FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Biologische maaltijdboxen

Biologische maaltijdboxen op een rij

Welke biologische maaltijdboxen zijn er? 

Er zijn verschillende biologische maaltijdboxen. Met een biologische maaltijdbox ontvang je eerlijke, duurzame producten voor complete maaltijden. Wanneer je graag kookt met biologische producten, heb je nu steeds meer keus uit verschillende biologische maaltijdboxen. Een biologische maaltijdbox geeft je veel gemak. Je hoeft niet alle producten meer los te kopen bij de biologische supermarkt en een origineel recept wordt meegeleverd. Bovendien is een biologische maaltijdbox vaak voordeliger dan alle producten los kopen in een (bio)supermarkt. Er zijn maaltijdboxen die een deel van hun producten biologisch leveren. Er zijn ook steeds meer maaltijdboxen die (voor een heel groot deel) biologisch zijn. 

De beste biologische maaltijdbox van 2023 (met 100% biologische producten):  

Ekomenu is 100% biologisch en heeft veel keus in maaltijdboxen

Populaire biologische maaltijdboxen

We zetten graag de populaire biologische maaltijdboxen voor je op een rij en geven je extra informatie. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om biologisch te gaan eten. In de supermarkt kan je steeds meer biologische producten vinden, maar toch kan het soms een hele zoektocht zijn naar alle producten. Een maaltijdbox met 100% biologisch producten + recepten voor 3, 4 of 5 dagen is daarom voor veel gezinnen ideaal. In je zoektocht naar een goede biologische maaltijdbox zal je ontdekken dat de prijs van een biologische maaltijdbox niet eens veel hoger ligt in vergelijking met de andere maaltijdboxen. Extra goed nieuws om eens een biologische maaltijdbox te proberen! Tip: gebruik bij bestelling van je eerste biologische maaltijdbox altijd één van onze kortingscodes voor extra voordeel op je maaltijdbox

Biologische maaltijdbox van Ekomenu

Ekomenu uitproberen biologische maaltijdbox

Nu Ekomenu met korting bestellen 

Populair en steeds uitgebreider op de markt van biologische maaltijdboxen is Ekomenu. Bij Ekomenu heb je ruime keus uit verschillende soorten maaltijdboxen, van een koolhydraatarme maaltijdbox tot een vegan maaltijdbox. Hier kies je een persoonlijk menu, waarbij je elke week zelf gerechten kiest die bij je leefstijl passen. De producten in de maaltijdbox zijn van het seizoen en direct ingekocht bij de boer. Alle producten bij Ekomenu zijn zonder kunstmatige toevoegingen, e-nummers en bestrijdingsmiddelen én van goede kwaliteit. We hebben bij Foodboxwijzer een unieke kortingscode van Ekomenu, waarmee je nu heel veel korting krijgt op de maaltijdbox van Ekomenu. Klik hier voor de kortingscode van Ekomenu. 

Maaltijdbox van De Krat (grotendeels biologisch)

De krat maaltijdbox is een goedgevulde krat

Nu De Krat bestellen

Bij De Krat kan je kiezen uit verschillende soorten maaltijdboxen. Hier bestel je maaltijdboxen met eerlijke, biologische en gevarieerde producten. De maaltijdbox van De Krat is bijna volledig biologisch (maar niet voor 100%). De Krat maaltijdboxen bevatten mooie seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn. Ze kopen bij De Krat ook direct in bij de boer of producent en proberen zich op deze manier in te zetten voor een betere, duurzame wereld. De maaltijdboxen van De Krat worden door heel Nederland bezorgd. En leuk bij De Krat is dat je hier ook een eenmalige box kunt bestellen. Leuk om dus eens uit te proberen of cadeau te geven aan iemand: 

Bestel De Krat nu met korting

Wanneer is een maaltijdbox biologisch? 

De grote vraag is natuurlijk wanneer een maaltijdbox biologisch is. Centraal bij biologisch voedsel staan ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Bij bovenstaande maaltijdboxen geldt dat alle producten duurzaam geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu. 

Er zijn ook maaltijdboxen die proberen waar het kan biologische producten te kiezen voor hun maaltijdbox. Ze zijn niet volledig biologisch maar slechts een aantal producten in de box zijn biologisch. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij de maaltijdbox van Marley Spoon en HelloFresh. 

