectief.
Geen enkele website over foodboxen of maaltijdboxen kan zeggen dat ze onafhankelijk zijn. Wij zijn dat ook niet en we zijn daar transparant over. Het ontwikkelen, onderhouden en ook het testen van de boxen kost veel tijd en geld. Het verdienmodel hierachter is dat als je een food box koopt via onze website, dat wij van deze aanbieder een kleine vergoeding krijgen. Wij zijn dus op die manier afhankelijk van de aanbieders. Wel zijn we objectief en blijven we daar ook naar streven. Ons idee is namelijk dat deze website alleen kan werken als we zelf objectief en kritisch zijn. Daarom laten we ook zowel positieve als negatieve consumenten aan het woord. Ben je niet helemaal tevreden over een foodbox, dan mag je dit gerust in je review aangeven. We hebben voor de aanbieders wel de mogelijkheid gemaakt dat ze hierop eventueel een reactie kunnen geven. Zo proberen we een evenwichtige en objectieve website te onderhouden.
Dat we zelf positief zijn over het concept foodboxen steken we natuurlijk niet onder stoelen en banken. Ook zetten we aanbieders en foodboxen in het zonnetje als er bijvoorbeeld nieuwswaardigheden te melden zijn of er bijvoorbeeld een nieuwe maaltijdbox gepresenteerd wordt.

Onze reviews
Wij plaatsen alleen echte reviews. Om dit te waarborgen hebben we veel checks in ons systeem gemaakt en controleren we alle inzendingen ook nog handmatig. Echt 100% waterdicht zal dit nooit worden, maar deze uitdaging geldt voor alle websites met review. Het is echter wel ons streven en we werken altijd aan verbeteringen om dit nog beter te kunnen controleren.
Sommige boxen of aanbieders hebben meer reviews dan anderen. Dit komt omdat er een groot verschil zit in het aantal klanten dat de verschillende aanbieders hebben. Ook kiezen sommige aanbieders er voor om ons op hun website of social media te vermelden, daar komen dan uiteraard ook meer reviews van binnen.
We hebben al heel veel ervaringen binnen gekregen, maar meer is altijd beter. Blijf daarom jouw ervaring (inclusief foto is mogelijk) insturen en help zo ook andere consumenten met hun keuze. Bij ernstige klachten of problemen raden we je altijd aan om eerst met de aanbieder zelf contact op te nemen. Onze ervaring is dat ze er alles aan doen om hun serviceniveau hoog te houden, dus een goede oplossing is vaak binnen handbereik.

Samenwerking met FoodboxWijzer
Heb je een idee voor samenwerking? Bijvoorbeeld met een blog of een andere website? Neem gerust contact met ons op.

FoodboxWijzer in de toekomst
De categorie maaltijdboxen omvat het grootste gedeelte foodboxen op onze website. Ook de concurrentie is hierin erg heftig en we zijn dan ook benieuwd naar de toekomst van de maaltijdbox. Volgens sommigen zullen er slechts enkelen overblijven. Wij hopen dat dit niet het geval is en het maaltijdboxlandschap gevarieerd zal blijven. Wij blijven in ieder geval alles op de voet volgen en zullen ook steeds weer boxen blijven testen en hierover blijven berichten!

Je kunt ook nieuwtjes van Foodboxwijzer volgen via social media:

FoodboxWijzer op Facebook
FoodboxWijzer op Twitter

Heb je vragen over Foodboxwijzer? Kijk hier hoe je contact met ons kunt opnemen.

De laatste blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Dinnerly maaltijdbox review
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin
Het einde van de Allerhande Box?
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag

Recente reviews

Voor mij is dit een soort online-supermarktje, ik bestel er graag mijn wekelijkse boodschappen. Voor...

Consument avatar Jackelien

Voordat HelloFresh al zo populair was, hadden wij al de box wekelijks in huis (al ruim 1,5 jaar nu)....

Consument avatar Rianne

Ik ben dol op koken. Deze box is voor mij dan ook echt een maandelijks cadeautje. Elk maand weer een...

Consument avatar Ellen
lees nog meer reviews