Heerlijke Surf & Turf met Crisp
We hebben de weekbox van Crisp getest om te ontdekken wat deze te bieden heeft. De box zit vol verse ingrediënten van uitstekende kwaliteit. Bij veel maaltijdboxen kun je extra producten bestellen, maar bij Crisp werkt het net even anders. Hier is de weekbox juist een extra optie, omdat Crisp in de eerste plaats een online supermarkt is. Wat hen onderscheidt, is hun focus op verse, hoogwaardige producten. Het is misschien niet de goedkoopste keuze, maar kwaliteit heeft nu eenmaal zijn prijs. Als je het belangrijk vindt om met het beste te koken, zit je bij Crisp goed.We konden het niet laten om het zelf uit te proberen en hebben een selectie mooie producten besteld voor een feestmaal. De hoofdgerechten bereiden we op de BBQ. Dat is natuurlijk heerlijk in de zomer, maar wij steken hem het hele jaar door graag aan. Het geeft die extra smaakdimensie die deze bijzondere producten helemaal tot hun recht laat komen. Een ervaring die je echt een keer moet proberen!
Met de boodschappen van Crisp hebben we voor ons gezellige etentje op het menu staan:
- Tomahawksteak
- Black tiger gamba's
- Portobello's met mozzarella
- Kastanjechampions
- Verse friet
- Jonge bladsla met eetbare viooltjes
Tomahawksteak gerijpt
De Tomahawksteak springt er natuurlijk uit, dit is dan ook een prachtig stuk vlees met een stoere uitstraling. Het is een 'Dry aged' steak, deze is een aantal weken gerijpt in een speciale rijpingskast waar de luchtvochtigheid, temperatuur en luchtcirculatie optimaal is om de smaak het beste tot zijn recht te laten komen. De kenners onder ons weten dat dit eigenlijk een flink stuk Rib-eye is, maar dan met het bot eraan voor een extra stukje beleving. Het vlees ziet er uitstekend uit met een mooie marmering en een heerlijk vetrandje voor de beste smaak, we kunnen niet wachten om hiermee aan de slag te gaan!Crisp staat voor super vers en de beste kwaliteit producten.

Super verse ingrediënten
Hoe goed je ook bent als kok, je bent afhankelijk van je ingrediënten. De beste kwaliteit en superverse producten is wat je nodig hebt om een heerlijk gerecht op tafel te zetten. In de app van Crisp bestellen we daarom een prachtig stuk vlees, de Tomahawksteak met daarbij Black tiger gamba's. Als bijgerechten hebben we verse friet, champignons en portobello's. En om het geheel op te fleuren; jonge bladsla met viooltjes. We hebben ook nog mozzarella nodig voor over de portobello's, wat avocado's en citroen. Je kunt alles eenvoudig vinden via de Crisp app, die is snel en overzichtelijk. De app werkt fijn om (snel) je boodschappen te bestellen.
Portobello's met mozzarella
De champignons zien er lekker vers uit en die bereiden we met een snufje zout en wat kruiden. Maar we hebben ook de grote variant waar we nog een lekker bijgerecht mee gaan maken. De Portobello's bakken we eerst op beide kanten een paar minuten en leggen hier dan schijfjes mozzarella op. Dit kan je in de oven of in ons geval op de Kamado bbq laten smelten. Een blaadje basilicum erop en je hebt een heerlijk gerecht. De Portobello is trouwens een gezond product met veel vitamine D en laag in calorieën. Dat halen we natuurlijk zelf een beetje onderuit door de mozzarella, maar het smaakt heerlijk!
Jonge bladsla met viooltjes, zo leuk!
We willen het feestmaal een extra fleurige uitstraling geven en tijdens het bestellen zien we hier een erg leuk product voor: jonge bladsla met eetbare viooltjes. De viooltjes zien er super leuk uit en je kunt ze gewoon eten. Niet dat hier een hele bijzondere smaak aan zit, het is echt vooral de uitstraling. Leuk voor een bijzonder gerecht of tijdens het kerstdiner. We bestelden ook lekkere avocado's en daar is Crisp ook trots op. We moeten toegeven, deze zijn ook echt goed en perfect rijp.Ga naar Crisp
Het is een fluitje van een cent om je Crisp Weekbox uit te breiden met extra boodschappen.
