FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Ekomenu is vernieuwd

Nieuwe website en nieuwe mogelijkheden

Als het gaat om maaltijdboxen dan ken je vast de namen zoals HelloFresh en Marley Spoon. Maar grote kans dat je ook steeds vaker Ekomenu voorbij ziet komen. Ekomenu is namelijk met een stevige opmars bezig. We houden alle maaltijdbox aanbieders in de gaten en zodoende zien we ook bij Ekomenu een doorlopende ontwikkeling van nieuwe mogelijkheden en uitbreidingen van hun aanbod. Wat zijn deze ontwikkelingen en is Ekomenu ook interessant voor jou? We praten je helemaal bij.

De vernieuwde website van Ekomenu

Bij de ambities van Ekomenu hoort een professionele website. Hoewel je via de oude website makkelijk en snel kon bestellen, is de nieuwe website een sterke verbetering. Het geruite kleedje is van tafel en het oogt nu lekker fris en modern. Bovendien werkt het nu ook prima op tablet en mobiel.

De oude en nieuwe Ekomenu website

De nieuwe manier van bestellen

Een tijdje terug is Ekomenu gestart met 'mijn persoonlijke menu' en nu is de integratie van alle verschillende boxen naar deze opzet voltooid. Je hebt bijvoorbeeld niet meer een aparte Vegabox, maar een vegetarische leefstijl is onderdeel van het flexibel lidmaatschap. Hoe werkt dit? Het werkt eenvoudig. Ekomenu heeft op moment van schrijven 15 verschillende gerechten per week waaruit je kan kiezen. Hiervan zijn er altijd minimaal 8 vegetarisch. Deze maaltijden passen bij verschillende leefstijlen. Je kiest bijvoorbeeld voor de leefstijl "vegetarisch" of "variatie met vlees, vis, vega" en dan lichten er 5 gerechten op die bij deze leefstijl passen. Je kiest zelf welke gerechten je graag in de maaltijdbox ontvangt.
Ben je bijvoorbeeld op zoek naar een maaltijdbox die perfect bij je gezin met jonge kinderen past? Dan is de leefstijl 'wereldeters familie' van Ekomenu zeer geschikt. Of ben je zoekende naar gezonde gerechten voor tijdens je zwangerschap? Kies dan de leefstijl '9 maanden' en je kunt voedzame en gezonde gerechten kiezen. die  dus nog wisselen tussen deze gerechten. 

De maaltijdbox van Ekomenu is ook flexibel te noemen op basis van de gerechten. Het is namelijk nu ook mogelijk om per gerecht het aantal personen te kiezen. Dit is handig als je bijvoorbeeld met zijn vieren bent, maar twee personen liever het ene en de andere twee liever een ander gerecht eten. Of als je gasten krijgt en extra maaltijden wilt bestellen. Je kan zoveel bestellen als je wilt, dit telt uiteraard automatisch op bij de basisprijs van je maaltijdbox. Ekomenu scoort dus alweer een extra punt voor flexibiliteit.

Ook hebben ze een hele uitgebreide allergie alert. Deze kan je instellen via "Mijn Ekomenu". Op dit moment zitten er 25 allergenen in hun systeem. Zoals bijvoorbeeld merk, tarwe, gluten, ei, noten, pinda, vis, weekdieren of soja. Als een gerecht een van deze allergenen bevat dan zie je een icoontje met uitroepteken bij dit gerecht staan dat je een waarschuwing geeft. Aangezien steeds meer mensen in lichte of ernstige mate last hebben van een allergie is dit voor hen zeker een uitkomst.

Tot slot is er nu ook nog een premium-gerecht toegevoegd dat je kan kiezen. Dit is vaak een wat luxer gerecht of met duurdere ingrediënten. Op dit moment kost dit gerecht slechts €1 per persoon extra. Leuk om eens te doen in het weekend of gewoon als het er heel lekker uitziet.

