FoodboxWijzer logo Speciale kortingsactie

Biologische maaltijdboxen

Biologische maaltijdboxen op een rij

Welke biologische maaltijdboxen zijn er? 

Er zijn verschillende biologische maaltijdboxen. Met een biologische maaltijdbox ontvang je eerlijke, duurzame producten voor complete maaltijden. Wanneer je graag kookt met biologische producten, heb je nu steeds meer keus uit verschillende biologische maaltijdboxen. Een biologische maaltijdbox geeft je veel gemak. Je hoeft niet alle producten meer los te kopen bij de biologische supermarkt en een origineel recept wordt meegeleverd. Bovendien is een biologische maaltijdbox vaak voordeliger dan alle producten los kopen in een (bio)supermarkt. Er zijn maaltijdboxen die een deel van hun producten biologisch leveren. Er zijn ook steeds meer maaltijdboxen die (voor een heel groot deel) biologisch zijn. 

Populaire biologische maaltijdboxen

We zetten graag de populaire biologische maaltijdboxen voor je op een rij. 

Beebox biologische maaltijdbox

Bestel een maaltijdbox bij Willem&Drees

Bij Willem&Drees kan je nu de maaltijdboxen van Beebox (de Beeboxen) bestellen. Je hebt de keus uit heel veel verschillende soorten biologische maaltijdboxen. Van een extra goed gevulde box, tot een vegetarische of koolhydraatarme maaltijdbox. Smaakvol, vers, van goede kwaliteit en gegarandeerd biologisch. Beebox / Willem&Drees is dan ook officieel EKO gecertificeerd. Alle producten zijn van Nederlandse bodem. De producten worden direct bij de boer ingekocht (met een eerlijke prijs voor de boer). De maaltijdboxen van Beebox worden door heel Nederland thuisbezorgd. 

Ekomenu uitproberen biologische maaltijdbox

Nu Ekomenu met 25% korting bestellen 

Een nieuwe speler op de markt van biologische maaltijdboxen is Ekomenu. Bij Ekomenu heb je ruime keus uit verschillende soorten maaltijdboxen, van een koolhydraatarme maaltijdbox tot een vegan maaltijdbox. Sinds kort kan je ook kiezen uit een Persoonlijk Menu, waarbij je elke week zelf je gerechten kiest die bij je leefstijl passen. De producten in de maaltijdbox zijn van het seizoen en direct ingekocht bij de boer. Alle producten bij Ekomenu zijn zonder kunstmatige toevoegingen, e-nummers en bestrijdingsmiddelen én van goede kwaliteit. We hebben bij Foodboxwijzer een unieke kortingscode van Ekomenu, waarmee je nu 25% korting krijgt op de maaltijdbox van Ekomenu. Klik hier voor de kortingscode van Ekomenu. 

Nu De Krat bestellen

Bij De Krat kan je kiezen uit verschillende soorten maaltijdboxen. Hier bestel je maaltijdboxen met eerlijke, biologische en gevarieerde producten. De Krat maaltijdboxen bevatten mooie seizoensproducten die in Nederland te krijgen zijn. Ze kopen bij De Krat ook direct in bij de boer of producent en proberen zich op deze manier in te zetten voor een betere, duurzame wereld. De maaltijdboxen van De Krat worden door heel Nederland bezorgd. 

Wanneer is een maaltijdbox biologisch? 

De grote vraag is natuurlijk wanneer een maaltijdbox biologisch is. Centraal bij biologisch voedsel staan ecologie, gezondheid, eerlijkheid en zorg. Bij bovenstaande maaltijdboxen geldt dat alle producten duurzaam geproduceerd zijn met respect voor mens, dier en milieu. 

Er zijn ook maaltijdboxen die proberen waar het kan biologische producten te kiezen voor hun maaltijdbox. Ze zijn niet volledig biologisch maar slechts een aantal producten in de box zijn biologisch. Dit zien we bijvoorbeeld terug bij de maaltijdbox van Allerhande (Albert Heijn) en HelloFresh. 

