FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Koolhydraatarme maaltijdbox

Welke soorten koolhydraatbewuste maaltijdboxen zijn er?

Koolhydraatarme maaltijdboxen zijn steeds populairder in Nederland. En dat is niet gek, want steeds meer mensen zoeken naar extra mogelijkheden rondom koolhydraatarme oftewel koolhydraatbeperkte maaltijden. Met een koolhydraatarm dieet probeer je de hoeveelheid koolhydraten te beperken in je menu en zorg je voor meer eiwitten en vetten in je gerechten. Hierdoor verandert je stofwisseling en is een koolhydraatarm dieet zeer geschikt om snel gewicht te verliezen. Als je er voor kiest om bewust om te gaan met je koolhydraat-inname, kan het soms lastig zijn om gevarieerde maaltijden te blijven bedenken. Daarom is het zo fijn dat je tegenwoordig ook een koolhydraatarme maaltijdbox kunt bestellen.

Een koolhydraatbeperkte maaltijdbox, bestaat dat? 

Ja, er zijn verschillende maaltijdboxen die steeds vaker koolhydraatbeperkte gerechten aanbieden. Zo kan je bij HelloFresh en Marley Spoon elke week een aantal gerechten kiezen die passen bij caloriebewust en vaak ook minder koolhydraten bevatten. Ook wel een low carb maaltijdbox genoemd. Als je graag kiest voor een complete koolhydraat-beperkte maaltijdbox, dan zit je bij Ekomenu zeker goed. In deze speciale foodbox ontvang je dan 3 (of 4) recepten met alle ingrediënten om heerlijke koolhydraatarme gerechten te bereiden. Een handige én snelle manier om gezonde gerechten te koken. Bijkomend voordeel bij Ekomenu = alles is 100% biologisch. Niet alleen gezond voor jou maar ook meteen een duurzame keuze. 

Koolhydraatarme ingrediënten om heerlijke gerechten mee te maken

Welke koolhydraatarme maaltijdbox kan je kiezen? 

Op dit moment is Ekomenu de beste aanbieder van een goede koolhydraatarme maaltijdbox. In de Koolhydraatbewuste maaltijdbox van Ekomenu ontvang je alles wat je nodig hebt voor 3 of meer gevarieerde avondmaaltijden. Deze gerechten bevatten bewust minder koolhydraten en de nadruk ligt op véél groenten en peulvruchten. Vlees wisselen ze af met vleesvervangers, eieren, zuivel, kaas, peulvruchten en af en toe vis. We zien bij Ekomenu elke week verrassende, smaakvolle koolhydraatarme gerechten voor je klaarstaan. In de gerechten eet je zo min mogelijk pasta, rijst, brood, aardappels of andere producten met veel koolhydraten. De maaltijden zijn niet moeilijk om te koken. Met een duidelijke receptkaart tover je de heerlijkste gerechten op tafel. Bij Ekomenu kies je zelf welke gerechten je ontvangt in je maaltijdbox. Je klikt zelf de lekkerste koolhydraatarme gerechten aan en kan altijd wisselen of zelfs een weekje pauzeren of overslaan. 

Ga direct naar de koolhydraatarme maaltijdbox

Een koolhydraatbewuste maaltijdbox geeft je meer kookinspiratie en zorgt voor extra afwisseling in je menu. 

De voordelen van een koolhydraatarme maaltijdbox

 • Je ontvangt wekelijks (of minder vaak) 3 of 4 koolhydraatarme gerechten.
 • Door gerechten te eten uit de koolhydraatbewuste box lukt het je makkelijker om af te vallen.
 • Je hoeft voor deze 3 of 4 dagen geen boodschappen te doen voor je avondmaaltijd.
 • Je ontvangt alle ingrediënten voor de smaakvolle gerechten apart verpakt in een zak.
 • De gerechten uit de box kan je binnen 30 minuten koken.
 • De gerechten zijn goed doordacht en bevatten alles wat je nodig hebt in een koolhydraatarme maaltijd, met voldoende variatie.
 • Je kunt door deze gerechten nieuwe kookinspiratie op doen voor lekkere gerechten en nieuwe combinaties.
 • Door een paar keer per week gerechten uit een maaltijdbox te eten zorg je vaak voor meer afwisseling in je menu.
 • De koolhydraatarme maaltijdbox van Ekomenu is 100% biologisch.
 • Liever helemaal geen koolhydraten in je gerechten? Er is nu ook een ketogeen menu beschikbaar bij Ekomenu.
 • Extra voordeel: je kunt nu de koolhydraatarme maaltijdbox proberen met extra korting

