FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Is het nu Foodbox of Maaltijdbox?

Is dit hetzelfde of zit er toch een verschil in?

Een foodbox en een maaltijdbox; wat is het verschil? De benaming van de boxen in het Engels en in het Nederlands, is dat het grote verschil? Nou niet helemaal wat ons betreft. De term foodbox is al een hele tijd in gebruik omdat dit concept in andere landen veel eerder is ontstaan dan in Nederland. HelloFresh en ZinnerDinner waren een van de eerste op de Nederlandse markt, maar ook dit zijn nog relatief jonge bedrijven. In landen zoals Engeland en Zweden waren deze concepten er al heel wat jaren. 

De gangbare term is daar foodbox welke eenvoudig is te vertalen in het Nederlands als maaltijdbox. Echter hebben we niet enkel maaltijdboxen op onze website, maar ook delicatessenboxen, fruitboxen, snackboxen en smoothieboxen. Daarom hebben we er voor gekozen om foodboxen als verzamelterm te gebruiken, en een maaltijdbox is daar een onderdeel van.

De maaltijdboxen groep is uiteraard wel het grootste deel, ook op onze website. Toch lijken de andere groepen nog steeds goed te groeien. Ook daar zien we regelmatig nieuwe spelers op de markt komen. Daarnaast zijn er ook nog een aantal boxen die wat verder weg staan zoals de wijnbox, bierbox of giftbox. Ook komen er meer proefboxen op de markt die we misschien wel het beste als lifestylebox zouden kunnen typeren. Misschien dat we in hier in de toekomst ook nog aandacht aan zullen besteden.

Wat ons betreft is het dus eenvoudig; de foodboxen gebruiken we als algemene term voor de hele groep en de maaltijdboxen zijn daar dus een onderdeel van.