Gratis voedingsadvies door diëtisten

Chatten met ekomenuOntvang je graag voedingsadvies over de maaltijdboxen? Je kunt vanaf nu ook kosteloos advies vragen aan een expert van Ekomenu. Dit is een handige optie als je twijfelt over een bepaald menu of nog andere vragen hebt. Je kan dit snel doen via de chatbox op de website. Deze kan je links onderin vinden. Je kunt ook bellen met de klantenservice via het telefoonnummer 020 2352140.

Beide opties zijn op dit moment beschikbaar op werkdagen van 09:00 tot 17:30 uur.

Levering nu ook op zondag

De bezorging van Ekomenu is gratis. De momenten van levering zijn ook uitgebreid. Je kan de maaltijdbox nu laten bezorgen op vrijdagavond, zaterdagochtend, zondagavond en maandagavond. Je kan er ook voor kiezen om de maaltijdbox af te halen bij een winkel. In dat geval kan je de box ophalen op dinsdag, zaterdag of zondag.

Samenwerkingen

Ekomenu zet ook sterk in op samenwerking met derden op allerlei gebieden. Op deze manier proberen ze de beste kwaliteit maaltijden te bieden. Voor ontwikkeling van de beste recepten en distributie. Dit lijkt ons een slimme zet. Een aantal voorbeelden van deze samenwerkingen zijn:

Diabetes Fonds logo Sinds 2018 werkt Ekomenu samen met het Diabetes Fonds. Het idee is om de gezonde levensstijl te promoten en ook makkelijker te maken voor de consument. Wist je dat er in Nederland meer dan een miljoen mensen diabetes type 2 hebben? Een praktisch voorbeeld zijn de koolhydraatarme recepten waaruit je kan kiezen bij Ekomenu. De samenwerking is ook interessant voor het Diabetes Fonds omdat Ekomenu het onderzoek naar genezing van diabetes mede financiert, ze doen namelijk per verkocht menu een donatie aan dit fonds.
De hippe vegetarier logo De naam zegt het al, hip en vegetarisch. Dat is de blog van Isabel Boerdam. Wekelijks is er van haar een recept beschikbaar als je kiest voor de leefstijl vegetarisch bij Ekomenu. Ook al ben je dit trouwens niet, de gerechten zien er lekker uit dus zeker de moeite waard om eens te proberen. Isabel die ook een boek schreef met dezelfde titel als haar blog, is gek op gerechten met groente, fruit, peulvruchten, granen en noten als basis. Ze schrijft hier enthousiast over en is nu dus ook verantwoordelijk voor een gedeelte van de vegetarische recepten voor Ekomenu.
De samenwerking met Ekoplaza is eveneens een slimme zet. Het is namelijk mogelijk om de maaltijdbox af te halen in een van de Ekoplaza winkels. Handig, je kunt bijvoorbeeld direct nog wat extra (biologische) boodschappen meenemen en ophalen op een tijd die jou uitkomt. Je kiest zelf de vestiging bij jou in de buurt en of je deze dinsdag, zaterdag of zondag wilt ophalen.

Ekomenu jouw maaltijdbox?

Wij verwachten dat al deze vernieuwingen er mede voor zullen zorgen dat Ekomenu verder zal groeien in 2019. De vraag is of deze maaltijdbox ook bij jou past? Ekomenu zet sterk in op gezondheid, 100% biologisch en een ruime keuze in gerechten. Het is dus meer dan alleen een maaltijdbox, maar ook een leefstijl. Ook qua prijs zijn ze zeker niet duurder dan andere maaltijdboxen. Zijn dit belangrijke eigenschappen die je zoekt, probeer het dan gewoon eens. We hebben nu een introductiekorting beschikbaar voor je, zo kan je voordelig kennismaken.

Bestel Ekomenu met 25% korting


Dit was een blog over Ekomenu.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Ekomenu is vernieuwd

Actuele korting

50% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: GEZONDNL507.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.

Meer Ekomenu blogs

Een maaltijdbox in combinatie met een voedselallergie
Biologische maaltijdboxen
Een vegan maaltijdbox
Een maaltijdbox voor zwangeren
Ekomenu uitgebreid getest
Ekomenu lanceert maaltijdbox met afslank menu
Op bezoek bij Ekomenu
Nieuw: Maaltijdbox met diabetes menu