FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Biologische maaltijdboxen

Biologische maaltijdboxen op een rij

Welke biologische maaltijdboxen zijn er? 

Er zijn verschillende biologische maaltijdboxen. Met een biologische maaltijdbox ontvang je eerlijke, duurzame producten voor complete maaltijden. Wanneer je graag kookt met biologische producten, heb je nu steeds meer keus uit verschillende biologische maaltijdboxen. Een biologische maaltijdbox geeft je veel gemak. Je hoeft niet alle producten meer los te kopen bij de biologische supermarkt en een origineel recept wordt meegeleverd. Bovendien is een biologische maaltijdbox vaak voordeliger dan alle producten los kopen in een (bio)supermarkt. Er zijn maaltijdboxen die een deel van hun producten biologisch leveren. Er zijn ook steeds meer maaltijdboxen die (voor een heel groot deel) biologisch zijn. 

De 2 beste biologische maaltijdboxen (met 100% biologische producten):  

Ekomenu is 100% biologisch en heeft veel keus in maaltijdboxen

Populaire biologische maaltijdboxen

We zetten graag de populaire biologische maaltijdboxen voor je op een rij en geven je extra informatie. Steeds meer mensen kiezen er bewust voor om biologisch te gaan eten. In de supermarkt kan je steeds meer biologische producten vinden, maar toch kan het soms een hele zoektocht zijn naar alle producten. Een maaltijdbox met 100% biologisch producten + recepten voor 3, 4 of 5 dagen is daarom voor veel gezinnen ideaal. In je zoektocht naar een goede biologische maaltijdbox zul je ontdekken dat de prijs van een biologische maaltijdbox niet eens veel hoger ligt in vergelijking met de andere maaltijdboxen. Extra goed nieuws om eens een biologische maaltijdbox te proberen! Tip: gebruik bij bestelling van je eerste biologische maaltijdbox altijd één van onze kortingscodes voor extra voordeel op je maaltijdbox

Biologische maaltijdbox van Willem&Drees

Beebox biologische maaltijdbox

Bestel een maaltijdbox bij Willem&Drees

Bij Willem&Drees kan je nu de maaltijdboxen van Beebox (de Beeboxen) bestellen. Je hebt de keus uit heel veel verschillende soorten biologische maaltijdboxen. Van een extra goed gevulde box, tot een vegetarische of koolhydraatarme maaltijdbox. Smaakvol, vers, van goede kwaliteit en 100% gegarandeerd biologisch. Beebox / Willem&Drees is dan ook officieel EKO gecertificeerd. Alle producten zijn van Nederlandse bodem. De producten worden direct bij de boer ingekocht (met een eerlijke prijs voor de boer). De maaltijdboxen van Beebox worden door heel Nederland thuisbezorgd. 

Biologische maaltijdbox van Ekomenu

Ekomenu uitproberen biologische maaltijdbox

Nu Ekomenu met 25% korting bestellen 

Populair en steeds uitgebreider op de markt van biologische maaltijdboxen is Ekomenu. Bij Ekomenu heb je ruime keus uit verschillende soorten maaltijdboxen, van een koolhydraatarme maaltijdbox tot een vegan maaltijdbox. Hier kies je een persoonlijk menu, waarbij je elke week zelf gerechten kiest die bij je leefstijl passen. De producten in de maaltijdbox zijn van het seizoen en direct ingekocht bij de boer. Alle producten bij Ekomenu zijn zonder kunstmatige toevoegingen, e-nummers en bestrijdingsmiddelen én van goede kwaliteit. We hebben bij Foodboxwijzer een unieke kortingscode van Ekomenu, waarmee je nu 25% korting krijgt op de maaltijdbox van Ekomenu. Klik hier voor de kortingscode van Ekomenu. 

Maaltijdbox van De Krat (grotendeels biologisch)

De krat maaltijdbox is een goedgevulde krat

Nu De Krat bestellen

Bij De Krat kan je kiezen uit verschillende soorten maaltijdboxen. Hier bestel je maaltijdboxen met eerlijke, biologische en gevarieerde producten. De maaltijdbox van De Krat is bijna volledig biologisch (maar niet voor 100%). De Krat maaltijdboxen bevatten mooie seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn. Ze kopen bij De Krat ook direct in bij de boer of producent en proberen zich op deze manier in te zetten voor een betere, duurzame wereld. De maaltijdboxen van De Krat worden door heel Nederland bezorgd. 

Wanneer is een maaltijdbox biologisch? 

De grote vraag is natuurlijk wanneer een maaltijdbox biologisch is. Centraal bij biologisch voedsel staan ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Bij bovenstaande maaltijdboxen geldt dat alle producten duurzaam geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu. 

