FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Een maaltijdbox in combinatie met een voedselallergie

Gaat dat samen?

Heb jij een voedselallergie? Ben je bijvoorbeeld allergisch voor koemelk, kippenei, pinda's, noten of iets anders? Of eet je glutenvrij? Dan is het logisch dat je deze allergenen zult mijden in je keuken. 

Wij kunnen ons voorstellen dat je ondanks de allergieën of intolerantie toch ook interesse hebt in een maaltijdbox. Een maaltijdbox, waarbij je alle producten thuisgebracht krijgt in een box inclusief recept; dat klinkt als gemak in de keuken. Met een maaltijdbox kan je heerlijke maaltijden op tafel zetten in een mum van tijd. Het is niet vreemd dat maaltijdboxen zó ontzettend populair zijn. De vraag is echter... gaat een voedselallergie samen met een maaltijdbox? 

Een maaltijdbox in combinatie met een voedselallergie kan bij Ekomenu

De grote vraag is: gaat een voedselallergie samen met een maaltijdbox? 

Om deze vraag te kunnen beantwoorden hebben we de aanbieders van maaltijdboxen eens goed bekeken. Niet elke maaltijdbox kan volledig rekening houden met voedsel allergieën, zo geven ze vaak zelf aan. Ze geven je soms de tip om zelf de allergenen in de foodbox te veranderen in producten die je wel mag eten. Maar of dat realistisch en haalbaar is? Bovendien maak je dan extra kosten voor de vervangende producten die je moet aanschaffen en ben je alsnog tijd kwijt aan boodschappen doen. Het gemak van een maaltijdbox komt daarmee eigenlijk te vervallen. Daarom gaan we eens de mogelijkheden bekijken bij de populaire maaltijdboxen. Welke maaltijdbox kan je gebruiken bij een allergie? 

Welke maaltijdbox is het meest geschikt met een voedselallergie? 

Waar we eerst deze vraag nog niet goed konden beantwoorden, kunnen we inmiddels door nieuwe ontwikkelingen hier een beter antwoord op geven. Er is namelijk tegenwoordig 1 maaltijdbox in het bijzonder geschikt wanneer je een speciaal dieet volgt en dat is Ekomenu. 

Ga direct naar Ekomenu

Ekomenu is zéér geschikt voor iedereen met een voedselallergie of speciaal dieet. 

Ekomenu variatie in maaltijdboxEkomenu staat bekend om de maaltijdbox die zich specialiseert in menu's voor groepen met specifieke wensen. Zo heeft Ekomenu gezonde leefstijlmenu's passend bij elke leefstijl. Elke week kan je hier kiezen uit 30 gerechten. Daarbij heeft Ekomenu een hele handige allergenen-alert op de site. Hier kan je aanklikken welke allergenen je vermijdt en krijg je automatisch te zien welke gerechten daardoor niet voor jou geschikt zijn. Deze allergenen-alert of ook wel overgevoeligheidsfilter genoemd, werkt erg handig. Je kunt het instellen in 'Mijn Ekomenu' zodat je een melding krijgt bij gerechten. Deze recepten kan je dan verwisselen voor een ander recept. Dit maakt Ekomenu extra geschikt voor iedereen met een voedselallergie. 

Wil je de nieuwste ontwikkelingen van Ekomenu bekijken? En ben je benieuwd naar de mogelijkheden met deze maaltijdbox? Ekomenu heeft elke week verrassende gerechten klaarstaan, zoals glutenvrije gerechten, lactose-vrije gerechten of menu's passend bij diabetes. Iedereen met bijvoorbeeld een koemelk-allergie kiest ook heel gemakkelijk de vegan gerechten bij Ekomenu. Speciaal voor jou hebben we nu een kortingscode van 25% korting op je eerste bestelling. Gebruik de kortingscode van Ekomenu en profiteer ook! En extra fijn; bij Ekomenu is alles 100% biologisch. 

Bekijk hier de maaltijdbox van Ekomenu en bestel met korting

Zijn er nog meer maaltijdboxen geschikt bij een voedselallergie?

Ekomenu staat op nummer 1 wat dit betreft. Er zijn ook een aantal maaltijdboxen die wel steeds beter de informatie over producten geven en ook volledige allergie-informatie vermelden bij elk gerecht. 