De regels voor biologisch voedsel in Nederland zijn: 

 • Kunstmest gebruiken is verboden;
 • Het is niet toegestaan om chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen te gebruiken;
 • Genetische manipulatie is niet toegestaan;
 • Dieren hebben een goed leven, met bijvoorbeeld een ruim hok met stro en hebben de mogelijkheid om vrij rond te lopen en naar buiten te gaan;
 • Medicijnen bij dieren mogen alleen gebruikt worden wanneer het echt nodig is (als het dier ziek is) en niet ter preventie;
 • Het couperen en het knippen van snavels is verboden;
 • Het gebruik van groeihormonen is verboden.

In Nederland hebben we een keurmerk voor biologisch voedsel; het EKO-keurmerk. Daarnaast hebben we ook het Europese Bio-Keurmerk in Nederland. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd.

Biologische keurmerken voor biologische maaltijdboxen

Ekomenu is de maaltijdbox die officieel het EKO-keurmerk draagt. Het menu van Ekomenu is zelfs 100% biologisch. Daarnaast heeft Ekomenu nog meer biologische keurmerken. 
Wanneer je graag biologische producten gebruikt, is de maaltijdbox van Ekomenu zelfs een voordelige keuze. Alle EKO-producten los kopen in een bio-supermarkt zou namelijk veel prijziger zijn. De prijzen van maaltijdboxen vergelijken kan je hier doen. 

Nieuw bij Ekomenu is dat je nu kunt zien hoe groot de impact van je maaltijdkeuze is op je gezondheid en op het milieu. Ekomenu geeft nu per maaltijd je foodprint weer, zodat je een keuze kunt maken waar je achter staat. Bij elke maaltijd zie je de hoeveelheid groenten, welke impact de maaltijd op je vitaliteit heeft, de CO2-uitstoot en het waterverbruik. Dit is nieuw in maaltijdbox-land en daarmee is Ekomenu zeer transparant! Zij moedigen je hiermee tevens aan om te kiezen voor gezond, veel groenten en een biologische maaltijd. 

Lees meer over de maaltijdboxen van Ekomenu

Ekomenu maaltijdbox kortingscode biologische maaltijdboxen

De maaltijdbox van De Krat draagt niet het EKO-keurmerk, maar zij streven wel een hoge duurzaamheid na.
De filosofie achter de biologische maaltijdboxen lijken erg op elkaar. Bij De Krat is de slogan "eerlijk eten thuisgebracht" en dat proberen ze dan ook zeker waar te maken. 

Lees meer over de maaltijdboxen van De Krat

De krat van De Krat     Een gerecht van De Krat

Tip: ook biologische maaltijdboxen kan je nu met korting bestellen.

 

Wil je ook een biologische maaltijdbox uitproberen? Kijk dan altijd even bij onze kortingscodes. We hebben ook unieke couponcodes voor biologische maaltijdboxen. 

Ga naar maaltijdbox kortingscodes 

Veel gestelde vragen over biologische maaltijdboxen

 •  Welke maaltijdbox is volledig biologisch?
  Er zijn verschillende biologische maaltijdboxen, maar alleen Ekomenu is 100% biologisch. Ekomenu hanteert ook verschillende keurmerken, waaronder het EKO-keurmerk.
 •  Is Marley Spoon biologisch?
  In de maaltijdbox van Marley Spoon ontdek je regelmatig biologische producten. Marley Spoon geeft de voorkeur aan producten van het seizoen en probeert lokaal in te kopen, maar de maaltijdbox is niet volledig biologisch.
 •  Is HelloFresh biologisch?
  De maaltijdbox van HelloFresh is niet volledig biologisch. Wel ontdek je af en toe wat biologische producten in deze box maar dat is niet standaard.
 •  Hoe duurzaam zijn maaltijdboxen?
  Elke maaltijdbox aanbieder geeft aan duurzaam te werken. Er ligt steeds meer de nadruk op het beperken van de CO2-uitstoot en zie je in bijna elke box veel producten uit het seizoen. Ook bij het verpakken en verzenden wordt steeds vaker voor een duurzame optie gekozen.
 •  Welke maaltijdbox is het duurzaamst?
  Er zijn twee maaltijdboxen die proberen zo duurzaam mogelijk te zijn. Dat zijn Ekomenu en De Krat. Ekomenu is daarbij 100% biologisch en De Krat voor een groot deel.
 •  Welke maaltijdbox is biologisch én vegetarisch?
  Als je graag kiest voor biologische maaltijdbox met vegetarische gerechten, dan is Ekomenu de beste optie voor je. Hier kies je ook wekelijks uit veel verschillende soorten vegetarische (en zelfs vegan) gerechten.

Dit was een blog over De Krat en Ekomenu.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou: