FoodboxWijzer logo Speciale maaltijdbox kortingsactie

Op bezoek bij Ekomenu

Een maaltijdbox aanbieder met veel ambitie

We zijn bij vrijwel alle aanbieders van maaltijdboxen wel eens langs geweest, maar nog niet bij Ekomenu. Tijd dus om daar eens langs te gaan. Het is altijd interessant om meer te weten te komen over de mensen achter het bedrijf en de koers die ze willen varen. Dat helpt ons om jullie als lezers van de beste informatie te kunnen voorzien op het gebied van maaltijdboxen.

Ons bezoek bij Ekomenu

Ken je de maaltijdboxen van Ekomenu al? Misschien heb je de boxen van Ekomenu al eens bekeken en ben je van plan om de maaltijdbox eens uit te proberen. Wij gingen bij Ekomenu langs en in deze blog lees je meer over Ekomenu en hun kijk op de maaltijdbox. 

Het kantoor van Ekomenu is te vinden in de Riekerpolder van Amsterdam. In dit gebouw is ook de BSSA (B. Startup School Amsterdam) te vinden en er hangt dan ook een energieke sfeer, een prima werkomgeving. 

Aan het hoofd van de onderneming bij Ekomenu staat Jack Stroeken. Een maatschappelijk ondernemer, vermeld zijn Twitter bio en dat blijkt een uitstekende omschrijving te zijn. Enkele speerpunten van Ekomenu zijn gezond, gevarieerd, biologisch én een scherpe prijs. 

Gezonde en gevarieerde maaltijden

De naam Ekomenu doet sommige mensen misschien denken dat het vooral om biologische producten draait bij deze maaltijdbox. Tijdens ons gesprek komt naar voren dat het biologische aspect slechts een onderdeel is van het totaalpakket. Gezonde en gevarieerde maaltijden zijn de eerste insteek. Dat de producten ook nog eens 100% biologisch zijn past uiteraard wel perfect in dit plaatje.

Als we het hebben over gezond en gevarieerd eten dan blijkt dit ook direct uit het aanbod van Ekomenu. Op dit moment van schrijven kan je kiezen uit een persoonlijk menu, met maar liefst wekelijks de keus uit 15 gerechten. Je krijgt een suggestie voor 3 of 4 gerechten afhankelijk van jouw voorkeur, maar je kan altijd kiezen uit alle 15 gerechten als je wilt. Ook kan je nog eens per gerecht kiezen of dit voor 2 of 4 personen is. 

Allergenen-alert

Ook nieuw en vooruitstrevend is de allergenen-alert bij Ekomenu. Je hebt een lijst met 14 allergenen die je kunt aanklikken. De website laat dan automatisch zien of een gerecht één of meer van jouw allergenen bevat. Aangezien steeds meer mensen met een allergie kampen tegenwoordig is dit een uitstekende aanvulling wat ons betreft. Je ziet zo niet achteraf, maar vooraf meteen wat je wel en niet kan eten. 

Hoe zit het met de 1 persoons maaltijdbox?

We krijgen deze vraag over eenpersoons maaltijdboxen regelmatig, dus we leggen het voor aan Ekomenu. We vragen hen ook waarom ze eigenlijk geen 1 persoon maaltijdbox aanbieden. De reden hiervoor is dat dit in de praktijk net zo duur of misschien zelfs duurder zou kunnen worden dan een box voor 2 personen. Dit komt omdat er veel verpakkingen op maat gemaakt moeten worden en veel porties niet in een verpakking voor 1 persoon zitten. Met alle extra handelingen en de bezorging is het dan niet zo voordelig meer. Voor de mensen die op zoek zijn naar een eenpersoons maaltijdbox zou het dus een optie kunnen zijn om de box voor 2 personen te nemen en dan een portie in de koelkast of vriezer te bewaren voor later. Het is geen ideale oplossing, maar een speciale box voor 1 persoon zit er voorlopig niet in bij Ekomenu. 

Ekomenu in actie

Het inpakcentrum van Ekomenu ligt vlakbij Utrecht. Ook daar nemen we nog even een kijkje. Helaas zijn we deze dag net te laat om het inpakken te bekijken. Alle boxen met de zakken staan al klaar. Het zijn er erg veel en het is duidelijk dat Ekomenu geen kleine speler meer is en flink is gegroeid in de relatief korte tijd dat ze bestaan.

Bij Ekomenu zitten ze niet graag stil en we zullen de komende tijd dan ook nog vaker nieuws kunnen brengen over ontwikkelingen en uitbreidingen bij Ekomenu. Benieuwd geworden naar Ekomenu? We hebben natuurlijk een kortingscode voor je eerste bestelling bij Ekomenu en hier lees je een uitgebreide test over hun maaltijden.

En vergeet niet om nog eens een keertje terug te komen op onze website om een reactie achter te laten met jouw ervaringen!


Dit was een blog over Ekomenu.
Op bezoek bij Ekomenu

Actuele korting

25% korting op je eerste box
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop en vul deze kortingscode in: FBW107EM.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.
3x €15,- korting
Actieve kortingscode beschikbaar! Profiteer van korting bij Ekomenu.
Klik op de knop om de korting automatisch toe te passen.
Klik hier voor meer informatie over deze korting van Ekomenu.

Alle Kortingsacties

Aanbieder logo De Krat
De Krat kortingscode 3x 10%
10 %
pak deze korting van 10 %
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 25%
25 %
code: FBW107EM
pak deze korting van 25 %
Aanbieder logo Willem&Drees
Willem&Drees kortingscode €10
€ 10.00
code: fdbxwzr19
pak deze korting van € 10.00
Aanbieder logo HelloFresh
HelloFresh kortingscode €40
€ 20.00
code: BOXHF2020
pak deze korting van € 20.00
Aanbieder logo Ekomenu
Ekomenu kortingscode 3x €15,-
€ 15.00
pak deze korting van € 15.00
Aanbieder logo Marley Spoon
Marley Spoon kortingscode €45
€ 15.00
pak deze korting van € 15.00
Aanbieder logo Graze
De Graze snackbox kortingscode
50 %
pak deze korting van 50 %

Nog meer blogs

Kerstbox bestellen - Welke kerstbox past het best bij jou?
De beste gourmetboxen op een rij
Met HelloFresh kook je gevarieerd voor je hele gezin
Het einde van de Allerhande Box?
Wat is de meest diervriendelijke maaltijdbox?
Wat betekent het Coronavirus voor maaltijdboxen?
Onze ervaring met de Graze snackbox
Koolhydraatarme maaltijdbox
Koop geen maaltijdbox voordat je dit gelezen hebt
Eenpersoons maaltijdbox
Willem&Drees maaltijdbox nu Ekomenu
Eén keer koken, twee keer lekker eten