Onderstaande aanbieders van maaltijdboxen geven bij elk gerecht duidelijk informatie over de allergenen. Bovendien kan je bij deze maaltijdboxen zelf je gerechten kiezen.  

HelloFresh zegt duidelijk aan te geven welke allergenen er in de foodbox voorkomen.
Bovendien kies je zelf elke week je gerechten bij HelloFresh.  

HelloFresh maaltijdboxDe allergenen kun je vinden op de receptenkaarten van HelloFresh en in het online overzicht met menu's die je in de komende maaltijdbox kunt kiezen. De producten die in de box zitten bevatten een ingrediëntenlijst. Zo kan je alle producten zelf checken en goed nalezen voordat je ze gaat gebruiken in de keuken. De producten waar jij persoonlijk niet tegen kunt, laten zij niet uit de box maar ze geven je soms tips over vervangende producten. Zoals al eerder aangegeven kan je bij HelloFresh zelf de maaltijden kiezen die je graag in de maaltijdbox ontvangt. Super handig, ook met een allergie. Gerechten waarbij jij teveel vervangers moet gebruiken, kies je dan sowieso niet. 

Bij Marley Spoon kan je zelf je gerechten kiezen. Bij elk gerecht zie je ook welke allergenen er aanwezig zijn. Omdat je tegenwoordig uit maar liefst 40 gerechten kan kiezen, is het altijd mogelijk om bepaalde allergenen te vermijden. Bij Marley Spoon zijn ze wel eerlijk over het feit dat ze niet alles kunnen uitsluiten. Op hun website geven ze aan dat: "We zijn transparant over waar onze ingrediënten vandaan komen, maar we kunnen niet garanderen dat sommige van deze ingrediënten nooit in aanraking zijn gekomen met bepaalde allergenen." Zelf blijven opletten is dus altijd nodig, maar mensen met een allergie hebben hier vaak al een gewoonte van gemaakt. Een optie waarbij je jouw allergenen kunt aanvinken zou handig zijn. Misschien dat Marley Spoon hier in de toekomst nog aandacht aan gaat geven.

Ook de Allerhande maaltijdbox bevat duidelijke allergie-informatie. Je kiest hier zelf je gerechten en je kunt gerechten ook los bestellen. Alle producten, ook de producten die speciaal voor de maaltijdbox zijn samengesteld, hebben een duidelijke ingrediëntenlijst. Bovendien heb je bij de maaltijdbox van Allerhande de keus om de box een week niet te bestellen wanneer je ziet dat er teveel allergenen voorkomen in de box. Je ziet een paar weken van te voren welke gerechten je de komende weken kunt bestellen en welke allergenen daarin kunnen voorkomen. Zo kan je bekijken of het te combineren valt met je voedselallergie. 

allergie informatie bij maaltijdbox van AH allerhande

Tegenwoordig zorgt bijna elke maaltijdbox voor zeer duidelijke allergie-informatie. Zodra een maaltijdbox een duidelijke allergie-informatie geeft, kan je er op onze site ook op zoeken. Kies voor allergie-info en wij laten je alle maaltijdboxen zien die hier aan voldoen. 

Zoeken op allergie informatie bij verschillende foodboxen

Bij HelloFresh, Allerhande Box en Marley Spoon kies je zelf de gerechten die je graag in de maaltijdbox ontvangt. Dat is extra makkelijk wanneer je rekening moet houden met een allergie. 

Heb je zelf ervaring met een maaltijdbox in combinatie met een voedselallergie? Wij zijn benieuwd naar je ervaring! Wil je er iets over kwijt? Je kunt een review schrijven over een foodbox om anderen op de hoogte te brengen. Mocht je nog andere opmerkingen of tips hebben, dan horen we dat graag. 

Vergelijk de populaire maaltijdboxen hier


Dit was een blog over Ekomenu.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Een maaltijdbox in combinatie met een voedselallergie

Actuele korting

50% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: GEZONDNL507.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 2x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €100
€ 55.00
code: HFBFS
pak deze korting van € 55.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €75
52 %
pak deze korting van 52 %
Aanbieder logo Dinnerly
Dinnerly kortingscode €40
50 %
pak deze korting van 50 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 50%
50 %
code: GEZONDNL507
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
Het einde van de Allerhande Box?