FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Koop geen maaltijdbox voordat je dit gelezen hebt

Een aantal tips om teleurstelling te voorkomen

Dit artikel is voor mensen die twijfelen of ze een maaltijdbox willen nemen. Je bent geen snelle instapper die direct bij het lanceren van het concept maaltijdbox als eerste een bestelling deed. Het was een nieuw fenomeen en veel mensen hebben het geprobeerd. Sommigen doen het al jaren en anderen zijn weer afgehaakt. We kunnen ons goed voorstellen dat er nog veel mensen zijn die zich afvragen of het iets voor hen is. Misschien heb je al een aantal keer op onze website gekeken, maar nooit de stap genomen om er ook een te bestellen? 

Wij ontvangen veel reviews over de boxen en sommigen daarvan zijn ook negatief of mensen die teleurgesteld zijn. We willen een aantal punten op een rijtje zetten om dit te voorkomen. Als je verkeerde verwachtingen hebt dan is de kans groot dat het uitdraait op een teleurstelling. En daar heeft niemand iets aan.

Ik krijg weer een maaltijdbox die ik helemaal niet besteld heb

Dit is natuurlijk een beetje kort door de bocht. Was het maar waar dat de aanbieders zomaar maaltijdboxen aan het rondsturen waren. Nee, dat bedoelen we natuurlijk niet. Maar het is wel een opmerking die we voorbij zien komen. Sommige mensen hebben namelijk toch het idee dat ze een eenmalig product bestellen. Dit is mogelijk, maar niet de standaard. In principe ga je een, wat de aanbieders graag noemen, flexibel abonnement aan. Je krijgt dus elke week een box met ingrediënten en recepten aan huis. Tenzij dat je dit anders wilt! Het heet niet voor niets flexibel natuurlijk en dat is dan ook waar je op moet letten. Je kunt bij eigenlijk alle maaltijdboxen aangeven of je de box voor de aankomende week wilt ontvangen. Je kunt hem ook pauzeren. Meestal kun je dit een aantal weken tot een paar maanden vooruit plannen. Maar let goed op dat hij daarna weer automatisch komt. Wil je dus liever stoppen, dan moet je hem ook direct opzeggen. Dan is het nog zo dat je dit op tijd moet doen. Ook hierover klagen sommige mensen online, maar dit is logisch. De aanbieder moet namelijk ruim van te voren de ingrediënten inkopen en andere dingen voorbereiden. Een dag voor levering afzeggen is dus niet mogelijk. Als je deze dingen goed in de gaten houdt dan is er dus niets aan de hand.

Ik krijg recepten die ik niet lekker vind

Iedereen heeft zijn eigen voorkeur als het gaat om eten. We houden van vlees of vis, vegetarisch of Hollandse gerechten. Toen de maaltijdboxen net begonnen was het in principe: eten wat de pot schaft. Vaak lekkere en creatieve gerechten, maar er was nog geen keuze. De enige keuze die je toen had was door te kiezen voor een speciale maaltijdbox zoals we al noemden, de vegetarisch of een gezinsbox. Maar al snel kwamen de aanbieders erachter dat de moderne mens meer keuze wilt hebben. Je kiest als je zelf boodschappen doet en kookt ook je eigen recepten. Wat was de oplossing voor meer keuze in maaltijdbox gerechten? Heel eenvoudig: zelf je eigen gerechten kiezen via de website of app. Je kunt nu bij heel veel aanbieders elke week je gerechten uitkiezen.

Maar ook hier even opletten om teleurstelling te voorkomen, nog niet alle maaltijdboxen hebben deze keuzeoptie.

Je ziet alle opties voor de aankomende week en je klikt de recepten aan die je wilt ontvangen. Vaak kun je ook nog extra's kiezen zoals extra vlees of vis of meerdere porties. Handig voor als er mensen komen mee-eten. Maar ook hier even opletten om teleurstelling te voorkomen, nog niet alle maaltijdboxen hebben deze keuzeoptie. Sommige hebben nog vaste recepten in de box zitten. Dit is een nadeel als je dus graag zelf wilt kiezen en juist een voordeel als je houd van een verrassing en geen tijd hebt om elke week opnieuw te kiezen. Oja, bij de aanbieders waar je kunt kiezen is het niet zo dat dit verplicht is. Maak je geen keuze dan krijg je gerechten op basis van je eerdere voorkeuren in huis.

Voor wie is een maaltijdbox niet geschikt?

Natuurlijk zijn er ook persoonlijke situaties en samenstellingen van gezinnen waarvan wij zeggen: een maaltijdbox is niet direct iets voor jullie. Daar zijn we eerlijk in, laten we een aantal voorbeelden geven:

Liever eenvoudig eten
Als je houd van eenvoudig eten, aardappels, groenten en een stukje vlees. Geen behoefte aan variatie en nieuwe exotische gerechten. Zelf boodschappen doen en koken is dan gewoon makkelijker.

Want je betaald uiteraard niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor de creatieve recepten, de bezorging en een stukje gemak

Het moet niet teveel kosten
Als je niet veel wilt of kan betalen. Een maaltijdbox is toch iets duurder dan zelf je recepten bedenken. Als je precies dezelfde recepten wilt koken als die uit de maaltijdbox dan ligt de prijs niet ver uit elkaar. Maar als je eenvoudige eenpansgerechten kookt, ingrediënten uit blik of de vriezer, dan is het altijd mogelijk om zelf nog goedkoper uit te komen. Want je betaald uiteraard niet alleen voor de ingrediënten, maar ook voor de creatieve recepten, de bezorging en een stukje gemak.

