FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Hoe bedenkt Marley Spoon al die recepten?

Het ontwikkelen van nieuwe gerechten

Bij Marley Spoon hebben ze elke week keuze uit 20 verschillende gerechten. Dat is een hele klus om die allemaal te bedenken en te verwerken. Er moeten ingrediënten ingekocht worden, recepten geschreven, foto's gemaakt. En uiteraard moet er gekookt en geproefd worden. Natuurlijk zijn er nog veel meer stappen, maar wij richten ons even alleen op het in elkaar zetten van deze recepten. Hoe pakken ze dit aan bij Marley Spoon?

Misschien denk je trouwens, als er 40 gerechten zijn, dan zijn dit vast een paar nieuwe en de rest komt allemaal uit de database met eerdere recepten. Het tegendeel is waar. Het overgrote deel van de 40 gerechten zijn helemaal nieuw. Wat ons betreft zouden we zelfs best vaker eens bepaalde gerechten terug zien komen. De gerechten die extra in de smaak vallen bijvoorbeeld. Marley Spoon kijkt gelukkig ook naar de beoordelingen van eerdere gerechten en de toppers mogen daarom vaker gekozen worden. Wij blij natuurlijk!

Nieuwe recepten ontwikkelen bij Marley Spoon in de testkeuken

Hoe bedenken ze bij Marley Spoon de nieuwe gerechten?

Maar terug naar de eerdere vraag, hoe bedenken ze nu al deze gerechten? Hier hebben ze verschillende manieren voor. De chefs van Marley Spoon hebben een aantal inspiratiebronnen. Bijvoorbeeld kookmagazines, kookblogs en receptboeken. Dat kan een basis zijn om aan de slag te gaan om een nog beter recept te maken. Ook zoeken ze naar nieuwe ingrediënten en geven bestaande recepten daarmee een leuke twist.

De recepten hebben vaak dat creatieve extraatje, een verrassend ingrediënten of een combinatie van smaken dat je denkt: écht goed gevonden! 

Dit merken wij ook vaak als we uit de maaltijdbox van Marley Spoon gerechten bereiden. De recepten hebben vaak dat creatieve extraatje, een verrassend ingrediënten of een combinatie van smaken dat je denkt: écht goed gevonden! En daarmee wordt het koken extra leuk, maar het eten nog leuker en lekkerder! 

De testfase van de nieuwe recepten

Nadat een recept helemaal is uitgedacht bij Marley Spoon is het tijd om deze grondig te testen. Hierbij letten ze weer op verschillende dingen. Uiteraard of de smaak goed is, maar ook of de smaak consistent is onder alle omstandigheden. Daarnaast letten ze ook op de kleur en de combinatie daarvan. Ziet het geheel er lekker en smakelijk uit? En heel belangrijk: is het recept binnen 30 tot 45 minuten te bereiden in 6 overzichtelijke stappen? Elke receptkaart van Marley Spoon werkt namelijk met een frisse en duidelijke receptkaart die precies laat zien wat je in 6 stappen moet doen om het gerecht op tafel te krijgen.

En heel belangrijk: is het recept binnen 30 tot 45 minuten te bereiden in 6 overzichtelijke stappen?

Met alle feedback wordt het recept waar nodig aangepast en pas als alles helemaal in orde is komt het gerecht op het menu te staan. Het is ook niet voor niets dat Marley Spoon ruim 3 maanden vooruit werkt met hun gerechten. Dit hele proces kost veel tijd. Nauwkeurigheid is belangrijk, dit doe je niet even de week daarvoor.

Een gerecht en receptkaart van Marley Spoon

Mooie foto's van de gerechten

Bij Marley Spoon steken ze ook veel tijd in het fotografie gedeelte. Wij bij FoodboxWijzer maken mooie foto's als we een box reviewen, maar we kijken met bewondering naar de mooie foto's die we steeds bij de gerechten van Marley Spoon zien staan. We weten hoeveel werk het is. Bij Marley Spoon is dan ook een aantal dagen per week een fotograaf bezig om de testgerechten en de bereidingsstappen te fotograferen. Het resultaat zijn foto's die een duidelijk beeld geven van het eindresultaat. Dit helpt zeker bij het kiezen van de gerechten voor jouw maaltijdbox. En je krijgt ook echt zin om dit gerecht te gaan maken!

Een recept van Marley Spoon moet eerst helemaal perfect zijn

Zelf proeven van Marley Spoon met extra korting

We hebben op dit moment een hele aantrekkelijke kortingscode voor je beschikbaar. Daarmee kan je zelf heel voordelig proeven hoe deze lekkere gerechten van Marley Spoon smaken. Je krijgt in totaal wel €80 korting! Wil je gebruik maken van de kortingscode van Marley Spoon, klik dan op de knop hieronder.

Profiteer van €80 korting op Marley Spoon


Dit was een blog over Marley Spoon.
De volgende blogs zijn misschien ook interessant voor jou:
Hoe bedenkt Marley Spoon al die recepten?

Creatieve recepten

Ben je een liefhebber van koken? Hou je van werken met leuke ingrediënten en ben je niet bang om te werken met nieuwe technieken? Dan is deze maaltijdbox voor jou zeker de moeite waard om te proberen. Je mag elke week ook kiezen uit heel veel verschillende recepten, dus altijd iets wat lekker is en wat bij jouw leefstijl past. We dagen je ook uit om af en toe eens iets te kiezen wat juist buiten jouw straatje gaat. Je zal merken dat je regelmatig positief verrast bent!

Actuele korting

1x 53%, 25%, 16% en 10% op 4 boxen!
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Marley Spoon.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Marley Spoon.