FoodboxWijzer logo

Op het Marley Spoon menu: recepten van vluchtelingen

Recepten en verhalen van vluchtelingen

Over vluchtelingen die richting Europa trekken zijn veel discussies. En hoewel er genoeg problemen zijn, heeft Marley Spoon besloten om er iets vanuit een positieve insteek mee te doen. In de maand december en januari zet Marley Spoon een aantal opvallende gerechten op het menu. Het zijn gerechten uit het land van herkomst van acht vluchtelingen die momenteel op zoek zijn in Europa naar een nieuwe verblijfplaats. Op deze manier kan je kennismaken met recepten en verhalen van vluchtelingen. 

De maaltijdbox van Marley Spoon met gerechten van vluchtelingen

Op het Marley Spoon menu: recepten van vluchtelingen

Op het menu staan bijvoorbeeld smaakvolle gerechten uit Syrië, Afghanistan en Pakistan. De gastchefs uit deze landen laten Marley Spoon klanten niet alleen kennis maken met een geliefd recept uit hun vaderland, maar ook met zijn of haar eigen verhaal. Op het blog van Marley Spoon kan iedereen aan de hand van interviews met de gastchefs meer te weten te komen over hun herinneringen, het gerecht en de lokale keuken.

Gastchef met chef-kok van Marley Spoon

Van de verkochte gerechten wordt 100% van de winst afgestaan aan de organisatie 'Uber den Tellerrand kochen' in Berlijn. Deze organisatie biedt hulp bij integratie in een nieuw thuisland, door onder meer vluchtelingen en lokale bewoners samen te laten koken. Uber den Tellerrand kochen breidt op korte termijn zijn activiteiten uit naar Nederland.

Gastchefs Moder en Hadi uit Syrië bij Marley Spoon

Hoe werkt het?

Marley Spoon bezorgt een foodbox vol met verse ingrediënten, samen met lekkere en makkelijke recepten tot aan je voordeur. Je hebt bij Marley Spoon het voordeel dat je elke keer zelf kan kiezen welke gerechten je graag in de box ontvangt. Je kiest wekelijks de gerechten uit het wisselende menu van Marley Spoon van zeven gerechten. Marley Spoon kent een flexibel abonnement en bezorgt de gerechten thuis vanaf €4,95 per portie. Een box met 3 maaltijden voor twee personen kost €39,90. Een Marley Spoon maaltijdbox bestellen met véél korting kan hier

Bord met Arabische rijst met kip, amandelen en rozijnen

Als je ook de gerechten van de gastchefs uit Syrië, Afghanistan en Pakistan wilt proberen, kan je deze vanaf nu elke week kiezen bij Marley Spoon. Zij verzorgen in totaal acht recepten voor Marley Spoon in de maand december en januari. Elke week tussen 7 december en 11 januari staan er twee van deze bijzondere gerechten op het menu die je kunt kiezen voor in je maaltijdbox. 

Gerecht van Afghaanse groentensoep met rode linzen, pitabrood en yoghurt

Het is een interessante manier om kennis te maken met de internationale keuken. Door te kiezen voor de gerechten van de gastchefs uit Syrië, Afghanistan en Pakistan maak je kennis met de gerechten uit hun vaderland. Ook het verhaal erachter leer je kennen, dat maakt het koken bijzonder. 

Gerecht van Pakistaanse kipcurry met tomaten, garam masala en rijst

Je kunt hier een maaltijdbox van Marley Spoon met korting bestellen. Je kortingscode wordt automatisch ingevoerd, waardoor de korting direct zal worden verrekend. Ervaringen met de maaltijdbox van Marley Spoon kan je lezen bij reviews over Marley Spoon. Mocht je zelf een ervaring hebben met Marley Spoon, dan kan je uiteraard ook je review plaatsen. Een eerlijke review waarderen we zeer, daarmee help je anderen bij een gerichte keuze voor een maaltijdbox. Ook het testpanel van Foodboxwijzer heeft een maaltijdbox van Marley Spoon getest. Meer over de uitgebreide test van een Marley Spoon box lees je op onze site. 

Marley Spoon maaltijdboxbox december

Actuele korting

gebruik deze korting van € 10.00
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Marley Spoon.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: A4EMMIOGLU10W.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode 4x €10
€ 10.00
code: A4EMMIOGLU10W
pak deze korting van € 10.00
Aanbieder logo AH Allerhande
Albert Heijn pickup kortingscode € 5,-
€ 5.00
code: PUP3012
pak deze korting van € 5.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: bq5r48w
pak deze korting van € 10.00
Aanbieder logo AH Allerhande
AH Allerhande Box kortingscode €3
€ 3.00
code: AHBOX19
pak deze korting van € 3.00

Nog meer blogs

Het diabetes menu
Ekomenu is vernieuwd
Slim en Simpel Box getest
De goedkoopste maaltijdbox
Allerhande Box review
Een maaltijdbox cadeau geven
Een maaltijdbox voor zwangeren
Win een HelloFresh Familybox!
Biologische maaltijdboxen
Mijn Persoonlijk Menu
Kerstbox review Albert Heijn
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?