Ik kan niet tegen foutjes of deukjes
Mensen die heel erg precies zijn als het gaat over de vorm en kleur van hun ingrediënten kunnen ook een keer teleurgesteld worden. In de supermarkt is er altijd een komkommer te vinden die er nog even net iets mooier uitziet. In je maaltijdbox kan er wel eens een deukje inzitten. Of als het biologische producten zijn, dan zit er wel eens een vreemde vorm zoete aardappel tussen bijvoorbeeld. Dit heeft alles te maken met het inpakken en het vervoer. Je kan het zo zien, als je thuis komt uit de supermarkt dan heeft die mooie bloemkool ook wel eens een deukje gekregen. We weten dat de aanbieders veel tijd en geld steken in hoge kwaliteit ingrediënten, maar we ontkennen niet dat er een enkele keer wel eens iets mis kan gaan tijdens het vervoer. Stel dat een product niet meer goed is of ontbreekt dan moet je dit wel even vervangen. Gelukkig gebeurd dit slechts zelden, maar het kan wel eens een keer gebeuren.

Kies altijd de maaltijdbox waar je jezelf prettig bij voel

Het is verleidelijk om te kiezen voor de maaltijdbox met de hoogste korting. We hebben veel mooie kortingscodes waarmee je heel voordelig een maaltijdbox kunt bestellen. Maar onthoud dat dit natuurlijk maar eenmalig is of voor een aantal boxen achter elkaar. Sommige aanbieders hebben namelijk een actie waarbij je wel drie of vier keer een lagere prijs hoeft te betalen. Wat we willen zeggen is dat dit niet de doorslag moet geven. Het is veel belangrijker om te kijken welke maaltijdbox bij jou past. Houd je van lekker uitgebreid koken, speciale recepten, een voordelige prijs of biologische ingrediënten? In ons overzicht van maaltijdboxen kan je hier makkelijk op selecteren. Je ziet dan precies welke er goed bij jou of jullie gezin passen. Een bewuste keuze zal ook eerder resulteren in een tevreden gevoel en maakt het koken nog leuker. 

Houd rekening met een nieuwe structuur

Tot slot nog een belangrijk punt dat je moet weten voordat je hieraan begint. Dit is namelijk een puntje dat sommige mensen onderschatten. Je bent al zoveel jaar gewent om iets op een bepaalde manier te doen dat het een gewoonte is geworden. Naar de winkel, boodschappen inkopen, alles opbergen en een aantal dagen koken. O nee, toch iets vergeten, nog even snel langs de supermarkt uit het werk en weer door. Met een maaltijdbox gaan er een aantal dingen veranderen. Zo krijg je één keer per week een flinke hoeveelheid ingrediënten in huis voor een heel aantal dagen. Bij steeds meer maaltijdboxen zitten de gerechten verpakt in aparte zakken. Ook staan op de receptkaarten welke ingrediënten je wel of niet in de koelkast moet doen. Dan is het even crisis want bij bijna iedereen zit de koelkast standaard vol. Je moet gaan schuiven en stapelen, niet handig. Een beetje voorbereiding is het halve werk. Sommige mensen hebben als ze een maaltijdbox hebben voor 3 dagen, bijvoorbeeld 3 bakjes in hun koelkast staan. Je stopt de inhoud per gerecht in een bakje en je plakt de sticker van het gerecht erop. Dit kan met gewone bakjes of bijvoorbeeld een Koelkast organizer (ja die bestaan echt!) Op deze manier heb je geen stress en zodra je start met koken pak je het bakje met ingrediënten om aan de slag te gaan. 

Op deze manier heb je geen stress en zodra je start met koken pak je het bakje met ingrediënten om aan de slag te gaan. 

Verder zal je de eerste tijd het gevoel hebben dat je veel langer in de keuken staat. Dit is meestal niet het geval, maar dit lijkt zo omdat je het recept moet volgen en geconcentreerd bezig bent met koken. Voorheen deed je alles op de automatische piloot. Je zal echter zien na een aantal boxen dat er ook hier steeds meer routine in komt en je het ook steeds leuker gaat vinden.

We hopen dat je na het lezen van dit artikel een beter idee hebt gekregen waar je tegenaan kunt lopen. Misschien heb je wel zin gekregen om het nu toch maar eens zelf te proberen. Je kunt dan maaltijdboxen vergelijken en daarna kijken of deze box ook met korting beschikbaar is. We hopen je nog eens terug te zien om je ervaring met ons te delen en we hopen natuurlijk dat deze positief zal zijn!


Dit was een blog over HelloFresh, Ekomenu, Marley Spoon, De Krat en AH Allerhande.
Koop geen maaltijdbox voordat je dit gelezen hebt

Actuele korting

Totaal €75 op je eerste 4 boxen
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij HelloFresh.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: 75AFF2022.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van HelloFresh.
50% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: GEZONDNL507.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.
1x 53%, 25%, 16% en 10% op 4 boxen!
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Marley Spoon.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Marley Spoon.
2 x 10% korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij De Krat.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van De Krat.

Nog meer blogs

Top 5 kindvriendelijke gerechten van Marley Spoon
Koolhydraatarme maaltijdbox
De goedkoopste maaltijdbox
Biologische maaltijdboxen
Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
Eenpersoons maaltijdbox
Geef een maaltijdbox cadeau op Vaderdag
Dinnerly maaltijdbox review
Een maaltijdbox cadeau geven
Ervaring met Marley Spoon maaltijdbox
Alles over de Paasbox 2022
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?