De bereiding van de Surf & Turf
Misschien ben je op deze pagina gekomen omdat je zocht naar een goede handleiding voor de Surf & Turf op de BBQ. Dat gaan we voor je op een rijtje zetten. Je zult merken dat het reuze meevalt en het resultaat overheerlijk is!De Tomahawksteak
We gaan de steak bereiden op de Kamado met de reverse sear methode. Dat betekent eerst rustig op lage temperatuur garen en daarna op hoge temperatuur afgrillen. Dit zorgt voor het beste resultaat i.p.v. direct op hoog vuur met het risico dat de buitenkant zwart is en de binnenkant te rood. We gebruiken hiervoor 2 BBQ's, maar dat is puur voor gemak en is niet noodzakelijk.De steak van Crisp komt bevroren binnen. Dat is makkelijk, want je kunt dan ook voor kiezen om het op een later moment te bereiden. Het ontdooien kan in de koelkast, dit zal ongeveer een halve tot een hele dag duren. Er is echter een kleine kans op licht invriezen wat de smaak van het vlees niet ten goede komt. Daarom kiezen wij er voor om hem in een emmer lauw/koud water te leggen en hem zo heel geleidelijk te laten ontdooien in ongeveer 2 uurtjes.
We halen de steak van ongeveer 800 gram uit de vacuümverpakking en laten deze even ademen. Je ziet het vlees weer mooi op kleur komen. We kiezen er voor om de smaak zo puur mogelijk te houden, dus geen uitbreide rub, maar eenvoudig wat peper en grove zeezout. We wrijven dit er goed in en laten het nog eventjes intrekken.
Ondertussen hebben we de Kamado BBQ op ongeveer 120 graden. We hebben grote stukken houtskool van goede kwaliteit gebruikt en op het laatst voegen we nog wat rookhoutjes toe. We leggen de steak erop met de temperatuurmeter erin. We mikken op een kerntemperatuur van 45 graden. Dit bereiken we in ongeveer 40 minuten. Blijf erbij of controleer regelmatig, het is geen directe ramp, maar het is wel jammer als je hem nu al te ver laat doorgaren.
Eenmaal op de juiste temperatuur, halen we hem van de Kamado en leggen op een bord met losjes een stukje aluminiumfolie eroverheen. Ondertussen hebben we de tweede BBQ al flink opgestookt. We gaan de steak hierop mooi afgrillen, slechts een minuut of 2 a 3 per kant. Hierdoor krijg je een mooi krokant korstje. De grillstrepen van het gietijzeren rooster zorgen voor nog meer smaak. Het vet zorgt er voor dat er wat vlammen uit de BBQ komen. Zo lang ze niet te groot worden is dit niet erg, we grillen toch maar kort, maar anders kan je de steak natuurlijk iets verplaatsen. We gaan voor een kerntemperatuur van 54 graden. Je kunt dit aanpassen naar jouw eigen voorkeur, 51 graden is medium-rare en 56 graden is echt medium. Hoe vaker je dit doet (en dat is geen straf) hoe beter je weet wat jij het lekkerst vindt!
De black tiger gamba's
Deze zijn vers ingevroren en je kunt ze in ongeveer 1,5 uur laten ontdooien op kamertemperatuur. Wij gebruiken de snelle methode door ze in koud water te leggen en dit een paar keer te spoelen. Daarna moet je ze even droog deppen.De bereiding is eenvoudig, in een gietijzeren pannetje met een scheutje boter en wat knoflook, garen we ze in ongeveer 3 minuten per kant. Ze kleuren prachtig oranje en zijn zo klaar. Dit kan natuurlijk ook gewoon in een pan op het fornuis, maar we hadden de BBQ toch al mooi op temperatuur.
Met deze verse producten maken we een heerlijk feestmaal.

Het resultaat: voortreffelijk!
Het resultaat mag er zijn: een gerecht dat zowel in presentatie als in smaak indruk maakt. Dit is wat ons betreft genieten op hoog niveau. De kwaliteit van de ingrediënten spreekt voor zich; puur, sappig en vol van smaak. Het doet denken aan de reacties van fanatieke BBQ-liefhebbers in bekende YouTube-video’s, waar een enkel hapje al een glimlach van oor tot oor oplevert. Zonder overdrijven kunnen we zeggen dat dit gerecht ook een succes is. We zijn extra blij dat we geen zware kruiden of rubs hebben gebruikt; de natuurlijke smaak van het vlees komt zo perfect tot zijn recht. Een ervaring die je doet verlangen naar de volgende BBQ-sessie met Crisp!Lees hier onze ervaring met de Crisp Weekbox
Met Crisp in de keuken proef je puurheid op z’n best.