De regels voor biologisch voedsel in Nederland zijn: 

  • Kunstmest gebruiken is verboden;
  • Het is niet toegestaan om chemisch-synthetische bestrijdingsmiddelen te gebruiken;
  • Genetische manipulatie is niet toegestaan;
  • Dieren hebben een goed leven, met bijvoorbeeld een ruim hok met stro en hebben de mogelijkheid om vrij rond te lopen en naar buiten te gaan;
  • Medicijnen bij dieren mogen alleen gebruikt worden wanneer het echt nodig is (als het dier ziek is) en niet ter preventie;
  • Het couperen en het knippen van snavels is verboden;
  • Het gebruik van groeihormonen is verboden.

In Nederland hebben we een keurmerk voor biologisch voedsel; het EKO-keurmerk. Daarnaast hebben we ook het Europese Bio-Keurmerk in Nederland. Het Europees biologisch keurmerk maakt duidelijk dat het product voldoet aan de EU-regels voor biologische landbouw. Het logo staat verplicht op alle biologische producten die in de Europese Unie zijn geproduceerd.

Biologische keurmerken voor biologische maaltijdboxen

Beebox (nu samen gegaan met Willem&Drees is de maaltijdbox die officieel het EKO-keurmerk draagt (als eerste in Nederland). Dat betekent concreet dat minstens 90 procent van de totale inkoop van de Beeboxen gecontroleerd biologisch is. In minimaal drie van de vier versgroepen (agf, brood, zuivel en vlees) is zelfs 95 procent biologisch. Daarnaast wordt op het gebied van duurzaamheid ook ander beleid nagestreefd, zoals het gebruik van groene stroom, goede logistiek en gesloten koelingen. 
Wanneer je graag biologische producten gebruikt, is de maaltijdbox van beebox en Willem&Drees zelfs een voordelige keuze. Alle EKO-producten los kopen in een bio-supermarkt zou namelijk veel prijziger zijn. De prijzen van maaltijdboxen vergelijken kan je hier doen. 

Ook Ekomenu draagt inmiddels het Eko-keurmerk. Om dit keurmerk te kunnen dragen, moet minimaal 90% van de producten biologisch zijn. Ekomenu kiest voor een assortiment aan menu’s dat 100% biologisch is. Daarnaast heeft Ekomenu nog meer biologische keurmerken. 
Wil je meer weten over Ekomenu? We hebben ook een kortingscode voor je waarmee je 10% korting krijgt op je bestelling bij Ekomenu. 

Lees meer over de maaltijdboxen van Ekomenu

Ekomenu maaltijdbox kortingscode biologische maaltijdboxen

De maaltijdbox van De Krat draagt niet het EKO-keurmerk, maar zij streven wel een hoge duurzaamheid na.
De filosofie achter de biologische maaltijdboxen lijken erg op elkaar. Bij De Krat is de slogan "eerlijk eten thuisgebracht" en dat proberen ze dan ook zeker waar te maken. 

Lees meer over de maaltijdboxen van De Krat

     

Ook biologische maaltijdboxen kan je nu met korting bestellen

 

Wil je ook een biologische maaltijdbox uitproberen? Kijk dan altijd even bij onze kortingscodes. We hebben ook unieke couponcodes voor biologische maaltijdboxen. 

Ga naar maaltijdbox kortingscodes 


Dit was een blog over De Krat, Willem&Drees en Ekomenu.

Actuele korting

2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
10 euro korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Willem&Drees.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: fdbxwzr19.
25% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: FBW107EM.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo AH Allerhande
Albert Heijn pickup kortingscode € 5,-
€ 5.00
code: PUP3012
pak deze korting van € 5.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: fdbxwzr19
pak deze korting van € 10.00

Nog meer blogs

Marley Spoon op tafel, voor de kookliefhebber?
Maaltijdbox beter voor het klimaat
HelloFresh review en ervaring
Het diabetes menu
De goedkoopste maaltijdbox
Ekomenu is vernieuwd
Een maaltijdbox voor zwangeren
Biologische maaltijdboxen
Allerhande Box review
Een maaltijdbox cadeau geven
Slim en Simpel Box getest
Mijn Persoonlijk Menu