Een koolhydraatarme maaltijdbox

De Koolhydraatbewuste maaltijdbox van Ekomenu

Je kunt bij Ekomenu kiezen welke gerechten je wenst te ontvangen in je koolhydraatarme maaltijdbox. Er zijn zowel koolhydraatarme gerechten met vlees, als vegetarische koolhydraatarme gerechten te kiezen. Elke gerecht bevat in ieder geval tussen de 200 en 400 gram groente per persoon. Op de receptkaarten van deze gerechten kan je de precieze voedingswaarden terugvinden, handig wanneer je daar rekening mee wilt houden in je dieet. De gerechten in deze box staan in ongeveer 30 minuten op tafel. 

Leefstijl Hoeveel personen? Hoeveel gerechten? Prijs v.a. Nu met korting:
Koolhydraatarme maaltijdbox Beschikbaar voor 1, 2, 3 of 4 personen Wekelijks 3 of 4 gerechten €37.84 50% korting!

Let op: nu tijdelijk met korting een maaltijdbox van Ekomenu proberen? Vul de kortingscode GEZONDNL507 in tijdens het bestellen (in het veld couponcode). Je ontvangt met deze code 50% korting op je totaalbedrag van je eerste bestelling. Ga naar Ekomenu en regel snel je voordeel! 

Bestel Ekomenu nu met korting 

Ken je Ekomenu al? 

Ekomenu is hard op weg om steeds meer Nederlanders gezonder te laten eten. Bij Ekomenu kan je heel veel verschillende soorten gerechten kiezen elke week. Met deze gerechten stel je een persoonlijk menu op dat perfect past bij je leefstijl. Kies bijvoorbeeld voor de leefstijl koolhydraatbewust en je ziet welke gerechten passen binnen jouw leefstijl. Alle ingrediënten bij Ekomenu zijn vers, van dit seizoen en altijd 100% biologisch. 

Ook HelloFresh en Marley Spoon hebben met regelmaat koolhydraatarme gerechten op het menu staan. 

Kies je liever voor de grote spelers in maaltijdbox-land zoals HelloFresh of Marley Spoon? Ook hier kan je koolhydraatbewuste gerechten kiezen. Maar onze ervaring is dat je hier zelf meer naar de gerechten moet zoeken die passen binnen je koolhydraatarme leefstijl. In tegenstelling tot Ekomenu die het allemaal voor je samenstelt en elke week in ieder geval 25 gerechten voor je heeft klaarstaan, waar ook een groot deel daarvan koolhydraatarme gerechten zijn. Je kiest zelf de lekkerste gerechten voor in jouw maaltijdbox hier. 