Er zijn ook maaltijdboxen die proberen waar het kan biologische producten te kiezen voor hun maaltijdbox. Ze zijn niet volledig biologisch maar slechts een aantal producten in de box zijn biologisch. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij de maaltijdbox van Allerhande (Albert Heijn) en HelloFresh. 

De regels voor biologisch voedsel in Nederland zijn: 

  • Kunstmest gebruiken is verboden;
  • Het is niet toegestaan om chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen te gebruiken;
  • Genetische manipulatie is niet toegestaan;
  • Dieren hebben een goed leven, met bijvoorbeeld een ruim hok met stro en hebben de mogelijkheid om vrij rond te lopen en naar buiten te gaan;
  • Medicijnen bij dieren mogen alleen gebruikt worden wanneer het echt nodig is (als het dier ziek is) en niet ter preventie;
  • Het couperen en het knippen van snavels is verboden;
  • Het gebruik van groeihormonen is verboden.

In Nederland hebben we een keurmerk voor biologisch voedsel; het EKO-keurmerk. Daarnaast hebben we ook het Europese Bio-Keurmerk in Nederland. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd.

Biologische keurmerken voor biologische maaltijdboxen

Beebox (samen gegaan met Willem&Drees is de maaltijdbox die officieel het EKO-keurmerk draagt (als eerste in Nederland). Dat betekent concreet dat minstens 90 procent van de totale inkoop van de Beeboxen gecontroleerd biologisch is. In minimaal drie van de vier versgroepen (agf, brood, zuivel en vlees) is zelfs 95 procent biologisch. Daarnaast wordt op het gebied van duurzaamheid ook ander beleid nagestreefd, zoals het gebruik van groene stroom, goede logistiek en gesloten koelingen. Willem&Drees geeft aan te kiezen voor een menu dat zelfs 100% biologisch is. 
Wanneer je graag biologische producten gebruikt, is de maaltijdbox van beebox en Willem&Drees zelfs een voordelige keuze. Alle EKO-producten los kopen in een bio-supermarkt zou namelijk veel prijziger zijn. De prijzen van maaltijdboxen vergelijken kan je hier doen. We hebben ook een kortingscode voor je klaarstaan waarmee je nu 10 euro korting bij Willem&Drees krijgt op je eerste bestelling. 

Ik wil 10 euro korting op maaltijdbox van Willem&Drees

Ook Ekomenu draagt inmiddels het Eko-keurmerk. Om dit keurmerk te kunnen dragen, moet minimaal 90% van de producten biologisch zijn. Ekomenu kiest voor een assortiment aan menu’s dat 100% biologisch is. Daarnaast heeft Ekomenu nog meer biologische keurmerken. 
Wil je meer weten over Ekomenu? We hebben ook een kortingscode voor je waarmee je 25% korting krijgt op je bestelling bij Ekomenu. 

Lees meer over de maaltijdboxen van Ekomenu

Ekomenu maaltijdbox kortingscode biologische maaltijdboxen

De maaltijdbox van De Krat draagt niet het EKO-keurmerk, maar zij streven wel een hoge duurzaamheid na.
De filosofie achter de biologische maaltijdboxen lijken erg op elkaar. Bij De Krat is de slogan "eerlijk eten thuisgebracht" en dat proberen ze dan ook zeker waar te maken. 

Lees meer over de maaltijdboxen van De Krat

De krat van De Krat     Een gerecht van De Krat

Tip: ook biologische maaltijdboxen kan je nu met korting bestellen.

 

Wil je ook een biologische maaltijdbox uitproberen? Kijk dan altijd even bij onze kortingscodes. We hebben ook unieke couponcodes voor biologische maaltijdboxen. 

Ga naar maaltijdbox kortingscodes 


Dit was een blog over De Krat, Willem&Drees en Ekomenu.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Biologische maaltijdboxen

Actuele korting

2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van De Krat.
25% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: FBW107EM.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €45
€ 25.00
code: HELLOBOX2021
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €60
€ 20.00
pak deze korting van € 20.00
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
€ 10.00
pak deze korting van € 10.00
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €45 (2 boxen)
€ 25.00
code: BOX2X20
pak deze korting van € 25.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %

Kortingscode Ekomenu voor 25% korting
De Krat uitgebreid getest
Ekomenu uitgebreid getest
Ekomenu lanceert maaltijdbox met afslank menu
Nieuw: Maaltijdbox met diabetes menu

Nog meer blogs

Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Dinnerly maaltijdbox review
Het gaat goed met HelloFresh op de beurs
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
De beste gourmetboxen op een rij
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin
Koop geen maaltijdbox voordat je dit gelezen hebt
Wat betekent het Coronavirus voor maaltijdboxen?
Het einde van de Allerhande Box?
Onze ervaring met de Graze snackbox
Eenpersoons maaltijdbox
Koolhydraatarme maaltijdbox