FoodboxWijzer logo

Op bezoek bij Mathijs Maaltijdbox

Mathijs als boegbeeld van een maaltijdbox

Mathijs Vrieze is geen onbekende in de wereld van kookboeken en kookshows. Al ruim een half miljoen boeken van hem gingen over de toonbank, zoals 'Lekker eten en gezonder afvallen' en 'Lekker en gezond koken met Mathijs'. Ook op TV was hij te zien in programma's als 'RTLVandaag', 'Puur Smaak' en 'Eten & Daten', maar ook regelmatig te gast in bijvoorbeeld 'Shownieuws' of 'EditieNL'.

Mathijs Vrieze bekende tv kok

Malcolm en David zijn geen bekende Nederlanders. Maar zij begonnen in 2012 met de foodbox Streekmolen. Deze box zat vol met verse seizoensproducten om lekker gezond en gevarieerd met te koken. Klein gestart, maar met heel veel inzet bleven ze sleutelen aan hun concept. Dit sloeg absoluut aan en de klantenkring groeide snel.

In 2014 kwamen ze bij elkaar. Dit klikte uitstekend en het resultaat was de Mathijs Maaltijdbox. Mathijs is niet alleen het boegbeeld van de maaltijdbox, maar is hier zeer actief bij betrokken. Van het bedenken van de maaltijden tot het bezoeken van telers om net dat ene speciale product te vinden.

Interview met Mathijs Vrieze over de Mathijs Maaltijdbox

In een gesprek met Mathijs en Malcolm straalt de passie er vanaf. De term 'passie' wordt tegenwoordig te pas en te onkeur gebruikt. Dat dit in dit geval geen loze term is wordt mij al snel duidelijk. Er komt zo ontzettend veel kijken bij het wekelijks leveren van een maaltijdbox. Mathijs zegt: "De recepten zijn de basis. Hierbij zoeken we de beste producten. Dit zijn soms biologische producten en soms seizoensgebonden producten, maar altijd pure producten zonder E-nummers etc.". Alle maaltijden worden eerst uitgebreid getest. "Ook hechten we veel belang aan feedback van onze klanten" zegt Malcolm. "Zo kan een bepaald product erg in de smaak vallen bij volwassenen, maar juist niet bij de kinderen. Dan houden we daar bijvoorbeeld weer rekening mee bij het samenstellen van de familiebox". Bij Mathijs Maaltijdbox zijn ze servicegericht, dat is duidelijk. Ze werken dan ook continue aan de verbetering hiervan. "Als je duizenden boxen moet bezorgen, dan kan het bij een enkele box wel eens misgaan, bijvoorbeeld dat er een product ontbreekt. Ook al is dit maar een heel klein percentage, voor de klant is dit vervelend. We hebben daarom in de loop van de tijd verschillende verbeteringen aangebracht in ons verpakkingscentrum om deze zaken tot een minumum te kunnen beperken".

De lange ervaring van Malcolm en David komt goed van pas. De Mathijs Maaltijdbox komt dan ook over als een volwassen product. Daarnaast proberen ze de klant zo goed mogelijk op de hoogte te houden via email en sms. Je krijgt vooraf een email met informatie over de inhoud van de maaltijdbox die je gaat ontvangen. Daarin staan leuke weetjes over de gerechten en informatie over de herkomst van de producten. 
"We vinden het erg belangrijk om de klant goed te informeren" zegt Malcolm, "daarom hebben we veel energie gestoken in ons sms systeem dat de klant laat weten hoe laat zijn box aankomt. Dit staat in directe verbinding met onze chauffeurs en zo kunnen we heel precies aangeven wanneer de box bezorgd zal worden". Dit lijkt ons als klant een handig optie. Hoe kleiner het bezorgvenster, hoe makkelijker dit is voor de consument.

Mathijs verteld graag over verschillende producten. Het geeft hem veel motivatie als hij een 'gewoon' product kan vinden dat de gemiddelde kwaliteit overtreft. Mathijs zegt: "Het geeft mij veel voldoening als ik mensen hoor zeggen dat ze niet wisten dat verse champignons zo lekker konden zijn of dat de verse Taugé zo lekker knapperig was". In de reacties op hun facebookpagina lezen we wat hij bedoeld. Natuurlijk zie je hier ook kritische reacties tussen staan en wat ons betreft is het goed dat de consument zo mondig is. Maar bij sommige producten worden ze overladen met positieve reacties en ik kan me goed voorstellen dat dit één van de dingen is waar je het voor doet!
 

We praten nog een tijd door over Mathijs Maaltijdbox en ook hoor ik een aantal nieuwtjes die ik hier nog niet kan vertellen. Er zitten nog genoeg vernieuwingen in de pijplijn merk ik!

Natuurlijk gaan we zowel de variatiebox als de familiebox uitgebreid voor jullie testen. Ons testpanel is er mee aan de slag gegaan en hier kan je hun ervaringen lezen. 

Mathijs variatiebox en Mathijs familiebox


Dit was een blog over Mathijs Maaltijdbox.