FoodboxWijzer logo Speciale kortingsactie

Maaltijdboxen getest door Magazine

Een uitgebreide test door het blad Bloot

Natuurlijk testen we zelf alle maaltijdboxen het meest uitgebreid :), maar daarom is het niet minder leuk om een uitgebreid artikel te lezen over een test met maar liefst 7 maaltijdboxen. Welke box zal het beste uit deze test komen? 

We kregen een tip over een artikel in het Magazine Bloot! Een blad voor de mensen die zich graag wat luchtiger kleden. Hierin hebben ze 7 maaltijdboxen onder de loep genomen. Dit zijn meteen ook de grootste spelers op markt van de maaltijdboxen. We zijn benieuwd hoe zij deze test hebben gedaan en pakken het artikel erbij. Mocht je dit graag zelf willen lezen, het is te vinden in de allereerste editie van dit magazine.

De manier van testen

De insteek is om van deze 7 aanbieders de standaard box te testen. Ze bestellen de box voor vier personen met voor 3 dagen maaltijden. Verder heeft het panel van 4 personen gelet op de prijs, versheid van de producten, bereidingsgemak van de recepten, verpakkingsmaterialen van zowel de box als de ingrediënten, het aantal verschillende maaltijdboxcombinaties, de mogelijkheid om andere gerechten te kiezen, kindvriendelijkheid, vegetarische en/of dieetopties en of de producten biologisch zijn. Ze geven zelf echter ook aan dat het een momentopname is. Iets waar wij zelf ook altijd op letten. Vandaar dat wij ook altijd blij zijn met de hoeveelheid reviews die mensen insturen op onze website, dit helpt altijd om een nog beter beeld te krijgen van een maaltijdbox.

Zoek je een kindvriendelijke maaltijdbox?

Bij Ekomenu worden de gerechten samengesteld door chef Marjolein van het bekende boek Wereldeters. De gerechten zijn zéker kindvriendelijk bij Ekomenu. 

Verschillende soorten boxen

Wat betreft smaak... Natuurlijk zijn smaken verschillend, dat geldt ook voor maaltijdboxen. Waar de één vooral op zoek is naar een biologische maaltijdbox, wil de ander vooral een box met alleen vegetarische of juist kindvriendelijke gerechten. Ook deze punten zijn meegenomen in deze test. Op onze site selecteer gemakkelijk de punten die voor jou belangrijk zijn, zodat je snel een geschikte maaltijdbox vindt. 

Wil je maaltijden kunnen kiezen? Zelf je gerechten kiezen kan op dit moment met de meeste keuze bij Marley Spoon en HelloFresh. 

Hoe kindvriendelijk zijn de maaltijdboxen in Nederland op dit moment? Het zijn de familieboxen die niet alleen qua smaak snel bij kinderen goedkeuring verdienen, maar ook wat betreft bereidingstijd en variatie van de gerechten een voorsprong hebben. In ons overzicht is te zien dat de meeste aanbieders van foodboxen een speciale gezinsvariant aanbieden, de zogenoemde familieboxen of gezinsboxen. In veel gevallen betekent het ook dat je zelf kunt bepalen welke gerechten je in de box ontvangt. Bij Marley Spoon en HelloFresh heb je zelfs de keuze uit 10-12 gerechten per week. Dan zit er altijd wel wat tussen voor een 'lastige' eter. Bij Ekomenu worden de gerechten samengesteld door chef Marjolein, bekend van het boek Wereldeters. Dit populaire kookboek bevat prachtige recepten voor kindvriendelijke gerechten. 

De winnaar van deze test is Ekomenu en steekt er met kop en schouders bovenuit! 

 

Het resultaat van deze maaltijdbox-test

Het resultaat van een vergelijkings-test is altijd spannend... In deze test is er één maaltijdbox die er met kop en schouders bovenuit steekt: EkoMenu! 
Alle producten bij EkoMenu zijn biologisch en het testpanel kwam tot de conclusie dat EkoMenu het meeste rekening houdt met de voorkeuren van klanten. Je kunt bij EkoMenu namelijk kiezen uit 6 verschillende boxen, waarbij ook rekening gehouden wordt met allergieën. In onderstaande tabel zie je de vergelijking + de behaalde score door het testpanel. 

De eindscore ligt dicht bij elkaar. Een goed moment om zelf ook te ervaren hoe fijn koken met een maaltijdbox kan zijn. 

Ben je benieuwd naar de winnaar van deze test? We hebben goed nieuws; wij hebben bij Foodboxwijzer een kortingscode waarmee je nu 25% korting krijgt op je eerste bestelling bij EkoMenu. Je kunt gebruik maken van de kortingscode door op onderstaande knop te klikken. Tijdens je bestelling bij EkoMenu voer je de code "FBW107EM" in en vervolgens zal de korting automatisch worden toegepast op je bestelling van de maaltijdbox. 

Ja, ik wil EkoMenu met korting bestellen! 


Dit was een blog over AH Allerhande, De Krat, Marley Spoon, Willem&Drees, Ekomenu en HelloFresh.

Actuele korting

5 euro korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij AH Allerhande.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: PUP3012.
2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
3 x €15 korting totaal €45!
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Marley Spoon.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
10 euro korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Willem&Drees.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: fdbxwzr19.
25% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: FBW107EM.
50% korting 1e maaltijdbox
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo AH Allerhande
Albert Heijn pickup kortingscode € 5,-
€ 5.00
code: PUP3012
pak deze korting van € 5.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: fdbxwzr19
pak deze korting van € 10.00

Nog meer blogs

Marley Spoon op tafel, voor de kookliefhebber?
Maaltijdbox beter voor het klimaat
HelloFresh review en ervaring
Het diabetes menu
De goedkoopste maaltijdbox
Ekomenu is vernieuwd
Een maaltijdbox voor zwangeren
Biologische maaltijdboxen
Allerhande Box review
Een maaltijdbox cadeau geven
Slim en Simpel Box getest
Mijn Persoonlijk Menu