Ontdek zelf Ekomenu

Veelgestelde vragen over koolhydraatarme maaltijdbox

 •  Wat is een koolhydraatarm dieet?
  Als je een koolhydaatarm dieet volgt, dan beperk je in je menu de koolhydraten. De koolhydraten vervang je in je menu door extra eiwitten en vetten. Vaak is dit een snelle manier om veel gewicht te verliezen.
 •  Kan ik een maaltijdbox bestellen met koolhydraatarme gerechten?
  Je kunt nu kiezen voor een koolhydraat beperkte maaltijdbox van Ekomenu. Dit is een complete maaltijdbox met koolhydraatarme gerechten. Je kan hier zelf kiezen welke gerechten je ontvangt.
 •  Wat is de top 3 van low carb maaltijdboxen?
  Op nummer 1 staat de koolhydraatbeperkte maaltijdbox van Ekomenu. In deze maaltijdbox krijg je de meeste keus en heel veel variatie in je low carb gerechten. Op nummer 2 staat Marley Spoon met wekelijks een aantal koolhydraatarme gerechten. Op nummer 3 staat HelloFresh. Hier kan je elke week balans gerechten kiezen die vaak ook koolhydraatarm zijn.
 •  Kan ik koolhydraatarme gerechten bestellen bij HelloFresh?
  Ja, elke week kan je zelf je gerechten kiezen bij HelloFresh. Er staan wekelijks ook "balans" gerechten voor je klaar, of gerechten met het label "calorie-bewust". Vaak zijn dit ook de gerechten met minder koolhydraten en méér groenten.
 •  Wat is het voordeel van een maaltijdbox met koolhydraatarme gerechten?
  Als je een koolhydraatarm dieet volgt, kan het soms moeilijk zijn om nieuwe lekkere gerechten te bedenken. Een maaltijdbox biedt hierbij gemak, want hiermee ontvang je 3 of 4 heerlijke koolhydraatbewuste gerechten.
 •  Kan ik koolhydraatarme gerechten bestellen bij Marley Spoon?
  Ja, elke week staan er een aantal koolhydraatarme gerechten voor je klaar bij Marley Spoon. Je kunt deze gerechten herkennen aan het label 'koolhydraatarm' en kunt deze gerechten toevoegen aan je maaltijdbox.

Dit was een blog over Ekomenu.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Koolhydraatarme maaltijdbox

Meer info over koolhydraatarme dieet

Wat is een koolhydraatarm dieet? 
Bij een koolhydraatarm dieet beperk je dagelijks de inname van koolhydraten. Een koolhydraatarm dieet kan je helpen om snel af te vallen. Ook lukt het met een koolhydraatarm dieet vaak om je bloedsuikerwaarden meer op peil te krijgen. Daarom is het dieet ook geschikt voor mensen met Diabetes type 2.

Hoe werkt een koolhydraatarm dieet? 
Met een koolhydraatarm dieet eet je meer eiwitten en vetten en beperk je de dagelijkse inname van koolhydraten tot 50-150 gram. Dit zorgt in het algemeen voor een vol en verzadigd gevoel en heb je minder snel honger. In de praktijk eet je in je menu's dus meer eiwitten uit vlees, vis en peulvruchten en eet je véél minder aardappels, brood en andere graanproducten. Hierdoor eet je vaak minder calorieën en dit zal zorgen voor gewichtsverlies. Door de hoge inname van eiwitten zorg je met dit dieet ervoor dat de spiermassa behouden blijft. 

Wat is het verschil tussen een koolhydraatarm menu en ketogeen menu?
Bij een ketogeen dieet eet je zo min mogelijk koolhydraten, slechts 20-50 gram per dag. Je menu bestaat vooral uit eiwitten en vetten. Er worden op dit moment nog volop onderzoeken gedaan naar de gezondheidseffecten van zo min mogelijk koolhydraten eten. Bij een koolhydraatarm dieet leer je bewuster om te gaan met de inname van koolhydraten, maar koolhydraten zijn niet verboden in je menu. 

Bestaat er ook een maaltijdbox met een ketogeen menu?
Ja, Ekomenu heeft ook gerechten die passen bij een ketogeen dieet. De gerechten kan je wekelijks kiezen en bevatten geen (of zo min mogelijk koolhydraten). In deze maaltijdbox kan je elke week 3 of 4 gerechten kiezen die zeer weinig koolhydraten bevatten, maar met voldoende eiwitten en vetten.

Actuele korting

50% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: GEZONDNL507.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.

De "Voel Je Lekker" website van Ekomenu
De goedkoopste maaltijdbox
Eenpersoons maaltijdbox
Het diabetes menu
Mijn Persoonlijk Menu
Personaliseer je maaltijdbox bij HelloFresh
Biologische maaltijdboxen
Ekomenu uitgebreid getest
Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Dinnerly maaltijdbox review
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin